ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 440
  • 929
  •   1
Отговори
# 90
Aurora Аз съм в болничен от 5 март. преминах конизация на шийката на матката. От тогава съм с болки. Последният ми болничен е от 26 юли до 25 август. Този болничен ми е със диагнозата на конизацията,сега за лапароскопията не взех тъй като ще се дублират,а това си е разправии.  Трябва да го продължа- няма проблем но трябва да мина през временен ТЕЛК, тъй като до сега бях с ЛКК, но минаха 6 месеца. Аз имам още кървене след лапарото, не е обилно, но имам. Още не мога да седя нормално.

# 91
  • София
Иве, не знаех, че имаш по-сериозен проблем.
стискам палци да се възстановиш бързо Hug

# 92
Дано Praynig Благодаря ти!

# 93
Нелита, мерси за препоръките Simple Smile

Ам имам още един въпрос. Има ли някое момиче, което е правило лапароскопия при доц. Томов от клиниката на проф. Горчев в Плевен?
Какво Ви е мнението за него?

# 94
  • Варна

Ам имам още един въпрос. Има ли някое момиче, което е правило лапароскопия при доц. Томов от клиниката на проф. Горчев в Плевен?

Аз, много добър хирург, но не съм доволна от резултата, платих и отидох в Плевен да ме оперира Горчев, на сутринта след операцията самия той ми съобщи диагнозата, дни сле това разбрах, че съм оперирана от Томов, а професора е бил във Варна, от записа ясно се чува как доцента се допитва до него по телефона. Имах киста, която само беше пробита и промита, минах лечение, 3 години по късно рецидивира в двойно по -голяма и всичко от начало, но както виждаш в подписа ми, за мен миналото вече е без значение  Hug

# 95

аз съм много доволна от целият екип ! за мен те са едни от най-добрите!

# 96
МНОГО съм доволна от доц. Томов и му благодаря, че сбъдна мечтата ми. Бях с тежка ендометриоза и запушени тръби. След лапароскопията три седмици по-късно забременях, без лечение. От това по-хубаво няма. Сега си гледам бебонка, която е на 4 месеца. Родих по нормален път в тяхната болница - Св. Марина живо и здраво момиченце.   Grinning

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 00:33 от svetka76

# 97
Makar i malko zakysnqla : pri men pyk vsichko e tochno obratnoto.

Iavno si e naistina do organizym i sluchai.

marti4ka77, не се притеснявай, и аз като теб бях много уплашена и пред дилема дали да започна лечението (на Золадекс съм, 4-та от 6 инжекции до момента). не съм напълняла изобщо, кожата и ноктите ми са хубави, косата ми малко повечко пада, ама ще го преживея. вълни имам понякога, но да ти кажа много повече се плашех от тях преди да знам какво са. сега разбрах, че изобщо не е толкова страшно колкото го описват някои. при мен не са и особено често, чат-пат, предимно нощем ме позаливат и това е. жегите е по-кофти, но ако има климатик наоколо не ме спохождат. шегувам се с вълните и състоянието си, и приятелите, и колегите ми знаят и като се майтапя с това, да ти кажа, го приемам много леко. в работата са насочили климатика към мен точно, за да се радвам на повече студ, много са милички колегите ми. Heart Eyes

интересното при мен е, че съм по-усмихната и спокойна от всякога, а този феномен не мога да си обясня. просто откакто съм на лечението приемам разни ядове в работата или битовизми много леко и за емоционален човек какъвто по принцип съм, не мога да си обясня защо е тази промяна, като аз очаквах обратното. мъжът ми е по-влюбен в мен отвсякога, той така беше наплашен милия, че ще стана проклетия, пък аз съм същинско слънчице, в сравнение с пред-золадексовото ми състояние. Laughing

след 10 дни съм на 5-та инжекция, така бързо минава и заминава, не се притеснявай, а давай смело - само страха е голям.

# 98
ами при мен след 33 дни освен че още не ми е дошло и топлите вълни продължават, други симптоми и реакции не съм забелязала, малко понапълнях, и уж не съм гладна, а като ми замирише веднага ми се дояжда, но това може да не се дължи на лукрина, а на лакомията ми кой знае  Whistling

Syshtata rabota i pri men!

# 99
Искам се обърна към момичетата, които не искат да забременяват веднага след лечението с лукрин и да ги попитам приемат ли някакви други медикаменти за да се предпазят от рецидив на ЕМ? Ще съм благодарна на споделени мнения и съвети.

За медикаменти не знам, но можеш да избягваш продукти, които увеличават нивата на естрогена - много кафе, мисля червени меса, козметични продукти с консерванти парабени. Също сладкия картоф ямс, който се дискутира по-нагоре бил полезен за контролиране на нивата. И стресът трябва да се избягва - някои съветват да се прави йога, медитация и акупунктура. Друго полезно аз не знам. Не му мисли прекалено много, просто се преглеждай редовно при добър специалист.

Trvydno stoq zad syveta na ne_li_ta po tazi tema !
I az sym "tvoqta" grupa, lana_1, i po-znaeshtite vse tova kazvat - s polojitelnoto mislene (i deistvie) napred!

# 100
Здравей Ива,
аз си вземах Лукрина от аптека Марешки излиза ми 81,76лв. крайна цена- най-евтината, която намерих. А Здравната каса е поела 50%.

I moite nabliudeniq bqha takiva - ot tezi ceni na apteki Mareshki po-tynki nqma Wink

Samo che personalyt ( i po-starshite na vid aptekarki - kiseli leli, i po-mladite "natocheni kaki", i malkoto, no mn. neorientirani myjki predstaviteli ) e pod vsqkakva kritika ! Ujas i polovina, da gi  #2gunfire ...

# 101
не се поема от касата. моят доктор смята, че това е най-доброто и ме попита дали имам възможност да си го купувам.
другото добро според него е спреят за нос Синерал, но не дотам ефективно и за не повече от 3 месеца. другите изобщо не ги е обсъждал, а и аз не съм го питала защо. но това не значи, че не са добри Peace

Koqto ima vyprosi kym Synarel, da se obryshta kym men i/ili Aruna - tuk sme (v poslednite mnogo meseci) edinstvenite "mohikanki", spored moeto ne prekaleno redovno nabliudenie.

# 102
Добре момичета, благодаря ви. Виждам че при много от вас лечението е различно и сте с други инжекции. При мен целта е намаляването на матката-дано да се получи. Вие по време на лечението бяхте ли работоспособни? Аз съм в болничен до 25 август - лапарото ми беше на  9-ти и не знам с тези инжекции как ще се чувствам. Докторът каза че ще ми трябват 3 инжекции но ми изписа една и каза да се направи на 5-я ден от цикъла. Другите две не знам кога ще трябва да се бият.

I az kato povecheto po-dylgo chetqshti foruma ustanovqvam, che vseki lekar si e na svoe mnenie. Ili pone povecheto.

Shto se otnasq do rabotosposobnostta i izobshto stranichnite efekti - pak syshtoto. Vseki organizym na svoe mnenie. Pri men po-skoro po-trudno cqlostno, pri povecheto - po-skoro po-leko.

Ili e na kysmet, i/ili e na polojitelna osnova. Vajnoto e, che pri vsqka e razlichno i kolkoto i da se syvetvame bezkraino, vseki sluchai si e otdelen i iziskva otdelni resheniq.

# 103
Zdraveite otnovo i ot men, devoiki symishlenichki  Grinning

Sega malko po-opisatelno. Nali sym se reshila tazi nosht pone da e polezna Wink)

Izvinete me, che taka "prelivam" s otgovori. Ama nali i az iskam da doprinasqm Simple Smile Edno izvestno vreme me nqmashe "oficialno", misleh si, che kato po-malko sym tuk, to po-byrzo shte minava (drugiq pyt  Thinking ...) . Daje se "prekrystih". No ne sprqh da cheta.

Eto i moeto obobshtenie do momenta :

Ot veche dve sedmici sym na ne-lekarstvo i (6 mes.) terapiqta mi se vodi oficialno prikliuchila. NO oshte si tyrsq vecher i sutrin "dozichkata". Nqma drug takyv ad kato spreya  Sick ! I vytreshen, i vynshen. Ako shte samo na men taka da mi se otrazqva - otnasqm go "qkata"  Rolling Eyes .

Vitaminite (B+) za noktite gi sprqh, che mi pisnaha, a skoro i hapchetata sreshtu osteoporozata (delim si gi jenite vkyshti, ha ha  hahaha). 

Vylnite kato che li sa mi ponamalqli (ili po-skoro mi se shte da e taka ... pyk i mojesh li razbra s tez jegi ?). Obshto vzeto mai nqmat namerenie skoro da me izostavqt. Redom s nebivaliq apetit (i syotvetnoto napylnqvane, makar i leko), i , ama NAI-nai-nai-liubimoto mi - NESPANE. Veche se sheguvam, che shte si vodq kalendar koga sym spala kato "nqkoga". Imam si "moite si chasove" na buduvane i sigurno shtqh da sym nauchila pone ezik, ako bqh pochnala da pravq neshto drugo v tqh (osven da se natiskam s ocyklen pogled v tymnoto i da se nadqvam skoro da mine). Samo che nali ne zabravqm i namalenata rabotosposobnost - nai-novoto mi, pochti syshto tolkova liubimo kachestvo. I tova go koronqsvam s edno takova cqlosto nejelanie za kakvoto i da bilo ...

I taka. Povtarqm si po nqkolko pyti na den, che veche mina nai-golqmoto (nad polovin godina ot diagnozata), che skoro shte "zajiveq normalno", daje sym se zasilila i razni slojni neshta da pravq i da mi se sluchvat skoro (ama i naglost!) i obshto vzeto nai-nai-mnogo si povtarqm kak POLOJITELNOSTTA mu e maikata. I bashtata.  Joy

Moje i da ne sym imala kysmeta primerno na Aurora, koqto e mn. dovolna ot "lekotata" na EM. Che daje i polojitelnite efekti na stranichnite i' efekti Wink Ama az koga li sym imala kysmet, ta se uchudvam.

I kolkoto poveche mislq, tolkova poveche se ubejdavam, che ne biva Wink (mn mn da premislqm). Polovinata rabota (pone) e + + + + + nastroikata. V malkoto dni ot tazi godina, v koito sym se chuvstvala "kakto predi", sym si mislila, che ima smisyl v cqloto uprajnenie. Nqma kak inache. Prosto nqma kak! Prosto nqkoi imat poveche kysmet, drugi polagat poveche staranie, na treti im se razminava. Chetvyrti sa "nad neshtata" Grinning

I dokato se nadqvam i az nqkoi shtastliv bydesht den da se podpisha s podobni na povecheto ot vas izbroqvaniq na meseci i dni, stiskam palci na povecheto da sa po-malko s moq kysmet i poveche s moeto staranie Wink  Embarassed .

M.

# 104
  • София
M. Hug
чувството ти за хумор показва, че не се даваш, и така трябва! Wink

Общи условия

Активация на акаунт