Бродирана красота - Гоблени 75

• 103 213
  • 706
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Аз го шия, на "Казанлъшки гоблен" - Лилиите, купих си го от един магазин във Варна. На един от листите на ценоразписа от този сайт, където си намерила каталога има телефони, освен да им звъннеш и да питаш: http://filipias.multiply.com/photos/album/37#photo=17

# 466
  • край Дунав
http://www.petitpoint.eu/deutsch/taschen.html
момичета, вижте какви красоти правят. Тези чанти ми събраха очите!

# 467
  • UK/София

sissak , Дж-то , tonika2006  , много, много ви благодаря! HugЩях да се лутам още дълго без вас.Обадих се и го поръчах, надявам се преди да си тръгна гобленът да пристигне.

Човекът от фирмата ми даде оригиналният сайт.Хубаво би било някой да го помести при останалите на първа страница.

# 468
  • по света
Записвам се с нов започнат гоблен - четвърти  Embarassed. Боцнах два бода от това

Леле това е божествено!!Не съм влизала две години тук,но моля ви кажете от къде ги вземате тези гоблени?Искам и аз и като този в началото на темата,страхотен е!

# 469
здравейте момичета, с удоволствие ви чета редовно макар че не пиша често,но какво ли да напиша като не съм ушила още нищо   Weary и ви се чудя как успявате повечето от вас са със малки деца и аз също,но от както се е родила не съм хващала иглата а така ми се иска,но не ми остава време.Може пък да е от мързел не знам точно  newsm03 но все повече се запалвам когато ви чета и при наличието на такива красиви работи засърбяха ме ръцете и се спрях на една красота ако може да ми пратите схемичките само да НЕ са на Милена стил нещо не я харесвам тази фирма много са ми недодялани разработките с риск да обидя феновете на фирмата,но това което съм виждала ушито по техни разработки е като правено набързо не ми хваща окото.Та значи сигурно сте го виждали и сигурно някоя вече го е ушила  

а ето и адреса-elenamara72@abv.bg

предварително благодаря  smile3525

# 470

sissak , Дж-то , tonika2006  , много, много ви благодаря! HugЩях да се лутам още дълго без вас.Обадих се и го поръчах, надявам се преди да си тръгна гобленът да пристигне.

Човекът от фирмата ми даде оригиналният сайт.Хубаво би било някой да го помести при останалите на първа страница.

с риск да те разочаровам уших преди години "Хубавата мадона" за около 2-3 месеца и докато я шиех още конците ми избеляха, а също съм шила и" циганката с китарата ",който не го виждам в сегашният им каталог малко ми се получи като сляпа с едни обърнати на горе очи ,абе с две думи разочарована съм от казанлъшките гоблени

# 471
  • София
Леле, какви красоти видях! Възхищавам ви се!  Hug

bi_bi_to,  и това мече е страхотно! Добра идея е да ушиеш цялата серия, ще стане много хубаво! Аз някъде се бях натъквала на доста схемички, като имам свободно време ще ги потърся  Hug

Аз току що си взех вече рамкираните гобленчета, но сега съм на работа, затова ще пусна снимки по-късно. Едното малко не ми харесва как са го рамкирали, струва ми се, че отгоре са оставили малко повечко, но нищо  Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 15:30 от desi_ivanova

# 472
Завърших го

# 473
Толкова много неща съм си избрала за шиене и събрах няколко схеми - не зная откъде да започна Simple Smile.
Малко и от мен. От останалите конци - как беше елегантната формулировка  newsm78. 1;1 много ме измъчва, но става по-нежно от 1:4. Много ми се кривят гоблените newsm78  Sad

http://kalinadimitrova.snimka.bg/tapestries/gobleni.352958.20042334

При мен се изкривяваше когато шиех без гергеф или стягаш конеца предполагам.

# 474
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria

Браво!   Страхотен е. bouquet  newsm78Таз мацка ще има ли кой да й загърне голите рамене? newsm78
Записвам се с нов започнат гоблен - четвърти  Embarassed. Боцнах два бода от това

Леле това е божествено!!Не съм влизала две години тук,но моля ви кажете от къде ги вземате тези гоблени?Искам и аз и като този в началото на темата,страхотен е!
Явно много хора сме му се наточили на тоз гоблен. Вчера дори си поръчах панама Аида 14 шампанско със златни нишки за този гоблен. Дано му дойде реда в скоро време.
Що се отнася до изкривяването на панамата - май на всички става така, при прането     и гладенето всичко се оправя. По добре се получава при ползването на гергеф. Е, пак е леко изкривен, но не чак толкова.

# 475

с риск да те разочаровам уших преди години "Хубавата мадона" за около 2-3 месеца и докато я шиех още конците ми избеляха, а също съм шила и" циганката с китарата ",който не го виждам в сегашният им каталог малко ми се получи като сляпа с едни обърнати на горе очи ,абе с две думи разочарована съм от казанлъшките гоблени
ми няма и да го видиш, като е на друга фирма  Tired фирма заря също произвежда гоблените си в казанлък, както и златен гоблен мисля. казанлъшки гоблен работят с анкор и пъпетц и няма как да избелеят. заря работят с бг мулине. трябва да се гледа с какви конци се купува комплекта.
това, което показваш е в оригинал на дименшън.
vili@, стахотно се е получило

# 476
  • UK/София

с риск да те разочаровам уших преди години "Хубавата мадона" за около 2-3 месеца и докато я шиех още конците ми избеляха,

Ето повод да си изкажа мъката как мислех дали съм зле с очите или полудявам. LaughingШия конете на водопой на Милена стил.На няколко пъти ми се случва като започна да шия с конец който вече съм шила, на фона на новия конец ушитият да е избледнял.Не си внушавам със сигурност.Има видим контраст между двата еднакви цвята.И след 1-2 дни и двата стават един и същи цвят, тоест новоушития също избледнява.Конците са на ДМС, фалшиви ли са, или са си такива всичките.Все пак нямам голям опит с гоблените.

# 477
пробвай да изпереш гоблена и виж дали има разлика. бързо се цапат

# 478

sissak , Дж-то , tonika2006  , много, много ви благодаря! HugЩях да се лутам още дълго без вас.Обадих се и го поръчах, надявам се преди да си тръгна гобленът да пристигне.

ми няма и да го видиш, като е на друга фирма  Tired фирма заря също произвежда гоблените си в казанлък, както и златен гоблен мисля. казанлъшки гоблен работят с анкор и пъпетц и няма как да избелеят. заря работят с бг мулине. трябва да се гледа с какви конци се купува комплекта.
това, което показваш е в оригинал на дименшън.
vili@, стахотно се е получило

няма как да бъркам,че е на Казанлък. Ако си малко по -голяма на години ще се сетиш,че едно време гоблените на казанлък бяха в зелени кутии.А тогава когато аз започнах да шия нямаше друга фирма.На Казанлък съм ушила и" Нощ в степта".Това бяха моделчетата ,нямаше като сега много фирми.
След тези опити с тази Казанлъшката фирма минах на Солария за мен това е фирмата- много добри разработки,които харесвам повече и от Вилер.А за тези които тук от вас научавам просто нямам думи дано да не е фото измама,но много ми харесват

ето я и нея тогава се казваше само "циганката"

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 23:23 от m.ron4eva

# 479
да, наистина преди има няма 100 години бяха в зелени кутии, но пак не казваш с какви конци си шила? Tired бг мулинето няма какво да се коментира
ето я циганката в оригинал. очите и изглеждат същите
http://www.wiehler-gobelin.com/guitarrenspielerin-p-94.html?language=de

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 23:35 от Дж-то

Общи условия

Активация на акаунт