ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 450
  • 929
  •   1
Отговори
# 735
оперирана съм в МАЙЧИН ДОМ СОФИЯ- там вече не практикуват това с издаването на експертни становища и протоколи от преди 2 години- информация от ДИРЕКТОРА  Cry а до здравната каса не ми се ходи днес пак, нямам сили. утре с нови сили поемам из омагиосания кръг....

# 736
оперирана съм в МАЙЧИН ДОМ СОФИЯ- там вече не практикуват това с издаването на експертни становища и протоколи от преди 2 години- информация от ДИРЕКТОРА  Cry а до здравната каса не ми се ходи днес пак, нямам сили. утре с нови сили поемам из омагиосания кръг....
Още по-хубаво че си от София всичко е в един град, при мен не е така но успях. Хайде почини, помисли и утре с нови сили но сега докато си почиваш звънни телефони на каквото се сетиш-Каса, направи се на луда и пак звънни в Майчин дом, обади се на личния. Моли се за помощ и ще видиш че някой ще се смили и ще ти даде съвет. А Майчин дом работят ли с касата? Ако работят са длъжни. Хайде продължавай!

# 737
  • София
Какво значи НЕ ПРАКТИКУВАТ? Кой ти е лекарят? Кой е шефът сега на МД - София? Преди време беше бившият на "Тина Киркова" д-р Методи Янков, но след него не знам кой избраха... 
Всички болници издават такива документи. Зако не са ти го казали по-рано, за да се оперираш другаде, където ще ти издадат документите и няма да плащах пълната сума на лекарството? Безобразие!
Аз съм ходила преди време при Тюфекчиева. Тя ли те е оперирала?
Това инфо от директора - той лично ил ти го каза ил инякой друг ти ог предаде? Странно ми е. Досега никой не е казвал за такова нещо. Щеше да се чуе. Преди 1 г. д-р Тюфекчиева оперира моя приятелка с ЕМ. Мисля, че втори път си получи лекарства от НЗОК, защото вече 1 път беше лекувала ЕМ...
Не се предавай! Направо съм бясна!

# 738

получих си епикризата от М.дом, в която пише,че се нуждая от 6 м. лечение с GHRH агонист, получих и протокол от самата операция. НО това не е достатъчно като документи, за да получа Лукрина по ЗК. От 1.03.2011 г. от НЗОК изискват отново протокол по образец на МЗ от АГ и експертно становище, че се нуждая точно от този медикамент. ТЕЗИ ДВА документа ми бе заявено съвсем любезно днес , че не се издават от Майчин дом от преди две години- бяхме при директора със съпруга ми . Препращат ме към личния лекар, което е пълна лудост, тои не е с призната специалност АГ и не може да даде експертно становище. И така аз се озовавам в един омагиосан кръг и се ядосвам на слабата координация м/у НЗОК и болници, на това, че новите " стари " изисквания все още не са известни на "Майчин дом"

# 739

получих си епикризата от М.дом, в която пише,че се нуждая от 6 м. лечение с GHRH агонист, получих и протокол от самата операция. НО това не е достатъчно като документи, за да получа Лукрина по ЗК. От 1.03.2011 г. от НЗОК изискват отново протокол по образец на МЗ от АГ и експертно становище, че се нуждая точно от този медикамент. ТЕЗИ ДВА документа ми бе заявено съвсем любезно днес , че не се издават от Майчин дом от преди две години- бяхме при директора със съпруга ми . Препращат ме към личния лекар, което е пълна лудост, тои не е с призната специалност АГ и не може да даде експертно становище. И така аз се озовавам в един омагиосан кръг и се ядосвам на слабата координация м/у НЗОК и болници, на това, че новите " стари " изисквания все още не са известни на "Майчин дом"
Пак се повтарям че лекарят е длъжен да ти издаде РЕШЕНИЕ в което е посочено че трябва да се лекуваш с Лукрин през Здравна каса. ДЛЪЖЕН Е. Ей идва ми аз да го пребия. Безобразие. Но ПРОТОКОЛА от Касата ще си го получим другия месец/април 2011/, да се надяваме защото идва Великден и да не се оправдаят с почивните дни.  Миличка, говори с лекуващия лекар колко може да се закъснее с поставянето на инжекцията или си купи на свободна продажба. Най евтино е в Марешки и май само те работят с склад, който доставя тази инжекция. Аз я поръчах и утре ще видя какво пиле ще ме укълве. Допълвам- информазия имам от аптеки, личен лекар, лекуващ специалист АГ и репродукция, РОЗК, НЗОК и Министерството на здравеопазването лично и по телефона. Няма да оставя нещата така. Аз съм човек, а не пърцал.

# 740
Здравейте,
защо пишете, че доплащате 50лв за Лукрин?Не е ли около 115лв?Така бях чела скоро, че доплащат момичетата - 50%?
Този протокол се взима от болницата, в която сме оперирани така ли?Не оперативния протокол, който дават след операцията???

# 741
Леле мале  Embarassed ... какви вълнения тука, само дето не Радини ...  #Crazy

А аз миналата година по това време точно се възмущавах, че мен само ме правят на луда калинка, хем нали съм в голям град (Пловдив). И явно и не се подобряват, "най"-хубавото ...

Аз от моя опит мога да ти кажа само, bubolina25, вземи си поне за началото сама първата бройка! Евтл. после може да продадеш последната. Или като при мен да ти потрябват дори повече бройки  #Crazy Аз за какво не го препоръчвам моя спрей (Synarel) на никой ....
Само за сравнение:
На мен първо ми изписаха инжекции, после се оказа, че не се поемат от Касата в този момент. И понеже сумите не е като да нямат значение, поисках друго, дадоха ми за разнообразие тоя носов спрей (всеки ден по два пъти, а не веднъж месечно). Само това трябваше да ме вразуми тогава, ама ... "за другия път" ще знам Wink) Ето, и на други девойки им ги отпускат по няколко пъти  Peace. Това разбира се шега.
Та моят проклет спрей си свършваше когато си иска в нееднакви интервали и, разбира се - по-малки, което в крайна сметка за мен означаваше май две шипенца повече. И то все на немски цени, да ми е по-сладък горчивия спрей...

За какво всъщност си описвам толкова подробно случая: защото, при все, че GP-то е "мн. наш човек" и ми издаваше по-рано колкото поискам рецептите, нещата по някакъв начин необясним все се бавеха. Някой път лелята зад тезгяха в "Марешки" ще е просто крива днес (и познай на кой ще си го изкара...), другия път го няма на слклад и докатооо благоволят да ме ощастливят ... Бе изобщо драма, всяко поръчване беше едно преживяване. А изобщо няма да споменавам после транспорта насам през хилядите км ...

С две думи - поръчвай "о' време" и нахалствай по много! Ако мъжът ти, като моя Татко Wink, е слабост на Лелите, може и да ти се размине по-леко и от днес за утре да си имаш радост-инжекция. Обаче като се закучи някой път процеса - става критично! Виждаш само началните хамалогии какво ти причиняват ...  Sick - че и на нас тука  Stop

Стискаме ти дружно палци да пребориш системата  Hug

# 742
  • София
сигурно сте видяли статията на първа страница на Бг-Мама, но все пак за тези, които не са я прочели ще я копирам:

Генетични изследвания показват, че хромозомите са от решаващо значение за риска от развитие на ендометриоза при жените.

Учените идентифицирали отклонения в два гена, които увеличават риска от развитието на това заболяване.

Хромозоми 1 и 7 при жените са критично свързани с ендометриозата - хромозома 1 с метаболизма и репродуктивната система, а хромозома 7 участва в регулиране на гените, свързани с матката и маточната лигавица.

„Нашето изследване е голям пробив, защото предоставя първите сериозни доказателства, че промените в ДНК твърде вероятно подпомагат развитието на ендометриоза", казва д-р Зондерван от Университета в Оксфорд.

Изследването е имало за цел да се открие причината, поради която се образува ендометриозата и да се търсят начини да бъде предотвратена. Предстои да се проучи ефектът от тези изменения върху клетките и молекулите в тялото.

"Имаме големи надежди, че резултатите от това изследване ще помогнат за разработването на по-малко инвазивни диагностични методи и за по-ефективно лечение на ендометриоза" - казва д-р Стивън Кенеди, ст. автор на проучването, от Катедрата по акушерство и гинекология към Оксфордския университет.

След положителните тестове изследванията ще продължат и очакванията са до няколко години да има реално решение на проблема.

# 743
  • София
Bubolina25, не може ли да отидеш в др. аптека? Моя приятелка, която се лекува с Лукрин ми пише,  сега в скайпа, че може и така, както ти опитваш?
Пробвай в "Марешки", ако си от Сф. Имат аптека отстрани на поликлиниката в "Младост" 3, както и в "Борово", ако не се лъжа . Там се доплаща около 80 лв., а в др. аптеки - около 115 лв.

# 744
  • София
Здравейте,
защо пишете, че доплащате 50лв за Лукрин?Не е ли около 115лв?Така бях чела скоро, че доплащат момичетата - 50%?
Този протокол се взима от болницата, в която сме оперирани така ли?Не оперативния протокол, който дават след операцията???
И аз доплащах по 103 лв. досега. Този месец доплатих само 37, касата вече поема 165 лв. от цената. Останах приятно изненадана! Simple Smile

# 745
оперирана съм в МАЙЧИН ДОМ СОФИЯ- там вече не практикуват това с издаването на експертни становища и протоколи от преди 2 години- информация от ДИРЕКТОРА  Cry а до здравната каса не ми се ходи днес пак, нямам сили. утре с нови сили поемам из омагиосания кръг....

Я се допитай до здравната каса, имат ли право или не да ти отказват експертно становище и протокол от тъпата болница??? Какви са тези простотии? Това са едни бланки от по 5 реда... Мен ме оперираха преди 3 години и на изписване, документите ми бяха готови точно за 15 мин. В касата с това не съм имала проблеми, но тогава имаше други идиотщини... В тази смотана държава никога, нищо не е наред.  ooooh!

# 746
Във ВМА нямат добри гинеколози и гинекологични хирурзи. Нищо против другите отделения на ВМА, но това е известен факт. Разказът ти само го потвърждава. Не че в Шейново всички хирурзи и лекари са добри - и там с повишено внимание трябва, но все пак се намират истински спецове.

Тц...тц... Е, ne li ta, няма как да не си "мешаме капите"...  Laughing Изглеждаш ми умна жена и съм сигурна, ще се съгласиш, че дори и да имаш лош опит с някой лекар от Клиниката по обща и онкологична гинекология към ВМА, е почти невъзможно да са те лекували всички лекари. Пиша този коментар, защото моят хирург-гинеколог е д-р Ковачев от същата клиника. След 4-5 години ходене по мъките, некомпетентни доктори и тъпи коментари от типа на "Спокойно, като родиш ще ти минат болките..." или "Е чак пък толкова, а като зараждаш какво ще правиш?", най-накрая ножа опря до кокала. Състоянието ми никак не беше цветущо, ендометриозна киста 6 см на ляв яйчник, на десен - множество малки кисти, ендометриални огнища по перитонеум, тръби, черва и прочие... Именно д-р Ковачев успя не само да овладее положението, но и запази непокътнати всичките ми детеродни органи и проведе като по учебник лечението ми. При мен се наложи коремна операция, но на 20-ия ден бях на работа, 6 месеца ми поставяха Декапептил депо, след което менструацията ми дойде преди  60-ия ден. Не съм се опитвала да забременея и зная, че има опасност от запушване на тръбите и др. усложнения, но за мен този лекар направи най-доброто в тази ситуация и съм му безкрайно признателна. Останалото е Божа работа.

Извинявам се, че така нахълтах, но не се въздържах да изкажа мнение и да разкажа историята си... Peace

# 747
Момичета, пеатиха ми епикризата от лапароскопията ми, но пък няма хистология newsm78 ,а само най-отдолу на листа пише с две думи, на няма и ред резултат от хистологията. Не трябва ли самата хистология да е отделна бланка или аз нещо съм се заблудила?

# 748
Хистологията си е отделно. Аз трябваше да си я поискам за да ми я дадат. Дадоха ми копие, оригинала остава в болницата.

# 749
Май в повечето случаи хистологията е на епикризата, защото при мен бяха забравили да я напишат там и за да стане по-бързо ми я преснимаха на гърба на епикризата.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт