Отговори
# 690
Здравейте момичета. Аз смятам, че притиснение има в онези от нас, които са преживели нещо и страха е свързан с непреживените още емоции останали от тогава. Иначе относно усещането на бебето е доста рана за повечето от нас, пак и мисля, че това притиснение също касае предимно майките изпитващи някакъв страх.

# 691
....а той ми отговаря: "Ми цяла нощ ме рита."  Joy Joy Joy
Затова момичета питайте мъжете си дали те усещат бебчо.
И мойто ритало татко си разбрах LaughingНо при нас това си е закономерност в бремеността.
Но няма място за притеснение,ако бебето е спокойно,или както казват-сънливо.Аз съм била такова бебе.През цялата бременост на майка ми ни съм мърдала,ни съм шавала(то като си 4.200кг-де да мърдаш я Tired)Та жената в края на бремеността яко се е притеснявала и е ходила до месната акушерка да слуша корема през дървена слушалка дали има сърдечна дейност.Дори и тези примитивни инструменти са им вършили работа.
Но с настъването на цивилизацията станахме малко как да кажа,мързеливи,ленниви и нетърпеливи за всичко.Абе от как има дистанционно за всичко сме станали големи глезльовци.Всичко искаме да знаем,всичко искаме да можем,без gsm можем да колабираме,да не говорим без нет Mr. GreenВключвам и себе си в това число,но това никак не ме радва.Аз също нямам търпение да ида на следващ преглед,също много искам да узная пола от рано(защо ми е да знам от рано,като рано или късно ще го разбера Laughingама да сме подготвени...Че като не знам пола неподготвени ли ще сме? newsm78...Абе мои си размисли и страсти Mr. Green
Нощничке, много приятелки са ми споделяли в подробности и пикантности неволите си  потехните раждания,та затова си е нормално да имам някакви страхове.И децата знаят,че раждането си е....раждане Simple Smile
Това за излитането и кацането на самолета и на мен ми хареса,и съм ЗА това да иде на 1стр в отчетната ни....И същотака,че Бремеността не е болест а физиологично състояние. Peace

# 692
бебешондел, честита кукличка!  Hug
Shamsina, на теб честит младеж!  Hug

Момичета, нормално е да се притеснявате - тук има фактори като страх, неизвестност, любопитство и какво ли още не. Но все пак се старайте да не предавате отрицателни емоции на бебчетата - те в повечето случаи са си много добре, паниката е основно в главите ни (включая и в моята Simple Smile) И нали се сещате какво биха казали някои доктори на нашите лични паранойки - много четете, бе, момичета Simple Smile.

Да ви кажа един номер, който ми бяха казали за "раздвижване" на мързеливи бебета - хапнете нещо сладко (шоколад, бонбони, вафла). Е, не всеки ден и не по пет пъти на ден, но ако някой път се затъжите или притесните, че не го усещате, хвърляйте се на сладкото! Ефектът е двоен - вашето настроение ще се подобри, а притокът на захар в кръвта ще превърне бебо в олимпийски шампион по плуване в околоплодни води Simple Smile

Чакайте да ви питам - вие знаете ли за това суеверие, че към датата, на която сте усетили първото, пмръдване, се прибавят 4 месеца и половина и се получава датата на термина? За мен предният път не важеше, бебо се роди по-късно, а ако сега е вярно, бебето ще е осмаче и ще трябва да сменям форума Simple Smile Вие имате ли някакви подобни наблюдения?

