Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 423
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 615
nunik мен една съседка онзи ден ме гледа и м епита - "Девичка"? А аз й казах, не два скорпиона  Joy
Така че и мен като ме видят и си мислят, че вече ми е време.

Оказа се, че в стерилната урина имам Enterococcus faecalis. Утре доки ме вика при нея, да ми изпише терапия.
Надявам се не е нещо обзпокоително.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 18:36 от nikolina-pikolina

# 616
nikolina-pikolina как мина при доктора днес?

# 617
Здравейте момичета,

Аз от петък излизам отпуска за 2 седмици и после започвам с болничните. Абсолютно прави сте че с близнаци не трябва да се работи, но си мислех , че ще е като с първата ми бременност и ще работя до края  Mr. Green  Мен също ме бъркат , че едва ли не сега ще раждам  hahaha а аз едва започвам 6 м (в 25 г.с. съм) + 15 кг. а талията от 65 сега е 100 см.  #Crazy  Утре съм на преглед и ще има да ми говорят пак за този хемоглобин  Sick направо ще се побъркам!

Дани Нетева  колко кг наддаде през бременността

# 618
Здравейте момичета най после се върнах от болницата. Бебоците вече са по 1071гр, 1073гр и 1202 гр. Кръвното така и не могат да го смъкнат по-ниско от 140/90 и сега ще се мъчим да го крепим на това ниво. Другата седмица пак съм на преглед и тогава ще ми кажат кога ще ме приберат за постоянно. Аз вече почнах да си стягам чантичката, че най вероятно ако няма проблем сигурно ще е към края на този месец или в началото на следващия. Общо взето до срещата ми с бебоците не остана много, пък то и аз вече взех да нямам търпение защото  много ми тежи корема  preggo

# 619
  • София
Ванче, добре завърнала се...то май малко форумки останахме тука от още очакващите... Simple Smile Вчера и аз бях на жк, моята следяща ме гинеколожка тъй и не може да ми каже колко тежат бебоците...какъв е тоя моя късмет с доктори - не знам  Laughing... Мисля вече да се ориентирам и аз към избор на доктор за раждането и ги разсъждавам Николов и Дяволов от МД...На вас кога започнаха да ви следят тоновете на бебетата? Гинеколожката казва - от следващия месец...ма то като се замисля - на 12-ти др.месец ще ми издават 45 дневния...А за тежест...тежи...и ми се смеят по улиците, че си държа коремчето отдолу, когато ходя...иди обяснявай... Целувки на всички тук  bouquet  bouquet  bouquet

# 620
Привет и от мен,

Ваня с какво те лекуват? Аз пия 3 лекарства, изписани от кардилог от Св Екатерина и за седмица свалих кръвното под 130. Може би трябва да се включи още нещо.

Аз днес бях на ФМ при д-р Врагалева, морфологично се развиваме перфектно, кръвопотока е идеален, води. Но каза, че измерва бебетата малко по-малки и в 28 г.с. отговарят на 27 и 26 г.с., но не било обезпокоително, защото сега си забавяли разтежа. Каза,че едната плацента е леко калцирана.
Отидох в Токуда, д-р Колева и тя ме гледа и каза, че и се виждат малко по-малки, но всичко изглежда добре. И аз сега съм се стреснала разбира се, но аз четох че в тези седмици бебетата са около 1100-1400гр. , а ние сме 1180гр и 1кг. Това ме притесни, че д-р Колева преди 14 дни ги мери 1100 и 900, не може да са пораснали по 80-100гр за толкова време. Фракси бия, витамини пия, ям плодове, белтъчини, въглехидрати.
Не знам вече, да се тревожа ли, не ли?

# 621
  • София
nikolina-pikolina, мисли позитивно...аз идея си нямам моите колко тежат - всеки път като питам ми казват - развиват се нормално за срока на бременноста...иди разбери..как ги мерят тези килограми?? На моите измерват главите и крачетата... Последно и двата бебока са с главите надолу..Пък колко тежат...не знам.. Аз съм качила 4 кг за месец, качвам само на корема, иначе не...чак се притеснявам дали наддавам достатъчно килограми...Бях 75 в края на трети месец, сега 85 ме измериха...Гледам да не се тревожа много-много...Вярвам, че всичко ще е наред...Мисли позитивно, ние сме с теб... Hug

# 622
Аиа точно 20 кг за малко да чукна 100 кг но не успях  Mr. Green на 18,03,2009 бях 98 кг а преди да забременея бях 78кг сега 1,5 г след като родих съм 75 и продължавам да ги свалям без да пазя диети просто децата проходиха така че притеснения относно килата не бива да има Моят доки ми беше разрешил да кача максимум 25 кг
Понпонче, Ваня вие сте героини още малко стискайте кълки  Mr. Green
Нуник дано утре прегледа да ти донесе хубави новини А хемоглобина щом ти е нисък по принцип нищо не помага само системите ама те са отврат и резулнана е временен  Hug
Тоновете в 8 месец 32 г.с почнаха да ги следят
Нина не се притеснявай в 36 г.с. при раждането си Мади тежеше завидните 1980гр пък стана човек сега е 14 кг  ooooh! нали иначе бебоците са си наред  Hug

# 623
Ами аз да ви кажа съм много позитивна и н е се притеснявам толкова, защото все пак бебетата около 28-29 седм трявба да са около 1кг, а ние сме си добре за седмиците. Явно преди сме вървели по-едрички. Ще дръпнат. Надявам се, щом доки е спокойна и кръвопотоците са наред, и бебетата да са добре.

# 624
Ники аз съм само на Допегит за кръвното,но като стана на въпрос за плацентата тя е тази която ме притеснява защото на 12.08 беше с 0 степен на зрялост а на 01.09 вече беше 2 степен. Незнам как точно трябва да се променя нормално степента ,в смисъл през кои седмици коя степен би трябвало да е , но все пак този скок само за 2 седмици ме притеснява.

# 625
Ваня на мен днес ми ги измериха I и II степен зрялост. Питах д-р Врагалева, това значи ли, че наближава раждане.
Каза че не, всеки месец плацентата си има своите степени на зрялост.
Като цяло й се видя едната малко калцирана, но д-р Колева ме гледа и тя и каза, че всичко изглежда добре.

Ще стискаме още малко и така. Мен само ме притесни малкото наддаване за 2 седмици, но Врагалева каза, че в тези седмици те забавят темна на разтеж и пак наваксват след 30 г.с.

# 626
  • Някъде там...
Ники, добре са бебетата на тегло.  Hug Моите в 27 г.с. бяха по 1070 и 1100 г. В 30 г.с. ги измериха по 1500 г. На същия преглед в 27 г.с. ми казаха, че плацентите вече са 2ра степен на зрялост, но че това е нормално. И така си беше, изхраниха бебките до 2800 и 2850 г. Стискам ви много палци на вас тримцата, нали знаеш!  Hug

# 627
Ники, моите в 27-а седмица някъде (единствения път, когато ми казаха колко тежат) бяха 900 и 1100 и много малко ми се беше сторило, даже си поплаках  Crazy После се родиха 3050 и 2760  Simple Smile (забележи, че си запазиха разликата)

Loshana
, не се притеснявай, че не ти казват колко тежат. При близнаци трудно се измерва и по прицип тези измервания не са много точни дори с 1 бебе  Naughty Важното е да се развиват добре за седмиците си, дори тук в този подфорум са ставали доста често доста големи разминавания в теглото, измерено прези раждането и реалното тегло... Иначе не живея в БГ, но съм чела и чувала доста добри отзиви за Дяволов за раждане на близнаци Peace

Aia, правилно си решила да почиваш повече  Simple Smile

# 628
Здравейте момичтеа  Simple Smile

Бихте ли споделили кога усетихте бебоците? Аз моите принцеси още не съм ги усетила и вече се претиснявам  Confused

# 629
  • София
kriska, аз като за първа бременност чак в 21 г.с. усетих движенията....Мами, на които бременността не е първа и по-рано ги усещат (поне така съм чела/чувала) ама всичко си е строго индивидуално... Сега вече така ме шутират на моменти, че имам чувството, че ще се подаде някой крайник от някъде..  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт