Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 141
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
И ние сме от 16.08 там. Днес ми казаха, че около 15-ти август се очакват ужасни жеги - над 35 градуса. Дано е топло.

# 466
  • София
Днес се завърнахме от Магнолия. Първо, за да не забравя - има дублирани резервации в Ралица Супериор и от няколко дена масово прехвърлят гости на хотела към вили Магнолия - вилите са много хубави, но се хранят в ресторанта на Магнолия и ползват Лоби бара и басейна на Магнолия.

Както вече писах, нямаше налягане на водата - спокойно на заминаващите - оказа се локален проблем - само в нашата стая и го оправиха, така че налягане си има. Комари обаче се появиха след две дъждовни вечери - може би бяха пръскали с нещо и дъжда го отми.

Сега да обобщя останалото за Магнолия съвсем накратко - в ресторанта има недостиг на прибори за сипване на храна - хората масово слагат закуските с ръце, като ги поопипват преди това - по този повод имах скандали с няколко забележете - български мъже - явно за тях не е проблем хигиената. Вилиците едната вечер свършиха - обаче хотела е подготвен - извадиха пластмасови. Пластмасовите чаши също свършиха - не се притеснявайте - има хартиени, а когато и те свършиха, извадиха стъклени - 100 чаши на лоби бара, които трябва да обслужат 2000 души - през по-голямата част от времето барманите ги мият на ръка, понеже няма как да изчакат миалната машина - щастлива съм, че си тръгнах, понеже не съм убедена, че миенето на ръце дезинфекцира достатъчно добре.
Както вече писах - две вечери подред валя - 3 дена след това водата във водопровода беше мътна - ама наистина мътна. Цвета на газираните напитки /които са наливни/ също беше доста особен и в никакъв случай прозрачен /имам предвид газираната вода и тоника/.
Пазете децата си, когато минават през лоби бара - единия следобяд там миеха и щерка ми се подхлъзна и падна - настана страхотен вой, детето си дереше краката, реших че е счупила нещо, добре че я бях гушнала и усетих как нещо започва да ме гори по ръцете, та се усетих, че пищи от препарата. Обяснението на камериерката - ами ако не сложа концентрат на пода, не излизат петната, обяснението на управителката - препаратът е абсолютно безвреден, когато се разрежда според препоръките на производителя.
Внимавайте с руснаците - единия ден се прибрах от плаж с малката и заварих на терасата хвърлен допълнителен стол, а наоколо обикаляха няколко руски пубери, които ме молеха да им го върна - след като се обадих на рецепция и след като пуберите дойдоха включително в стаята, 10 минути чаках нещо като охрана или каквото и да било да дойде до стаята. Накрая направих такъв скандал, че дойде управителката.
По време на италианската вечер в ориза имаше нещо зелено - след като поисках информация какво е, докараха главния готвач да ми каже, че било италианска вечер и това било синьо сирене. Аз лично се съмнявам, понеже същия ориз го предлагаха 3 дена. След това го спряха.

Мисля да спра до тук - моята препоръка към заминаващите - хранете се или точно в началото на съответното хранене, или половин час преди края му - да намериш свободна маса в ресторанта в останалите часове си е чист късмет. Иначе храна има и изваждат дори и преди да затворят ресторанта.

Като заключение - приключих с хотел Магнолия за винаги, а най-вероятно и със системата АИ. Успех на почиващите и хубаво време желая - плажът на Албена може да излекува всякакви негативни мнения  Peace

# 467
Днес се завърнахме от Магнолия. Първо, за да не забравя - има дублирани резервации в Ралица Супериор и от няколко дена масово прехвърлят гости на хотела към вили Магнолия - вилите са много хубави, но се хранят в ресторанта на Магнолия и ползват Лоби бара и басейна на Магнолия.
Shocked Ей това ако ни се случи, няма да го понеса.
Няма да мръдна от рецепцията  Mr. Green

# 468
  • В.Търново
Shocked Ей това ако ни се случи, няма да го понеса.
Няма да мръдна от рецепцията  Mr. Green

Точно така! NaughtyНе може да си резервирал и платил за Ралица Супериор и да ти предложат Магнолия!!!Няма база за сравнение между двата хотела!
А колкото до поста на Фоксче наистина това с русначетата е ужасно!Била съм с такива на Св.Влас и беше нещо ужасно.Много нагли и нахални са!  Crossing Arms

# 469
  • Sofia
Фоксче, добре завърнали се, живи и здрави Laughing

С първият си пост оттам ме докара до криза  Grinning, но така и не отмених нашата резервация. Затова моля те, разкажи /може и на ЛС/ ако имаш време повече за логистиката с транспорта до плажа, че майка ми ще е без кола, някакви съвети - с влакче, буса или пеша, къде е най-добре на определената зона, или свободна?
Басейните как са? Беше писала, че не са от най-чистите, но моето хлапе определено ще иска да ги ползва? Анимацията следобяд и вечер става ли изобщо, или да не разчитат?
И друго, ако се сетиш. Те ще са в Магнолия Стандарт, наистина ли разликата с Плюса е символична, или послъгват и т.н. Някакви други съвети, които ти хрумват, освен за храната. Станаха доста ?, ама се сетих - ако изпускат обяда, има ли нещо, което следобяд да спасява положението до вечерята?

А принципно от системата ОИ не се отказвай, просто този ти опит е доста злополучен. За щастие, досега съм имала късмет със страхотни ОИ - несравними, напр. с вариантите на свободна консумация, на които сме били с деца. Лошото е, че Албена май може да откаже и най-големия ентусиаст Laughing  

# 470
  • София
За транспорта - не съм ползвала шатъл буса - ние ходехме по стълбите надолу на свободната зона - зоната наистина е свободна и почти няма хора на нея - аз не обичам да се бутам на плажа. След това ползвахме влакчето на обратно - 2,50 лв. за възрастен и 1 лв. за дете. Басейните бяха сравнително чисти, но в детския басейн е страшна блъсканица. Най-свободен е басейнът с пързалките, но е и най-студен, обаче сега се задават горещини, така че не би трябвало да е голям проблем. Ходили сме на басейните 2-3 пъти, но винаги си намирахме шезлонги. Обаче говоря за 9 ч. сутринта и 5 ч. следобяд, за останалото време не знам.  Не съм почивала в стандарта, така че единственото, което мога да кажа е, че от вън прилича на общежитие, за вътре не знам.

Има междинно изхранване на бара на басейна - обикновено наденици или кюфтета, спагети, пържени картофи. За пицата е бой - ние само веднъж пробвахме. Междинното изхранване е от 11 до 16,30 ч. Има и сладолед, домати и краставици. Във връзка с настанените гости от Ралица на лоби бара сложиха допълнителна храна и надпис - само за ултра ОИ, но до сладките можеш да се докопаш, виж сандвичите и пастите са скрити  Mr. Green

Анимация за децата, освен оръфаната детска дискотека, няма. Има за възрастните, която може да се ползва от деца - аеробика, дартс, тенис на маса /масата е като лодка, но с много фантазия може и да се счита за тенис за маса/, има джаги срещу левче и билярд, ако се докопаш до топките /безплатен/.

Съвет - нещо ако не ви харесва, казвайте си веднага. Беше голям майтап когато стана случката с руснаците и управителката ни каза, че така било на първите етажи - защо сме си поискали такъв, и това при положение, че изрично искахме втори или трети  Mr. Green

Росиузунова - вилите Магнолия наистина са страхотни и като местоположение и като вили - има си спалня, хол, кухничка - просто мечта, така че местенето от Ралица касателно база за спане не е проблем, лошото са тълпите на изхранването, но не знам, дали и в Ралица не е така.

# 471
Фоксче, сигурна ли си, че преместените са били от Ралица Супериор или от Ралица?
Направо не ми се вярва от **** да те метнат в ***  Thinking Обратното по-може, както ни се случи на нас първият път в Албена. И благодарение на това преместване станахме фенове на Албена  Grinning

# 472
  • В.Търново
Някой по-рано беше попитал за ОИ на Алтея и вижте,наистина са пуснали и там оферта ОИ за 40лв. на човек.
http://www.sturs.net/oferta/8390/супе … 77;на

# 473
  • Mostly in my mind
http://о да, тя офертата е от около седмица и на много добра цена   Grinning

# 474
Супер тъпо е на бара за ОУ да има храна с табела "само за УАИ" ooooh! Какво ще обясниш на детето си, ако почивате в "Магнолия", а иска да яде от нещата на преместените от "Ралица" Crossing Arms

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 10:39 от Изабелла

# 475
Някой беше питал за вила / къщичка около Албена и аз намерих тази:
http://www.visit.bg/sommer/fewo.php?hotid=972

Изглежда изключително добре на снимките   Peace

# 476
И ние сме от 16.08 там. Днес ми казаха, че около 15-ти август се очакват ужасни жеги - над 35 градуса. Дано е топло.

в Ралица ли сте?
някой писа за  въженце и  щипки,  много  умно, аз никога не нося не  са ми и трябвали,  до тази  година в Компас нямаше нито  въже, нито  мини сушилник,  но  то  беше  такъв  студ, че не сме  мокрили плажни хавлии та да ги  сушим после  Mr. Green
Иренка и тук  ти пиша, във Вита парк има  свободни стаи след 16.08,  в  Ралиците  има  такива след 20.08 зза жалост Sad

# 477
А вечерите какво правихте в Компас, до колко часа работят барчетата, има ли нещо като програма? Ние по принцип обичаме да се разхождаме, но да знам в хотела как е?
И наистина ли няма сушилник Thinking

# 478
А вечерите какво правихте в Компас, до колко часа работят барчетата, има ли нещо като програма? Ние по принцип обичаме да се разхождаме, но да знам в хотела как е?
И наистина ли няма сушилник Thinking

поне на нашата тераса нямаше,  вечер лоби бара и снек бара са  до 23:00, мисля че така беше
програма има  3  дни в  седмицата в хотел КОМ, но понеже  е  псевдо  анимация, препоръчвам да  ходите в Ралица супериор, няма  проблем, че  сте с  други  гривни, там са  много добри  анимешън тима  Peace

# 479
  • в града на вечния купон
Ами ние сме от 19.08 зсега се засичаме с Радост и евентуално с теб до 24.08 вкл сме и ще се в .Ком.Само,че ми потънаха яко гемиите с прогнозата за времето.Моя мъж ми се смее,еми на жено ще почиваш с мен и камъни чак ще завалят от небето  Wink Ама не мни е до смях а ми е до рев направо.Все ми е каква ще храната,стаите и т.н.,само да е слънчево честно ви казвам  ooooh!
какво пак си се притеснила?

хубаво ще е времето.Ако има лоши дни -ще се разходиш до Балчик и Добрич, Кранево, Каварна.
Има какво да се види.Аз задължително един ден си оставям да ходя до Добрич-да видя роднини и да обиколя магазините.

Общи условия

Активация на акаунт