Деца с увреден слух - 9

• 196 444
  • 622
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Търся добър сурдопедагог в Пловдив за деца със слухови апаратчета! Ще се радвам да ми кажете за такъв. Благодаря предварително

# 301
здравейте. моля за помощ, имплантирани сме преди четири години, две години след операцията ни протече ухото, от тогава през месец два все протича, но в последния месец не спира да тече въпреки огромни те количества антибиотици, оперирани сме от професор Кунев .  моля всеки който е подобна ситуация да пише,  благодаря предварително.

# 302
 здравейте.  тече през дупчицата на ухото тъпанчето е пробито и от там изтича гной.  днес го болеше цялото ухо.няма температура ,отново моля всеки които знае или е чул нещо нека пише, или да се обади 0883003282. благодаря.

# 303
  • в края на града
poni4kata, не знам как да помогна, не ни се е случвало... Какво казват лекарите? Ако се притесняваш, че е от импланта, търси мнение и от двете болници и от Исул, и от ВМА, наистина не знам какъв съвет да дам... Дано се оправи проблема скоро  Praynig

# 304
 Grinning Grinning Grinning ходих ме и в двете болници няма нищо страшно инфекцията е външна.  Joy

# 305
  • Германия
Здравейте, момичета.Имам дъщеря на 1,3мес. с много силна загуба на слуха и вече почти 4ри месеца носим апаратчета.В момента търсим добър сурдопедагог от Пловдив.Знам, че това е мноооого важно и за това, моля, ако има мами от града, да ми дадат данни на добри специалист.
БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 306
  • в края на града
 katnik, писах ти на лични, не мога да помогна, само идеи давам, при това не особено оригинални  Embarassed Навярно вече сте го обмислили, успех ви желая!
Щеше ми се наистина форумът да се "възроди", помагаше..  А гледам все още има хора които търсят тук помощ (гугъл изкарва бг мамма най-отгоре в търсачката).  Ние се справяме сами вече,но сме получили помощ от тук и от там, дори виртуална - специално за мен беше много ценна (Лони и Мери   bouquet), ако можете, поне веднъж месечно влизайте и помагайте, на майките, които задават въпроси, които може, благодаря   bouquet 

# 307
  • Враца
Така  Петенце..права си..Тук получих най-ценната помощ.. от теб....Лони ,Мери   bouquet
наистина трябва да помагаме!

# 308
Katnik, здравей! В Пловдив има много добър сурдопедагог Вася Вергова и много глухи дечица ходят при нея, като че ли има ефект, но в момента тя не е в България.
http://www.logoped-plovdiv.com/spetsialisti/vasya-vergova

# 309
 KAZVAM Zdraveite na vsi4ki mami Imam da6teri4ka na 3g i 10 meseca predi mesec ni be6e be6e napravena audip grama kazaha 4e ima namalen sluh i tolkova.Sa6to taka kazaha 4e navsqkade aparaturata e ednakva i ne ot4ita na 100% gluhota ili kolko % 4uva,sega na 15.10.12 trqbva da otidem da vzemem sluhovite aparat4eta.kajete mi kakvo sledva sled tova,vazmojno li e da se napravi nqkakva operacq izvan stranata za da si vazvarnem sluha.Aparat4etata sa na otikon nqkade pro4etoh 4e sa edni ot nai dobrite marki.

izvinqvam se 4e pi6a la latinica

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 17:23 от vanesa4

# 310
Здравейте на всички тук.Искам да споделя с вас и ако има някой с подобен случай да ме насочи.Имам син на 8г.Преди няколко месеца детето ми каза:Мамо аз не чувам добре с лявото ухо.Отидохме на лекар,направиха ни ауиодрама и лекарката съвсем спокойно ми обясни, че детето ми няма почти никакъв слух на лявото ухо с другото всичко било добре(според нея).Останах с отворена уста,как не сме разбрали до сега.Нямаме говорни дефекти и никакви проблеми които да са свързани с това.И от тогава до сега това не ми дава мира все ровя и търся искам да направя консултация и с друг лекар.Дайте съвет.

# 311
# 312
vancheto82 не е зле да споделиш от къде сте та да те насочат майките! Детето ти е голямо и почти навсякъде може да му направят аудиограма! В Пловдив съм водила сина ми в Каспела и в Хирургиите основно. Също и при един частно-практикуващ лекар - д-р Димов. По важното е да разберете защо е загубен слуха и какво може да се направи! Ще има ли нужда от сл. апарат и т.н. Би ли споделила какво показа аудиограмата която имате?

# 313
Ние сме от Стара Загора,аудиограмата ни я направи др.Рачева.Каза че и има много слаба чуваемост почти никаква ,на лявото ухо(в най ниските честоти).Разпитани дали сме боледували,дали сме пили антибиотици,дали има в рода ни хора с подобни проблеми и др.и в следствие на това да се е загубил слуха.Обясни ми че много трудно ще се установи дали сме така родени или загубата на слуха е станала след това.Аз попитах за  апаратче.Отговори ми,че апаратчето няма какво да усили в нашия случай,да си пазим дясното ухо.Защото с него всичко било наред.На аудиометрията ни пише -Заглушено 80/80 dB ляво ухо. Sad

# 314
Здравейте! Синът ми е на почти 4 години и се притеснявам, че не чува добре. Знам, че децата на тази възраст може и само да се правят, че не чуват, но той не чува дори когато му говоря за обичани от него неща. Искам да го заведа на преглед - плюс аудиограма. Обаче идея нямам къде (за София иде реч). Знам всъщност за ИСУЛ - че там са добри лекарите, но може ли да ми препоръчате някое име (не е нужно да е в ИСУЛ де)? Иска ми се също така да работи с касата, в момента ще ни е трудно да си позволим платени прегледи и изследвания...
Благодаря предварително   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт