Отговори
# 675

И "Бременността е като един полет-най-критични са излитането и кацането, като се закрепи по средата и е по-спокойно" 
Joy Joy супер, много добро цитатче, ще си го повтарям

Момичета-кокичета, говорихте за Ла Редута и аз днес се разгледах за бебешките джиджафки, обаче щото не съм наясно, вие какво си купувате, в смисъл кое е изгодно и добро, че аз съм пълна невежа  newsm78. Как се облича едно новородено през януари newsm78, освен бодита, какви други работи са ми нужни на първо време. Говоря само за дрешките, а не за големите покупки... дайте съвет, че и аз да хвана тези летни намаления  Wink

# 676
Здравейте милички!

Доктора на Джорджи ме успокои и мен. Това трябва да го сложим като цитат на първа страничка. Да ни успокоява.

Бебешондел ,честито ти момиченце. Да стане голяма красавица.  bouquet

И аз бях на прегед преди... ,направо забравих кога, беше много отдавна.Когато бях в 12 седмица, на скрининга. Сега съм на 03.08. ,но още не съм си запазила час. Дано да има часове.
И аз като всички съм притеснена. Но мъжа ми каза,да не се превземам.

# 677
  • Стара Загора

На едното шушулче май има нещо като пишка  Blush ама док каза, че е раничко да определя пола-следващия път-към 20 седмица хем ФМ, хем пол...каза да си носим флашка да ни запише танците на шушулките  Party

Казах аз момиче и момче Crossing Arms и с имената съм готова Twisted Evil Mr. Green

# 678
Здравейте, здравейте!
Да се похваля - ще си имаме мъж. В неделя бяхме на лекар и бебчо беше доста игрив. Докторката ни каза, че е мъж, чак когато беше напълно убедена. Тук местните предпочитат да имат момчета, тъй като ще имат много повече привилегии като порастнат.

Иначе и аз не го усещам още бебето, но според докторката било рано като за първа бременност.

Както вървят нещата, везните продължават да се накланят в полза на факта да си остана тук да раждам. Хубавото тук е, че всеки доктор работи с няколко болници и майката си избира в коя от тях да ражда - т.е., има и по-хубави и по-лоши, и по-близки и по-далечни. Пък в някои от тях имало и розови и сини стаи, в които те настаняват, според пола на бебето Simple Smile))

Единственото ми притеснение е, че тук не са много по изследванията, които се правят в БГ. Например докторката мн се учуди, като и казах, че искам БХС и ФМ. Започна да ме разубеждава, ама май ще стане по мойта.

Моят корем също си расте прогресивно, качвам и на килограми, а ям само плодове и зеленчуци. Така че, май си е до структура.

# 679
  • София
Shamsina   bouquet честити сини гащи  smile3525

# 680
  • София
Здравейте!
Честито на всички мами, видяли пола на бебчето си  Hug Много много се радвам на вашата радост    bouquet
Аз имам още 2 дена до отпуската. Няма да ходим на море. Ще си почиваме на вилата, тя е близо до София. Просто решихме да я караме по-спокойно сега с бебо.
Иначе съм на преглед на 03.08, което е съвсем скоро. Аз нямам проблем с чакането на следващите прегледи. По-скоро ми се иска по-бързо да започна да усещам бебо. Но съм се настроила, че може и да стане чак след месец.
Вие как спите? Аз напоследък нощно време само се въртя и не спя добре. Заспивам чак ранна сутрин и след час ми звъни алармата за работа. Голяма мъка - добре, че шефовете са ни дали гъвкаво работно време и намам проблеми да отида в 10ч. на работа.
Другото е, ча нямам особен апетит, въпреки че огладнявам бързо. И ако хапна малко повече и ми става много тежко.
Иначе като цяло се чувствам добре. Терзая се дали се храня достатъчно добре, т.е. дали приемам всичко необходимо за бебо. Надявам се да си набавя каквото му трябва, за да е здраво и силно бебче.
Ами това е от мен за сега. Хубав ден!

# 681
 бебешондел, честито. Супер, момиченце. Hug
Shamsina, и на теб  честито ти момченце.

Прави ми впечатление, че всички,които се притеснават, са с първа бременост. И аз съм първа, но не мисля такива неща( или май спрях да ги мисля), в крайна сметка ако е писано това бебе да ни се роди януари, то ще се роди живо и здраво.  Praynig Не можем да избегнем лошото, затова най-добре е да се радваме на настоящето , на бремеността, и на това, което имаме в момента, на това, което чувстваме -  любов и щастие, радост, внимание от любимия. НО ВСЕ ПАК ДА СМЕ УВЕРЕНИ ЧЕ БЕБЕТО Е ДОБРЕ, И ЩЕ ГО ГУШНЕМ ЯНУАРИ!
КОлкото повече се притесняваме до следващия ни преглед, толкова повече  си вредим с негативните чувства(страх, тревога, притеснение, напрежение..). На мен ми стигат тези от работата, че да се тревожа бебо дали е добре. ДОБРЕ Е. Ми и аз да съм добре, че да го опазя и износя. Майките ни да не би да са ги гледали на ехограф всяка седмица или всеки месец( то имало ли е изобщо тогава...), не сигурно. Я да се погледнем какви сме здрави и хубави.... Hug Питайта свойта майка дали се е тревожила някога толкова, колкото вие в момента? Че и БХС май не се е правило, а ФМ?...
Момичета, радвайте се на всеки миг от вашата бременост. И бъдете сигурни че и бебчото ще усети тази радост. И имайте търпение до следващия ви преглед, дори да е чааааак след един месец.
хайде спокойствие, търпение, усмивки, усмивкииииии и пак усмивки в този  леко прохладен ден!

# 682
  • ул. "Мечтание"
Майка ми за две бременности е имала само един ехографски преглед (и то защото брат ми е раждан 1992 г. и бременността й е била проблемна). Wink

Надали ще ми повярвате, но никога не съм изпитвала притеснения дали ще е наред бебето (говоря и за сега и за първата си бременност). Хем първия път бях доста далеч на акъл от това, което съм сега. Но го има и това, че никога не ми е било натяквано, че бременността е нещо рисково, срашно, опасно... еле пък за раждането, една лоша дума не съм чула по въпроса в семейството си. Мисля, че това много се е отразило. Всъщност това са неща, за които рядко се е говорело в семейството ми, но винаги с добро и с хубаво.

Честно да си кажа аз лично не проумявам от къде идва целия този стрях (айде, има момичета с предишни аборти, ами другите?). Не ми се обиждайте, но наистина ми е много странно и дори любопитно от къде е насаден този страх. newsm78 Въобще защо така сте неуверени в себе си?

# 683
  • Свиленград
Честито на мамите ознали пола на рожбите си!!!! И аз нямам търпение да ознам пола на моето бебче, но ще почакам до 09.08., прави сте момичета няма от какво да се притеснявате мислете си само хубави неща и нито за секунда да не ви минават такива мрачни мисли, наслаждавайте се на бременноста си. Хубав, усмихнат и позитивен ден ви желая.

# 684
Честито на Shamsina Simple Smile

Ох, Нощни очи нито е мястото нито е момента да разказвам  защо са притесненията ми.

Отлично знам, че трябва да мисля позитивно и гоня всяка лоша мисъл от главата си веднага щом ме налегне, но това не се забравя колкото и време да мине.

И съм сигурна, че нашите майки са били много по-спокойни, просто защото не е имало от къде да научат за такива случки. Нали знаеш „Блажени са невежите” и аз, за това се опитвам да съм невежа колкото мога, за да не се притеснявам.

Аз не вярвам, а съм СИГУРНА, че януари ВСИЧКИ ще имаме здрави и хубави бебета, но позволи ни да се притесняваме- човешко е  Peace

# 685
  • ул. "Мечтание"
На никого не съм забранила да се притеснява!  Wink Ваша си работа в крайна сметка. Не държа да ми разказвате, но пък има какво да се помисли над тези страхове. За мен страха не е нормално състояние с което трябва да живееш непръкснато. Страха е нещо, с което трябва да се пребориш и да изчистиш от себе си.
Но нека не навлизаме в тази сфера и без това няма да стигнем до консенсус и да се разберем.  Peace

# 686
Благодаря ви, момичета Simple Smile
В най-общия случай ми се струва нормално да се притесняваме с мярка - просто искаме най-доброто за децата си, а по пътя дотам има толкова много информация(в някои случаи противоречаща си). Има и нещо друго - някога е можело да се довериш напълно на лекаря си...а и както е написала Жоржиана - блажени са невежите.
Аз май не съм от тия дето много се притесняват, просто искам да съм адекватно информирана, за да правя най-добрите избори(там, където е възможно) и да не съжалявам един ден за взетите от мен решения.
Във връзка с притесненията лекаря, при когото бях в София ми го каза: Бременността не е болест, а физиологично състояние, така че спокойно. След тази му реплика съм спокойна.

# 687
Нощни очи , с първата бременност един път не ми мина през ума, че нещо може да се прецака...И бременността( изключая историческите ми повръщания), и раждането минаха перфектно...След спонтанния аборт се настройвах, че всичко ще е наред и няма д аси мисля лощи неща, да не предизвиквам лоши случки...
Ама сега хем се надъхвам сама, че всичко ще е наред, хем колкото пъти отида на лекар ми обясняват колко е рисковано, колко е опасно, колко е дъра-бъра и излизам като пияна гарга на завой от кабинета...В болницата в прав текст ми казаха, че няма кой да ме остави да раждам нормално. въобще не стана въпрос дали ще имам такава възможност, ако всичко е наред...Щом са близнаци-под ножа...Ако не- на нивата  Tired
Та хем си спомням колко надъхана и уверена бях с Ивайлата, хем сега от време на време такива паранои ме похващат, че ми иде сама да се нашамаря...

# 688
Да се включа и аз , преди малко разправях на мъжа ми за притесненията на някои от вас , че не усещат бебето  и той ми казва: "Пък нашето много шава." Питам го от къде е разбрал , защато аз го усещам рядко и съвсем леко , а той ми отговаря: "Ми цяла нощ ме рита."  Joy Joy Joy
Затова момичета питайте мъжете си дали те усещат бебчо.

# 689
Хахаха, Пепита, това беше много весело Simple Smile
Моя човек все недоволства, че съм го изритвала в края на леглото, та сега спокойно мога да му обясня, че не съм аз, а бебето Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт