Черен и бял списък на фризьорите - 2

• 450 977
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
Хей, в крайна сметка ваучерите се пускат с цел реклама и привличане на клиенти,нали? Аз така открих салон "Сафига" в Манастиркси ливади и продължавам да ходя там и досега,без ваучер,какво лошо има в това? Grinning

# 511
Здравейте , и аз да разкажа за некоректното отношение в Център за красота СУЕТА ( ул. Деян Белишки 62) .Закупих си ваучер за трайно изправяне на коса на стойност 40 лв.(намалено от 100)  Обаждам се да си запазя час по възможност за събота или неделя (че няма кой да гледа детето ) при което от отсрещната страна ми се отговаря ( Въпросния Жоро) че такива като  мен с ваучери много трудно ще си запазят час за събота или неделя понеже с ваучари запълвали дупките през седмицата . НОО за мен щели да направят изключение . Отивам аз в събота и се почна процедурата , но по едно време препарата за изпрявяне свърши и трябваше да изчакам в неподвижно положение 30 мин докато донесат още препарат от другия салон .Дотук всичко уж е ОК . Но накрая отивам да си платя ( понеже 6 лв. плащам на сайта , а  на място трябваше да си доплатя 34 лв. ) и ми сервират че понеже косата ми била много дълга .?!?!?!? са използвали повече препарат за изправяне и трябва да доплатя освен 34 лв още 24 лв .?!?!?
Косата ми е съвсем средна дължина  малко под раменете . Къде я видяха " много дълга" незнам .....
Никой не ме предупреди че определената " доза " няма да стигне и ще трябва да си доплатя . Нали все пак преди да почнат процедурата ме виждат с каква коса съм . Никъде във ваучера или в офертата не е опоменато, че ако не стигне така наречената им доза ще се плаща допълнително .А да не говорим че докато ми правеха процедурата ми казаха че за да стои все пак косата изправена и с блясък трябва да си закупя козметика за над 50 лв ( от тях разбира се ) . иначе нямала да изглежда хубава и свежа и т.н.
С 2 думи съм толкова разочарована от некоректното отношение ...

По принцип е така- ако са написали в ценоразписа изправяне -100лв (без посочване на при 1 бр препарат или химикал) значи тярбва да те напарвят за 100 лв ако ще и 10 да са използвали. Ако пише-изправяне с 1 бр препрата-100лв тогава не,но е трябвало да ти кажат преди да започнат че ще отидат 2 дали си съгласна.

може да се оплачеш в комисията за защита на потребителите- направи скан на ценоразписа,опиши всичко и готово.успех Hug

Аз имам за тях ваучер .. Благодаря ви  Hug сега ще внимаваме ,а  след Коледа ще пише дали съм доволна #Crazy
Определно НЕ!!! на Център за красота СУЕТА ( ул. Деян Белишки 62) !!!
Нагли,скъпи и лоши фризьори!

# 512
dani_to ,и други "Ваучерки", докато ходите на такъв тип услуги и  не осъзнаете, че  там където има материал, няма да получите това за което сте платили , защото този материал струва Х пари,ще си останете излъгани и не доволни. Нямате никакви познания по ценообразуване,щом се хващате на дръжката на чадъра. За съжаление, докато има такива клиенти като вас" ВАУЧЕРКИ"на пазара ще имат такива" услуги".ДЕрзайте и ги стимулирайте без да  мънкате и пълните интернет пространството с глупости .Намерете си работа и не пишете глупости във форумите.
Извинявай, но звучиш като че ли  имаш салон за красота и клиентите ти са забягнали в съседния, който предлага ваучери.  Grinning
Докато има хора, които се оправдават със "съсипах ти косата, ама пък евтино", "натрових те, ама пък с двойно храна", "излъгах ви, ама си го заслужихте" и прочие лицемерия, отношенията клиент-търговец ще са като в някоя дива провинция на особено закъсала държава, на която не си чувала и името.  
Ваучерите не се предлагат продукти под себестойността им, а когато става дума за услуги разчитат на доста логичната идея, че  могат да печелят от оборот, а не от надценка. И някои го правят. Други по всякакъв начин се опитват да те прекарат (което ще направят и ако си без ваучер в повечето случаи). Единствено не разбирам от какъв зор ти отделяш от ценното си време ( да пишеш оди в тяхна защита.

# 513
Не "драга" Grinning нямам салон,но осчетоводявам няколко такива,така че съм наясно със себестойността на продуктите.Добре менажираният салон няма нужда от" рекламен ваучер",реклама е доволният клиент,а не ревящият за поправка от евтин ваучер(на което съм била свидетел не веднъж).Фризьора сам и е казал,че си запълва дупките Laughingс клиенти от ваучери и никога няма гледа на този клиент като на сериозен.Жалко,че пазара не ги изхвърля тези безотговорни и некадърни салони ,ресторанти и т.н.

# 514
Себестойността на продуктите обикновено е най-малката част от стойността на услугата. Евентуално при боядисване може би е повече, но като знам какви невероятни цени слагат на боядисването, сигурно и там не е чак толкова.
Но при стандартно подстригване или прическа двете помпички продукт, които ти слагат в косата са по-малко и от една десета от цената, която плащаш. Главното, за което плащаш е времето на фризьора и самия салон. А стойността на тези неща е еднаква независимо дали през салона ще минава по един или по сто човека на седмица.
Да, ако салонът е разработен, няма нужда от реклама, ваучери и т.н. Но ако не е разработен или е в малките улички (защото там наемът е една пета от този на централно място) и човек няма как да попадне на него случайно, ваучерите са начин. Има хора доволни от услуги от ваучери, както и недоволни от нормални посещения в салон. А фризьорите, които не гледат сериозно на клиентите си от ваучери си правят лоша реклама сами. И след известно време вероятно ще го усетят. Аз не бих отишла при такъв фризьор и на пълна цена.