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 17:42 от bg_desi

# 693
Момичета-кокичета, говорихте за Ла Редута и аз днес се разгледах за бебешките джиджафки, обаче щото не съм наясно, вие какво си купувате, в смисъл кое е изгодно и добро, че аз съм пълна невежа  newsm78. Как се облича едно новородено през януари newsm78, освен бодита, какви други работи са ми нужни на първо време. Говоря само за дрешките, а не за големите покупки... дайте съвет, че и аз да хвана тези летни намаления  Wink
Аз ще ти напиша какво ще взимам,а ти ще решиш кое ти трябва и кое не.
1.Бодита прегърни ме с дълъг ръкав- по тройки са в ларедута- 3бр 50размер, 3 бр от следващия. (Явор се роди 3900 и въпреки това бодитата които в бг са най-малък размер ни бяха огромни,за това сега мисля да купя от най-малките  Peace)
2.Гащеризони за спане(с Явор ги ползвах и за през деня) http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/20/2 давам линкове от некст с нещата които ще купувам за да добиеш представа. Това  ще бъде в размет up to 1 month, ще взема и още 5 бр в размер newborn - http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/1/6 .
3.След това за размер  до 1 месец ще купя 3 бр чорапогащничета: http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/10/1 ,
4.3 бр блузки и 2 бр панталончета за вкъщи или излизане : http://www.next.co.uk/shopping/girls/newborn/10/2 (повечето ми познати размера до 1 месец го носиха до към 3тия)
5. Задължително ще взема космонафт 0-3 месец, не съм избрала още какъв. Нямам намерение да си стоя вкъщи до март  Crazy     6.Чорапки 5бр, ръкавички 3 бр, шапчици 2 бр.
7. и пелени памучни 2-3 бр, от по-плътните.
8.Съответно и чувалче, което става на одеало, хем за изписването хем после за излизане, аз имам от Явор зелено, но сега ще пусна линк да добиеш представа. МОето го купих за 20лв от пазара в Дград. Още го ползваме за завиване като е хладно.

Намерих това: http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=74 , а нашето е такова, но рошавко: http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=966& … a2110cef3c1345c26 .

Загледах се в ларедута и намерих това: http://www.laredoute.fr/vente-nid-dange-bebe-fille-et-garcon.asp … =1&pos=31_n_n ,

И разбира се най-важното за теб- кърмаческа блузка с дълъг ръкав  Party Mr. Green

МилаИванова В Септемврийскаста тема имаме мама, която роди близнаци по нормален път. Ще погледна назад къде е раждала и ще ти пиша  Peace

Първата бременност за миг не съм се замисляла, че нещо може да се обърка. Влязох да раждам с усмивка и всичко беше на ред. Сега не допускам лоши мисли в главата си! По никакъв повод. Като видя нещо лошо написано някъде го пропускам  Peace Преди да родя предния път изчетох и двете теми "Смешно ли е раждането" със всевъзможни весели случки от ражданията на съфорумки. Сега пак мисля към 7мия месец да започна.

И най-важното @!!!!!! Отвориха сайта колибка за научно популярните филми!!!! И вече можете да си дръпнете филма за развитие на бебето : In the Womb за тези с едноплодна бременност, и In the womb: Multiplys за близнаци. МНОГО СА ИНТЕРЕСНИ!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГИ ГЛЕДАЙТЕ!!!! Имат вградени субтитри!!!

Благодаря на всички  Hug

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 21:14 от BebEshOnDeL

# 694
Здравейте момичета!
Прочетох ви
Ох какво да кажа утре съм на амнио newsm17.
 Cry

# 695
Сенедра, ще мислим за теб! Всичко ще е наред  Hug

Бебешондел - честита девойка (много е хубаво да си имаш момиченце!) Heart Eyes
Шамсина - честит юнак и на теб Simple Smile

Чета ви за притесненията и се смея, не че първият път не бях и аз кълбо от нерви (а имахме и лоши резултати на Даун теста и за капак тук далеч не те глезят с много изследвания); сега ми е много по-спокойно за бебо и беснея за някакви хиперпрагматични неща, като това, че краката ми пак са почнали да растат (след раждането се озовах с половин номер по-големи крака и разподарих почти половината си обувки, защото не успях да ги нахлузя). Вчера пак обувки подреждах и даже се снимах с любимите ми  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та така, трябва да преподредя гардероба и не ми се подхваща, като си помисля колко неща най-вероятно няма да мога да облека повече... мрън!

# 696
  • София
Сенедра, стискам палци!
И аз съм от параноичните бременни, не искам да е така, но ЕГН-то, психиката ми и лошите случки в миналото не мога да пренебрегна.

# 697
BebEshOnDeL  Hug  благодаря за насоките

Аgent за пореден път ме разби, мноооого е яка снимката....
senedra стискам палци и само спокойно  Hug

и да не забравя честито на всички мами с розови и сини бебчета, аз се надявам утре да узная също пола  Wink

А да ви кажа, аз не мисля да се обяснявам или оправдавам, защо се притиснявам или защо изпитвам някакви страхове. Като се замисля, май вие сте единствените, на които се оплаквам или споделям за повечето си тревоги,  нали за това сме тук, да споделяме, дори и глупавите си страхове  Hug

# 698
А да ви кажа, аз не мисля да се обяснявам или оправдавам, защо се притиснявам или защо изпитвам някакви страхове. Като се замисля, май вие сте единствените, на които се оплаквам или споделям за повечето си тревоги,  нали за това сме тук, да споделяме, дори и глупавите си страхове  Hug
Инка , аз съм напълно съгласна с теб. Знам , че е гадно , но понякога се успокоявам , че не само аз имам големи притеснения .

# 699
Сенедра силно стиснати палци и от мен Hug Peace Всичко ще е наред.

Мила сестра ми също роди близнаците си нормално, поизмъчи се но се възстанови много бързо и беше доволна, че доктора я поизнуди малко за нормално раждане. Ако всичко е наред настоявай си за нормално.

Аз вчера си видях бебо - доста е пораснал изкара го доктора с една седмица по-голямо. Странното е, че както ми бяха отминали симптомите от вчера пак  Sick

Спокойна вечер  bouquet

# 700
  • Canada, ON
Agent Provocateur, страшна снимка! Страхотен майстор си в това изкуство!

senedra73, с теб сме!

За страховете - според мен живеем в такова общество - изпълнено с много стрес, много информация, малко знание.
Знанието си ги има, но от толкова много информация се губи някак си, размива се, смята се за "нетрадиционно"...
Общо взето това е проблем на цялото развито съвременно общество.
А всичко казано по-горе е мое мнение и никой не ангажирам с него, просто ми се ще да живеем малко по-различно: по-близо до природата с мислите и действията си, с по-малко химия в храните и козметиката ни, с по-различна "традиционна" медицина, с по-малко стрес, без войни... Но... така излизаме от основната тема Simple Smile

Аз  съм на преглед след мнооого време и също се притеснявам дали всичко е наред.
В петък имам изпит, стискайте ми палци, а в събота заминаваме три дена на едно езеро, дано всички да сме здрави, че да разберем малко от почивка. (В последно време по ред причини не се наспивам и изпитвам огромна нужда от почивка.)

# 701
Мама Мечка, понеже си в цивилизованата държава, кажи моля те, как стоят при вас нещата с ваксините. В голямо терзание съм за тях - дали да ги слагам или не.

# 702
Мама Мечка, понеже си в цивилизованата държава, кажи моля те, как стоят при вас нещата с ваксините. В голямо терзание съм за тях - дали да ги слагам или не.

Аз няма да се изказвам  Mr. Green

# 703

Аз няма да се изказвам  Mr. Green
Кажи, моля те!  Praynig
Май вече съм склонна да не слагам и ще има война с мъжо.

# 704
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!

Бебешондел, честита ти девойка! Shamsina, на теб жив и здрав юнак!  Heart Eyes

Да споделя - днес бях на деня на отворените врати в Токуда. Открих топлата вода - много е хубаво  Mr. Green! Там ще раждам, ако бременността ми върви нормално! Е, за всеки случай ще посетя и Тина Киркова и Майчин дом, поне да видя какви са алтернативите.  Wink

Не знам вие с какво вълнение очаквате прегледите, на мен те не са ми чак такава тръпка, но направо изгарям от нетърпение вече да си видя бебето  Laughing! Хем се наслаждавам на миговете бременност, че може и да е последна, хем искам да му видя муцунката на бебчо, да го нагушкам, да засуче...  Heart Eyes Blush

Иначе по темата с коремчетата - аз още нямам. Изглеждам като преяла, колегите, които не знаят за бременността ми дори и не подозират. А хората ме убеждаваха, че с второто ще ми проличи по-бързо. Иначе бебо много рита и това ми доставя огромна радост!

Напълно съгласна съм с Нощни очи за страха.  Peace

СенедраPraynig

Грозно пате, извинявай, че ти се бъркам в работата, но защо не разпиташ няколко доктора за ползата и вредата от ваксините? Нямаш ли им доверие?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт