ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 595
  • 929
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, спешно ми трябва ампула Лукрин  Praynig Епикризата ми се бави, защото лекарят ми го няма в момента. Предварително благодаря  Hug И милички,дали е проблем ако си бия лукрина на 5 ден от началото на цикъла ми, дали ще е късно? Скорошно оттърване на всички от тази гадина!

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 15:43 от stanj123

# 706
Здравейте момичета,имам един въпрос- възможно  ли е  противозачатъчни да свият ендометриозна киста,защото на мен ми изписаха ясмин и гинекилога каза,че с противозачатъчни тази киста се свивала и по-добре да изчакаме с операция.

# 707
  • София
Здравейте момичета,имам един въпрос- възможно  ли е  противозачатъчни да свият ендометриозна киста,защото на мен ми изписаха ясмин и гинекилога каза,че с противозачатъчни тази киста се свивала и по-добре да изчакаме с операция.

не става, освен ако кистата е обикновена, тогава ще помогне. но ако е ендометриозна, няма да се свие. изследва ли CA125?

# 708
СА-125 януари ми беше 117, февруари-20,може ли такива големи разлики да има?
А може ли без да я оперирам тази киста ако не нараства пречи ли?

# 709

не става, освен ако кистата е обикновена, тогава ще помогне. но ако е ендометриозна, няма да се свие. изследва ли CA125?
Моята киста когато я открих беше 79мм, след цикъла ми беше 56см, и след другия точно преди лапароскопията беше 49мм,без никакви хапчета намаляше,но хистологията показа че е емндометриозна...

# 710
  • София
СА-125 януари ми беше 117, февруари-20,може ли такива големи разлики да има?
А може ли без да я оперирам тази киста ако не нараства пречи ли?

странно наистина, освен да е фоликулярна и да е бил висок маркера при възпаление. знам ли, аз бих опитала първо и с хапчета, лекарите никога не са убедени дали е ендометриоэзна само от ехографа. затова и маркера е показател, но при теб е по-различно.
проблем ще е, ако се спука, защото много боли (ако е ендометриозна).

# 711
Момичета, дайте съвет, моля ви, че много се притеснявам за тази 1-ва инжекция  Praynig Понеже както писах по-нагоре, лекарят ми го няма и хистологията също Sad , се свързах с друг лекар, който ми каза, че нямало проблем, ако се забавя с Лукрина ( тоест да не е 3-5 ден от менструацията). Вие как мислите и има ли момичета, които да са я поставяли след цикъл или в края на цикъл?   bouquet

# 712
  • София
Здравей, аз я поставих месец след лапарото и ми беше минал един М. По принцип трябва възможно най-раон да се постави. На теб колко дни след операцията ти се пада поставянето?

# 713
Аз я поставих 25 дни след лапарото. И при мен беше минал един М.

# 714
Благодаря за бързите отговори  Hug При мен вече са минали 15 дена от лапароскопията и съм в цикъл от 3 дни, а се очертава епикризата и хистологията да са готови след 5 дни някъде, тоест вече цикълът ми ще е приключил. Дали ще е проблем да я поставя тогава?   ooooh!

# 715
Не мисля, че е проблем. Успех в лечението Hug Peace

# 716
Благодаря за съвета, момичета !!! Hug  bouquet

# 717
Момичета, днес си взех епикризата от операцията и на нея няма диагноза ендометриоза! Пише: окончателна диагноза: субсерозен лейомиом на матката
При описанието на операцията пише: визуализират се множество ендометриозни огнища с размери 1/1 мм.; друго - киста 2/3 см за нея пише: част от жълто тяло в обратно развитие
Статус при изписването: здрав
От оперативния протокол имам диагноза ендометриоза. Докторът го нямаше, естестевено ще ходя да го питам. Вие какво мислите, какво пишеше във вашите епикризи?

# 718
  • София
На моята си пише, че кистата е ендометриозна... Но щом имаш огнища... Потърси лекаря си и го питай как да действате. Огнищата изгорени ли са при лапароскопията?

# 719
И на моята си пишеше еднометриоза и пишеше също 4ти стадий...питай, питай. Че няма при мене "здрав". Направо на Лукрин ме пратиха за 6 месеца... Peace

Общи условия

Активация на акаунт