Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 537
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 555
nunik, най-добре е каквото правиш, да го правиш по съвет/препоръка на лекар. Така, че аз също бих казала да послушаш лекаря си. Макар да не съм съгласна с аргумента, че щом се сложели инжекциите, бебетата бързали да се родят  Naughty. На мен ми сложиха първата такава инжекция в 30-31 г.с., след 20 дни втората. Родих с планово секцио (раждане не беше тръгнало до началото на операцията) при навършени 37 г.с. + 1 ден...
Друг е въпросът и лекарят ти е прав, че ако нямаш индикации за преждевременно раждане, въпреки двуплодната бременност, може и да не е необходима подобна профилактика.  Peace

Ники, ти в коя седмица си вече? При мен движенията значително намаляха след 27-28 г.с. Станаха по-скоро помръдвания и имаше все по-дълги периоди, в които нищо не се случваше. И аз много се притеснявах да не стане нещо, но като вдигнех леко кръвното и веднага хлапетата даваха знак да взема да се успокоя.  Heart Eyes Sunglasses

# 556
Моят доктор пък каза,че ако нямам контракции не препоръчва тези инжекции за белите дробове.Във Франция ги отричали ,а в Америка се предпочитали.Според  него  като  се  сложели бебетата  бързали  да се  родят.На мен ще ми ги сложат само ако вляза в болницата за задържане  newsm78 А ако си ги направя?Има  ли  някакви  рискове?

Тук во Холандия също ми казаха, че не ги слагат профилактично. Аз питах заради прочутеното тук във форума и гинекологът ми отговори, че ако случайно се наложи имали начини да задържат раждането поне малко и дса се бият инжекциите.  Peace

nikolina-pikolina, нормално е да не ги усещаш през цялото време. Бебчетата спят в утробата доста от времето, има вариант и да са си сменили позицията и затова да ти се струва, че не ги усещаш  Simple Smile Моите в 27-а седмица се обърнаха от напречно с главите надолу и чак се бах поуплашила, че изведнъж ми натежа надолу.  Crazy

# 557
  • София
Добро утро, момичета. Не съм влизала отдавна, но нямам много време - налага се да се цедя по няколко пъти на ден, за да давам кърма на малките и цялото ми свободно време отива за това. Честито на всички нови майчета  bouquet

# 558
Baiobaio честити принцеси да са ти живи и здрави и да ти носят само радости  newsm51 newsm51

# 559
Честито и от мен на Baiobaio , много здраве и щастие на ви пожелавам  и много да те радват малките бебки.  bouquet
На мен също никой не ми споменава за тази профилактика на белите дробчета newsm78
И аз вече немога да си намеря място от тежестта и от сърбежа .Стриите ми са се подули, червени и много сърбят, изглежда кожата непрекъснато се разтяга, а моята не е от най-еластичните и направо подивявам. Препоръчайте ми с какво да я мажа вече поне да не сърби.

# 560
  • София
Моят доктор пък каза,че ако нямам контракции не препоръчва тези инжекции за белите дробове.Във Франция ги отричали ,а в Америка се предпочитали.Според  него  като  се  сложели бебетата  бързали  да се  родят.На мен ще ми ги сложат само ако вляза в болницата за задържане  newsm78 А ако си ги направя?Има  ли  някакви  рискове?
Не искам да споря, ама това за преждевремонното раждане е пълна глупост...аз самата минах тези инжекции и си родих в нормалните седмици... Peace да не говорим, че според мен са наложителни...никои не знае кога ще тръгне раждане особено с близнаци
Между другото честито на новите мами - живи и здрави бебоци и много емоции

# 561
Зайче вече съм в 27 и няколко дни. Аз доста четох в нета и пише, че вече в 27-28 седм стават по-лениви и движенията намаляват. А и вчера клекнак във ваната да направя неще и се подхлъзнах и паднах на дупе, ама от ниско де.
Днес разбира се бях първа в Токуда. Всичко е наред, риткат, скачат, мърдат....

Сега ми излезе ПКК-то, левкоцитите са 17, но CRP 3,5 и не знам да се притеснявам ли, не ли....ей, няма угодия.

Вижте какво намерих, струва ми се много полезно за такива кукувици като мен http://www.maternityandbabyshoppingmart.com/babykickrecorder.aspx

# 562
 Честито на николина-пиколина и на всички вас, желая ви лека и безпроблемна бременност. Обичам ви.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 563
Ники, браво на теб  Hug . Остават ти само някакви си 9-10 седмици. Няма да усетиш как ще минат. И бъди по-спокойна вече - в доста по-сигурните седмици си, знаеш от опит какво имам предвид. Аз като бях бременна, заради онази диагноза все се молех да добутам до 27-8 г.с. После до 32, после до 34, за да си раждам в ТК и после ми беше все тая...  Лично на мен, заради притесненията по време на бременността, последните 10 седмици ми минаха най-неусетно и ми бяха най-приятни.

P.S. Все пак, пази се - много по-тежко ще ти бъде оттук насетне, в чисто физическо отношение. А за CRP не бързай да се шашкаш. Все пак референтната граница е 3, а твоят е много леко завишен. Знаеш, че при възпалителни процеси, стойностите се покачват над 100. Проследявай го за всеки случай. И не знам дали пиеш Вит С - взимай примерно от този с продължителното освобождаване. Направи си също чай от лайка. Действа противовъзпалително.  Hug

# 564
Зайче, мен CRP не ме притеснява, то си е в норма, даже до сега беше около 7-8. По-скоро левкоцитите, ама доки ми изписа Zinat и каза да си го пия 7 дни за всеки случай, ама той стига за 5 и мисля, че е ок.
Иначе аз витамин Ц не пия, ама пия Ескимо 3 и витамини.
Лека по лека ще ги избутаме седмиците. То вълнения все си има, но няма как.

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 19:32 от nikolina-pikolina

# 565
  • Стара Загора
Момичета от днес забелязах, че започва да ми тече мътна, лепкава течност от гърдите. Не ме болят и не усещам нищо особено, но като стисна леко гърдата и на зърното се появяват няколко капки. Не е ли рано за това???
Какво трябва да предприема, да се мажа ли с нещо???

# 566
ailan това е коластра. И на мен в тази седмица ми потече, няколко дни, сега отмина. Не го пипай, не натискай и не мацажирай гърдите. Спокойно, подготвяме се за майки-кърмачки  Joy

# 567
  • София
nikolina-pikolina вече ти е отговорила. Това е коластра. Гърдите търпят сериозно развитие и разрастване на млечните жлези по време на бременнотта и е нъполно нормално още от 18 г.с някъде да започнат да се появяват капки коластра. Както са ти написали не е нужно нищо специално да правиш, но е по-добре да не стискаш или дразниш зърната, защото това понякога може да предизвика отделяне на окситоцин и оттам контракции.

# 568
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите Hug Hug Hug Чувала бях, че може да потече, ама малко се шашнах в първия момент. И понеже все ми казват, че ще родя по-рано от термина, а скоро влизам в седмия месец и се панирах малко. Confused Confused

# 569
ailan, спокойно. И аз бях като теб, така се шашнах в началото. Ама при мен отмина, беше за няколко дни.

Аз имам чувство, че ме наболява бъбрек, а изследванията са ми много добри. Може да ме притиска някое бебе. А и четох, че кръвното може да се повиши, ако има проблем с бъбреците.

Аз днес за 1 път от 7 мес излязох на разходка извън София, бяхме в Локорско, на едно водопадче, барбекю, веселба, много хубаво беше.

Общи условия

Активация на акаунт