Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 404
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Clairette, снимката ме раплака! Толкова е емоционална и мила!А малкият е много красив!

Да ви е здрава, усмихнат и много спокоен! Само радост да ви носи! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И на теб бързо възстановяване!    bouquet  bouquet  bouquet

# 436
  Уффф, тук е страшна жега, излязох за 2 часа и свалих 2кг от потене ooooh! Сега се наливам с вода, че се чувствам дехидратирана Crazy Аз да се пооплача малко, мисля че бебо ми подпира вече диафрагмата, имам някаква гадна болка и отпред и отзад точно в тази част. Майка ми ме успокои, че и по-трудно ще дишам следващите месеци Sick. Та освен жегата и това ме мъчи сега Tired, особено като седя права дълго време.
    Маритка, да няма колики мъника за това да ви е държал будни newsm78
       Да попитам майките, които не ядат месо често или изобщо, изписаха ли ви допълнително освен желязото и витамин Б12? Днес гледах в аптеката Б12 специално за бременни Thinking

# 437
mimkis
 аз последните месеци преди стоях като глътнала бастун, иначе  дишах като риба на сухо.
А за стоене права -  съм готова припаднала, ако не се подпра някъде.

Че и май кръвното ми не е много високо, всяка сутрин ми се вие свят.

На мен нищо не са ми изписвали, но и хемоглобинът ми е  близко до долна граница. Peace

# 438
И ние имахме проблеми отначало с кърменето, малката мишка още от изписването не се будеше нощем, надаваше по съвсем мъничко и всеки ден ме викаха при акушерките в кварталният център за да гледат дали кърмя ефективно.После се нормализираха нещата.
Моят хемоглобин е 101, по малко от долната граница. Пия една хранителна добавка- сироп Ферофорте.

# 439
Клеърет, да ви е жив и здрав Алек! Изглеждате прекрасно и двамата! Направо чак на мен ми се прииска Wink

# 440
мимкис,мъникът само мен държа будна,но не фатално де.....просто той беше много кротък до сега и макар малкото му "буйстване" нощес неможах да не го забележа.таткото от няколко нощи спи отделно,защото започна нещо да кашля.не с еразболя и м усе размина,но май взе,че му хареса да си спи на спокойствие и даже в момента дреме в "неговата" стая между двете си работи.след малко изчезва.ама непоиска да легне до детето,а си се отдели:( това не ми харесва,но пък знам,че трябва.той ни храни:( а твоите незгоди искам и аз да те "доуспокоя",че ще стават все повече хахахахаха.....я питай тука дружките как опищях аз орталъка от моите болки по всякакви части по тялото.даже все още не ми е минала болежката в срамната кост и междукрачието.надявам се все пак да не си остане завинаги. иначе как е живота там (в израел беше нали?)? мента и тя е в израел.май смао вие двете сте.

аз открих (моя мъж пак е купил без да пита де. и то на едро) едни мокри кърпички на "памперс" дето уж нямали парфюм,нямали и алкохол.аз му се развиках,че не ползвам такива неща за детето и той почна да чете кво пише на опаковката и да ме убеждава,че са екологично чисти. имате ли идея дали наистина нямат вредни съставки? "памперс-сензитив" са кърпите. иначе аз му бърша дупето с обикновенна носна кърпа напоена с чиста вода,но сощи по тв гледахме,че рециклирана хартия всъщност е много вредна и има много вредни субстанции,та одеве в бебешкия магазин гледаме,че има кърпички (сухи) на бебешки марки (от тези в кутийте дето се дърпат през една дупка) и моя мъж се усети,че обикновенните,които ползвам ( и които той пак купи на едро) са много евтини именно,защото са рециклирани сигурно. та решихме да купуваме специални бебешки. дали е така,както мислиме?

# 441
Цитат
mimkis
 аз последните месеци преди стоях като глътнала бастун, иначе  дишах като риба на сухо

Цитат
твоите незгоди искам и аз да те "доуспокоя",че ще стават все повече хахахахаха
     Звезди, Маритка успокоихте ме Grinning Mr. Green Аз все се надявах, че с моите +7 кг няма да ми е тежко поне още месец, пък в 8-9-ия вече е ясно, че ще съм като кит изхвърлен на брега Laughing
      Маритка, в Израел лятото е доста тежко, не толкова заради жегите, а заради влагата, тези дни беше 80-90 процента, обезводняваш се без да се усетиш, защото си постоянно лепкава и мокра Sick Зимата обаче е рай, аз не искам да пътувам зимата до БГ откакто съм тук, защото ми е сибирски студ там Laughing
     Относно кърпичките, тук се използват масово, но това когато са навън и трябва да сменят памперси. Според мен си е най-добре с вода само да се измива, колкото и да са екологични кърпичките, но мисля,че ще ти влязат в употреба. А за таткото, те стават по активни като бебока поотрасне, и зет ми беше така не смееше да се доближи до щерка си, а и умората си казва думата. Аз на моя му казах, че вероятно ще се наложи да спи на дивана и той ми се обиди, ама като не спи 2 нощи съм убедена,че и дивана ще му стане удобен Mr. Green

# 442
Ние мокри кърпички ползва и до ден днешен за щяло и нещяло. Blush

На мен лично са ми много удобни и съм ползвала само тях( тук на недна местна марка магазини -  краюдват). Дори не съм гледала какво съдържат. Embarassed

Но сменя ли ги с други и се обриваше, както и с памперсите.

# 443
  • Германия
Клер, честита рожба!Да е здрав, умен и силен Алек! Heart Eyes  bouquet

# 444
Направо чак на мен ми се прииска Wink

Хайде де.  Flutter

# 445
        Да попитам майките, които не ядат месо често или изобщо, изписаха ли ви допълнително освен желязото и витамин Б12? Днес гледах в аптеката Б12 специално за бременни Thinking

Не, не са. Преди първата бременност съм била вегетарианка (и веганка) повече от 10 год, никога не съм имала проблеми със желязото (или анемии), за сметка на това сестра ми и майка ми, които ядат редовно месо бяха анемични. По време на бремеността лекарката ми знаеше, че ям месо по настояване на ММ по макс. 1/2 седмично, но това никога не я е притеснявало, а резултатите ми са били прекрасни...
... тази бременност месо не ми се поглежда, последно май ядох...хммм, преди 4-5 седмици... чуствам се ОК! (ниското кръвно не се брои  Mr. Green )

А, да ви питам и вас - пораснаха ли ви краката!?! Моите пак почнаха да растат ( а след 1-вия път съм с .5 номера по-големи и си останаха така) и аз съм подивяла. Даже снимка си правих, да увековеча тази гадост... решила съм да направя поредица от 7 снимки за "7-те радости на бременността" по аналогия със 7-те смъртни гряха  Crazy
(а в Американската тема не ми вярват всички, че растат, и то не на майтап  Crossing Arms )

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 20:28 от Agent Provocateur

# 446
 Joy

Наистина ще ме умориш от смях Agent Provocateur Hug
Последно сложих едни кафевички сандалки с тънки каишки преди месец -  е, прибрах се с бързо и ги оставих за следващото лято. Така се бяха врязали в крачетата ми, че си мислех, че няма да мога да ги сваля без одиране на живо. Mr. Green Имам едни големи и много удобни, които използва за "походи". сега съм с тях, но онзи ден едвам ги обух -  бях ужасно отекла. Crazy
И реших следващата крачка ще е: Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та затова се пулих Shocked, като се похвали Боби, че носи 10 см ток в последния месец. Flutter

# 447
Цитат
А, да ви питам и вас - пораснаха ли ви краката!?! Моите пак почнаха да растат ( а след 1-вия път съм с .5 номера по-големи и си останаха така) и аз съм подивяла. Даже снимка си правих, да увековеча тази гадост... решила съм да направя поредица от 7 снимки за "7-те радости на бременността" по аналогия със 7-те смътни гряха 
   hahaha Joy Joy Това с 7-те радости е много добро smile3521 Относно размера, не не са ми мръднали крачката, отичат само ако седя 2-3 часа права.
     Не мен ми изписаха желязо единодушно и в БГ и тук, а хемоглобина ми е 115 Thinking, но съм имала периоди, в които съм била анемична. Аз ям пилешко веднъж в месеца и то сега, преди е било сигурно веднъж на 6 месеца. Мляко и сирене обаче консумирам в огромни количества. Но пък се чувствам по-енергична откакто взимам желязо и някак си и кръвното ми се пооправи и от ниско стана нормално, иначе и на мен ми се виеше свят първите месеци.

# 448
  • Германия
Дами, за тези, които не могат да присъстват лично, но се интересуват горещо
... Flutter

# 449
а как да се регистрираме? и къде да го четем?

Общи условия

Активация на акаунт