МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 292
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
след препоръка за анализ на антиспермални тела, направихме аглутационен анализ на еякулат за наличието им и резултата е положителен и то доста .  Tired коментирахме с док и явно съм била много уплашена и за да ми спести тревогите, ме успокои, че с икси и измиване или промиване на материала, това се изчиства и нещата се случват. дано да е така, защото сън не ме лови какво още ще изникне newsm78
явно скоро не е имало случай подомбен на моя и никой не споделя  Blush

# 646
nori4ka87,
не знам доколко ще съм ти полезна... има момичета много повече врели и кипели на тема мъжки фактор.
Само ще ти кажа, че при нас бързо подвижните бяха 1%!!! но също като вас с доста голям общ брой.
Мъжът ми пи 2 месеца Ферил по думите на доки - ако иска може да пие, но не е задължително (основният проблем е при мен, а мъжкия фактор ни е бонус  Mr. Green)
е резултатът беше 7 оплодени и инвитро и икси и двата най-добри бластоциста бяха инвитро  Grinning
Друг е въпросът, че завършихме с мисед...
така че не се шашкай много. витамините не помагат според мен кой знае колко - повече имат значение начина на живот и хранене.
А иначе Фертила повиши количеството, но не и подвижността при нас.

# 647
Момичета, не отказвайте мъжете си да пият витамини! На нас ни помогнаха, вече сме с нормозооспермия, а бяхме с олигоастенозооспермия! Диагнозата ни я поставиха в края на миналата година, а преди седмица новата спермограма потвъди че вече сме в нормалните граници. За една година имахме спермограми и с добро и с много лошо качество - първата беше 35 % общоподвижни, март месец имахме плачевните 9% (но това след прием на антибиотици за лечение на уреаплазма - може дълги години да си я е носил и тя да е развалила качеството на спермитата). Новата спермограма е с показател 50% а+б, и също с доста увеличен брой в еякулата. За това време мъжа ми пи фертил ейд, л карнитин, спимен форте, вит.А,Е и С, забърках му буркан с мед и пчелен прашец. Друго, което мисля че оправи нещата е че спря цигарите и почна да спортува (напоследък се беше позанемарил). Също е много важно мъжете ви да не са в стрес- трябват само позитивни мисли (понякога те се отчайват повече от нас, въпреки че не го показват). Не мислете че не е възможно да има подобрение - аз лично почти не вярвах че ще се оправят работите, но мъжа ми все ми казваше 'невряваш, ама ще видиш че ще се оправя'. т.е. е важно да са мотивирани самите те за себе си. Първия ми опит ин витро беше с влошените сперматозоиди. За съжаление ембриончето не се разви още е самото начало, и лекарите го отдадоха като причина на сперматоидите. Сега пак ще правим втори опит, и вярвам че този път ще се получи. 

# 648
  • София
Доктора му е предписал Проксийд,но казал,че когато имаме пари да го купим.Казал му е да си правим секс и да не се безпокоим само да се въздържа 2-3 дни преди секс.За съжаление това лекарство е страшно скъпо - 250 лв за 1 месец,а трябва да се пие поне 3.Аз гледах Fertilaid, което има същите съставки и е 66 лв.
Моля ви кажете си мнението.

Моя мъж е с диагноза Астенозооспермия, и 0% forward motility при последния ни инвитро опит през юли т.г., в края на август пихме и двамата Pregnacare for Him and for Her, купих го от аптеката на излизане в Метро, за 32 лева, и за всеобща изненада сме бременни по естествен начин...съставките ги сравнявах с fertilAid, същите са...не знам от хаповете ли е, или както казва една съфорумничка - дали ни е целунал Господ - но е факт...дай боже още 7 месеца до раждане...

# 649
Момичета,много ме успокоихте.Толкова се бях отчаяла.......Ние правим опити от 10 месеца-знам,че не са много,но почнах да се притеснявам какво става.Ходих на изследвания и докторите все казваха да не се притеснявам.Имам обърната  матка и ставало по-трудно.Но нали знаете,че съмнението все си го има.Миналия месец хванах е.коли и от там се стигна и мъжът ми да си направи изследвания.Иначе нямаше и да успея да го накарам.
От вашите съобщения се зачудих кой продукт да купя - Fertilaid, Pregnacare ili Fertile?Запасила съм се с тестове за ову, Присийд,пия ФК,меря БТ.........Всичко това си е доста стрсиращо.Пък и вкъщи ни се налага да гледаме двама болни старци-мъжът ми е определено по-стресиран от мен.Надявам се всичко да стане по естествен път.Иначе почвам да се чудя за инсеминация.Сега чакам да ми дойде,за да си пия антибиотика за е.колите.
Ккато и да е.Момичета,СТРАШНО СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА ЗА БЪРЗИТЕ И УСПОКОЯВАЩИ ОТГОВОРИ.Стискам палци при всяка от нас бленуваните 2 чертички да се покажат до края на тази година!!!!!Приятен ден.

# 650
  • Поморие
Цитат
От вашите съобщения се зачудих кой продукт да купя - Fertilaid, Pregnacare ili Fertile?
За какво Fertile става въпрос?Не съм го чувала... newsm78
На нас ни е изписан Фертилейд,Тристен и Омега 3.Тристена го взехме,но Фептилейда все още не сме.Временно пие Мултитабс.Като разгледах съставките на Прегнакеър да ви кажа честно комбинацията ми се стори по-добра от тази на Фертилейда,но забелязах,че цинка е 50 мг,а при Прегнакеър е само 15 мг.Може би ще взема Прегнакеър и ще добавим още цинк.

# 651
А има ли на спермограмите на вашите половинки наличие на агрегация и какво означава то?

# 652
Такова нещо няма поне на спермограмата на мъжът ми.Що се отнася до избора между Фертил ейд и Прегнакеър едно момиче от форума,което е доста запознато по всички въпроси,каза,че Фертил ейд е много по-добър.В него съставките са с по-висока концентрация,а в Прегнакеър нямало почти нищо.Аз днес ще си купя Фертил ейд и се надявам да помогне.
Успех на всички ви!!

# 653
  • София
... едно момиче от форума,което е доста запознато по всички въпроси,каза,...
#Crazy
Как прецени колко е запозната?
Що ходите на лекари като има форум  ooooh!

# 654
... едно момиче от форума,което е доста запознато по всички въпроси,каза,...
#Crazy
Що ходите на лекари като има форум  ooooh!
  Grinning Права си бамба.

Само да споделя скромното си мнение. На нас андролога, т.е. на мъжа ми, му каза още при първия преглед, че по-добре да си вземе витамините и добавките поотделно. Каза че във фертил...не е ясно каква е точно концентрацията на отделните съставки. Ние затова взехме всичко, което ни предписа поотделно. Малко е неудобно защото се налагаше да пие по една шепа хапчето, но...нама как. Предполагм, че излиза и по-скъпичко като се купуват отделно.

# 655
Що ходите на лекари като има форум
Разбрах по това,че всички останали искат нейното мнение и каквото ме е посъветвала е било вярно.Лекаря като изписва лекарства за 250лв на месец - е извинявай,ама същите съставки ги има и във Фертил ейд.Че лекарите си печелят допълнително като те пращат в определени аптеки,при определени андролози и т.н си мисля,че всички знаете.А за ходенето по доктори си е отделен въпрос.
И все пак това е форум за обмен на мнения.Ти какво търсиш тук,а не ходиш на лекар щом не те интересува мнението и опита на другите?!Аман от такива като теб,които за всезнайковзи и ГОЛЕМИ критици.Добре,че има хора като това момиче,които споделят опит и компетентно мнение.

# 656
  • София
Я сега аз да застана като един Павка Матросов пред Бамба  pregnant и да я защитя с корем!

Ние тук споделяме на кой какво му е помогнало и винаги пишем "на мен лично ...". Докторите понякога са прави, понякога не са...добре че ги има форумите, че човек да поразрови, да се поограмоти и да вземе решение за себе си - дали да си "натиска" доктора или да го сменя и т.н.

И ако обичате, да си върнем добрия тон, тук сме да си помагаме, не да си ги мерим и да се товарим една друга е негативните емоции - стерилитета сам по себе си е най-негативната емоция, никой тук няма нужда от екстра-лоуд с отрицателна енергия (за последното има по-лесни начини: влизаш в стандартен български магазин и за 3 мин са ти се сопнали 3 пъти...)

# 657
  • София
Доста запознати съм чела точно във форума, които са писали пълни глупости много убедително. Сигурно и аз съм писала подобни.
Но щом е запозната и компетентна твой избор е да я послушаш.

# 658
Бамба, остави момичето да си се лекува по форум .

# 659
Нито ме познавате,нито ме знаете,че да ми казвате как  се лекувам.Аз не мога да разбера тая Бамба какво иска?!Като всички останали и аз споделям мнение,ако мога да помогна.И какво значи последния коментар?!Не мога да се начудя на някои хора тук.....
Нито искам да се карам с някой,нито нишо подобно.Ама такива намеси от сорта "от къде знаеш..." и "остави я да се лекува по форум........" са доста детински.Защо да не я знам.Щом споделям мнение,значи имам нещо предвид.И мога да кажа,че днес аптекарката ми препоръча Фъртилейд пред Прегнакеър,като даже ми показа къде е разликата,а тя хич не е незначителна.
А що се отнася до лекуването по форум- аз съм съвсем нова тук и не знаете колко лекари съм обходила за тези 10 месеца.Ама няма нищо.Това,което ме интересуваше,го научих от момичетата,които отговориха конкретно на въпросите ми.Испециално искам да им благодаря.Оставям ви да си чешете езиците тук,а аз ще потърся друг форум с по-възпитани и отзивчиви момичета.

Общи условия

Активация на акаунт