Трябва ли да търсим любовта ?

• 7 817
  • 92
  •   1
Отговори
Надявам се да се получи интересна тема  Thinking

Трябва ли целенасочено да търсим любовта ? Да търсим непрестанно ,,нашият човек,, ? Да се вглеждаме непрестанно във всеки и да търсим във всички очи с които се сблъскаме нещо,което да ни подскаже нещо си ?
Или по-скоро вярвате,че това,което има да ни се случва неминуемо ще ни се случи ? Че любовта връхлита без да пита? И че дори нищо да не правим по въпроса ако ни е писано да я срещнем- ще я срещнем хвърляйки боклука в казана примерно?  Whistling Rolling Eyes

Четох някъде,че целенасоченото търсене на любов не довежда до нищо освен до вечно грешен партньор.. Какво мислите за това ?

newsm12 newsm51 newsm53

# 1
Ами аз смятам, че не трябва да я търсиш "голямата любов" под дърво и камък, ако ти е писано ще я срещнеш на място, където най-малко си очаквала и време, в което изобщо не ти е до това. Личния ми опит, както предполагам и на други момичета тук доказва, че най-хубавите неща се случват, когато най-малко очакваш Peace

# 2
Тя любовта те намира, няма какво да я дириш.

# 3
  • някъде ...
Хммм.  Thinking
Аз ще се включа по-натам, да разбудя духовете.
За сега само ще кажа - да, трябва да се търси, и не - не на всяка цена.
Ако си прекалено усърден в търсенето, ще намериш само разочарования си мисля ...  Thinking Thinking Thinking

# 4
  • Бургас
При мен любовта дойде точно когато изобщо не я търсех... Повечето хубави неща така се случват - случайно и без да сме ги търсили и очаквали целенасочено. Laughing
А ако я тръсим непрекъснато и във всеки се получава обратен ефект...

# 5
Добре,а можете ли да ми кажете как да спрем да я търсим ?
Защото аз смятам,че това се случва на подсъзнателно ниво ...?

# 6
  • някъде ...
Simple Smile
Прясна е раната и наболява.
Споко - ще мине  Peace

# 7
  • Бургас
Твърде сложен процес е, за да бъде обяснен с няколко изречения...
Лично на мен ми беше писнало от разочарования и си казах "край, каквото ще да става, ще стоя сама, но не и зле придружена " и спрях да търся любов, щастие и т.н. Известно време след това те сами дойдоха. Не знам обаче кой до каква степен прави разлика между това да не я търсиш и все пак да не й пречиш да се случи... Wink

# 8
Simple Smile
Прясна е раната и наболява.
Споко - ще мине  Peace

Говорим ,,по принцип,,  Mr. Green Тя моята е ясна ....  Close

# 9
Ами започваш да си отвличаш вниманието. Започваш да се срещаш с приятели, малко кино, малки книжки, каквото обичаш да правиш. Може и сама. На планина, на екскурзия, на масажи и т.н. глезотийки...  Mr. Green Аз самата смятам, че всичко е до късмет, ако ти е писано  любовта ще дойде, и наистина смятам, че прекаленото вторачване и "отсяване" на кандидати може само сърдечна болка да ти донесе. Само трябва да се успокоиш и ще видиш, че нещата сами ще си дойдат на мястото.  Peace

# 10
  • някъде ...
Говорим ,,по принцип,,  Mr. Green Тя моята е ясна ....  Close

Ако говорим по принцип - както по-горе писах, първо ти е мн зле - търсиш веднага "болкоуспокояващо"  Mr. Green

Обаче ако си инат, и си любопитен, изчакваш да видиш до къде може да стигне тая болка.
После, се оказва, че не било болка, а само сърбяло, после - дишаш с пълни дробове, защото правиш каквото и колкото си искаш, и не се налага да се обясняваш и да се съобразяваш с това да не нараниш нечии чувства, и точно когато всичко е ОК, толкова си вярваш че е готино, че чак се забиваш на следващия чеп, после ... цикъла се върти ( пак боли , но не толкова ), и по някое време си сядаш на 4-буквието ( при мен още не е дошло, но като гледам - така става  Mr. Green ).

Та така ( абе много мисли ми се въртят в главата да ти кажа, ама я няма музата за сега Simple Smile ).

# 11
Не, не трябва.

Да, и аз мисля, че на подсъзнателно ниво става, но сигурно има начин и да си го внушиш. Аз срещнах съпруга си наистина, когато бях в период на нищо-очакване. Клише, но факт.

# 12
Да,отдавна кънти в главата ми тази мисъл, че ,,Хубавите неща се случват когато най-малко очакваш...,, и се чудя как да спра да ги очаквам като живея за тях и разчитам на тях  Grinning
А и ми беше интересно дали наистина любовта те намира навсякъде и при каквито и да е обстоятелства когато реши  Whistling

# 13
Аз срещнах съпруга си наистина, когато бях в период на нищо-очакване. Клише, но факт.
И аз така. Даже случката е смешна, защото всъщност моята приятелка си го хареса от пръв поглед и искаше да е с него още същата вечер  Party. Направо му каза да се качва при нас в колата и да ходиме да си допиеме.Той разбира се прие, но тогава не знаех че всъщност целта му съм била аз Simple Smile. Отидохме в друго заведение, а той не сваляше очи от мен. Когото казах че си тръгвам и им пожелах приятна вечер, той скочи от масата и каза че и той си тръгва, не искаше да остава, ходеше след мен до таксито и каза че докато не му дам телефона си, няма да ме пусне да се кача. Изпуснах пет таксита заради него, той просто гонеше шофьорите и им казваше да си пътуват Crazy. Та така. Вече и дете имаме Heart Eyes
Наистина, много често става когато най-малко очакваш.

# 14
Убедила съм се, че моментът, когато те спохожда любовта, в повечето случаи, е силно неочакван и непредвидим. / Така че известна прецизност във външния вид е само от полза.  Sunglasses/ Замислям се обаче, че всичките ми мъжко-женски отношения са били изцяло подчинени на моментното ми вътрешно състояние. Т.е. ако в даден период съм била наранена, объркана и силно несклонна към обвързване - то и мъжете, с които съм имала взимане-даване са били "трудни", обвързани, темерути, чешити....Стойностните ми връзки дойдоха в моменти, в които аз самата подсъзнателно бях готова за тях и бях в състояние отново да се раздавам.

От друга страна обаче, става дума за отношения от миналия век. Вече близо десетилетие базата ми данни не е ъпргрейдвана, та знам ли, светът може да е тръгнал в друга посока... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт