Отговори
# 570
  • ул. "Мечтание"
Захира, провери ли дали имам в Бюбхен? Много си го харесвам и ще съжалявам, ако и там не липсват.

Има (имаше преди), аз и за това се разделих с тях. Иначе и на мен ми допадаха много.
Накрая реших да заложа на био козметиката. Не ми излиза кой знае колко по-скъпа от останалата, която ползвах преди.

# 571
Има в Бюбхен да - поне в шампоана за коса и тяло, който имах съдържаше етил парабен и метил парабен - 2 от четирите най-разпространени. Иначе Анди като се роди беше цялата в люспички и дълго я мажех само със зехтин. Много мами възкликват: "Бебето ми да не е салата, че даго топя в зехтин", но по-добро от естествените масла за такива нежни създания според мен няма.

# 572
Май и аз ще заложа на естественото този път.

# 573
  • София
Момичета, минавам само да ви поздравя от дъждовните Родопи   bouquet Нямам възможност да влизам много, сега хванах някаква мрежа по случайност, ще чета и ще пиша подробно като се приберем.

# 574
Даа - в Родопите определено ще ни удави,а уж сме на почивка Laughing
Чета ви,макар и да пиша рядко ooooh!

# 575
Май само при нас още не вали.

# 576
Здравейте и от мен!
Изчетох ви, при мен няма нищо интересно.На преглед съм на 5-ти и си чакам не много търпеливо!Много ме сърби корема, мажа се с на Дева като за начало, после мисля да мина на зехтина и аз.Ама за сега гледам да отлагам Laughing
Това е много вали, но поне е хладничко!
Хубав ден Hug

# 577
Aз пък не мога да повярвам,или по-точно не мога да си обясня как така в Мустела ще има парабени..или там като се наричат.Ползвам почти всички продукти на Мустела и съм изключително доволна,особено от бебешките кремове,шампоани,слънцезащитни и т.н...Продават ги само в аптеките и това би трябвало да значи ,че са "проверени"медицински и че отговарят на изискванията за детска козметика #Cussing out
Другия ми фаворит бе Бюбхен Tired
Сега оства Нивеа Rolling Eyes
"Къде е мойто ми батче???"" hahaha
Laughing И Ивайла сега ми гали коремчето и гука на бебетата, но предвиждам коренна промяна в поведението януари Simple Smile  Яко я тресе детския пубертет и ще е цирк...ама здраве да е!
Надявам се всички да оцелеем
....Ще оцелеем ,де ще ходим JoyТе нашите деца ще са изключение bowuu
Истина,смени Девата Peaceи ще ти мине сърбежът.

# 578
brilliantine, добре дошла и леко бременеене!  Hug
Момичета, включвам се набързо само по две теми, че не успях да ви изчета:

- за списъка с неща от първа необходимост: и аз си бях взела превръзки за родилки за болницата. Едвам ги намерих, но бяха много удобни, огромни и попиващи, в комбинация с еднократното бельо бяха супер улеснение. Освен това ползвах само пижамки и бодита с копчета тик-так - пижамките от тези, които имат копчета и на двете крачолчета, а бодитата - прегърни ме или други, които не се нахлузват през главата.

- за стволовите клетки - ние замразихме в крио сейв (без да им правя реклама, това е лично и необвързващо мнение) по две причини:
1) Банката е с по-голям опит от българските и много по-гъвкава, ако се наложи например изпращане на клетките в клиника в друга страна в Европа, а не в България. В крайна сметка използването на стволови клетки в България е ново начинание, лекарите нямат много опит, въпреки че не липсва интерес, и мисля, че ако се наложи, не дай си, Боже, да използваме клетките за нещо, може в България да няма възможност точно за това, но пък в някоя клиника в чужбина да имат опит. Българските банки за стволови клетки са по-тромави, когато става въпрос за изпращане на клетките в чужбина.
2) Цената беше по-приемлива, макар че това не беше решаващият фактор. А и в крайна сметка с мъжа ми решихме, че имаме възможност и че ако някога се окаже, че някой е болен и стволовите клетки биха могли да спасят положението, а ние не сме ги взели, това ще бъде ужасна грешка. От здраве не се пести, това е инвестиция или просто застраховка, наречете го както искате, и така везните се наклониха в полза на вземането на стволови клетки и изпращането им в белгийската банка. Но пак казвам, това е лично мнение и не ангажирам никого с него, а и всъщност най-важното е всички да сме живи и здрави и никога да не се налага да ги ползваме Simple Smile

Ах, сега видях темата за парабените - май наличието или липсата им не е общо за дадена марка, а е индивидуално за всеки продукт. Аз ползвам едно масло на Хип, което е без парабени, но наистина трябва да се внимава, а и не само за тях. При предната ми бременност бяхме малко стресирани покрай генетичните изследвания (слава Богу, всичко се оказа фалшива тревога) и тогава попаднах на тази статия: http://e-vestnik.bg/2277

Но без излишна паника Simple Smile и хубав ден на всички!  Hug

# 579
Брилянтин,  welcome
 Добро утро на всички!
Едвам се довлачих до компа...Пак ми е  Sick Sick  Sick
"Къде е мойто ми батче???"" hahaha
Joy
Те сега така викат, ама като се появи бебето започват да ревнуват и да се сърдят за щяло и нещяло, търсят вниманието ни! Надявам се нашите дечица да са изключения, но ...... ще видим!
Laughing И Ивайла сега ми гали коремчето и гука на бебетата, но предвиждам коренна промяна в поведението януари Simple Smile  Яко я тресе детския пубертет и ще е цирк...ама здраве да е!
Надявам се всички да оцелеем Simple Smile
 За болниците-  в Ст.Загора АГ-то е пълна скръб...всичко да си купиш и занесеш, парички да дадеш на тоя и ония, че да се отнесат като с човек, почерпчица да им осигуриш, че и храна да се носи на майката, щото тяхната е  Sick и като ударих чертата- ми то танту за кукуригу...само дето в частната парите си ги даваш на касата, чистичко ти е, удобничко, имаш течаща гореща вода, имаш баня!!! с душ и други НОРМАЛНИ неща...

Говоря за нормално рождане -500 лв... Кое и колко да му мисля? Имала-дала...
Сега за близнаците съм в голям размисъл...Сигурно ще ме натискат да е секцио...Парите стават двойно...Но ще се надявам на баби и дядо за финансова подкрепа Simple Smile
Защото, честно, предпочитам да родя в къщи, отколкото в държавната "болница"!!! Нагледах се на мизерия, хвърчащ и пълзящ добитък, тъпанарско отношение. Вярно не всички са един дол дренки, ама преобладават "лошите" Simple Smile

Аз родих в АГ Варна, в хасково и дград е същата работа. Та във Варна ти дават един списък с консумативи- около 110-120лв. След това лекаря искаше 200лв(извиках го не беше на смяна), исках самостоятелна стая -40лв на ден-обще 180, също ми носиха храна, едно че не ям месо, и друго че беше ужасна храната... И всичко това около 530лв. Дограмата на болницата е под всякаква критика и Явор настина... Та ако мога да се върна назад бих родила в МД, но не мога. Сега съм пред същата дилема, само че в по-малък град с много малък избор. В дград ми искат пари 300лв  #Crazy повече от варна, странно... Няма да ги дам. Осигуряват ме допълнително от работа и ако занеса фактура ще мни осребрят парите, които съм дала, ама не и тези под масата... Та дилемата е голяма  Joy И най-лошото е, че не мога да бягам над 20-30кг в радиус, че първия път родих за 4 часа от изтичането на водите, а второто нали уж било по-бързо  #Crazy Та до Пловдив или Сз абсурд да хукна Rolling Eyes .... Голяма дилема, ама поне имам 6 месеца да реша  Mr. Green

п.с. в нашата козметика няма парабен - А дерма...
Забравих да кажа че си правих изследвания и хемоглобина ми е 126, ама другите резултати са супер ниски, някои под границата Sad

# 580
  • София, Лагера
Хай!
Мацки, днес бях на доктор. Заведох и хлапето, милото, толкова искаше да види бебето! После с влизането в детската градина веднага се похвали на учителките!  Wink

Момичета, оказа се, че ЧХГто ми е ниско, под нормата. Док каза, че това може да е грешка, но може и да бъде заплаха от спонтанен аборт. Говорих и с другата си гинеколожка, и тя казва, че често стават грешки в лабораториите. Въпреки това не съм много хепи.

Някой знае нещо по въпроса?  Rolling Eyes

# 581
  • Canada, ON
Момичета купих си щраусово олио. И снощи си намазах... лицето Simple Smile

Намерих кокосово масло - два вида: Едното е направено чрез студено пресоване на сухи кокосови орехи и е твърдо, а второто е направено чрез фракционна дестилация от първото и е течно. Сега се чудя кое е по-добре да взема. Съвет?

От маслата дето коментирахте си харесах още масло от гроздови семки и от ший (шеа). Обаче сега съм в дилема да си забъркам ли някаква смес или да ги редувам чисти. Ако може да ме насочите къде да прочета по въпроса или да изкажете лично мнение. Нощни очи?

От малкото прочетено се спрях на две смеси:
Смес1. Щраусово + кокосово 1:2 примерно
Смес2. Ший + кокосово 2:1
Обаче гроздовите семки ми остават сами... Мога да ги добавя към смес 2. Идеи?

С тези парабени и мен ме стреснахте. Сега ще трябва да ставам явно специалист в домашната козметика.

# 582
  • Пловдив
Аз родих в АГ Варна, в хасково и дград е същата работа. Та във Варна ти дават един списък с консумативи- около 110-120лв. След това лекаря искаше 200лв(извиках го не беше на смяна), исках самостоятелна стая -40лв на ден-обще 180, също ми носиха храна, едно че не ям месо, и друго че беше ужасна храната... И всичко това около 530лв. Дограмата на болницата е под всякаква критика и Явор настина... Та ако мога да се върна назад бих родила в МД, но не мога. Сега съм пред същата дилема, само че в по-малък град с много малък избор. В дград ми искат пари 300лв  #Crazy повече от варна, странно... Няма да ги дам. Осигуряват ме допълнително от работа и ако занеса фактура ще мни осребрят парите, които съм дала, ама не и тези под масата... Та дилемата е голяма  Joy И най-лошото е, че не мога да бягам над 20-30кг в радиус, че първия път родих за 4 часа от изтичането на водите, а второто нали уж било по-бързо  #Crazy Та до Пловдив или Сз абсурд да хукна Rolling Eyes .... Голяма дилема, ама поне имам 6 месеца да реша  Mr. Green
Аз затова отидох в частната- дадох 1000 лв. , от здравния фонд ми върнаха 500лв., че нещо не се разбрахме, но здраве да е. Сега вече не съм на работа и не съм допълнително здравно осигурена, но пак ще си отида в частната клиника.
Пускам и моя списък - има най-необходимите неща за първо време, а в последствие изникват и много други покупки.
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AgHq2JcRraeQdGVhckxSX05S … E&hl=en#gid=0
Смятам да ползвам много неща от Виолета, но да видим дали ще ми е окажат верни сметките  Wink

# 583
  • ул. "Мечтание"
Момичета купих си щраусово олио. И снощи си намазах... лицето Simple Smile

Намерих кокосово масло - два вида: Едното е направено чрез студено пресоване на сухи кокосови орехи и е твърдо, а второто е направено чрез фракционна дестилация от първото и е течно. Сега се чудя кое е по-добре да взема. Съвет?

От маслата дето коментирахте си харесах още масло от гроздови семки и от ший (шеа). Обаче сега съм в дилема да си забъркам ли някаква смес или да ги редувам чисти. Ако може да ме насочите къде да прочета по въпроса или да изкажете лично мнение. Нощни очи?

От малкото прочетено се спрях на две смеси:
Смес1. Щраусово + кокосово 1:2 примерно
Смес2. Ший + кокосово 2:1
Обаче гроздовите семки ми остават сами... Мога да ги добавя към смес 2. Идеи?

Аз не съм много навътре честно да си кажа, но знам, че кокосовото не трябва да се смесва с нищо, а иначе се бъркат в комбинации в които има от т.нар. базови масла (такова е бадемовото примерно, мисля и зехтина).

Кокосовото ти препоръчвам първия вариант. То се топи на 24 градуса и е лесно за употреба.
Аз лично не мешам различните масла. Едно, че не знам кое с кое точно може, а и лично аз не виждам смисъл. Предпочитам да си ги редувам чисти според конкретните нужди.

Май трябва да попрочета повече по въпроса. Знам доколкото съм задавала конкретни въпроси и съм получавала конкретни отговори.  Joy Половинчата работа.

# 584

Момичета, оказа се, че ЧХГто ми е ниско, под нормата. Док каза, че това може да е грешка, но може и да бъде заплаха от спонтанен аборт. Говорих и с другата си гинеколожка, и тя казва, че често стават грешки в лабораториите. Въпреки това не съм много хепи.

Някой знае нещо по въпроса?  Rolling Eyes

ЧХГто само по себе си нищо не значи и мойто е дост ниско, но това не е проблем. Той по скоро се изследва и значи нещо в много ранна или още непотвърдена бременност за отхвърляне на извънматочна такава Peace

За болниците вече споменах, че говоря за Софийските и не само за частните, но и в държавните( 1во АГ , Тина Киркова и т.н.) не дават да се носят неща от вкъщи за бебето от хигиенна гледна точка.

Моя се обриваше и все още го прави от Нивеа - не знам какво ще правим с козметиката newsm78
Приятна вечер.

Общи условия

Активация на акаунт