МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 291
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Успех ти желая, Норичка! Хайде вече да приключим вече с лошия тон, че сме тук да си помагаме, не за друго.

# 661
Ами и аз това казвам!!!!Точно това е причината да споделя и моето мнение,ама все ще се намери някой,който веднага ще те среже,ще си наложи мнението и ще ти убие ентусиазма.
Приятна вечер.

# 662
Здравейте аз искам да ви питам дали знаете нещо по нашия въпрос.
Мъжът ми е с Азооспермия и по тази причина неможем да имаме деца, правихме инвитро с донор но неуспешно, но аз много искам то да е наше и ме интересуват някякви лекове или нещо което може да ни помогне в нашата борба. Благодаря Ви предварително.

# 663
vvvikcheto,върни се назад в темата и прочети, има доста неща, които могат да помогнат. Питаш, а всъщност не си чела темата до тук.

# 664
vvvikchetо, предполагам сте правили консултации с уролог, но доколкото ми е известно в случай на азоспермия се практикува екстракция на сперматозоиди директно от тестисите. Зависи от причините за азоспермията, понякога и операция може да помогне (примерно ако има запушване някъде по каналите). Колкото и мнения да получиш тук вув форума, нито едно няма да е професионално и достатъчно конкретно за вашия случай, само мнение на лекар-специалист може да ви помогне. Успех  Hug

# 665
Здравейте,
от няколко дни и ние разбрахме че съпруга ми е с влошена спермограма-диагноза -Олигозооспермиа.....изчетох цялата тема тук...

Искам да ви попитам някой знае ли добър андролог във Варна, или ако няма да ме насочите към уролог....

Мисля че получих грешна информация от гинеколога защото ми каза, че лекарства няма- към друг лекар изобщо не ме насочи- за уролог андролог или ендокринолог изобщо не стана и дума....

Тук прочетох, че все пак има някакво лечение-витамини, тази бърканица вече съм я направила ...

Аз андролог за първи път чувам тук, прочетох за д-р Кацаров- но ако има някой добър андорлог във Варна предпочитам да отидем при него...

# 666
прочетох за андролози във Варна Доц. Андонов (има информация че е в Англия) и проф. Нанов

Някой ходил ли е при тях и може ли да сподели впечатленията си?

Искам също да попитам ако се ходи при Кацаров ще приеме ли спермограма която е направена във Варна....понеже ще ходим специално за това, ако трябва да се дава там, предполагам че ще се забави....Може ли да споделите как точно протичат прегледите и изследванията при Кацаров и може ли всичко да стане от порядъка на половин ден....

# 667
таласъмче той Кацаров за прием, ще ви приеме, въпросът е че ако спермограмата не е направена коректно и от добър специалист, което значи в клиника по стерилитет, то и изводите които ще си направи на базата на тази спермограма няма да са реални. Точно това се случи с нас. Първата ни спермограма беше много далеч от истината, и нещата се промениха коренно когато я повторихме при добър ембриолог. Аз бих те посъветвала, с оглед на това че разстоянието Варна- София не е малко, да се подготвите предварително, повторете спермограмата, ако имате съмнения. Направете я задължително с морфология по Крюгер, ако нямате такава.
Дано съм ти била от полза. Hug

п.с. В клиниката на Д-р Александров във Варна няма ли андролог?

# 668
таласъмче и аз бих те посъветвала ако нямате разширена спермограма по Крюгер да я направите и то в клиника по стерилитет.

# 669
Спермограмата е правена при в АГ Варна, за андролог нищо не ми казаха, незнам дали е по Крюгер....морфология май няма....незнам дали е разширена май не е ....

Днес ще се обадя да говоря с Кацаров, че на съпруга ми му се налага да ходи до София по работа и ако може да ги съчетае ще е добре.....

# 670
  • Русе
Таласъмче,  хубаво е когато отидете при Кацаров да сте подготвени  с изследвания, разширена спермограма - прави се само в клиники по стерилитет, такива от лаборатории недей, никой не ги взема под внимание. Хубаво е да направи мъжа ти и микробиологични изследвания.

# 671
  • София
Кацаров не държи на разширена спермограма, каквато му занесеш такава разглежда. Гледа цифрите дали са в границите и това е.
АГ Варна не е обикновенна лаборатория, би трябвало да са достоверни резултатите там.

# 672
  • Русе
бамбарадамбара , ние правихме спермограма обикновена в лаборатория Здраве, веднага след това правихме и в клиника Малинов. Мога да кажа, че резултатите бяха коренно различни. Определено Кацаров обърна внимание на тази от клиниката. Моя съвет е да  се направи спермограма в репродуктивна клиника, а вече Таласъмче си решава.

# 673
Здравейте,момичета.Много от вас се интересуват от добър андролог.По този повод искам да споделя,че мъжът ми ще ходи във вторник при д-р Кацаров.Доколкото знам той е страшно добър в тази област.Ще видим какво ще каже.Ние правихме спермограма в Пирогов и съм сигурна,че доктора няма да я вземе под внимание,а ще ни прати на нова.Така става,когато човек се доверява на некомпетентни лекари.Въпросният андролог предписа на мъжът ми Проксийд,който е безумно скъп, а дава резултат след няколко месеца прием.Д-р Кацаров посъветва мъжа ми да спре лекарствата,които пие сега.
Момичета,стискайте палци!!!Аз се моля всяка вечер за всички нас да се сбъднат мечтите ни!Все пак идва Коледа,а тогава се случват чудеса.Не губете кураж и успех!!

# 674
  • Русе
Пожелавам ви късмет nori4ka87Praynig

Общи условия

Активация на акаунт