МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 361
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря - лабораторията е надеждна, честно казано се съмнявам въобще да е имало бактерии при правенето на спермограмата и те да са се изчистили за седмица. Ще видим какво ще е положението при следващата.

# 586
  • София
Momicheta molq preporuchaite nqkoq klinika po sterilitet

# 587
  • София
И при нас не е добра спермограмата правена е в 1ва АГ,там надеждно ли е?

# 588
Momicheta molq preporuchaite nqkoq klinika po sterilitet

Iveto811, това е списък с добри клиники.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=bl … 167&Itemid=52

# 589
  • София
Цигу,страшно благодаря за бързия отговор.Мисля да я повторим защото е лоша, при нас се оказа някакво възпаление което засяга и простата,но това което не ми е ясно е защо трябва да използваме презерватив...и аз бях на лекар,нищо ми няма.. А мъж да ти обяснява как е минал прегледът му,загубена кауза,аз нищо не разбрах само знам че е зле

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 00:15 от Iveto811

# 590
  • София
Ivetto, не претендирам, че отговора ми е точен, но понеже и аз мислих, че имаме проблем с простатата и доста четох , това което разбрах е че всяко възпаление на простатата се нарича простатит и обикновено е предизвикано от някакви бактерии, мико- и уреаплазми, трихомони и се лекува най-често с антибиотик, но да се установи от какво е предизвикана инфекцията се прави микробиологично изследване с антибиограма.  По време на лечението се използва презерватив за да не се получи непрекъснато предаване на инфекцията от единия на другия партньор.

# 591
  • Sofia
Момичета,

От къде може в София да се вземе Proxceed? Някой купува ли го по интернет от чужди сайтове? Някаква препоръка за такъв сайт?

Успех на всички!
Пожелавам ви сбъдвания   bouquet

# 592
Miho, не знам дали поддържат складова наличност по аптеките, тъй като лекарството не е от най-евтините и широко употребявани.
Можеш директно да звъннеш на вносителя Натурфарма и да ги питаш в кои аптеки можеш да го намериш

http://www.proxeedbg.com/contactus.html

# 593
  • Sofia
Café, отлична идея е да говоря направо с вносителя!
Много ти благодаря за идеята и за линка!

Котетата намериха ли си стопани? А едно само давате ли или вървят комплект?

# 594
Девойки, Вита нали има договор с ФАР?
Питам, защото ми трябва втората спермограма за кандидатстване за фонда, и ми е близо до вкъщи.
Момичето на рецепцията не можа да ми даде много инфо. Каза, че обикновената спермограма е 30 лева, но не знае дали  има ли вътре морфология  newsm78.

И друг малко тъп въпрос, но освен алкохола и въздържанието друго кое помага за влошаване на спермограмата .

# 595
Да, Вита има договор с ФАР. http://far-bg.org/index.php?option=com_k2&view=itemlist& … d=4&Itemid=27

Относно влошаването на СГ мисля, че Бамба ти беше отговаряла някъде по темите, но сега не мога да го намеря. Най-общо освен споменатият от теб алкохол, също така цигари, заседнал начин на живот, топли душове около "мястото", носене на тесни слипове и какво ли още не - например работа в завод за химикали или работа с излагане на често облъчване.
Така или иначе ми се струва, че няма нещо, което да я влоши от днес за утре.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:55 от Café con leche

# 596
Хммм, странно защото Силвия каза, че сперомграмата от Шейново не важи.

# 597
Ох, те са 1000 хиляди препратки по тия членове (131 от З за здравеопазването), тъй че ще изтрия горенаписаното от мен, може пък да е подвеждащо. А и едва ли Силвия не си разбира от ресора  Peace

Цитат
Чл. 131. (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) Асистираната репродукция, както и осигуряването, използването и съхраняването на човешки яйцеклетки, сперматозоиди и зиготи се извършват от лечебни заведения, получили разрешение от министъра на здравеопазването или от оправомощен от него заместник-министър при условия и по ред, определени с наредба на министъра на здравеопазването.

(2) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) Министърът на здравеопазването или оправомощен от него заместник-министър може да издаде разрешение по ал. 1 само ако лечебното заведение представи удостоверение от Изпълнителната агенция по трансплантация, че отговаря на изискванията на медицинския стандарт за асистирана репродукция.

# 598
  • София
Maka............ blagodarq za infoto tochno takova le4enie zapo4nahme ,lo6oto e 4e 6te 4akame 3 meseca do drugiq pregled..t.e. variant za pravene na deca po tova vreme nqma:(no vse pak mislq da poiskame i drugo mnenie ot lekar!Blagodarq gore6to!!!!!!!!!!!!!!

# 599
  • София
Iveto, не знам какво лечение са ви предписали, но е хубаво след приема на лекарства да минат примерно десетина дена и да направите нова микробиология, ако е чиста мисля, че можете да си продължите с бебеправенето,  но ако не е, ще трябва да продължите с лечението, може да се наложи и да смените лекарството, лекаря ще ви каже. Но три месеца ми се струва много време за вторичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт