Черен и бял списък на фризьорите - 2

• 451 000
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
Някой дали може да ми препоръча фризьорка, която не обича да говори? Че ми е писнало като ида да ме подстрижат, да ми дават непоискани съвети, да ми споделят личните си истории и да се опитват да ме разпитват и мен. Става въпрос за Бургас.

Предупреждавай ги, аз така правя. По принцип в този бизнес е наложено мнението, че трябва много да се говори с клиентите и да станете първи приятели. Дори и на самата фризьорка да не й се говори много-много, тя е обучена, че трябва да поддържа диалог. Така, че казваш, че искаш да релаксираш без приказки и готово Simple Smile

# 496
за салона на Анатоли Велев
исках да си боядисам косата - корени + определен цвят, записаха ми - по телефона, боядисване при Анатоли Велев - впоследствие разбрах какво означава това... (аз не съм настоявала да е при Анатоли Велев, като знам, че обикновено тези т. нар. стилисти използват персонала си да върши работата, безсмислено е човек да изисква записване при тях. Аз просто поисках добър колорист.)
Избрах си цвета - поднесоха ми палитрата под лампата на огледалото, казах, че искам на дневна светлина да видя цвета - при което АВ каза "Да, точно така се прави..." Laughing ами като е така, защо Вие не преложихте да избера цвета си на дневна светлина, а  трябваше да разчитам на собствените си познания.... т.е. потвърждавам това надменно поведение спрямо клиента....

сега ще ви изложа факти, последвали въпроси от тези факти и някои предположния:
- корените ми ги направи не Анатоли Велев?, а негова служителка. За съжаление при всяко движение на ръката на служителката към главата ми, лъхаше на пот... Оказа се, че са използвали двойна доза за обезцветяване на корените, което означваше 2х25 лв. = 50 лв. Как може да се докаже това, защо никъде не е записан грамажа на единичната доза, до цената трявба да има грамаж... По тази логика можеха да кажат, че са използвали и тройна доза... Аз как да проверя това... В резултат на тези 2 двойни дози имах и черни косъмчета отпред на челото, на което Анатоли каза, "Е, то това при нанасяне на боята ще изчезне" ???

- косата ми изми Анатоли Велев

- боята ми нанесе друга служителка на Анатоли Велев. Оказа се, че са използвали 3 бои за боядисването. Отново - как мога да знам, че са използвали 3 бои - защо не показват изсипването на боята, грамажа й, номера на боята и срока й на госност пред клиента??? Следващият път ще ИЗИСКВАМ това и ви съветвам и вие да изисквате това....

(според мен използваха максимум 2 бои и половина, няма как да го докажа, разбира се, но мн се съмнявам да са имали на склад 3 бои от един същи номер, последното, което сложиха, беше друга боя, от което се промени и цвета....)
(и още - според мен технологията, която използват за боядисване на мн гъсти коси, не е ок, служителката нанесе боята, след което не я пипнаха повече - в резултат кичурообразна смесица..., а не хомогенен цвят)

- косата ми изми служителката, която нанесе корените.

- Анатоли изсуши косата със сешоар.

Сметката боядисване при Анатоли Велев: 2х25 (корените) + 3х45 (боядисването) = 185 лв.
Обърнах му внимание, че до огледалто в неговия салон има ценоразпис, където е записано, че 2 бои струват 65 лв., а не се таксуват като 2х45 лв. Той отиде?? (кой ли е писал цените), провери и и се съгласи да коригира цената на общо 135 лв.

Резултат: не бях доволна от резултата като цвят, който се получи, но това е лично мнение, Анатоли беше мн доволен Laughing Платих си, разбира се, моя беше грешката, че се доверих на сайта на този салон да отида там...

Изводите, въз основа на фактите, всеки сам да си направи. Ще се радвам, ако съм помогнала.

