МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 284
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте мами моля ви някой ако знае нещо по въпроса да ми каже!Много съм притеснена Sad http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622763.0

# 676
Здравейте,момичета.Много от вас се интересуват от добър андролог.По този повод искам да споделя,че мъжът ми ще ходи във вторник при д-р Кацаров.Доколкото знам той е страшно добър в тази област.Ще видим какво ще каже.Ние правихме спермограма в Пирогов и съм сигурна,че доктора няма да я вземе под внимание,а ще ни прати на нова.Така става,когато човек се доверява на некомпетентни лекари.Въпросният андролог предписа на мъжът ми Проксийд,който е безумно скъп, а дава резултат след няколко месеца прием.Д-р Кацаров посъветва мъжа ми да спре лекарствата,които пие сега.
Момичета,стискайте палци!!!Аз се моля всяка вечер за всички нас да се сбъднат мечтите ни!Все пак идва Коледа,а тогава се случват чудеса.Не губете кураж и успех!!

Много силно ще ви стискам палци

# 677
Здравейте, имам следния въпрос: някой правил ли е скоро (последните 2-3 месеца) операция на варикоцеле при д-р Кацаров и каква е цената? Благодаря ви предварително.

# 678
  • Русе
slance_f , като цяло, първо трябва да се пусне спермограма, за да се види колко подвижни сперматозоиди има. По-хубаво е да се направи разширена спермограма в репродуктивна клиника, но някои си правят обикновена спермограма в лаборатория. Всеки сам си преценява. Що се отнася до специалист, това е андролог. Като един от най-добрите е Кацаров в София. Ако мислите да го посетите мое мнение да си направите разширена спермограма, микробиология на еякулат и така да отидете на преглед при него. Ние сме с мъжки фактор и от години се борим със стерилитет. Правихме една обикновена спермограма в Русе в лаборатория и една в Малинов София. Е коренна разлика между двете. Ходихме и при Кацаров. Оказа се разширена вена на левия тестист, там е по-често срещана. Направихме операция от Варикоцеле март месец тази година. Сега септември правихме ИКСИ и резултата е в подписа ми. Пожелавам ти успех миличка.

# 679
Благодаря много ще действаме

# 680
Ммомичета,благодаря за подкрепата и знайте,че и аз стискам палци на всички ви.Като разберем диагнозата на Кацаров ще ви пиша да споделите мнение.
Приятна вечер и успешна седмица.

# 681
Здравейте момичета,
  с мъжа ми се опитваме да имаме детенце и към момента не успешно. При мен се засича овулация, но днес пуснахме за пръв път спермограма, може ли да ви помоля за коментари, виждам , че някои неща са далеч извън нормата, но не съм много наясно с мъжкият фактор и незнам какво да мисля.
Благодаря ви предварително  Hug

Забележка : * Находка : 32 - 35 левкоцита на зрително поле , чести простатни телца , епителни клетки . *
Име на теста (изследването)             Резултат     Единици              Референтни граници
Спермален анализ :   
*
Профил   Виж по-долу
Цвят                                                          Белезникав                      Белезникав
Вискозитет                                            Нормален                         Нормален
Втечняване                                            11минути                                   < 60
pH                                                                       7.8                                      > = 7.2
Обем                                                              5.0ml                                  > = 1.5
Концентрация                                              6.7milion/mL                        > = 15.0
Общ брой сперматозоиди                              33.5M/Ejac.                          > 40.0
Подвижни сперматозоиди ( a+b+c )%               46.3%                                  > = 40.0
Бързо прогресиращо подвижни сперматозоиди ( a )    13.4%                  > = 25.0
Бавно прогресиращо подвижни сперматозоиди ( b )   1.5%                     5.0 - 25.0
Непрогресиращо подвижни сперматозоиди        ( c )   31.4%                  < 5.0

Неподвижни сперматозоиди                                      53.7%   

Концентрация на бързоподвижните сперматозоиди ( a)   0.9M/mL   
Концентрация на бавноподвижните сперматозоиди ( b)   0.1M/mL   
Концентрация на функционалните сперматозоиди           0.1M/mL   

Подвижни сперматозоиди ( a+b+c )                                   15.5M/Ejac.   
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( a+b)                    5.0M/Ejac.                > 20.0
Функционални сперматозоиди                                             0.5M/Ejac.   
Индекс на подвижност                                                              15.0                           > 80.0
Скорост                                                                                   3.0micron/s                > 5.0
Морфология - нормални форми                                                 93%                        > 15.0
Главични дефекти                      4%   
Шийни дефекти                           3%   
С цитоплазматичен остатък           *%   
Опашни дефекти                           *%   
Аглутинати    Не се наблюдават
Агрегати            Не се наблюдават

# 682
  • София
Може направо да я мяташ в боклука тая спермограма.

# 683
Къде е правена тази спермограма?!!!

# 684
Правена е в мдл Лина Бургас, това е лаборатория, тъй като в Бургас нямаме клиника за стерилитет или репродуктивно здраве  Tired . Но май ще трябва да търсим клиника  newsm78

# 685
И на мен ми се струва доста странна тази спермограма.Направете друга на всяка цена.
Момичета,искам да ви се оплача.При прегледа при д-р Кацаров стана ясно,че мъжът ми има варикоцеле.Проблемът е там,че и спермограмата не е добра и д-ра е казал,че не дава гаранция за успех,дори да го оперира.Казал му да пие 3 месеца ФъртилЕйд и комбинация от мед,пчелен прашец,сусамов тахан и сурови бадеми.Да си правим дотогава опити и ако няма резултат(забременяване),ще направим нова спермограма.Мислите ли,че тези лекарства ще помогнат да се подобри качеството на спермата?
Не знам вече какво да правя - съвсем се отчаях.Знаете ли дали д-р Кацаров прави арт процедури?Май направо такава ще направим ако не успеем до 3 месеца.
Успех на всички и стискам палци.

# 686
nori4ka, съжалявам, че се сблъсквате с тези проблеми.
Имай предвид, че показателите в спермограмите варират и най-вече подвижността. Има смисъл да направите още 1-2 спермограми през 4-6 седмици, за да се получи по-добра картина как по принцип стоят нещата, отделно от добавките. Те могат да помогнат, но може и да не помогнат. За варикоцелето, знам, че по принцип има спорове за операциите и по-точно за успеваемостта им, най-добре слушайте лекаря.
Д-р Кацаров доколкото знам не прави АРТ процедури, трябва да си запазиш час в репродуктивна клиника. И честно казано на твое място бих го направила, независимо от резултатите на спермограмата, диагностичните изследвания не спират със спермограмата, дори и да има проблем там. Пък и минава време докато успееш да се уредиш с час, особено ако искаш при точно определен специалист.

Пожелавам ти успех и кураж  Hug

# 687
Дарлена,благодаря за бързия отговор.Тъй като не съм запозната с въпросите за арт процедурите,ще те помоля да ми препоръчаш някоя клиника и лекар,разбира се.Все ми се ще да вярвам,че през тези 3 месеца може да се получи.....Много се отчаях след прегледа и сега съм по-притеснена отколкото бях,когато бяхме в неивестност.
Аз си мисля за инсеминация - и при нея ли трябва да си запишем час по-рано?И общо взето какво е положението там?Ще прочета и други теми,но все пак пишете ако знаете нещо,моля ви!!!
Успех,момичета!!!

# 688
nori4ka, не съм най-добрия човек да ти препоръча клиника или лекар, защото всичките ми впечатления са основно от този форум. Тука има много теми за различните клиники и лекари. Прегледай ги внимателно и прецени. За инсетата - абсолютно да, пак трябва не само записан час, ами консуалтации и тестове преди това. Всичко започва първо с час при репродуктивен специалист, който ще ви прегледа резултатите до момента, ще ви опише медицинската история и ще назначи допълнителни тестове и на двамата. Примерно, никой (добър) лекар няма да ти направи инсеминации без цветна снимка и без да се е уверил, че тръбите са ти проходими. Ако си много притеснена, отдели съботата и неделята за малко прочуване и в понеделник директно си запази час. Лекуващият лекар има голяма роля в това как ще се чувстваш емоционално, намери си някой на който имаш доверие, отнася се сериозно и професионално към проблема ви и ти дава кураж. Ако не ти хареса първи лекар, направи си час при нов.
И дишай дълбоко, всички сме минали от там. В първите дни сле диагнозите не знаех на кой свят се намирам, но после постепенно се взимаш ръце и се гмуркаш в дълбокото. Кураж и успех  Hug.

# 689
nori4ka87, потърси в темите за Александров от Варна или Селена в Пловдив. Освен в тези и в София, специализирана клиника има и в Плевен.
Преценете къде ще ви е по-удобно, като имай предвид, че дори при инсеминацията има фоликуметрия, която в продължение на една седмица е ако не всеки ден - то през ден.
Някои клиники държат изследванията да са правени при тях, други не

Общи условия

Активация на акаунт