Отговори
# 615
Здравейте и от мен мами  Hug
Напоследък нямам много време да пиша, но прочитам отгоре-отгоре какво споделяте.
Искам да ви се оплача, че не мога на никой да си кажа какво ми тежи а знам,че повечето ще ме разберете.
Имам гост-свекито  Mr. Green Ще ни гостува цяла седмица,но чесно от снощи съм много изнервена и раздразнителна. Все си мислих,че като жена която 3 пъти е раждала ще ми влезе в положение-да ама не  Tired Не стига че ми е трудно и изморително да си върша вече домакинската работа ами сега тя стана двойно повече и никой не ми помага.Опитах се първата вечер да се оплача как сина й(демек мъжо) изобщо не ми помага за домакинството а вече все пак съм в 8 месец с голям шкембак и направо ме стъписа като чух :Ами като се чувстваш добре не ти пречи да си вършиш задълженията  ShockedВикам си ок както и да е.Но след това имаше още няколко случая които направо  Close Подарих и един тоалет и тя го пробва пред огледалото.Добре но ние живеем в 1 стая в която и бебо ще живее,та за да се види изцяло си обу МРЪСНИТЕ сандали и се кипри половин час на чисто новия ми килим,направо полудях  #Cussing out На следващия ден това се повтори с друг тоалет ееееее вече ми прикипя  Crossing Arms Нищо не казах,но кажете ми нормално ли е да се дразня?Аз се мъча с все сили да си поддържам хигиена за която подчертавам НИКОЙ не ми помага а сега за една седмица гости после ще чистя като луда-еми не съм от желязо.И последно и спирам.Мъжо реже диня на плота в кухнята и изтърва едно парче на килима(изпран за бебо да е чист,но го постелихме заради свекито) аз веднага взех да запера мястото за да не остане леке а от нея получавам репликата: Ще видиш с едно малко дете никога няма да ти е чисто в къщи  #2gunfire
Може и така да е но поне първите месеци бебетата не цапат а аз обичам и искам да ми е чисто толкова ли е лошо да му се невиди.
Няма повече да ви надувам главите че то ако започна край няма да има-оплаках се,спирам.
Лека вечер и лека седмица ви пожелавам а аз ще се опитам да не се ядосвам че само вредя на бебо заради другите  Hug

# 616
  • у нас
vany666 и да ти кажа да не се ядосваш - файда няма Rolling Eyes ми дано да ти минава бързо Peace
и аз съм в същото положение - ще си гледам две деца ooooh! като се опитам нещо да му кажа и започва едно цупене , чудесия
ако го накарам нещо да свърши имало е не една ситуация да ми каже- няма щото не съм го била помолила или съм го казала със заповеднически тон и разговора приключва  Tired

# 617
vany666 и да ти кажа да не се ядосваш - файда няма Rolling Eyes ми дано да ти минава бързо Peace
и аз съм в същото положение - ще си гледам две деца ooooh! като се опитам нещо да му кажа и започва едно цупене , чудесия
ако го накарам нещо да свърши имало е не една ситуация да ми каже- няма щото не съм го била помолила или съм го казала със заповеднически тон и разговора приключва  Tired

така е да му се невиди на мен ми се отговаря,че по цял ден си седя вкъщи а той ходел на работа.А преди да забременея нали и аз бях на работа пак беше така все сама си върша всичко,но сега очаквах малко повече разбиране. Поне за по-тежките работи,но...това е както ги научим.
Като ме види да простирам ми се кара,ама да каже дай да ти помогна-няма,а дрехите сами няма да се закачат на простора  Close  Да не казвам за банята, в 3 месец се разбрахме да е негова грижа заради препаратите че миришат -хаххаахх още го чакам той да я измие  Laughing Ейй такива неща ми се случват ама със съгурност не сме само 2-те с теб Рали.Аз съм го заплашила,че сега е така но като се роди бебо ще съществуваме само аз и малкия-таткото да се спасява  Mr. Green

# 618
brilliant, нямам представа за лигнина (и аз съм от тези, които знаят какво е това  Laughing), май се ползват от големите превръзки, не съм сигурна. Аз може и да не взимам, защото от там давали. А може и да си взема някакви нощни, ако техните нещо не са ми удобни, не знам.

vany666
, така е, избираме си само мъжете, не и останалите им роднини, какво да се прави. Ама то и на мъжете не всичко можем да им изберем, и те си идват с недостатъците. Дано има повече разбиране като дойде бебчо.

# 619
Да се включа и аз по никое време Simple Smile
Все се каня да ви питам за бенките и все забравям. Вие забелязали ли сте да са ви се увеличили през бременността? При мен се появиха много нови, но все не се сещам да питам доки дали е нормално...

# 620
  УУУУфффф не ми се спи.
  Да ви се оплача и аз . Днес като излизахме на разходка ми се подкаси десния крак и ......... паднах. Добре че се подпрях на ръката,че направо не ми се мисли.Много често ми се случва да ми се подгъне така и то само десният крак при коляното,но се съм си била във къщи ,но съм се подпирала за стената или за някоя мебел.Бебчо си ритка ,че се бях притеснила да не съм му направила нещо Sad . Но явно малко съм се разкрачила повечко  и сега отново ме болят костите отдолу. Тъкмо бяха спрели и сега пак,но този път ужасно много. Едвам лягам,а пък за ставането да не говорим-МЪКАааааааааа. Утре съм на жк  за издаване на 45 дни болничен и ще питам доки дали са нормални тези болки  от долу. Бива да боли ,но аЗ едвам се върта от една на друга страна и то вече така около месец.
vany666 и моя мъж е същия- за нищо не ми помага,но аз съм си виновна.ВСе си го жалех ,а сега олеле .
Да не подхващам темата за свеки,че ще стане дълга и широка. В събота мъж ми и заяви най - официално, че след изписването всеки си заминава КОЙ ОТ КЪДЕ Е .В нас се прибираме сами без гости. С Кики беше лудница- баби,дедовци ,прабаби,лели ,чичовци , кумовете  -УЖАС. аЗ уморена ,таткото изка на спокойствие да се наслади на бебо , но няма такова нещо от гости не можа да се дореди. После една седмица свеки ми помага и една майка ми и постоянно след работа идваха . Тогава първо бебе и ми бяха нужни , но сега поне 2-3 дни ще се справим сами да му се нарадваме ние ,а пък после да си идват. Свеки не остана хич доволна . Сега трябва да кажа и на майка ми. От изписването на Кики си спомням как Дими / мъж  ми / стои на вратата на спалнята и се опитва да види бебо ,но всички така го бяха окопирали, че не можа да се добере до него . За това сега взе това генерално решение.
Tommelise  направо си страхотна,БРАВО. Сега само почивка и никакви учебници. Изцяло се отдай на приготовления за бебо.

Аз нищо не съм пазарувала още , ама нищичко. Днес гледах на промоция 2 биберони-залъгалки на Авент за 7.90 , а инече една е около 6 лева. Гледах ги , чудих се и най - накрая заявих , че е рано за покупки. Не съм си добре и това си е. Ще вземе да заизлиза по рано и тогава ще се цупя на мъж ми защо това е такова , а не едикаквоси   ooooh!.

Даниелка , да сте живи и здрави и винаги да се обичате, а на майка ти пожелавам да отгледа мнооооооого внуци .

А това гледахте ли по телевизията          http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/337077231-Bebe_se_rodi_v_star_semeen_avtomobil.html                       #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 621
Добро утро, момичета  Hug

Инах най-сетне една спокойна нощ, понаспах се, но в 6 часа някакви чичовци взеха да косят тревата пред блока с електрически косачки  Crazy Набързо се излюпих. Иначе не е лошо да я поотрежат, пък и аз едва ли щях да спя кой знае още колко.

vany666, виж сега, вече си на края на бременността, не се ядосвай за нищо Peace Вижда му се края, а и свеки скоро ще си иде. За следващия път обаче - мъжете са както ги свикнеш. Моят мъж работи доста и време за домакинство не му остава. Но когато съм била бременна, е чистил почти само той - събота или неделя. Говоря за основните почиствания, аз леките неща си ги вършех. Обяснявала съм му 100 пъти, че бременните жени не бива нито да се навеждат, нито да вдигат тежко, защото може да навреди на бебето  Naughty Да ти кажа, вярва ми безпрекословно. Не че си е умирал да чисти, ама като вижда, че аз не пипвам, правеше го редовно. Сигурно някои от вас ще решат, че е прекалено и се преструвам, но истината е, че не ни е момента с тези кореми да мъкнем прахосмукачки и да мием прозорци. Със сегашната бременност, която ми е наистина проблемна, въпроса вече съм го решила генерално - имам жена още отпреди да забременея, която идва и почиства основно всяка седмица. (Между другото не струва много скъпо, а колко усилия и нерви ми пести.) Мисълта ми беше, че ако аз винаги се справях с домакинството, и моят мъж не би си помислил да помага. Той дори не искаше после да взимам жена за чистенето, защото, забележете - децата щели да израснат разглезени и с мисълта, че някой е длъжен да им почиства  Rolling Eyes Казах му, че децата имат да си тренират достатъчно навиците, като си подреждат детската, като зареждат и изпразват миялната машина и още няколко такива леки помощни дейности. Чистенето така или иначе няма скоро да го свършат те, особено пък на целия апартамент  Laughing Оттам нататък аз ли ще съм, или някой друг - какво значение? Леле, изписах цял ферман, за което се извинявам, мисълта ми беше да не жалим прекалено мъжете, а да ги товарим със задачки, когато може  Simple Smile По-здрави и якички са от нас, особено пък като сме бременни.

Tommelise, честито, сега вече можеш да се отдадеш на заслужена почивка и очакване на бебка  Simple Smile

E.L., какво е точно това с кръвната несъвместимост АБ0? Защото аз съм нулева група. На мъжа ми не я знам, но майка му е 0, баща му - АБ, тоест той е А или Б според таблиците из Интернет. Една позната веднъж ми обясняваше нещо за по-тежка жълтеница при бебенцата май, но никой лекар никога не ме е питал каква кр. група е мъжа ми, камо ли да са искали да я изследва. Питат само за резус фактора и щом майката е с положителен, други въпроси нямат.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 07:31 от Danna_2010

# 622
Добро утро и от мен момичета. Аз днес се събудих в 5 Sad Боли ме стомаха Sad с някакво разстройство съм се уредила.
Относно мъжката помощ и свекървите. Аз съм от малкото щастливки на които мъжът и помага без проблеми, но понякога и той не се усеща. Оня ден пусна миялната но не се сети да я разтовари, а за мен това вече е непосилна задачка. Имам дископатия, която от бременността се е засилила и всяко навеждане ми е почти като да изкача Еверест. Изчаках го ден-два и накрая  казах "това вече не мога да го върша". Вижте ако не можете нещо да направите го оставете, ама щяло да стои ден два е какво от това...а по-добре ли е да се напрегнете и бебе да пострада.
Вкъщи простирането е мъжка работа, както и миенето на прозорци, прахосмукачката и пазаруването или по-точно носенето на пазарските чанти. Не може един мъж 1,98 да лежи и да ме гледа как аз бременна в 8-ми месец се туткам и превивам над легени, чинии и т.н. Ама не ги ли е срам???? Това дете не е само наш избор. И после след раждането трябва активно да се включват не само в къпането вечер има още толкова много неща които са тежък физически труд и те като родители трябва да ги поемат. Как ще си възпитаме децата, ако виждат само единия родител да е активен вкъщи, а другия да лежи на дивана?
Относно свекървите...ама кажете им...за това са дошли... ДА ПОМАГАТ...а не само да дават излишни остарели съвети. Аз бях една седмица на гости на моята. Преди винаги и помагах, но сега твърдо заявих, че не е по силите ми и  тя ме разбра без да се сърди, все пак е жена на която и се е случвало, знае какво е. Просто бъдете открити, знам че все ни се иска да направим всичко така че никой да не се сърди, но ако не се усещат има начин как да заемеш позицията си без да обидиш.
Малко се разпрострях, но темата е доста обширна
Някой беше питал за бенките. Не само че ми се увеличиха, но и комедони ми се появиха, но четох че това е нормално и след бременността може би ще се редуцират.  Дано да е така, че иначе ще посещавам Пикасо Simple Smile
Лек ден, като се върна от Шейново ще разказвам.

