Отговори
# 420
Mirrabella ,много съжалявам за неуспешната бременност,но ти желая от сърце сега всичко да е наред.Ти ми звучиш като много оптимистичен човек,а оптимизма както знаем зарежда с много сили и енергия.Сигурна съм,че януари ще ти честитя за бебчето   bouquet
Някой беше написал,че симптомите за бременност са изчезнали-"омекване на гърдите,спадане на коремчето...Е точно това ми се случи още преди една две седмици.И естествено си мисля какво ли не,още повече,че това ми е първа бременност и нямам база да сравнявам.
Абе аз май ще се психясам до януари  smile3538 (дай Боже всичко да е наред разбира се).

# 421
  • Пловдив
Здравейте! Simple Smile Как са коремчетата!?

Относно мазането- аз до скоро си мислех, че ще се мажа с Мустела ... после разбрах, че двата крема за корем и за гърди Matarnite струват общо над 70лв и предвид, че гаранция за успех няма, ще тръся друго.
Все си мисля, че има още време до задължителното ежедневно мазане, но засега позната аптекарка ми препоръча нещо евтино и ефикасно (според нея!). KrauterhoF с масло от шии. http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/1922/balsam%20aloe%20vera2.jpg Пише, че се използва за премахване на петна, белези и бръчки, както и за предотвратяване появата на стрии. Мирише много приятно, нанася се лесно и струва 5 лв!!
 Hug

# 422
ще се самоцитирам

... Днес ходих на ЖК, ..... Доктора- ми претегли ме, опипа ми матката, каза че нарастнала. Казах му за резултата от БХС. и май очакваше да си тръгна. ааааа, не. казах му че искам и видеозон, и ако се наложи ще си платя. Не ми иска пари Simple Smile  .............
та ,прегледа ме на видеозона при мое поискване...или нахалстване hahaha

# 423
chopi ,май така ще стане мила,с настояване.Защото ми се вижда твърде много време пропуск от между 3 консултации( моя случай цитирам) и аз да не знам какво става с човечето в мен.Сега разбирам защо много бременни си следят бременността при двама различни гинеколога  Naughty
Все забравям да ви попитам-някой да си води ЖК в 7 ДКЦ в Банишора на Мария Луиза?

# 424
Спокойно,нормално след 1-ви триместър да отшумят леко симтомите на бремеността.До сега ги усещахте силно,защото това е нов етап за организма ви.И с неразположението до сега той се е настройвал за новата обстановка(бебе в утробата Wink)Нормално е вече да сте се "адаптирали" към новата среда и да си карате както преди.В смисъл-гърдите  са вече подготвени да произвеждат мляко,нарастнали са,каналите са се уголемили,за да нямя пречки по пътя на млякото...затова вече нямате напрежение...какво още да им се случва....Нека си починат малко.Към края ще почнат да потъмняват ареалите,за да може да има контраст и бебето да се ориентира по-добре на къде е храната Mr. Green
И сега да не ви плаша......Но има вероятност да си изкарате една спокойна и безпроблемна бременост. Hug

# 425
elenia ,ех че хубаво го каза.Успокояващо.Дано всичко е наред с всички ни  Praynig

# 426
Mirrabella и аз съм като теб, и аз как да съм сигурна ,че беб е добре. И аз имах неуспешна бременност, плода /или там както го нарекоха/ беше спрял да се развира, а на мен нищо ми нямаше, нито кървене ,нито болки ,нищо.
Затова сега се притеснявам ,да не стане пак така. Вярно ,че беше съвсем в началото, в третия месец, ама не знам каква ни е гаранцията сега като ги минахме тези 3 месеца. При теб в кой месец се случи.

Лидия,  Hug, скоро ще забременееш пак. Не се пазете, само 1 месец трябва да мине и можеш пак да забременееш.

Еления, дано така да стане Praynig

# 427
Благодаря на всички за пожеланията за порасналото ми момче Hug
И на мен доктора на ФМ ми каза, че плацентата ми е по предна стена. Това е различно от превия. Не знам дали ще ми препоръчат секцио newsm78

# 428
Момичета, много ви благодаря за радушния прием  Hug, наистина сте големи бъбривки, трябва си време, за да ви изчете човек Simple Smile

За мазането - предния път се мазах много старателно с масажното олио за бременни на Hipp. До две седмици преди раждането всичко беше наред и нямах нито една стрия, но от известно време бебчо се беше запънал напреко и риташе с все сила все на едно и също място, направо имах чувството, че ще ми протрие корема отвътре, и в резултат на това ми се появиха няколко стрии от едната страна над хълбока. Не е болка за умиране, ама язък за мазането Simple Smile
Този път започнах пак с олиото, но наскоро открих едно масло за бременни на Hipp, което е като крем и попива много бързо. Не знам какъв ще бъде резултатът, засега съм доволна.

И не се притеснявайте за бебчетата - вярно е, че всяка от нас си има някаква история и също така е вярно, че няма угодия - ако бебо мърда, защо мърда, ако не мърда, защо не мърда, ама не му ли е време вече да мърда, пък то не мърда, ама не мърда ли твърде много, ама това нормално ли е, ама онова нормално ли е...Laughing Както биха казали докторите, които не обичат много-много да обясняват каквото и да било на пациентите си, "много четете, бе, момичета" Simple Smile Но си помислете също така, че майките ни не са ги гледали на видеозон, пък ние сме се родили живи и здрави, и че положителната настройка е най-важна - бебчето трябва да чувства, че е желано и очаквано, че ще бъде обгрижвано и отглеждано с любов, и всичко ще бъде наред  Heart Eyes. Хайде, пожелавам ви сладки сини и розови сънища!

# 429
  • Canada, ON
Добре дошла bg_desi !

Момичета, зарибихте ме с това мазана. Направих си списък с масла и сега ще почета повече за тях, а сигурно после ще си и купя нещо. Близо до нас има щраусова ферма, та и за щраусовото масло ще се поинтересувам. Предната бременност не се мазах с нищо, и нямам стрии, но сега - знам ли, що пък да не се мажа. Имам едни стари стари стрии на дупето - не знам как и кога ми се появиха - още от преди предната бременност. Никога не съм напълнявала или отслабвала рязко...Може пък да им повлияя добре с някое мазило.

# 430
bg_desi   202uu Добре дошла Hug

# 431
Добро утро коремки Grinning
Ма ле колко сте изписали едва ви изчетох newsm03
За симптомите и аз нямам само ме боли кръста от време на време и ми става тежко на тумбака от преяждане с диня ooooh! то бива глад ама съм все в хладилника,добре,че поне ям само плодове.
Кремечета ползвам едно СПА с масло от кокос много бързо се абсорбира.
За ходенето на консултации аз си ходя през 15 дни на часно и си го гледаме редовно бебо.
Вчера бях на 4Д голяма картинка беше,гледах ме бебо от всякъде мозъчето,сърчицето се видя всичко дясна,лява камера, имаме развит,черен дроб,диафрагма,бял дроб,пикочен мехур,чревца.Костната система е напълно развита.Видяхме скротума и пениса.
Сега чакам резултатите от БХС другата седмица дано всичко е наред,че ще се побъркам Praynig
Леле пиша роман.
Стига толкова от мен.

# 432
Добро утро, мамчета!   bouquet  bouquet  bouquet
НАдявам се от днес вече да не ми е толкова зле и да мога по-активно да с включввам в бвсвдите Simple Smile
Antoaneta Simple Smile, като лежах в болницата Иван Рилски в Стара Загора и д-р Иванов от Ниа Мед, при когото ходиш на ЖК(ако помня  добре) имаше няколко раждания там и акушерката ми каза, че ще се мести в Иван Рилски, било въпрос вече само на документи...Ти знаеш ли нещо повече по въпроса?

# 433
Добро утро и от мен!
Днес малката  ме събуди раничко,та викам да се разпиша за деня  Grinning И мен ме зарибихте с този зехтин! И с бадемовото масло също. Сега се двоумя между двете. През първата бременност ползвах какви ли  не скъпи медицински козметики и в резултат в 9 месец цъфнах като роза! Така, че най-вероятно е до кожата. Даже не ми е по наследство, та да мога да обвиня родата по женска линия, аз съм първата със стрии в рода!

За плацентата - и първия път и сега никой нищо не ми е казвал за плацентата. Аз не съм и питала. Щом си мълчат докторите, значи всичко трябва да е ок!

# 434
  • София
За плацентата - и първия път и сега никой нищо не ми е казвал за плацентата. Аз не съм и питала. Щом си мълчат докторите, значи всичко трябва да е ок!

И аз това си помислих вчера, докато четях тук за разположението на плацентата - на мен никой нищо не ми каза, вече на няколко прегледа ходих, значи трябва да е ОК Simple Smile

Добро утро! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт