Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 47 953
  • 710
  •   1
Отговори
# 30
Бихте ли ми казали за КОМ има ли детска площадка в него или наблизо?
Чудя се между Орхидея и КОМ. Първиятзаради забавленията за децата,вторият-заради УОИ  newsm78
Някакви съвети?

КОМ Peace и заради много други неща. Ние като резервирахме ,жената от агенцията ни агитираше за КОМ ама ние не та не Орхидея.после съжалих Peace

# 31
  • В светлината на слънцето
танита, много добре ти разбирам колебанието. И аз го имах тази година - бях решила да резервираме студио във Фламинго Гранд и да се храним свободно. Но заради децата се отказах. Понеже доста разпитвах и тук, и чрез познати, които вече са го пробвали, ще ти опиша накратко най-основното. Първо - ние с мъжа ми сме почивали доскоро все така в Албена, с малки изключения. Като казвам доскоро, имам предвид преди да се родят хлапетиите. В зависимост от настроението и стойността на разните услуги и хранения през различните години, за седмица сме изхарчвали от 400 до 1400 лв. (цената на хотела е отделно от това) Това за двама души само, но с голяяямо угаждане и глезотии от всякакъв вид. Но говоря за отсядане в хотел само със закуска, която често пропускахме предвид поспаливостта ни и хапвахме някъде навън. Такъв тип почивка си е страшен кеф, защото си абсолютно свободен да ядеш, където и каквото си искаш. Това е от една страна.
От друга - в последните години положението се промени. Ако трябва да бъда честна - с децата ни е по-удобно да сме ОИ. Има и нещо друго, което е най-важното - близо 90% от хотелите в Албена са на ОИ или УОИ, което е зле за заведенията. При липса на клиенти или малко клиенти качеството на храната става лееекичко съмнително. Аз и затова се отказах от този вариант. Всичките познати, които са били на такъв вариант в последните 2-3 години предупреждават, че е на кантар: може да се окаже печеливш вариант, но може и да бъде рисков. Рисков, най-вече заради качеството на храната по заведенията и позастоелите продукти. А и вече не са толкова много заведенията в Албена с добра кухня - поне не толкова, колкото бяха да речем преди 5 или повече години. Пак има избор, но е доста по-малък и трябва да внимавате.
При вас доброто е, че в цената на хотела е включена закуска и вечеря. За обяд според мен все ще намерите вариант, а и най-вероятно самият ресторант в хотела ще предлага изхранване в някаква форма. Плодовете, закуските и напитките са ви най-малкият проблем честно казано. В базара има магазини, от които може да си купите всичко това. И ако решите да пиете мартини например, поне ще знаете, че пиете истинско мартини, а не някакъв разреден боклук или такъв с неясен произход. А за детето ще извадите кроасана лично от опаковката. Така че този начин си има своите предимства. Разликата в цената е доста прилична, за да си заслужава да помислите сериозно по въпроса. Thinking

# 32
  • в града на вечния купон
Радост,
Резервирах на 46 лв за Калиопа.
Ако разликата е само в консумацията мисля, че дори и обяд за детето и бирички и кафета ще са ни по-малко от 68 лв (което ни е разликата).
Аз се вълнувам по-скоро от качеството на храната (не от количеството), но явно никой не е почивал там.
А като локация Дружба близо ли е до Калиопа, че го гледам за родителите си.
за Добротица на колко си резервирала?
Дружба е пред последният хотел посока Балчик.За мен не е близо.

# 33
  • София

Дружба е пред последният хотел посока Балчик.За мен не е близо.
Дружба е преди базара,в посока към Добротица и Калиакра...
2 звезди е.
Наше познато семейство вече няколко години там почиват и са много доволни.
И те са с деца,но не са любители на ОИ и храненето не ги притеснява...за разлика от нас!  Mr. Green

Относно това-
За  алкохола ставаше дума Wink В туби го носят Wink
Алкохола при нас беше в бутилки,с бандерол,както и по-нагоре се писа,соковете на Присан,в ресторанта (освен ябълковият,превъзходен!) беше единствено портокаловият на Дерби от гадните... Sick

# 34
За последно пиша тук. Не съм доволна от почивката в Албена и по-точно хотел Орхидея! След като се прибрахме бяхме за 5 дни в Гърция. РАЗКОШ Heart Eyes В понеделник пак заминаваме за още 5 и до края на август незнам още колко петички ще направим newsm44 newsm44  Много слънце за всички които заминават Hug

# 35
Радост,
Добротица го резервирах за 80 лв.
Сега изрових различни мнения за Калиопа.
Като цяло почна да ме притеснява факта, че закуската (предполагам и вечерята) е в друг хотел. Имаше оплакване, че е лошо организирана. Имаше оплаквания и от лошо почистване.
Мисля утре да ги прозвъня и да решавам.

# 36
  • София
Аз да похваля Лагуна Гардън- много добро местоположение - близо до плажа, близо до центъра, добра храна, любезен персонал, чистене всеки ден, камериерките изпъваха леглата, дори подреждаха - винаги намирах захвърленото мече на щерката грижливо положено между двете възглавници над изпънатата завивка. По мое настояване, тъй като децата непрекъснато търчаха по терасата, ни преместиха на първия етаж и съвсем директно си излизахме на зелените площи и басейна и съответно плажа, през близкия заден вход на коридора. Последните два дни от престоя (26 юни -3 юли) се преместихме във Фламинго гранд (така беше направено от организаторите на събитието, което придружавахме и  на същата основна цена)- много добри условия, по изискана кухня, широка стая, далеч по луксозна, но по далеч от плажа, а и грамадански, някак неуютен ми се видя общо хотела. Наблизо до другото Фламинго има хубав детски кът, става и за най-малките - гледа към главната алея. Иначе определено едната звезда си е разлика. Приятни момичета в детския клуб на този хотел. Клубчета има и в Лагуните - стаи, в които децата могат да рисуват и в които следобед пребивават аниматорите.  
Хотел Орлов съседен на Лагуна гардън ми се видя много добър като метоположение, стандартен басейн с пързалка и активна анимация. То така или иначе май в анимациите се включваха основно руски и румънски деца. И към двата хотела, Цената на която пребивавахме и 4-мата беше общо 120 лв. на ден с ОИ. Но това резервирано април. Солени са детските забавления по улицата - поне 5-6 лв. и нагоре, всяко от поредицата минутни лунапаркови забавления, а децата нямат насита. Без ОИ хранененто ми се струва, че би иззлязло доста скъпо по външни заведения. Така ми се струва, макар че има магазини за Хр.стоки с малко завишени цени. ОИ си е удобсто. макар, че с малко тичащо дете из тълпите в огромните помещения си е приключение. Скъп Интернет. що така дерат тия хора за интернет? Някак си ми се струва много търгашки. Например в хотелче в с.Баня (Аквалион) нета беше безплатен...
Пак бих отишла в Албена. Приветна е.  
Лека почивка момичета!!! Насладете се на албена, хубава....

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 01:12 от bora

# 37
Kalentina, благодаря за новата тема.  Hug

tida flyr, разкажи повече от какво не си доволна в Орхидея Sad  и как е в Гърция за сравнение? Grinning

Клер, ще има ли снимки?  Peace

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 07:27 от червенорозка

# 38
Записвам се и аз в новата тема. Много се зарадвах на добрите отзиви за Добротица и хубавите снимки.

# 39
Следя ви и аз,много полезна информация за Албена,въпреки и негативна за хотела,който съм избрала-Мура,но дано ни хареса,с един палав и любопитен юнак на 11г.От утре съм отпуска,а от 25.07 до 1.08 сме в хотела,като се върна ще разкажа.
Ако има някой в Мура по същото време,нека пише.

# 40
  • Плевен
И аз тука

# 41
  • Sofia
Чудя се между Орхидея и КОМ. Първият заради забавленията за децата,вторият-заради УОИ  newsm78
Някакви съвети?
КОМ Peace и заради много други неща. Ние като резервирахме ,жената от агенцията ни агитираше за КОМ ама ние не та не Орхидея.после съжалих Peace
[/quote]

И аз да те помоля - дай повече инфо кое не ти хареса в Орхидея? Имаш ли преки впечатления за Ком и се похвали къде ходите в Гърция?

Защото там, където мога да отида в Гръчко, това лято, децата ми ще умрът от скука и ще ми направят дупка на главата, та още го обмислям.

# 42
И аз тук да следя, макар за нашият хотел да няма нито един отзив все още  Laughing

# 43
  • Mostly in my mind
И аз тук да следя, макар за нашият хотел да няма нито един отзив все още  Laughing

кой е твоят хотел? Simple Smile

# 44
Лолита, Ралица Супериор  Simple Smile
Аз нямам нужда и от отзиви кой знае колко, защото пет поредни предходни години сме все там  Crazy
Но ми е интересно все пак.

Общи условия

Активация на акаунт