# 623
на амбулаторните листове, които ти дават при прегледа по здравна каса там където е диагнозата не го ли пише newsm78 мен също ме водят рискова и там си е отбелязано единствената кирия от зялата работа е малко повече безплатни изследвания Peace
винаги са ме питали само за моята група /0+/, никой не се е сетил да пита за мъжа ми /АБ+/, чак в родилното кагота дъщеря ми изкара много тежка жълтеница и беше на фототерапия 4 дни, тогава нещо споменаха, но пак никой нищо не ми обясни  ooooh!
вече имам чувството, че за да си майка тук трябва да си подготвен за лекар, юрист, счетоводител... никой нищо не ти обяснява иначе  Close
Danna, ето какво намерих като най-елементарно обяснение:
"Кръвногрупова несъвместимост е подобна на резус несъвместимостта, но като цяло предизвиква по - малко проблеми. Възниква при различни кръвни групи на майката и на плода. Най - често това става при майка с кръвна група 0 и дете с кръвна група А, B или AB. По - рядко се получава при майка с кръвна група B и дете с кръвна група A или AB, както и при майка с кръвна група А и дете с кръвна група B или AB.

Майката изработва антитела, които преминават през плацентата, попадат в детското кръвообръщение и разрушават еритроцитите. Затова децата имат по - високи нива на билирубин и малко по - тежка жълтеница след раждане. Може да се направи директен тест на Coombs с кръв от пъпната връв, както и пълна кръвна картина, която евентуално ще покаже увреждането и хемолизата на еритроцитите и наличието на анемия.

Лекува се с фототерапия, понякога с кръвопреливане. Сериозно, но рядко усложнение е керниктер - много високи билирубинови нива, тежка жълтеница и неврологични прояви."

# 624
Ами какво да ви кажа, гледайки таблиците из нета, моите деца, вкл. бебето сега са със 75% вероятност за или А, или Б кръвна група, аз съм 0. Само 25% е вероятността да имам бебе с моята 0 група. Синът ми кара тежка и продължителна жълтеница навремето, никой дори не ми е споменал за тази АБ0 несъвместимост  ooooh! Не знам вече и аз какво да мисля, хем доста съм чела и съм запозната, но не съм  лекар все пак. E.L., дано нямат проблеми бебенцата ни, ако има нещо, поне ще настояваме за допълнителни изследвания.

# 625
Добро утро  момичета  Heart Eyes !
Да ви се оплача какво ми дойде до главата  ooooh! .От няколко дена ме боляха зъбките долу,първите 2,вчера ходих на зъбар,защото се поддух малко и едва се търпеше болката.Оказа се ,че моя "красив" мъдрец,вместо да излиза нагоре,расте настрани и натиска и бута корените на другите зъбки  Shocked .Трябва да го вадят с операция с упойка,след това 7 дена с конците в устата,и още 14 дена на антибиотици  ooooh! .Гръм ме удари вече,незнам какво оше трябва да понеса.Сега не може да се прави нищо,само да седя и да чакам след раждането да вървя на операция  Tired ,а искам да кърмя,ако имам кърма  Sad ,аман вече,нямам силички   Tired !Сега пия един антибиотик Стандацилин и болкоуспокояващи,но май не помага много.Офф иде ми да се 
гръмна   #2gunfire !
Е оплаках се  Heart Eyes ,много благодаря за пожеланията  Hug !
Лек ден   bouquet

# 626
Добро утро на всички.

vany666 как няма да се ядосаш естествено, че ще си бясна как така с калните обувки на килима  #2gunfire аз на тази тема направо полудявам. Само ензнам как си замълчала аз вече не мълча и съм си много добре. В първите години и аз така да не кайа да не обидя е да де ама тя жената пък да гадае ли на мен кво ми е и така сега си казвам всичко с приятелски но категоричен тон и си ми е много добре. И аз явно съм от щастливките, защото когато мъжо си е вкъщи даже и да не съм бременна си ми помага, за съжаление сега го няма и ще си дойде чак след раждането на бебка  Cry, но съдба............
Явно за свекитата и мъжовците имаме доста за писане - и аз се отплеснах  Crazy

И на мен ми се появиха много бенки и брадавички и аз съм в чуденка newsm78, първия път нямаше такова нещо, но и на мен казаха. че щели да се махнат. Да видим  Naughty

днес май ще е жегав ден........ sweating

# 627
Данна, проблемът е точно когато детето е с А или Б, а майката с 0. Аз отсега ще се приготвя за поне едноседмичен престой в болницата  Confused, и помпата ще си взема, че докато са на фототерапия не винаги ги вадят за кърмене.
За чистенето, аз отдавна съм претръпнала - никой не ми помага, бременна-небременна - всичко сама си чистя. Че сме и в голям апартамент, а на всичкото отгоре и майка ми живее с нас - ама да не мислите че се счупва да помага, най-много да измие чиниите. Ето вчера я пратих на разходка с малката, за да мога да изчистя банята, тоалетната /отделни са/, 2-те тераси и коридора и да мина подовете в дневната, спалнята и детската /имаме и още една стая - на майка, там поне не пипам/. Ама да се сети тя да каже че ще изчисти, докато аз се разхождам с детето - абсурд!  Close Да не говорим че заради детето никога не мога да видя подредено за повече от 5 минути, опитвам се поне праха и подовете да минавам пред 1-2 дни и това е, повече не смогвам сама.

# 628
Леле какви сте ранобудни. Докато изчета новите отговори и те дойдоха още нови...
За помагането - всички сте прави, мъжете са както ги свикнете. Аз от моя не се оплаквам много, помага момчето, старае се. Не се сеща сам, трябва да си помоля, но какво от това.
Това за кръвната група за сефте го чувам. Tommelise, можеш ли да го обясниш? Интересувам се, защото съм 0 кръвна група, а мъж ми е струва ми се А, така че има голям шанс детето да е с А кръвна група.
А, повдигнали сте темата за бенките и брадавичките. Аз по едно време се бях ошашкала, защото преди да забременея бях горила кондиломи и реших, че сега подобни вирусни образувания са се появили по други места от тялото ми, предимно по гърдите, в това число по ареолите. И се притеснявам, естествено, при кърмене дали няма да заразя детето. Показах ги на докторката ми, тя каза, че за по-сигурно трябва да направя консултация с дерматолог. Тия дни ще гледам да си запиша час. А междувременно въпросните брадавички една по една изсъхват и падат и в момента са много по-малко от колкото бяха.
Момичета, имам тъп въпрос, т.като съм на вълна количка (нали съм назад с материала) и нещо не схващам каква е разликата между Макси Кози и БебеКонфорт? Ако някой знае нека ми обясни, моля. До колкото можах да разбера БебеКонфорт произвежда колички и аксесоари и с марките Макси Кози и Куини. Моделът на Макси Кози - Стрийти е абсолютно същия като едноименния на БебеКонфорт, даже има тяхното лого... а защо имат различни имена на марките? На официалния сайт на Макси Кози пише - Макси Кози от БебеКонфорт... нищо не разбирам...

# 629
Щицате са една компания, просто произвеждат няколко сходни продукта под различни търговски марки, поради това нещата им са съвместими.

Общи условия

Активация на акаунт