Отговори
# 600
Tommelise взе да ставаш скучна с тези 6-ци  Laughing шегичка бравос

# 601
Butlins, Щица,
идеята за Младостката група пред "Патиланци" ми се струва страхотна  Grinning

Tommelise, БРАВО за пореден път!!!  Simple Smile

# 602
  • у нас
Tommelise взе да ставаш скучна с тези 6-ци  Laughing шегичка бравос

Joy Joy Joy ще си взема един бележник и ще си пиша по една седмично- Joy за гладене, чистене, мързел Crazy

# 603
Леле, колко сте изписали днес.  Grinning

Аз имах малко негативни емоции днес...от вчера не мога и една крачка да направя без да ми се стегне ужасно корема.  Sad Днес моя приятелка беше на преглед при лекарката ми и и каза и тя поиска веднага да ме види. Още от вратата ми каза - леле Янче колко ти е твърд корема, бързо да ти мерим тоновете. После ме прегледа да не ми се е скъсила шийката. Всичко е наред, слава богу, но каза, че това е станало от претоварване и преумора и да лягам...никакви разходки и никаква работа.  Confused Корема ми продължава да е стегнат като ходя, даже и в момента ми е като камък, та явно наистина ще трябва да си налягам д-то и да не мърдам много много. Също така ми каза след 15 август да започвам да ходя колкото се може повече, но до тази дата пълен покой. Взе ми и секрет, той така или иначе се взима в 9ти месец, а аз влизам в 9-тия в края на седмицата. В петък ще са готови резултатите. Ужасно съм доволна от лекарката ми, просто нямам думи. Прие състоянието ми толкова сериозно, както трябва и да бъде. А после излезе навън и обясни всичко подробно и на майка ми. Златна жена просто! Ако състоянието ми не се подобри обаче ще вляза в болница за 3 дена, но дано да не се стига до там.  Praynig

Tommelise, честитоооооо !!!!   bouquet  Hug Не ти ли омръзнаха тези шестици бе момиче  Joy   Wink

# 604
  • у нас
омръзнаха ми изпитите, не 6-ците Joy

Янче да си почиваш и да си налягаш д-то, рано е още за раждане. Hug

# 605
ralica_s, защо пък да не се кърмите като е секцио?

Danielkka, честити празници! Да сте живи и здрави всички, и скоро да се радвате на малкото човече вкъщи!

Tommelise
, честито и на теб за кой ли път! Опасна работа си Simple Smile!

♥Димяни ♥, браво на твоите душички, все така да растат и наддават!

Ех, RYBI, още мъничко остана  Hug.

vesy_evi, grix не беше писала и преди много по-дълго време, но се появи след това. Надявам се да са добре.
На мен ми се губят alexa-smile и още една многодетна мама, но й забравих ника.

Jani4ka, стискам ти палци, мила!

# 606
  • София
NKl, при педиатъра може да запишеш бебето, когато вече има акт за раждане и ЕГН. Предварително само устно се уговаряш с него дали може да ви поеме. Когато ви изпишат той трябва да ви посети у дома, като това посещение някои педиатри искат да мине като платен преглед, т.к. фактически бебето още не е техен пациент. 

Момичета, това, че педиатъра може да поиска пари при първото посещение ми се струва малко "извън правилата".
Аз говорих с една номинирана от мен докторка - за пари не сме говорили - но ми каза, че детето административно се записва при педиатър като му се издаде акта за раждане, но това не пречи доктора да си го поеме още от началото.
На една позната, която роди наскоро, лекарката е дошла и е поискала за 1-то посещение 50 лв  #Crazy
Направо не можах да повярвам.
Трябва да се разровя и да проверя дали по закон това не им влиза в задълженията (т.е. да не се заплаща), както е регламентирано, че до 18 г. не се дължи потребителска такса.

# 607
  • у нас
по закон е  Peace дори са подсъдими ако в рамките на 24 часа след изписване на детето не направи домашно посещение и първи преглед Peace и всичко това е напълно безплатно

# 608
  • София
Tommelise,

това къде го пише да си го прочета и да си го разпечатам?

# 609
  • у нас
опитвам се да го намеря като закон... за сега само някви преписи намирам Peace просто го знам и съм 100% сигурна Peace

# 610
  • София
Привет  preggo !
RYBI, Димяни,  Hug, така се радвам за вас. Скоро ще си бъдете у дома.

Даниелка, да сте здрави и много щастливи вие със съпруга ти и твоята майка!

Tommelise, поздравления! Но защо толкова скоро е стажа ти? Не можеш ли да го отложиш поне малко?

Butlins, до колкото разбирам, на теб вече са ти издали болничния, който се дава 45 дни преди раждането, а термина ти е на 14 септември. Не е ли рано още за болничния ти или са ти преместили термина? Питам, защото в Ж.К. ме водят с термин 14.09., а болничния ще ми издадат на 2 август.

TanitaDanaya, за отворените врати в Шейново аз се обадих в началото на юли, а ми дадоха дата чак за 11 юли. Ако успееш да се вредиш утре, би ли попитала за списък за приемане за мама и бебе и после да споделиш с нас.

Kipinik, колко е голямо твоето бебе? Прави ми впечатление, че всеки лекар се има "свой" метод за определяне на "нормалния" размер на плода. Все пак, ние мамите и татковците не сме еднакви и не е възможно бебетата на всички да бъдат с еднакви размери. Не смея да попитам колко е голям бебчо на Мама на Део, защото отговора много ще ме разтревожи като го сравня с моето мишле.

Люляче, чудя се, в U.S. дали използват лигнин в родилните отделения ... smile3556  

# 611
  • у нас
най- малкото е с 1 год, а не ми се иска Rolling Eyes

# 612
  • у нас
намерих http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10 … name=PBFE-108.pdf това Peace по принцип в закона трябва да е в раздел или там както се води по програма майчино здравеопазване и детско здравеопазване
а в профилактични прегледи и диспансеризация е упоменато че всичко се заплаща от държавата до навършване на 18 год възраст Peace

# 613
опитвам се да го намеря като закон... за сега само някви преписи намирам Peace просто го знам и съм 100% сигурна Peace
тъкмо и аз досега рових в сайта на зк по този въпрос, ама нищо не успях да видя.
и случайно докато си четох какви прегледи ни се полагат като бременни, установих че съм рискова бременност по кръвногрупова несъвместимост АБ0  Thinking
втора бременност и никой да не ми го каже...  ooooh!

# 614
  • у нас
на амбулаторните листове, които ти дават при прегледа по здравна каса там където е диагнозата не го ли пише newsm78 мен също ме водят рискова и там си е отбелязано единствената кирия от зялата работа е малко повече безплатни изследвания Peace

Общи условия

Активация на акаунт