МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 354
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Аз за себе си взех решение да не чакам чудо, защото моите години само нагоре вървят и не искам да стигна до момент, в който и при мен да има проблеми. Пък ако ни е писано да се радваме на чудеса, те са повече от добре дошли, с "пазенето" приключихме отдавна Wink.

Колко добре си го казала! Точно това беше и моят подход.
След операцията на варикоцеле, терапията с лекарства и витамини я правихме, за да достигнем оптимален момент за ИКСИ, и тази формула проработи при нас.

Не изключвах и изненада, но бързо престанах да се уповавам на надеждата за спонтанно забременяване.

Успех на всички! Мъжкият фактор се преодолява с адекватни изследвания, лечение и процедури.

# 616
  • Sofia
Привет, момичета!

Miho_She, не съм лекар и не ми приемай мнението на 100% правилно, но ми се струва, че операцията не е помогнала. Параметрите ви варират (те винаги варират), но вариациите са все под нормите. Мога да коментирам най-вече от личен опит - нашта бройка е обикновено в нормите, но подвижността е средно около 20% и ни казаха директно ИКСИ след 3 спермограми (втората дори беше с нормална подвижност). Направо не ми се коментират плачевните ни резултати от инсетата (които направихме, защото аз нястоявах). Имай предвид, че след обработка за добри шансове за инсе са нужни около 5-10 млн и това е долна граница. Подавайте документи за фонда, ако още не сте и успех. Между другото помни, че дори и с тези резултати, ако при теб нещата са възможни, шанса ви за спонтанно забременяване не е нулев, а просто много нисък.

Дарли, благодаря ти за мнението Simple Smile Подали сме документи за фонда, имаме едно ИКСИ (с отлично представяне на спермитата) и един ЗТ зад гърба си вече, в никой случай не разчитаме на чудо (макар че се надяваме на него и не спираме да вярваме, че може да стане и спонтанно забременяване). Просто се опитвам да направя някакъв анализ на тези объркани резултати, да се ориентираме на някъде. Вземали сме добавки, фертилейд, сега сме на проксид плюс и бърканица.

# 617
Здравейте, някой може ли да ми каже какво означават следните резултати от изследване на еякулат:

Еякулат   
*

Цитат
Профил   Виж по-долу
Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   
Не се изолират

Лаб No 756   
Изследване за Candida   
Не се изолира Candida spp.

Микроскопски препарат   
10-12 левкоцити на поле
Притесняват ме левкоцитите, не са ли много?

# 618
Здравейте, ние сме с диагноза азооспермия, с направена биопсия на тестисите. Подали сме документи за ИКСИ по фонда, с условие за нова биопсия в деня на трансфера. Някой бил ли е в нашата ситуация? И за колко време се чака за заповед от фонда. Моята гинеколожка в нашият град ми каза, че когато си смъжки фактор те одобрават по-бързо. Аз не съм сигурна, че е така, но ако някои знае нещо, моля да пише.

# 619
  • Русе
montana-1 , ние също сме с мъжки фактор. Подали сме документи за фонда на 21,02,2011 год. номер 11427. До този момент все още си чакаме. До колкото четох, последно са дали заповед на 10 001 номер. Няма предимство за мъжки фактор. Има предимство за години, ако си около 42 години, нещо такова беше, но не съм сигурна дали 42 или 41 години. Аз съм на 32, а половинката на 36, така че си чакаме по общия ред, който в момента е около година. Именно по тази причина септември мислим да си самофинансираме опит и дано да е успешен, та паричките от фонда да отидат за друга двойка.

# 620
петя78- благодаря за бъзия отговор. Ние сме с номер 13... и явно доста ще чакаме.

# 621
извинявам се предварително за въпроса ми, но не съм сигурна в тълкуванията си.
става въпрос за мои познати, които се сбъскват с мъжки стерилитет. имат една спермограма от специализирана клиника, но са взели резултата и не са коментирали с доктор резултата, тъй като не са имали час. въпросът ми е с тези резултати може ли да се надяват за фонда?
обем на еякулата 4,0 мл
концентрация на сперматозоиди 5,1 млн/мл
общ брой на сп. в еякулата 20,4 млн
обща подвижност на сп. 34%, от тях с нормокинеза 16%, хипокинеза 18% и акинеза 66%
брой нормокинетични сп/мл 816 000
общ брой нормокинетични сп 3 246 000
% сп с нормална морфология 3,5 %
% сп с отклонениа в морфологията 96,5 % / тук има страница с дефектите/
заключение
teratozoospermia index 1.86

oligoasthenoteratozoospermia

благодаря ви предварително за отговорите, за да може ако това отговаря, да направят още е дна, да подадат документи и докато чакат да се лекуват и да действат в правилната посока, тъй като часа им е за след 2 седмици. сспоред мен може да се кандидатства с тези резултати, но се надявам на мнение от вас и всички други, минали по пътя на мъжкия фактор.

# 622
Мисля, че може и ние сме с такава диагноза!!!

# 623
Записвам се и аз

# 624
  • Живее на Луната
Здравейте, ще ви помоля да коментирате спермограмата на мъжа ми, правена е по наша инициатива след 10 месеца безуспешни опити в специализирана клиника. На прив поглед ми изглежда че е ОК, но ще се радвам да чуя и по-вещо мнение. Предварително благодаря на всеки отзовал се   bouquet

Обем: 2.4  (2.00-6.00)
PH:7.4 (7.2-8.0)
Цвят: нормален
Вискозитет: 2 (нормален до 2)
Време за втечняване: 20 мин

Концентрация на сперматозоиди: 45 млн./мл. (норма > 20x10^6 в мл.)
Общ брой на сперматозоиди в еякулата: 108 млн (норма > 40x10^6 в мл.)
Обща подвижност на сперматозоиди (%)  64
                                                                           % сперматозоиди с нормокинеза 52  (норма > 50%)
                                                                            % сперматозоиди с хипокинеза   12
                                                                            % сперматозоидо с акинеза 36

Брой нормокинетични сперматозоиди:  32400000  (норма > 20x10^6 в мл.)
Общ брой нормокинетични сперматозоиди: 56160000 (норма > 20x10^6 в мл.)

Левкоцити: 4-5 (норма под 1x10^6 в мл)
Епителни клетки: <1

Kruger's strict criteria

14 % сперматозоиди с нормална морфология (норма >= 14)
86% сперматозоиди с отклонения в морфологията

Teratozoospermia index 1,32 (нормални стойности < 1.6)

Заключение: Normozoospermia

# 625
--Bella--, всичко изглежда наред, даже издеално на фона на много други. Какви опити сте правили досега? на теб какви изследвания са ти правени?

# 626
  • Живее на Луната
Birenka благодаря за бързия отговор   bouquet

Правим целенасочени опити от 10 месеца, като съм правила и тестове за ову и температури съм мерила и какво ли не, но успех няма. При мен няма установена причина за това, на профилактичния преглед всичко е наред според АГ-то при което ходя. Отделно по своя инициатива съм си пускала репродуктивни хормони на 3-ти ден и хламидия и TSH - всичко е в норма. Сега като следваща стъпка остава фуликометрия при мен, за да се види дали имам ову и евентуално и други хормони.

# 627
--Bella--, това че хормоните са ти ок е много добре. Фоликуметрията може би е следващия лек ход. Щом те са в норма, трябва да си имаш овулация, как бяха тестовете?
Не знам от кой град си, но аз бих преминала към цветна снимка или хидротубация - изследванията дават информация за проходимостта на тръбите. Първото е малко по-неприятно и се прави в по-малко болници, но се смята за по-надеждно.
При всяко положение това са изследвания, които трябва да си направила преди каквато и да е стимулация (някои лекари много лесно изписват клостилбегит например).
Успех и не се отчайвай - времето на опити далеч не е толкова голямо, макар на теб да ти се струва вечност.   bouquet

# 628
  • Живее на Луната
Благодаря ти за окуражителните думи Birenka   bouquet Не съм се отчаяла все още, опитвам се да бъда реалист и знам, че не при всички става от първия път. Първо ще се опитам да намеря правилния лекар, а след това ще действам напред. Просто знам, че трябва да направя това което е необходимо!

На теб пожелавам съвсем скоро да се похвалиш, че ти се е случило най-хубавото  Hug

# 629
--Bella--, малката радост се случи още на първия ни опит ин витро Laughing, за голямата ще трябва да почакам няколко месеца.
Съветвам те просто да намериш най-близката ти добра клиника по стерилитет (това не означава че имате проблем!) просто лекарите там са специалисти и много по-бързо и адекватно ще ти предложат решение или допълнителни изследвания Wink

Общи условия

Активация на акаунт