Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 861
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 120
  • Някъде там...
При мен винаги са я мерили с ехограф. Ако не се вижда добре с коремния, с вагиналната сонда ще се види.

Димяни, браво на борбените ти момичета!  Hug

# 121
Мен не са ми правили такъв преглед, което означава, че не са ми следяли шийката, поради което получих кървене и ме приеха в болница с 3 см разкритие и на следващата вечер текна обилно кръв и ми спукаха мехура и  родих в 26 седмица и за съжаление загубихме момченцета ни Cry Cry CryПоследно ме гледаха 12 седмица с вагинална сонда и след това само коремен ехограф.

Димяна как са твоите принцески, колко грама станаха Hug Praynig

# 122
melisa_82 , шийката се следи през коремен ехограф, а ако не се вижда добре - през вагинален. Не са ли те предупреждавали че ще се следи шийката и ако се наложи се прави серклаж до към 20-25-та г.с. После се овладява медикаментозно. По-принцип на всеки преглед трябва да ти съобщават дължината. Ужасно съжалявам за твоите бебенца

# 123
Ами честно казано не. Никога не ми е казвала за шийката. Ходих и на частно при друг лекар той ми казваше, но последния път всичко беше наред и не стигнахме до следващия преглед при него Cry

# 124
Мелиса,  Hug  Cry . Flowers Rose Flowers Rose

На мен също не са ми съобщавали дължината на шийката. Но знам, че я наблюдаваха. Когато съм питала, само са ми казвали, че е добре. А личната ми гинеколожка два пъти я е опипвала (в началото и малко след средата) и ми е казвала, че със сигурност ще издържи до края. След като родих разбрах, че съм била доста време (сигурно има 2 седмици на финала) със сериозно разкритие, но понеже шийката не се изглади, затова и не тръгна раждане. А не предприеха нищо, защото разкритието е станало след навършени 35 г.с. Т.е. док определено беше наясно и следеше положението, а може би от чисто психологическа гледна точка ми разказа как са се случили нещата чак в реанимацията  Rolling Eyes.

# 125
  • София
Здравейте,момичета! Нали ви писах за повръщането и контракциите - отидох на лекар и се оказа, че имам доста силни контракции и разкритие, но шийката се държи. После ме приеха в патологията в Тина Киркова - включиха ми системи и преди малко се прибрах в къщи...Надявам се лошото да е минало... Първият близнак е седалищно разположен и секциото ми е в кърпа вързано. Сега трябва да избирам дата - терминът ми е на 04.09, избрах си дата 24.08, но днес дойде лекарката и ми обясни някои неща - нека се включат вече раждалите или имащи инфо по въпроса - тя ми каза, че близнаците се "вадят" обикновено след навършване на 37-ма седмица, например 37-ма и 2-3 дена, защото 1. Може да се получи преразтягане на матката и тя да не може да се прибере(моите бебета се водят "големи" - едното е 2 300, а другото - 2 500) 2. Настъпва опастност за бебетата от задушаване или, не дай си боже, от най-лошото... Сега ще се поразровя във форума, но поисках да попитам и вас

# 126
Бебчо, моите зайци ги извадиха в 37 г.с. + 1 ден. Не са имали абсолютно никакви проблеми след раждането. Плацентата беше много остаряла и не хранеше добре бебетата. Имала съм разкритие, а 5 дни преди секциото Сияна вече не можеше да бъде измерена - главата й беше мнооого ниско. Учудващо беше за лекарите, че не тръгна раждане. От приятели лекари, както и от другите специалисти, при които ходех, бях чувала, че от един момент нататък може да стане рисково и за майката, и за бебчетата. разбира се, всеки случай е индивидуален. зависи много от конкретната бременност. но в моя случай беше по-добре да не чакаме повече. 27ми април ми беше дадена като последна възможна дата - имах избор и преди това. родих на 27ми сутринта, стисках до последно. Теб какво те притеснява? Аз се съгласих с моята док и не съжалявам. Все пак сме в България и излишни геройства не са от полза никому. Ти при коя лекарка си? (аз също родих в ТК)

# 127
  • София
zaiobaio, благодаря за бързия отговор - аз съм при Григорова и Игов, те ме посъветваха така...

# 128
На мен ми следят шийката с гинекологичен преглед. Последно беше на 19.07.10 при док за раждането, той каза всичко си е здраво и няма изгледи за скорошно раждане на бебоците.
Моите и двата са главично разположени, но до края не се знае как ще са, затова не знам още как ще се раждат newsm78
melisa_82 много съжалявам.
beb4o_fb имаш още почти месец, ще изкараш.Живи и здрави бебки много добре ти се развиват.

# 129
И аз бях при тях. Григорова ми проследи цялата бременност, направи секциото, след това също сме се виждали. Не се притеснявай изобщо. Бъди спокойна и всичко ще мине добре. Мисля, че доверието в лекаря е ключово в такъв момент.  Hug

# 130
  • София
И аз така мисля - жената ми обясни всичко и ми каза да избера нещо около 12-ти август - ще я послушам Peace

# 131
  • София
Момичета, искам да попитам тези, които разбират от нещата - по калкулатора ми излиза така - 37-ма гестационна седмица 13.08, 38-ма гестационна седмица - 20.08. Питането ми е - кога свършва 37-ма гестационна седмица

# 132
Щом термина е на 4 септември (навършени 40 г.с.), 37 г.с. завършва три седмици по-рано или около 13 август.

# 133
Здравейте момичета  Hug
Снощи имах пак болезнени контракции.....сутринта бях при док на преглед,направи ми вътрешен преглед за да провери цервикалния канал,каза че е затворен и шийката е запазена,но матката е много чувствителна  Sad Sad Sad , утре влизам в болница.Видяхме и бебките,всичко е ок при тях  Peace
Стискайте ми силно палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 134
  • София
zaiobaio, благодаря ти отново - наистина много се "спекох" - бях настроена за към края на август и днес просто малко се поошашавих - за това ви моля да ме извините, ако въпросите ми са глупави

Общи условия

Активация на акаунт