Отговори
# 390
Здрасти, Соня 77 & Вася.ан
И аз се включих по - късно  Wink Беше ми писнало от колеги - мъже, което в моята служба е стопроцентово / с едно малко бременно изключение/, за които е изненада, че бременната колежка ще престане да работи, защото ще ражда  Crazy

По темата със захранването - мисля първо по няколко оризова каша с млякото /но само ако я хареса/ и две седмици по късно - по малко пюре; ще започна след навършване на 4 месеца, защото сме само на изкуствена храна. И аз си взех "Моето бебе" с книжката за захранване; и все пак смятам количествата да са минимални и основното да е мляко до шестия месец, когато ще минем на двойка от Лактаната; първо да го видя, че прави хубаво "ам", вместо да суче; за дъвкателния рефлекс учихме на времето в едни лекции, че се появява между 4 и 5 - ти месец и предполагам, че това е белег и за съзряването на храносмилането.
Усмихнат ден на всички

# 391
Здравейте, мами!Да се включа и аз, че отдавна не съм писала. Ние сме добре, още се кърмим, а аз замразявам кърма "ДА ИМА!" Laughing, както се казва. Всъщност мисля да му приготвям евентуално кашичка със замразената кърма, някоя мама ми беше казала за това и ми се струва добра идея. Иначе и Макси наддава добре, на три месеца беше седем кг и 67 см. Аз обаче напоследък се усъмних в сантиметрите като гледам вашите мерки, та преди 2 дни го измерих и сега наистина горе-долу е толкова, доколкото съм го изпънала хубаво.Ама купуваме дрешки за 6 месеца. Joy  Вие давате ли вече на дечицата от тези разните чешалки, които се пъхат в устата?
чао, зове ме гладника  Hug

# 392
 Ани, както ти писах до 1г. млякото е основна храна и затова най-честите препоръки са до 1г. да не се замества хранене. Може и по-рано да заместиш хранене, но все пак изчакай да минат още няколко месеца. Дали ще даваш първо млякото после пюрето или обратното, не е толкова от значение важното е детето да има необходимия прием на млечни за деня доколкото си спомням между половин и една година нормата беше между 600 мл. и 1000мл. за ден. За отделните хранения схемата, която спазвах беше първи месец от захранването едно хранене с твърда храна, втория месец две и чак на третия месец три пъти на ден твърда храна.
За пюретата, аз въвеждах така, въвеждам няколко зеленчука и после няколко плода, като всеки нов вид го давах от три до пет дни за да се счита за въведено, през което време не се дава нова храна.

# 393
Здравейте, милички@@@

Добре дощли на новите мами!!!!!

Бумеранг, момичета, благодаря за подкрепата!! Днес сме по-добре, пак лапа всичко, но не реве толкова и си яде що годе нормално  Praynig Hug даже странно за мен на 3-3.5 часа, а последните няколко дни на 2-2.5  Crazy май е криза в растежа, ама то при нас много често са, но здраве да е, важното е да яде и расте  Twisted Evil Аз все се надявам да посрещнем 2011 кърмейки се  Joy Laughing
Асита, Поли, пожелавам и на вас да се оправят нещата  Praynig за мен даването на АМ не е решение, даже като почти ми беше спряла кърмата, когато татито влезе в болницата го държах на гърдата по цяла вечер по 3-4 часа, през нощта задължително между 3 и 8 поне 2-3 хранения, дори да реве и да не иска го успокоявам и пак и пак и така  Peace

Vk23, Марти ще става ли батко  Wink Hug Twisted Evil

Последните дни много активно му помагам да се върти, сам не може, но поне почна да вдига сериозно главата, мързела на мама той  Twisted Evil Sunglasses

Целувки от нас!!!

# 394
Меган, малко съм зашита където не трябва, ама като ме разшият, може ли някой да ме спре....  Joy
Не знам някой гледа ли един късен сериал снощи - 'луди съседи', нещо от сорта; та всички мислеха, че една госпожа влиза в критическата, че си сменя настроенията и не иска секс, а тя - бременна  Laughing Децата й излязоха с петиция: 'ние няма да сменяме памперси, няма да го разхождаме, а ако толкова искаш да го гледаме - ето нашата тарифа на час'

# 395
Меган, малко съм зашита където не трябва, ама като ме разшият, може ли някой да ме спре....  Joy
Ау, верно бях забравила, явно априлче 2011 няма да е, но след разшиването ще чакаме новини  Hug Twisted Evil Wink

# 396
Здравейте отново,имам един въпрос към вас .Отзад на вратлето моято Ели има едно червено петънце там кожичата и е по суха и се бели на люспи .Казаха ми че е родилно петно и ще изчезне след време ,но мен ме притеснява  ShockedНякоя от вас сблъсквала ли се е сподобен проблем.Немога да си сложа линийки под постовете може ли някоя от вас да ме светне как става.

