Отговори
# 225
Имам един въпрос, към мамите които вече са си взели болничния за 45те дни или пък са запознати? - Освен да го занеса на работодателя този болничен, трябва ли нещо друго да се прави? Общо взето всичко съм забравила и незнам сега ме е страх нещо да не пропусна, някакви срокове, документи и т.н.
Ако до момента не си ползвала болничен  когато носиш този трябва да попълниш една декларация за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения (приложение № 7 към чл.8 - работодателя ще ти даде бланка) и да занесеш документ от банката за номера на сметката ти (IBAN).Прави се еднократно, при следващите два болнични не е необходимо.Това е. Peace

Аз също съм от тези не искащи помощ, просто най ми е спокойно когато сме си сами, не е необходимо да се съобразявам с никой.Е, няма да ми се размине и този път, поне седмица-10 дни ще имам помощници, ама като им е мерак и на майка и на свеки.Що да си създавам излишни главоболия. Simple Smile

# 226
Аз 100 пъти предпочитам някой да се мотае наоколо, но аз да се наспя и да хапна спокойно, отколкото да се оправям сама с всичко. А все се случва, че се оправям сама досега с малките бебета  Crazy Вие имате свекърви и майки, готови да дундуркат бебета и не ги искате, е това е голяма неспреведливост  Laughing

# 227
  • София
Момичетаааааа,  Laughing взех си болничния и вече официално съм отпуска.
Бебка е ОК. Вече е 2220 гр ( #Crazy как ги сметна така тази докторка - немея).
Вкъщи съм си и е супер  newsm44
Докторката даде и Ок за морето. Отивам да стягам багаж.  newsm08

За помощта - имала съм винаги, а и сега имам помощници, НО аз не желая да ми помагат!!! Може би вече с две дечица ще се промени положението, но не мисля да е драстично. С мъжа ми предпочитаме сами са се справяме  Hug

# 228
 smile3510 помогнете ми да духна тези 32 свещички,момичета и се почерпете от тортата.  Grinning

# 229
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Psm!  bouquet

# 230
  • у нас
 bdbaloni   eeee ми да си жива и здрава, много обичана и усмихната, да се радваш на весели компании и верни другарчета, да имаш пълна къща с деца и много много парички hbday

# 231
Здравейте и от мен мамчета Hug
Така сега да се отчета, днес бях на консултация бебка е ОК, акушерката ми слуша тоновете и вика брей това твойто бебе как му бие сърцето ще фръкне направо, пораснала е с 4 см на височина иначе за кг нещо не успяха да я измерят, но казаха че върви едричка Grinning Другата седмица ще ходя на часно при другия доки и той ще ми каже колко е. Успокоиха ме че няма да дочакам най вероятно термина и така.
psm - Честит Рожден Ден!Пожелавам ти много здраве, щастие и много много късмет newsm59

Относно помоща когато се роди бебка и аз не искам никой да ми се бърка в гледането, че направо позеленявам от яд някой като ми каже какво да правя.
Danna_2010 - Ако искаш ще ти пратя мойта свекърва и ще ми я върнеш точно след 2ч. НЕ СЕ ТЪРПИ ТАЗИ ЖЕНИЦА smile3511

# 232
psm  Четит рожден ден! Да си жива и здрава и най- хубавия подарък  септември!  newsm51 newsm59  bigdance2

# 233
PSM, nbirthday!!!

Аз като родих Симона майка ми дойде и на 10-я ден ѝ казах да си тръгва.Ами аз се чувствам все едно,че имам гости!И след това Симона докато беше с бактериите и е идвала се чувствам по същия начин.А пък свеки,не,благодаря.На първия час ще съм изнервена от питане за всяко нещо,а и тя си идва на гости,досега не е попитала да ми помага с нещо,само кое кога сме купили!Така че живи,здрави,с мъжо и Симона ще се справим!

# 234
Еиии psm Честити рожден ден!
На празниците хората си пожелават много неща,
но аз ти пожелавам само 2:Никога и Винаги!
Винаги щастлив и никога нещастен!

# 235
Здравейте,

geryaleksandrova - с килограмите съм едно към едно с теб, имах си понатрупани от отказването на цигарите преди да забременея и след като забременях последно бях +15кг. А половинката от солидардост към мен и той пълнее и си мерим коремчетата, последно се майтапих с него че и двамата ще можем да кърмим  Grinning.
Моят корем е станал много огромен и вече едвам го нося, като цяло аз съм висока и не ми личат толково качените килограми, но все едно съм ходещ корем.
И от няколко дни ми се струва че е паднал малко надолу и усещам бебето много по - активно от преди това, може би е станало по - силно и движенията са по - осезаеми, незнам.

И аз съм групата която не иска помощ от майки, повече ще ги мисля и ще ме изнервят отколкото ще ми помогнат.

# 236
  • у нас
аз основно ще разчитам на баби и таткото , защото с този държавен стаж просто не знам как ще я караме ooooh!, а като знам как не обичам някой да ми се меша..... леле не знам от къде ще ги взимам тези нерви Confused

# 237
  • София
Честит Рожден Ден psm!!!!
  ura  cook
Много здраве, щастие и късмет, а подаръка ....еми септември   Gift

# 238
  • София
Честит Рожден Ден на psm!!! Много щастие и любов и най-послушното и здраво бебче ти пожелавам!   bouquet

Аз бях на консултация. Малката бебонка все още си отговаря на седмица назад, демек сега сме към 1750 гр. Показа ми пъпната връв, че не е около вратлето,че мъжо специално дойде да пита за това. Взех си направление за хоспитализация за всеки случай, че моя доктор излиза в отпуска, направление за очен да ми изследват дъната и за алерголог за тестовете за упойките.

И ми разреши да пътувам Simple Smile, което значи че заминаваме за Каварна!!!

А на вас благодаря заподкрепата  Hug

# 239
  • София
Здравейте и от мен!
Melani34, разбирам те какъв кошмар сте преживели - стискам палци вече всичко да е наред и дано никога не ви се случва вече!
PSM, [/b], честит ти рожден ден! Пожелавам ти от сърце здраве и само положителни емоции!
Момичета,  сега си търся помощничка - ако някоя има позната, която става - нека свирка. След първото раждане майка ми дойде за 1 седмица и ме изнерви, след това свекърва ми постоя 8-9 дена и ме довърши тотално - Danna 2010, ако искаш ще ти изпратя моята свекърва, но след 1 час ще ми се молиш да си я взема Mr. Green Joy. По принцип и аз искам помощ, но не и от бабите - едната пита постоянно за всичко, а другата си върши каквото си знае...

Общи условия

Активация на акаунт