МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 295
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Zdraveite,dali nqkoi moje da raz4ete tazi spermograma..imame chas pri lekar chak sled sedmica a mi e pritesneno:

Материалът е:    получен  чрез: мастурбация  ..донесен .........

втечняване....20...(<60мин)             обща концентр-я на сперм...38...х106/мл(20х106/мл)
обем..........0,9....(2-6мл)                      нормокин. сперматозоиди(А+Б)...............52......(>50%)
вискозитет...0....(0,1,2,3)                 А) бързи линеарни постъпателни движения......32....%
рН.........N....(7,2-7,8)                         Б) бавни (ЛПД)........................................................20....%
желатин......не....                              В) хипокинетични...................................................10.....%
цвят  белезникав...                                Г) акинетични........................................................38.....%
мирис......не......                                 концентр.(А+Б/мл)на сперм...19,76.......х106(10х106/мл)
                                                          общ брой нормокин.сперм.....17,784х106.....(20х106 в обема)
аглутинати......не.....тип...............
незрели кл.от сперматогенезата...не..
левкоцити......1-2..........................(3-5)
други..........................................

Ще чакам вашите коментари...предварително ви благодаря!!!

# 631
  • София
Zdraveite,dali nqkoi moje da raz4ete tazi spermograma..imame chas pri lekar chak sled sedmica a mi e pritesneno:

Материалът е:    получен  чрез: мастурбация  ..донесен .........

втечняване....20...(<60мин)             обща концентр-я на сперм...38...х106/мл(20х106/мл)
обем..........0,9....(2-6мл)                      нормокин. сперматозоиди(А+Б)...............52......(>50%)
вискозитет...0....(0,1,2,3)                 А) бързи линеарни постъпателни движения......32....%
рН.........N....(7,2-7,8)                         Б) бавни (ЛПД)........................................................20....%
желатин......не....                              В) хипокинетични...................................................10.....%
цвят  белезникав...                                Г) акинетични........................................................38.....%
мирис......не......                                 концентр.(А+Б/мл)на сперм...19,76.......х106(10х106/мл)
                                                          общ брой нормокин.сперм.....17,784х106.....(20х106 в обема)
аглутинати......не.....тип...............
незрели кл.от сперматогенезата...не..
левкоцити......1-2..........................(3-5)
други..........................................

Заключение: хиповолемия    Normozoospermia

Ще чакам вашите коментари...предварително ви благодаря!!!

# 632
Iveto811 генерално са добри резултатите . С няколко забележки...Обема е под норма, но не мисля че ако имате проблеми със забременяване, проблема е там. Липсва важен показател- морфология.
И накрая надявам се че спермограмата е направена в клиника по стерилитет, със не повече от 3-5 дни въздържание и че материала сте го занесли в лабораторията до мах. 30 мин, ако някое от тези изисквания не е спазено е добре да повторите изследването.

Късмет и не се притеснявай резултатите са добри. Hug

# 633
  • София
Iveto811 генерално са добри резултатите . С няколко забележки...Обема е под норма, но не мисля че ако имате проблеми със забременяване, проблема е там. Липсва важен показател- морфология.
И накрая надявам се че спермограмата е направена в клиника по стерилитет, със не повече от 3-5 дни въздържание и че материала сте го занесли в лабораторията до мах. 30 мин, ако някое от тези изисквания не е спазено е добре да повторите изследването.

Blagodarq ti za burziq otgovor:))morfologiqta izliza sled dva dena a tova koeto kazvash za spermogramata me pritesni..vuzdurjanieto beshe 2 sedmici a dokato ni oputqt ot ednata do drugata klinika minaha 2 chasa...oh,qvno shte povtarqme..tiq doktori mni oburkvat vmesto da ni pomognat,pri polojenie che znaeha za vuzdurjanie poveche ot sedmica ni nakaraha da chakame oshte..neshto ne shvashtam...

# 634
  • София

[/qu

Направена е в МЦ "Репродуктивно здраве" Д-р Щерев...трябва ли да идем другаде при повторната проба?Благодаря ти пак:)

# 635
Iveto811 Щерев е добър избор. А въздържанието ако правилно съм те разбрала че е 2 седмици е много, въпреки че точно на обема не мисля, че се е отразило...Но все пак ти изброих горе долу изискванията за да е меродавно изследването. Странно ми е че не са ви попитали нито колко дни е въздържанието, нито колко сте се забавили да занесете пробата. newsm78
При всички положения спермограмата ви е добра, предполагам че ако спазите условията ще стане още по-добра. Wink Няма за какво да се притесняваш. Изчакайте си резултата от морфологията и прегледа при лекаря. Hug

# 636
  • София
Здравейте момичета, да попитам и тук, понеже в темата за клиника Надежда, все още нямам отговор. Бихте ли казали, ако имате представа дали това е изследване за биологична преживяемост  https://picasaweb.google.com/lh/photo/vfMqWCNYMszOiMhMIV3INjff02 … 0?feat=directlink и ще съм благодарна, ако някой ми разтълкува резултатите /без морфологията, тя ми е ясна/
Всъщност относно морфологията виждам, че е по други критерии, а не по Крюгер и спрямо тях е добре, но все пак спрямо изискванията на фонда как се тълкуват тези резултати?

# 637
Maka, това ли е цялото изследване? Няма ли още един лист? newsm78 Защото липсват повечето данни. Иначе морфологията пак си е по Крюгер, намалиха референтите по СЗО, но мисля че за фонда става, те все още си работят със старите референти, тоест под 14% нормални форми по Крюгер. Вашата е 10%.
Доколкото схващам след обработка обема в мл. е 12,55 млн, така че предполагам че преди обработка е бил по-висок.

# 638
  • София
Да има още един лист, който си е стандартния с подвижността, количеството, вискозитет, но мисълта ми беше понеже освен разширена спермограма с морфология по Крюгер платихме и за биологична преживяемост отделно, ми е интересно това което съм дала като линк съдържа ли тези данни, че не мога да разбера дадената графика и частта, която е обозначена като подвижност и опит.

# 639
Където пише опит, това е обработка на матриала по метода swin up, такава обработка се прави преди процедура за да се пресеят сперматозоидите с добра подвижност. Там където пише Подвижност, може да се каже че дава данни за биологична преживяемост, но не знам какво е това 100...или е брой или е %, каквото и да е, изглежда добре. newsm78 Но все пак, не сме правили такава спермограма и не искам да гадая какво е, най- добре да ти обясни резултатите лекар. Hug

# 640
изчетох първа страница, но все пак имам нужда от помощ.  Praynig
 след направена спермограма на мъжа ми в новата клиника има наличие на аглутинация, т. е. слепване на сп и са препоръчва изследване за антиспермални тела. тази седмица ще ходим и ще правим каквото е нужно и редно.
моля за помощ от ваша страна, който е имал подобни проблеми да сподели мнение и това притеснително ли е за предстоящо инвитро/иски.

# 641
Хм, нова жена, това което казваш е много интересно. Ние също сме с мъжки фактор, и при спермограмата на моя има аглутинация, но никой не ни е препоръчвал антиспермални тела досега. Дори не знаех точно какво показва аглутинацията. Какво означава нейното наличие? newsm78

# 642
жълта розичке не знам мила. дадохме наново материал и сме в очакване да видим. поразпитах, като мара подробната, но не разбрах нищо съществено  Embarassed. явно в тази дисциплина съм назад и така. като вземем резултатите ще питам отново и ще пиша.  Peace
п.п. иначе аглутинацията означава слепване, но това за мен не е достатъчно. дано се включат преживели и минали по пътя двойки и да ни дадат нажежда, че и при нас слънцето ще огрее скоро.

# 643
Нова жена, наистина се надявам да се включи някой с повече знания по темата, за да ни "осветли". Аз днес пак гледах спермограмата на моя и забелязах, че освен аглутинация, при нас има и наличие на агрегация. Това пък какво ли ще означава? newsm78

# 644

Здравейте.Много ви моля кажете какво мислите за резултатите на мъжът ми.Вчера получихме резултатите от спермограмата и съм доста обезпокоена.Докторът е казал,че количеството е добро,но качеството не толкова.
Морфологията е нормална.
Подвижността обаче ме безпокои:
От 129млн. в еякулата бързо подвижни са едва 4 % с рефернтни стойности >60(а + б);
слабо подвижни са 7%;
непрогресиращо подвижни  са 18% при реф. стойности приблизително 10.
Концентрацията на подвижните сперматозоиди 4,7млн/мл при реф.стойности >24.
Концентрацията на сперматозоидите с нормална морфология е 5,2 млн/мл при реф. стойности >24.
Доктора му е предписал Проксийд,но казал,че когато имаме пари да го купим.Казал му е да си правим секс и да не се безпокоим само да се въздържа 2-3 дни преди секс.За съжаление това лекарство е страшно скъпо - 250 лв за 1 месец,а трябва да се пие поне 3.Аз гледах Fertilaid, което има същите съставки и е 66 лв.
Моля ви кажете си мнението.Аз лично съм страшно притеснена,защото не ми изгледат хич добре резултатите.
Приятна почивка и мерси предваритлно за отговора.

--------------------------------------------------------------------------------

Общи условия

Активация на акаунт