Отговори
# 435
  • Варна
 Лоши новини момичета много ме хвана яд разопаковахме кошарата,но се оказа че торбичката с болтовете и джаджите я няма #Cussing out и сега застой smile3518 smile3511 кога ще стане незнам и така.

# 436
Здравейте   момичета,

Имам питане към вас. От известно време се чудя как да избера педиатър за бебчо? Дали да е някой в най-близката поликлиника - 7ма (в Банишора). Ако знаете някой доктор тук, ще съм благодарна. Или другият вариант е една препоръчана в Люлин, ама ми е далече, а аз не съм шофьорка и всеки път трябва да ангажирам и таткото, а той все пак ходи на работа....

А и по какви критерии се избира педиатър?

Мерси предварително за мненията и лека и прохладна нощ Simple Smile

# 437
          smile3524
                                                                                love001
                                                                                                                                                 smile3524

# 438
  • София
Здравейте тумбачета!
Много се радвам, че малките зайчета на Димяни, RYBI и Desuniqе се развиват добре и малко по малко растат.  Hug Hug Hug

Виждам, че всички усилено пазарувате. Аз съм накупила някои неща (малко дрешки, хавлийка, бибка, ножичка, нокторезачка, аспиратор за носле, хипоалергенно мляко, памперси, сутиени за кърмачки, протектори за кърма), но списъците за бебето и майката са толкова дълги...
Още седмица съм на работа. Доста неща имам още да свърша и трябва да реша на кой да поверя довършването на проекта върху който работя от три години.

На 2 август ще ми издадат болничния. Мисля от 3-ти да отскочим до Гърция за няколко дни. Като се върна ще продължа с покупките, че вече наистина ще е наближил момента.

Както и по-рано ви споделих, колебая се относно козметиката за бебето. (Всъщност, аз за всичко се колебая, нали съм Везни... #Crazy) Пак питах в аптеката за плюсовете и минусите и ми обясниха, че продуктите, които са с термална вода (Avent Pediatril, A-derma и др.) могат да предизвикат алергична реакция (както и продуктите с етерични масла). Та сега последно се колебая между Мустела и Бейби лена (ако така се казва). Впечатления?

По отношение на магазина, мисля, че в Малечко-Baby life, както и в Baby Mall-а има почти всичко необходимо.
Нямам никаква идея за педиатър и това доста ме притеснява. Тази седмица ще се видя с една приятелка, за да поговорим за нейния.

# 439
  • Словения
Люляк, за чая от малинови листа се оказа, че май не съм си запазила най-важното инфо или пък съм го запазила някъде, така че да не мога сега да издиря, днес се опитах да го издиря в нета, но изглежда ще ми отнеме повече време, отколкото предполагах: пращам едни полезни линкове, а като открия още пак ще пратя:

Чаят от малинови листа подпомага "узряването" на маточната шийка,като я прави по мека и еластична.Мускулатурата и се тонизира,което допринася за по-ефективни и по-малко болезнени контракции.
Започва се около 28седм.на бременността с една чаша чай дневно.След 2-3седм.се увеличава на две,като в 37-ата се стига до 3чаши дневно.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=86&t=9335&start … 002c770f4da3bb677

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5153.msg69049#msg69049

http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/herbs-in-pregnancy/

При внимателно и постепенно дозиране не би трябвало до доведе до преждевременно раждане Peace
Чувала съм и за един бабешки метод за бързо разкритие: като те хванат родилните болки се прави чай от босилек - 1 с л на 300 мл кипяща вода. Запарва се докато поизстине и се изпива.

Това е засега от мен! Лека нощ!

# 440
За коликите аз знам, че си остават малко непроучена област и не е напълно доказано от какво точно се получават. Има много догадки. Една от причините за тях били болките в коремчето от газове. А газове лесно могат да се образуват, когато бебето се нагълтва редовно и с въздух от шишето - та от там все пак си има значение какво ще е то. Ако е класическото шише - просто то трябва да се накланя така, че да не няма въздух в гърлото му. Моите на Авент са със стандартната форма, но пише, че системата била против колики. Ще ги видим, ако изобщо ги ползваме в този период.

fata_morgana, не даването на вода до 6-я месец не че е по американската система, а просто е новата тенденция навсякъде общо взето (е, може изследванията от тук да са тръгнали, не знам). С една колежка американка си говорехме на скоро, тя е към 41-42 годишна и е баба вече. Та като ходи да помага на дъщеря си с внучето и дъщеря й казвала, че сега не се дава вода. И колежката ми много възмутена "Какви са тия неща - вода няма да се дава, едно време всички сме давали... Всичко променят сега..." и ей от този сорт  Laughing. А иначе в БГ всички новости стигат по-бавно, защото нито педиатрите, нито лекарите като цяло, си сверяват часовниците... лежат си на старата информация и това е. Но пък който се интересува, ще разбере, че и в БГ вървят натам нещата. Миналата седмица седнах да чета библиотеката на Кърмаческия - ами много се зарадвах, че почти цялата информация (която е даже от няколко години) съвпада с това, което чета за кърменето в моята книга примерно. Така че смятам да доизчета Библиотеката. И като дойде време ми се иска и тук да се подкрепяме, защото все ще имаме някакви спънки сигурно. А и винаги можем да питаме в този подфорум, а и в другия на Ла Лече Лига. Тази организация и тук е първата, която се споменава, когато стане въпрос за това.
А обяснението защо не трябва да се дава вода е съвсем рационално, но няма смисъл да пиша, след като така хубаво е обяснено в статиите в Библиотеката на Кърмаческия.
А за цеденето - всичко това, което чета и научавам на теория само, Danna_2010 го каза в няколко изречения и то от личен опит. И това е така, защото природата го е измислила - кърмата се нагажда спрямо нуждите на бебето.
А иначе ако толкова се налага да се дава от шише, това било най-добре да става след като вече е установено кърменето (2-3 седмици), защото бебето се научава така на по-лесното и после не му се връща към гърдата.

bubbast, за замразяване на кърма виж дали няма при вас някъде еднократни пликчета, които са специално за тази цел. Аз си взех от тези на Лансинох http://www.lansinoh.com/uploads/products/d41f86cc2b75506b3d3499a … 2237d21c7c18f.jpg , въпреки че не смятам, че ще ми трябват на първо време.

nat003, радвай се, че няма да си с пълна упойка. Тя почти вече не се прилага при секцио. В крайна сметка нали искаш да си с бебчето си колкото се може по-скоро.

akspet, стискам ти палци Praynig

Jani4ka, супер новини от Desunique, браво!

aissa80, това е нашата поликлиника (е, аз нали не живея там сега). Но нашата лична лекарка беше Премянова (даже живееше в нашия блок), която е и педиатър, но аз лично не я харесвам като излъчване. Не знам като педиатър как е, имаше си деца и при нея. Но като че ли в съседния кабинет от дясно винаги е имало повече деца да чакат. Но не знам как се казва тази лекарка, а те може и кабинетите да са сменили.

water4e, мерси и тук за инфото  Simple Smile

# 441
Добро утро мамчета Hug

# 442
# 443
Добро утро маменца! Имам следния въпрос: Някой от вас ходил ли е на отворни врати в Шейново? На телефона посочен в сайта на списание 9 месеца се опитвам да се свържа вече една седмица, но без резултатно-никой не дига телефона  Twisted Evil.Ако отида на смия ден ще ме върнат ли без да съм се записала предварително? Благодаря Ви предварително.

# 444
Добро утро мамчета Hug

еххх, друго си е вкъщи, сега ще си направя едно бързо кафе и лягам да ви чета  food010

Да ви се похваля докато ме нямаше таткото ни е спретнал страхотна бебешка стая newsm44 всичко е шпакловано и боядисано. Аз от болницата избрах цветовете и сега си имаме две бели стени, една малинова и една синьо-теменужена. Уикенда наредиха и паркета и стана много приятно, абе вижда му се края вече newsm47
Напредваме и с покупките, явно всички се поуплашиха да не се появи по-рано бебка и се спретнаха набързо с пазаруването. Много ми е мъчно, че не можах аз да се развихря в шопинга, но сега имам по-важна задача Naughty пък и мамето и мъжа ми се съобразяват изцяло с това, което искам и засега няма изненади с покупките.

Hug и  Heart Eyes на всички и страхотен ден ви желая Mr. Green

П.П. Яничка, моля те като се чуеш/видиш с Десинка я поздрави специално от мен, стискам палци скоро да са вкъщи и им изпращам много сили и положителна енергия hug

# 445
Честит рожден ден на Krrassi!
Много здраве,щастие и след някои друг ден,малко сладко бебче  Hug !  bouquet  bouquet  bouquet
  bigdance2 nbirthday  party023  Gift Tada

# 446
      Dобро утро !!!!!!!!!! Времето е толкова прохладно,че чак не мога да му се накефя . Така си е друга България......
      Някой може ли да ми каже за тел. на Тина Киркова за записване на ден на отворените врати. Имам един той е невалиден. Търсих и график за отворените врати на болниците за м. август , но ми излизат  само за м. юли  newsm78   .
      Целувки от мен момичета  и приятен ден на всички !!!!!!!!!!!!!!

# 447
Привет, момичета!  wavey
Ние се завърнхаме от почивка в Рибарица, където си изкарахме страхотно! Ходихме и до пещерата Съева дупка, до Гложенския манаститр, Тетевенски водопади (голяма красота!).

Desuniqе, честита рожба! Много здраве и щастие ви желая!   bouquet

# 448
     Dобро утро !!!!!!!!!! Времето е толкова прохладно,че чак не мога да му се накефя . Така си е друга България......
      Някой може ли да ми каже за тел. на Тина Киркова за записване на ден на отворените врати. Имам един той е невалиден. Търсих и график за отворените врати на болниците за м. август , но ми излизат  само за м. юли  newsm78   .
      Целувки от мен момичета  и приятен ден на всички !!!!!!!!!!!!!!

Добър ден nansi_21. Звънни и на тези телефони :Главна акушерка: 02/ 822 18 08

Централа:тел.: 02/ 920 20 31;920 20 32;920 20 33

Регистратура: - вътр. 211 .Аз званях в Шейноео на телефона даден от списанието 9 месеца, и се оказа , че този телефон е грешен.Намерих верния в сайта на болницата.Записах се чак за 25 август-нямаше по-ранна дата.

# 449
  • В царството на мечтите
Добро утро. Вашето безсъние ме зарази и мен сега си лягам към 1 часа ставам в 5 и после към 7 и 30 ми се приспива и лягам до към 10 ужас.
Много съм щастлива за прохладното време добре ми действа. Сега след почивката ми дойде много добре.
Честит рожден ден на Krrassi!  ura newsm59 много весел празник и лека раждане

Общи условия

Активация на акаунт