# 497
Относно Анатоли Велев - на абсолютно същото мнение съм. И аз, и една приятелка се излъгахме да отидем там. Да, всичко описано по-горе е вярно, няма да го повтарям. Просто при се получи абсолютно същото. Парите много, очакван резултат - никакъв. Моята приятелка дори си дойде от Австрия, за да посети така прехваления салон Велев, като впоследстие не му остана длъжна на думи, но той продължи да я уверява, че е страхотна (което беше очевидна лъжа)

# 498
За белия списък: Гр. Враца - салона на ул.Леонова до кафе ЛМ - перфектно обслужване на много високо ниво и най-вече с внимание към косата на клиента, което за съжаление е мн рядко срещано вече!

# 499
  • София
Слагам в белия списък Васил Атанасов.

# 500
......

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 10:35 от Ivaila1302

# 501
За ЧЕРНИЯ СПИСЪК ---Salon Stephan Center---   ул. Хан Аспарух 34 , Sofia--"фризьорката " ЮЛИЯ--първо ми предложи кичури за 120 лв, след "обсъждане "(считай пазарлък) цената спадна на 60 лв.Кучурите бяха  горе-долу добре, но  последвалото подстригване беше УЖАС.Първо ми каза  че при тях е различно-подстригвали клиентите изправени, а не седнали-така косата падала по-естествено.Изправих се. Докато ме режеше само с дясната ръка  изобщо не си помагаше с лявата да придържа кичурите, междувременно ми каза че леко ще ме направи стъпаловидно,косата да ми стои по-раздвижена.Е, резултата е че между предните и задните кичури имам повече от 5  см.разлика и сега месеци наред трябва да ходя на опашка докато се поизравни за да има някаква визия- сега като я пусна СТЪРЧИ УПОРИТО НАВЪН КАКТО И ДА Я ОБРАБОТВАМ !!!!ОХ, НЕ ИСКАМ ДА СЕ СЕТЯ НИКОГА ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ!!!А и те зарибяват-като си тръгнеш -ето ви 2-3 талончета за 20 % отстъпка за следваща процедури за вас или ваши близки и приятел !!!

Аз също съм много изненадана от отзива и наистина е странна регистрацията, само за да се оплачеш от някой,което означава че може би си поставено лице Rolling Eyes  newsm78

Лично аз съм била в  Стефан център и съм супер доволна-. Свсичките ми приятелки ходим в различните салони стефан и всички сме доволни от метода  bouquet

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 11:56 от Jana petrova81

# 502
Някакви впечатления от фризьорите в салон Stephan?

Много добри. HugПодстригването им е много добро, по метода Стефан  т.е по естественото падане на косата , а не да се опитват да ти я "насилят" да стой добре с гелове, докато си в салона и после да се чудиш какво да правиш, мога да кажа че вече почти не си я оправям (само бухва понеже ми е гъста) заради подстригавнето , стой като в салона (разбира се без сешоара)

Аз ходя при Катя в Stephan center , салона е в центъра,на  ул. хан аспарух 34. Тя е много е мила, обсипва ме с внимание и изключително добър фризьор

имат 20% отстъпка в всеки понеделник сутрин до 12.00 часа. общо взето гледам тогава да отида за да спестя; Цените не са им от най-евтините, но не са и скъпи, но си заслужава качеството определено ги препоръчвам  bouquet  bouquet Hug

# 503
за салона на Анатоли Велев
исках да си боядисам косата - корени + определен цвят, записаха ми - по телефона, боядисване при Анатоли Велев - впоследствие разбрах какво означава това... (аз не съм настоявала да е при Анатоли Велев, като знам, че обикновено тези т. нар. стилисти използват персонала си да върши работата, безсмислено е човек да изисква записване при тях. Аз просто поисках добър колорист.)
Избрах си цвета - поднесоха ми палитрата под лампата на огледалото, казах, че искам на дневна светлина да видя цвета - при което АВ каза "Да, точно така се прави..." Laughing ами като е така, защо Вие не преложихте да избера цвета си на дневна светлина, а  трябваше да разчитам на собствените си познания.... т.е. потвърждавам това надменно поведение спрямо клиента....

сега ще ви изложа факти, последвали въпроси от тези факти и някои предположния:
- корените ми ги направи не Анатоли Велев?, а негова служителка. За съжаление при всяко движение на ръката на служителката към главата ми, лъхаше на пот... Оказа се, че са използвали двойна доза за обезцветяване на корените, което означваше 2х25 лв. = 50 лв. Как може да се докаже това, защо никъде не е записан грамажа на единичната доза, до цената трявба да има грамаж... По тази логика можеха да кажат, че са използвали и тройна доза... Аз как да проверя това... В резултат на тези 2 двойни дози имах и черни косъмчета отпред на челото, на което Анатоли каза, "Е, то това при нанасяне на боята ще изчезне" ???

- косата ми изми Анатоли Велев

- боята ми нанесе друга служителка на Анатоли Велев. Оказа се, че са използвали 3 бои за боядисването. Отново - как мога да знам, че са използвали 3 бои - защо не показват изсипването на боята, грамажа й, номера на боята и срока й на госност пред клиента??? Следващият път ще ИЗИСКВАМ това и ви съветвам и вие да изисквате това....

(според мен използваха максимум 2 бои и половина, няма как да го докажа, разбира се, но мн се съмнявам да са имали на склад 3 бои от един същи номер, последното, което сложиха, беше друга боя, от което се промени и цвета....)
(и още - според мен технологията, която използват за боядисване на мн гъсти коси, не е ок, служителката нанесе боята, след което не я пипнаха повече - в резултат кичурообразна смесица..., а не хомогенен цвят)

- косата ми изми служителката, която нанесе корените.

- Анатоли изсуши косата със сешоар.

Сметката боядисване при Анатоли Велев: 2х25 (корените) + 3х45 (боядисването) = 185 лв.
Обърнах му внимание, че до огледалто в неговия салон има ценоразпис, където е записано, че 2 бои струват 65 лв., а не се таксуват като 2х45 лв. Той отиде?? (кой ли е писал цените), провери и и се съгласи да коригира цената на общо 135 лв.

Резултат: не бях доволна от резултата като цвят, който се получи, но това е лично мнение, Анатоли беше мн доволен Laughing Платих си, разбира се, моя беше грешката, че се доверих на сайта на този салон да отида там...

Изводите, въз основа на фактите, всеки сам да си направи. Ще се радвам, ако съм помогнала.

Сестра ми беше там и плати някакви ужасни пари от порядъка на 230лв за нов цвят , подстригване и сешоар?!? това според мен е ужасно много и както пишеш не се знае как и какво слагат

# 504
Здравейте , и аз да разкажа за некоректното отношение в Център за красота СУЕТА ( ул. Деян Белишки 62) .Закупих си ваучер за трайно изправяне на коса на стойност 40 лв.(намалено от 100)  Обаждам се да си запазя час по възможност за събота или неделя (че няма кой да гледа детето ) при което от отсрещната страна ми се отговаря ( Въпросния Жоро) че такива като  мен с ваучери много трудно ще си запазят час за събота или неделя понеже с ваучари запълвали дупките през седмицата . НОО за мен щели да направят изключение . Отивам аз в събота и се почна процедурата , но по едно време препарата за изпрявяне свърши и трябваше да изчакам в неподвижно положение 30 мин докато донесат още препарат от другия салон .Дотук всичко уж е ОК . Но накрая отивам да си платя ( понеже 6 лв. плащам на сайта , а  на място трябваше да си доплатя 34 лв. ) и ми сервират че понеже косата ми била много дълга .?!?!?!? са използвали повече препарат за изправяне и трябва да доплатя освен 34 лв още 24 лв .?!?!?
Косата ми е съвсем средна дължина  малко под раменете . Къде я видяха " много дълга" незнам .....
Никой не ме предупреди че определената " доза " няма да стигне и ще трябва да си доплатя . Нали все пак преди да почнат процедурата ме виждат с каква коса съм . Никъде във ваучера или в офертата не е опоменато, че ако не стигне така наречената им доза ще се плаща допълнително .А да не говорим че докато ми правеха процедурата ми казаха че за да стои все пак косата изправена и с блясък трябва да си закупя козметика за над 50 лв ( от тях разбира се ) . иначе нямала да изглежда хубава и свежа и т.н.
С 2 думи съм толкова разочарована от некоректното отношение ...

По принцип е така- ако са написали в ценоразписа изправяне -100лв (без посочване на при 1 бр препарат или химикал) значи тярбва да те напарвят за 100 лв ако ще и 10 да са използвали. Ако пише-изправяне с 1 бр препрата-100лв тогава не,но е трябвало да ти кажат преди да започнат че ще отидат 2 дали си съгласна.

може да се оплачеш в комисията за защита на потребителите- направи скан на ценоразписа,опиши всичко и готово.успех Hug

# 505
Здравейте , и аз да разкажа за некоректното отношение в Център за красота СУЕТА ( ул. Деян Белишки 62) .Закупих си ваучер за трайно изправяне на коса на стойност 40 лв.(намалено от 100)  Обаждам се да си запазя час по възможност за събота или неделя (че няма кой да гледа детето ) при което от отсрещната страна ми се отговаря ( Въпросния Жоро) че такива като  мен с ваучери много трудно ще си запазят час за събота или неделя понеже с ваучари запълвали дупките през седмицата . НОО за мен щели да направят изключение . Отивам аз в събота и се почна процедурата , но по едно време препарата за изпрявяне свърши и трябваше да изчакам в неподвижно положение 30 мин докато донесат още препарат от другия салон .Дотук всичко уж е ОК . Но накрая отивам да си платя ( понеже 6 лв. плащам на сайта , а  на място трябваше да си доплатя 34 лв. ) и ми сервират че понеже косата ми била много дълга .?!?!?!? са използвали повече препарат за изправяне и трябва да доплатя освен 34 лв още 24 лв .?!?!?
Косата ми е съвсем средна дължина  малко под раменете . Къде я видяха " много дълга" незнам .....
Никой не ме предупреди че определената " доза " няма да стигне и ще трябва да си доплатя . Нали все пак преди да почнат процедурата ме виждат с каква коса съм . Никъде във ваучера или в офертата не е опоменато, че ако не стигне така наречената им доза ще се плаща допълнително .А да не говорим че докато ми правеха процедурата ми казаха че за да стои все пак косата изправена и с блясък трябва да си закупя козметика за над 50 лв ( от тях разбира се ) . иначе нямала да изглежда хубава и свежа и т.н.

По принцип е така- ако са написали в ценоразписа изправяне -100лв (без посочване на при 1 бр препарат или химикал) значи тярбва да те напарвят за 100 лв ако ще и 10 да са използвали. Ако пише-изправяне с 1 бр препрата-100лв тогава не,но е трябвало да ти кажат преди да започнат че ще отидат 2 дали си съгласна.

може да се оплачеш в комисията за защита на потребителите- направи скан на ценоразписа,опиши всичко и готово.успех Hug

Аз имам за тях ваучер .. Благодаря ви  Hug сега ще внимаваме ,а  след Коледа ще пише дали съм доволна #Crazy

# 506
Здравейте , и аз да разкажа за некоректното отношение в Център за красота СУЕТА ( ул. Деян Белишки 62) .Закупих си ваучер за трайно изправяне на коса на стойност 40 лв.(намалено от 100)  Обаждам се да си запазя час по възможност за събота или неделя (че няма кой да гледа детето ) при което от отсрещната страна ми се отговаря ( Въпросния Жоро) че такива като  мен с ваучери много трудно ще си запазят час за събота или неделя понеже с ваучари запълвали дупките през седмицата . НОО за мен щели да направят изключение . Отивам аз в събота и се почна процедурата , но по едно време препарата за изпрявяне свърши и трябваше да изчакам в неподвижно положение 30 мин докато донесат още препарат от другия салон .Дотук всичко уж е ОК . Но накрая отивам да си платя ( понеже 6 лв. плащам на сайта , а  на място трябваше да си доплатя 34 лв. ) и ми сервират че понеже косата ми била много дълга .?!?!?!? са използвали повече препарат за изправяне и трябва да доплатя освен 34 лв още 24 лв .?!?!?
Косата ми е съвсем средна дължина  малко под раменете . Къде я видяха " много дълга" незнам .....

Не, наистина е така, аз съм се оплаквала, не от фризьор, но от спа процедура, което е доста по-трудно и им дадоха глоба. накараха ме да напарвя скан на всичко което съм платила  и искала,и защо  не съм доволна. историята беше че беше релаксираш масаж с шоколад за  60мин , а през 5 минути по телефона на масажистката звънеше и тя вдигаше и говореше по 5 мин. никакъв релакс никакви 60мин. Изискаха разпечтка и видяха че тогава е говорила общо 14мин от моите платени 60мин и ги глобиха 3000лв за неизпълнение на "договора с мен", или аз като купувам услугата сключваме негласен договор.

нямаше да се стигне дотам, но самия салон само искаше да ми вземе парите- колагто се оплаках не взеха мерки, не ме компенсираха, не ми предложиха безплатен масаж или довършване на този, просто казаха че била имала проблеми и труден ден и се извинявали .

Но аз смятам че всеки трябва да си търси правата !

# 507
За белия списък: салон за красота Visages на бул.Арсеналски 15 срещу мола CCS,истински професионалисти,ходила съм при всички,но най-добро впечатление ми направиха Деси и Цецо,особено Цецо ме очарова с какво внимание подходи,за да ми направи идеално слети етажи,а момчето дори не ми взе толкова пари,а за проста прическа старателно ме оформяше час и половина. евала му за отдадеността и положения труд прическата беше супер!

# 508

Как така ще е забранено от ХЕИ?!!!????
А пък фигурира в НАРЕДБА № 15 ОТ 21 АВГУСТ 1987 Г. ЗА ХИГИЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА БРЪСНАРСКИТЕ, ФРИЗЬОРСКИТЕ И КОЗМЕТИЧНИТЕ САЛОНИ,която,доколкото ми е известно, си е валидна?Чрез кой нормативен акт,допълнение към закона?
В целия свят е пълно с бръснарски салони и то елитни,на тях нищо не им е забранено. Thinking ooooh!
И как така ще:" не можеш да разчиташ, на съвестта на бръснаря да си поддържа инструментите",като си има определени разтвори за дезинфекция,които,точно според ХЕИ-то,си длъжен да използваш? #Crazy Болести могат да се хванат и от фризьорски инструменти,и то доста.Изключително важно е да се спазват хигиенните изисквания.
Не мисля,че е признак на висока интелигентност да обиждате така всички хора от бръснарската гилдия. Naughty

Ти къде видя всички бръснари да са сложени под общ знаменател???!!! Казах, че не може да се разчита на съвестта им да си дезинфекцират инструментите. А ти щом така подскачаш явно припознаваш себе си в изказването ми. И сигурно си пазиш дезинфектантните разтвори само, за да избегнеш глоби в случай на проверка.
И не се сравнявай с "цял свят". На много места по света марихуаната е разрешена, ама тук не е!
Нямам намерение да оспамвам повече темата и да ти цитирам наредби на БАБХ. Кажи къде се намира този салон, в който спокойно си бръснат и на място ще ти докажа, че инфото ти е остаряло!

# 509
dani_to ,и други "Ваучерки", докато ходите на такъв тип услуги и  не осъзнаете, че  там където има материал, няма да получите това за което сте платили , защото този материал струва Х пари,ще си останете излъгани и не доволни. Нямате никакви познания по ценообразуване,щом се хващате на дръжката на чадъра. За съжаление, докато има такива клиенти като вас" ВАУЧЕРКИ"на пазара ще имат такива" услуги".ДЕрзайте и ги стимулирайте без да  мънкате и пълните интернет пространството с глупости .Намерете си работа и не пишете глупости във форумите.

Общи условия

Активация на акаунт