# 515
Смятам да прекратя спора,защото по- мъдрият отстъпва.
Но искрено се надявам, да не менажираш подобен род бизнес,защото фалита ти е в кърпа вързан с тази политика.Веднъж влязла в руслото на ваучерите ,та макар и с цел реклама или още по-лошо разработване,няма измъкване, има- фалит.В сферата на услугите не се печели от оборота,това не е търговия:пример:за автотенекеджията е невъзможно да изчука Grinning 100автомобила дори и за 1 месец.Така и фризьора,козметика има две ръце, за това навсякъде тези услуги са скъпи.Само в България, клиента има достъп до цената на определени ПРОФЕСИОНАЛНИ продукти в цивилизованите страни си гледат интереса.

# 516
СВ сферата на услугите не се печели от оборота,това не е търговия:пример:за автотенекеджията е невъзможно да изчука Grinning 100автомобила дори и за 1 месец.Така и фризьора,козметика има две ръце, за това навсякъде тези услуги са скъпи.Само в България, клиента има достъп до цената на определени ПРОФЕСИОНАЛНИ продукти в цивилизованите страни си гледат интереса.
Донякъде си права, но само в случая в който човекът предоставящ услугата е със сигурна клиентела. Ако няма е точно обратното.Примерно твоят автотенекиджия Grinning явно е много добър и си запълва квотата от (примерно) 20 автомобила месечно. И след като още 80 се бутат да ги изчука  Embarassed той може дори да си позволи да вдигне цените. Обаче неговият колега, който работи в някакво свръхскрито дворче в краен квартал на София няма клиенти. Може да дойде един на месец, може и да не. На него му е много по-изгодно да оправи пет коли на половин цена, отколкото една на пълна.

# 517
  • София
Моля да ми препоръчате фризьор от Арлет на Арсеналски. Била съм при Емо, но не останах доволна...

# 518
  • София
Виждам, че има полемика в темата. Аз мисля като *Coraline*. Когато нямаш клиенти и можеш да ги привлечеш с по-ниски цени и ваучери,какъв е проблема?  Hug

# 519
Силно препоръчвам Иво от Варна.Салонът му се намира точно до хотел Мусала.Страхотен професионалист и чудесно отношение,наистина си разбира от работата.За мое голямо съжаление вече нямам възможност да ходя при него,защото не живея във Варна и затова моля някой да препоръча добър фризьор в Ямбол.

# 520
Смятам да прекратя спора,защото по- мъдрият отстъпва.
Но искрено се надявам, да не менажираш подобен род бизнес,защото фалита ти е в кърпа вързан с тази политика.Веднъж влязла в руслото на ваучерите ,та макар и с цел реклама или още по-лошо разработване,няма измъкване, има- фалит.В сферата на услугите не се печели от оборота,това не е търговия:пример:за автотенекеджията е невъзможно да изчука Grinning 100автомобила дори и за 1 месец.Така и фризьора,козметика има две ръце, за това навсякъде тези услуги са скъпи.Само в България, клиента има достъп до цената на определени ПРОФЕСИОНАЛНИ продукти в цивилизованите страни си гледат интереса.

Не съм съгласна с теб. Ако фризьора има достатъчно опит и клиентела - да. Но ако няма достатъчно клиенти ваучерите са много добра реклама, стига да се постарае, разбира се, а не да претупва клиентите си. Аз така намерих моята маникюристка и вече една година си ходя при нея.

и за да не е офтопик - моля да ми препоръчате фризьор в Люлин, който да подстригва добре

# 521
Момичета, имам питане към тези от вас, които са от София, издирвам коориднатите на фризьорски салон "Гаргамела" и по-специално на Краси - фризьорка. Намирал се е явно някъде в Люлин 4, но няма актуална информация в интернет. В Люлинската тема никой не ми отговори, вероятно и шанса тук  малък, но ако някой може да ми помогне - моля, пишете ми на лични. От близо година си търся добър фризьор в Люлин, но без успех - все не съм доволна. Моята фризьорка е в Лозенец, казва се Дани и работи в едно салонче до площад Журналист. Работи страхотно, дълго време е била в "Арлет", за мое съжаление вече не мие удобно да ходя при нея.

# 522
Здравейте,за белият списък искам да предложа най-добрата фризьорка в кв.Надежда-1,бл.172;Фризьорски салон "АМОР".Горещо я препоръчвам!

# 523
За Русе :
бял списък: салон "Волена" в комплекс "Дунав" се намира, малко е скъпичко като за Русе, но си заслужава. Става дума за подстригване, защото не се боядисвам, но предполагам, че и за всичко друго ще са добри.
Черен списък: салон "Галка". По-конкретно, този на Александровска, фризьорката се казва Мая, претупа ме за 5 мин., изобщо не обърна внимание какво точно искам, личеше си, че не й се занимава и бърза.  Stop

# 524
  • София
От салон Stephan кой ще ми препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт