Деца с увреден слух - 9

• 196 325
  • 622
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, присъединявам се към вас макар и моята история да е по различна. Аз съм на 33 години и винаги когато говоря за проблема ми ме избива на рев, това е нещо което не мога да приема, че с времето най вероятно ще загубя слуха си . Преди 10-ина години съм оперирана от проф. Ценев заради намален слух на дясното ухо и според него след една година трябваше да оперира и другото, но полза от операцията нямаше даже според мен нещата станаха по зле, но заживях с проблема си, имам две деца омъжена и сега съм решила да потърся отново лекарска помощ усещам, че все по недочувам колегите, които искат да ми кажат нещо или направо не ги чувам и те почват да ме мислят за малко отвеяна което ме претиснява. Насочете ме към кога да се обърна решила съм да е във ВМА за Исул не искам да чуя с много лоши спомени съм. Кои доктор и как става записването за часове.

# 391
nina_mikova - доц. Цветков , ВМА
 упоритата , ужасно е това което описваш , преживяла съм подобни подигравки със сина ми, напълно те разбирам, пиши какъв е резултата от жалбата.

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 08:05 от veni-b

# 392
nina_mikova   Аз чак сега прочетох за твоите притеснения и искам да ти кажа, че сме с отлични впечатления от екипа лекари във ВМА болница. Доц. Цветков е факир, екипът също. Там правихме кохлеарна имплантация на моето малко внуче. Не се притеснявай, а се вземай в ръце и търси помощ, сигурна съм, че всичко ще е наред. Успех!!!!

# 393
  • София
Здравейте мили мами,

пише ви една много притеснена и объркана мама. Имаме си ново бебе, днес на 42 ден от раждането му бяхме при проф Попова в ИСУЛ за консултация, тъй като в родилното на малкият ми мъж не успяха да му проверят слуха на лявото ушенце. Професорката направи изследване на някакъв апарат (на бланката е написала ТОАЕ, а не знам какво е това) и каза, че липсва слух и на двете ушета. Моля кажете къде още може да идем с такова малко бебе за второ мнение, какво е това ТОАЕ, че нещо не мога да се ориентирам в интернет и да намеря, и какво изследване още трябва да се направи.
Благодаря ви предварително!

# 394
  • София
Таман влизам и от вратата сядам веднага да споделя прекрасните новини, че Крис чува! Мъчиха се две лекарки да го измерят поне 30 минути, като накрая се оказа, че ушното му каналче е под някакъв по-крив ъгъл, да добавим, че трябва да стои известно време неподвижен, пък и да е тихо, та затова било сложно измерването. В амбулаторният лист пише "нормален слух до 80ДцБ. Добави по между другото, че заради бързото наддаване на килограмчета и грамчета може да не му достига калций и затова бил нервен. Също така посъветва да направим ехография на главата, ей така за всеки случай. Но важното е, че всичко е наред и най-накрая, след месец и половина безпокойства, и няколко дена откровена паника придружена с почти постоянно насълзени очи, сега мога да си поема дълбоко въздух и да се успокоя, защото си имам едно здраво лакомо и чуващо дете.

Искам да изкажа ОГРОМНА БАГОДАРНОСТ на всички, които ми писаха и се отзоваха на поста ми. Вие сте прекрасни хора! Желая ви много здраве и щастие и на вас, и на дечицата ви!

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 17:27 от plesure

# 395
  • Плевен/София
Може би знаете, но да напомня, че резервни части за модела "Фрийдъм" на Кохлиър ще има още три години.

# 396
Здравейте мами, извинете че така нахлувам в темата,но съм много притеснена.Майка съм на недоносено момченце. Той се роди в 31 седмица 1,450 кг. В момента е на година и 5 месеца реална възраст и тежи 12 кг. На първият преглед след изписването неврологът каза, че липсва акустичен рефлекс. Отидохме в Токуда и там ни направиха отоакустични потенциали. Казаха, че всичко е наред. Имам обаче все още притеснения! Когато гледа телевизия или играе трябва да го извикам няколко пъти за да се обърне, а по някога дори не го прави! Ходихме на преглед при д-р Френгов и той каза, че според него всичко с ушите е наред, но трябва да се провери и нерва.Даде ни телефона  на проф. Попова.Аз и се обадих и тя каза, че за да му направи изследване той трябва да е под упойка и три дни болничен престой.Мили мами не искам да подлагам отново детето си на подобен стрес.Той изтърпя достатъчно, още повече че д-р Френгов описа процедурата по съвсем различен начин? Моля Ви дайте ми някакъв съвет!

# 397
За съжаление тези изследвания на толкова малки дечица се правят с пълна упойка. не се притеснявай за самото изследване, но бих те посъветвала да отидеш в ВМА при доц Цветков .
Ние правихме два пъти това изследване и в ИСУЛ и във ВМА, но от ИСУЛ хич не сме доволни като отношение към детенцето ни. Така, че вие си решавате но го направете защото ако има нещо със слуха всичко се оправя навреме. Стискаме палци всичко да е наред.

# 398
Здравейте, бих искала да попитам , има ли сред вас седмокласници или такива които вече са минали  етапа на кандидатстване и прием в училища след 7 клас?

# 399
  • София
veni-b, писала съм не само аз по-назад в темата, за записването след 7-ми клас. Всяка година има някакви малки промени, но общо взето е по един и същ ред. Регионалният инспекторат по образованието обявява списък с училища и специалности/специализации, според различни видове увреждания. По тази наредба за деца със СОП се кандидатства през април-май с оценките от първия срок. Класирането е преди основното за всички останали ученици. Провери за информация в инспектората по образованието по местоживеене.

# 400
ЗДРАВЕЙТЕ
Можете ли да ми кажете сайт за батерий на едро за  КИ

# 401
Здравейте, пише ви един угрижен татко на 5 месечно бебе(Борис) с невросензорна слухова загуба. След като обходихме повечето УНГ клиники в София, разбрахме ,че от няколко месеца във военна болница не се поставят кохлеарни импланти. Обяснението беше, че НЗОК плаща на болницата операцията и импланта, но болницата не насочва парите към доставчика и съответно доставчиците са спрели да снабдяват болницата с импланти. Тоест в БГ, имаме страхотен специалист в областта(доц. Цветков), но не можем да се възползваме от уменията му. От болницата вдигат ръце - да изчакваме, доставчика вдига ръце - естествено си иска парите, От НЗОК вдигат ръце - изрядни са. И ние с Борко се чувстваме като герои на "Параграф 22"  Cry

Някой от вас в подобна ситуация? Може би ако се съберем повече родители с такъв проблем гласът ни ще се чуе.

Ще сме благодарни на всеки съвет, информация, предложение.

# 402
http://ivanrilski.eu/bg/treatment/

... Не губи излишно време - ела до Стара Загора и се свържи с Доц. Руев.
Темата е много дълга - но към днешна дата тук е единствената болница в която можеш да получиш Кохлеарен Имплант.
 Мога да ти съдействам много - звънни ми - нула осем девет осем три нула три девет девет осем ...

# 403
Отдавна не съм писала в темата, но влизам от време на време да видя какво се пише Mitka_sz, като първи пост е много смело да се пише това което си писала, като че ли си купуваш домати от пазара. Може би Доц. Руев е добър специалист, не знам колко операции е правил досега, и мисля че той те първа ще се усъвършенства с операциите, а това не е играчка или безобидна операция, преди поставяне на имплант се правят изследвания, скенер, защото този имплант е за цял живот. Може да се изчака няколко месеца за да се планира операцията, все пак това е бебе, а също така то трябва да е напълно здраво за да се оперира. Какво означава, че това е единствената болница където ще получиш Кохлеарен имплант, все едно се прави търговия. Правят се операции и в София ИСУЛ още от самото начало те са от първите, които оперират. Много кофти се е получило с Военна болница,
д-р Цветков е човек със златни ръце, но и в ИСУЛ има много добри специалисти, които имат дългогодишен опит с Кохлеарни импланти, които работят съвместно с други специалисти. 
Хубаво е че вече има и друга болница, където се правят операции, но това не значи че е единствената болница.

# 404

"gyulcem" - да права си ... донякъде обаче ... но към днешна дата така стоят нещата и ... повярвай ми знам за какво става въпрос ...
Усмивки и Кураж на всички !!!

Общи условия

Активация на акаунт