# 397
  • Sofia
ASITA5,megan@ и ние минахме този ад за 2-ри път. Голяма борба беше, ядеше само като спи. И така 5 дни, след което почна да яде по 5-10 мин и захилен или с рев не иска да яде повече. А за 2-ра гърда въобще и не иска да чуе. Иначе си ака и пишка нормално. Явно е скок в растежа. Оставих го да решава сам, а и си суче по 7 пъти на ден.
Иначе и Малкият Калоян още не се обръща сам. Само вири краката и гъзето и се катурва на една страна или пък се върти по гръб на 180 градуса. Утре сме на консултация и ще видим мързеланко колко е качил.

# 398
megan@   моят мързелан го подпуках с масажи по три пъти на ден и преди два дни се обърна от корем по гръб,едновременно с това надига глава в количката,а ден след това вече се върти като пумпал из спалнята.Ще дойде и вашият ред скоро,споко  Peace
Звездичка! идеални съвети даваш,поздравления!!
Ани същото го има и в линковете които пуснах преди време.Може да ги сложим на първа страничка в другата тема  Wink

# 399
Мегана, за хемоглобина и анемията - същото го разправяше и първата педиатърка на дъщеря ми и ме вбесяваше направо. На 6 месеца не беше захранена и изкара перфектен хемоглобин.
За сукането - и Ники е същия като Калоян - суче кратко, после ту се дърпа, ту се бута, нервничи, не се е наял според мен, но пък не иска, мляко има като стисна, той си лапа ръцете - иди че разбери гладен ли е, горещо ли му е, какво му е.   ooooh! Педиатърката каза, че не са зъби - лигавенето е заради задействане на слюнчните жлези и не е от зъбите.
Excellent, според мен спри да й даваш каквото и да е, освен мляко, докато не стане на 5-6 месеца и тогава пробвай с пюрета или зърнена каша, но в никакъв случай не давай насила. Успех!  Peace
divogan, аз ще захраня с безмлечна оризова каша и после със зеленчукови пюрета.  Peace
Фрох, Али е страхотно сладурче.  Hug
Ани2002, аз доколкото знам до 1 година винаги първо се предлага млякото  и после другата храна, а след една година - първо манджите, после - мляко.  Peace

Ние сме в Бургас, страшна жега мори добитъка, особено в стаите.  Confused Затова сега Ники спи в количката на сенчестия балкон, а аз също на балкона си имам нет.  Party
Сутрин ходим на плаж, а бебето го разхождат в Морската градина.
Поздрави и приятен ден!   bouquet

# 400
Мегана, за хемоглобина и анемията - същото го разправяше и първата педиатърка на дъщеря ми и ме вбесяваше направо. На 6 месеца не беше захранена и изкара перфектен хемоглобин.

Даа, и аз смятам да не го азахранвам до 6 месец, пък ще видим колко е хемоглобина, но колкото и да е - здраве, бебето си изглежда Ок  Peace Hug

Уф, знам си аз, че като се похваля и се объркват нещата - не е спрял да реве няколко часа, спа 20 минути и сега пак рев  Crazy

# 401
Соня 77, 1.профил /горе, синия бутон - цък/; 2. профил /в страни, под 'потребителски настройки/; 3. в подписа копираш

... символите на линийката; тях ще получиш като - цък, например върху моята линийка - ще ти изкара интерфейс да си избереш дизайн и да вкараш текст за линийка

първо линийката, после стъпки 1, 2 и 3

не забравяй да натиснеш след стъпка 3 'промени профил', за да си запазиш промените

успех Simple Smile

всъщност, ето линк за линийки:
http://www.bg-mamma.com/lenti/
Меган, забравих да ти обещая да те държа в течение  Laughing - особено ако двете заедно чакаме второто/ третото в някоя темичка

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 19:59 от vk23

# 402
  • София
Привет момичета! Hug

Ние пак имахме проблеми след ваксината, вдигна температура 38,2, пробвах да му дам Панадол, но го повърна след половин минута, заедно с цялата кърма, която беше изял, Tired после сучеше през час, за да си навакса яденето, беше кисел, отпуснат и аз направо се побърках от притеснение. Cry След много мрънкане заспа и температурата падна сама. Много ми беше гадно, много кофти я понасяме тая ваксина. ooooh! Tired Днес мястото на убождането му е подуто и зачервено, правя му компреси, ама докато не си мине само- бегло го облекчава. Но пък днес е весел, жизнен и пак си яде нормално, Слава Богу. Praynig Ох, да минават тия ваксини, че лошо ми става....

ASITA5, megan@, tedy_sp, toni.to,  и ние с дребен сме в отбора на мързеливите глезльовци-злоядковци, който не искат да сучат много-много...Ще се борим докато можем, какво да се прави...Аз му давам много често, досега от глад не ми е плакал, явно му стига, ама си е мързелан за 5 минути изцоква всичко и нищо не е в състояние да го накара да суче още малко...Детето си е с характер, утешавам се, че явно си знае колко му се яде и просто не е гладен. Praynig

Хъни-Бъни, сининката е същата и при нас, съвсем мъничка, но щом доки казва, че е ок, значи е така. И при нас на градинката на повечето са като пъпки, ама знаеш, на всеки организъм различно. Peace

anni2002, може би са зъбки и затова намалява яденето, мажи я с гелче. Аз дребен го почнах вече и се поуспокоява за 15-20 минути, колкото да се нахрани. Венчетата му белеят на места и много се нерви. Хапе всичко наред, каквото докопа.

соня77, vasya.an, добре дошли при нас! Hug

Бургаските мами-много приятна срещичка сте си спретнали с бебоците! Peace

Хубав ден на всички!  bouquet

# 403
sonq добре дошла Simple Smile това петънце е родилно петно, до една годишна възраст се махат сами.... Peace

Бумеранг да те питам нещо, тъй като кърмата ми е все още недостатъчна за Денис и му давам АМ как е по добре според теб, аз правя така , цял ден кърмя и слетобед като ми намалеее кърмата към 15 давам кърма плюс 120 АМ после в 18 кърма и в 21 кърма плюс пак 120 АМ, това че ги изпива ме навежда на мисълта че наистина не му стига кърмата.....или пък другият вариянт е всеки път кърма със по малко количество АМ...Какво ще посъветваш???

момичета помощ ще ходим на кръщене в събота на 3 год момиченце....приемам предложения за подарък ТЕЕЕЕЕЕНКС Mr. Green

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 17:30 от poliville

# 404
poliville, в периода, в който нямах достатъчно кърма, а и малката беше много слаба, лесно се изморяваше и заспиваше правех следното - през нощта и сутрин, когато кърмата беше повече изцеждах и с нея дохранвах през деня. Така за около 10 дни минахме изцяло на гърда. Ако не те затруднява – пробвай.

Нио, аз давам чесалки, тя вече държи по-уверено предмети и съответно с голямо удоволствие ги лигави. Не съм убедена дали зъбите я дразнят, но постоянно си лапа ръцете или си смуче долната устна. А не е от глад. И тъй като не ползваме биберон, я разсейвам със чесалки или текстилни играчки, които също лапа.

megan@, Йоана се завъртя само защото се опитваше да хване едно лъвче, което често си пъха в устата.
И храненето от време на време е борба. Не знам защо, но често отказва да суче в поза „люлка”. Трябва да е много гладна, суче лакомо за малко и после започва да се върти, да нервничи и да плаче. За щастие легнали се храним успешно почти винаги. Друго, което забелязах е, че много често въртенето и пускането на гърдата е свързано с акането и ако в такъв момент я вдигна и я издържа да ака после се успокоява и се храни спокойно.

Подкрепям с две ръце написаното от Звездичка и Тини мини за захранването. Аз още не съм избрала на 100 % „схема”, но ще продължа да кърмя на поискване и няма да замествам млечни хранения.

На нас днес ни биха втория прием на Пентаксима и Синфлорикса. За сега е много добре, за разлика от миналия път. По-чувствителна е, но се смее, спокойна е, ако не я оставям сама. Този път сложихме охлаждащи лепенки. Иначе миналата седмица малката пухкавелка беше 6.900 кг и 64 см.

Общи условия

Активация на акаунт