ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 545
  • 929
  •   1
Отговори
# 720
Нищо не е горено... И тази киста - все повече се обърквам. Жълто тяло в обратно развитие пише, че има седмица след овулацията, ако няма оплождане, а операцията е повече от 20 дена след предполагаема овулация...Изобщо не е трябвало да има такова нещо. Май ще ходя да го търся още днес...
Никакъв стадий нямам на протокола от операцията, но според него уж бил 2-ри - 3ти, на думи.
Аз така или иначе още преди епикризатя бях решила, че лукрин няма да правя.

# 721
И моята киста беше на жълто тяло,но пишеше,че е със стена на ендометриоза.

# 722
  • София
Виж се с лекаря си и го питай за всичко!

# 723
После ни кажи, Alexiana, какво е станало, как сте решили и защо - да знем и ние Simple Smile

# 724
Има ли момичета с открита първа степен на ендометриоза и какво са предприели лекарите ви в този случай?

# 725
  • София
Има ли момичета с открита първа степен на ендометриоза и какво са предприели лекарите ви в този случай?

моят лекар каза, че съм първа-втора степен, но минах пълния курс на лечение със Золадекс.

# 726
Здравейте!
имам нужда от малко разяснение относно лечение на ендометриоза с лукрин депо- какви документи се изискват в касата! лекарката, която ме оперира, ми даде само епикриза и протокол от операцията, а от касата ме върнаха и не пожелаха да ми обяснят, какво още е необходимо  newsm78 отговора бе "лекарите знаят"

# 727
Купуваш си рецептурна книжка, После при личния да напише болеста. После в здравната каса за заверка. После пак при личната лекарка да ти изпише инжекцията. Епикризата и протокола ги носи при личната, може да се наложи да й ги преснимаш.

# 728
Здравейте.Да попитам,възможно ли е да се прави АРТ-процедури,с ендометриоза?И,тази гад,само с лапароскопия ли може да се установи?Благодаря ви предварително.

# 729
Говорих с доктора! Въпреки че в хистологията няма открита ендометриоза, той казва, че има, защото я е видял. Действително малки огнища - 1/1 мм, коагулирал е колкото е успял. Аз се надявам да няма развитие по нататък. Степен така и не ми е определена, в протокола не е отбелязана.

# 730
Здравейте!
имам нужда от малко разяснение относно лечение на ендометриоза с лукрин депо- какви документи се изискват в касата! лекарката, която ме оперира, ми даде само епикриза и протокол от операцията, а от касата ме върнаха и не пожелаха да ми обяснят, какво още е необходимо  newsm78 отговора бе "лекарите знаят"
Само спокойствие запази
И аз съм като теб-лекарката която те е оперирал е трябвало да ти издаде ЕКСПЕРТНО СТАНОВИЩЕ за лечение с Лукрин. Това е първото и най-важно и наистина това трябва лекарят да го знае, защото с това становище може да си купуваш инжекцията през касата. Лекарят трябва да ти издаде и ПРОТОКОЛ-този протокол е приет от 1-ви март 2011г/досега не бе нужен/. След като вече се сдобиеш с тези документи си купуваш Рецептурна книжка и отиваш при личния лекар, той ти попълва и после отиваш в Здравната каса. Там ти заверяват документите. Пак се връщаш при лицния лекар и вече ти изписва Лукрина, но на лекаря трябва да му оставиш копия от-Епикриза, Протокол. И след като ти е изписана инжекцията отиваш в Аптеката и си го поръчваш, защото го нямат в наличност. Пристига на следващия ден и си доплащаш около 50 лева и си го вземаш. Предупреждавам те от всички документи си прави КОПИЯ, никъде не оставяй оригинал. И трябва да си изчислиш и цикъл и 28-я ден и кога ще ходиш за следващо изписване при личния за да нямаш закъснения. Успех ти желая!

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 12:17 от vivian_ivanov

# 731
спокойна съм аз    Rolling Eyes
само дето преди час ми отказаха от аптеката с рецептурна кн. и рецепта от личния  #2gunfire
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРОТОКОЛ....да ама не...сега съм намерила позитивния лекарствен списък (най-новия: http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1355 приложение 1), където ясно е указано, че лукрина(1348) е без протокол за N80-ендометриоза.
а между другото май касата вече поема и Золадекс (1357 в същия списък) ама не съм сигурна

# 732
спокойна съм аз    Rolling Eyes
само дето преди час ми отказаха от аптеката с рецептурна кн. и рецепта от личния  #2gunfire
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРОТОКОЛ....да ама не...сега съм намерила позитивния лекарствен списък (най-новия: http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1355 приложение 1), където ясно е указано, че лукрина(1348) е без протокол за N80-ендометриоза.
а между другото май касата вече поема и Золадекс (1357 в същия списък) ама не съм сигурна
Мила, но това е от 07.02.2011 явно се е променило от 01.03 защото аз вчера ходих да ми я изпишат и го изпатих същото и сега чакам да получа ПРОТОКОЛА по куриер и излизам до касата, личния и т.н и 11.02.2011 трябва да си бия. Никой няма да ти помогне, всичко започв от лекуващия лекар. Спокойно ще успеем.

# 733
vivian права си....
гадното е, че тези институции имат доста слаба координация, да не казвам никаква #2gunfire
мен лекуващият АГ ме отпрати преди малко и отказа да ми даде протокол

# 734
vivian права си....
гадното е, че тези институции имат доста слаба координация, да не казвам никаква #2gunfire
мен лекуващият АГ ме отпрати преди малко и отказа да ми даде протокол

Трябва да ти издаде, длъжен е. Ако не се сдобиеш с ПРОТОКОЛА и СТАНОВИЩЕТО няма да минаваш през каса и ще трябва да купуваш на свободна продажба на около 250 лева един брой инжекция, ако е през Каса е около 50 лева. От къде си, ако си в по-голям град оплачи се в Здравната каса. На лекуващия лекар му е било лесно да те оперира и да ти звеме парите, а възтановяването ти? Той е длъжен да ти съдейства на излекуване. Немога да повярвам. А моят лекар даже ще ми го изпрати Протокола по куриер и то до Касата и даже не попитах как да заплатя доставката. Реверанса към беше повече от голям. Съветвам те да се опачеш в касата като назовеш лекаря по име или да се върнеш при него и нещо да го излъжеш. Държавата ти развешава лечение, недопустимо е лекарят да ти забранява. Хайде смело момиче-ходи по инстанции или върти телефоните. Сега като успееш ще имаш възможност да се лекуваш 6 месеца или там колкото ти е определил лекаря по епикриза. Хайде не се отказвай!

Общи условия

Активация на акаунт