ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 254
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Galia_76, и аз понякога излизам извън зоната, но винаги след 3-4 часа съм с нагласата, че пак съм в нея..
Ако съм гладна - хапвам 1 блок.
И сутрин винаги закусвам с хляб, ако сещам глад - даже 2 блока..
Абе не искам да съм гладна, за вмомента формулата ми върши чудеса..Колкото и да си извън зоната, пак хапвай с непозволените храни протеин и мазнини..

# 556
  • Добрич
Аея, благодаря за съвета, определено гледам да вляза отново в зоната, след като съм я напуснала за кратко, главно вечер, и го правя, защото зоната ми е станала навик  Grinning, така е, не преувеличавам....добър навик да следя с какъв протеин да изям ябълката, към която съм се запътила...И не забравям мазнините!
Зоната е велика! Храната прави чудесата! /да взема да напиша ода, а?  Laughing/
Надявам се да не съм досадна, ама така мисля наистина!
Преди малко хапнах малко сиренце с 1 малка ябълка, защото с вечерята ще закъснеем, а тя иначе ще е бутчето от пиленцето /към три блока е, така съм решила/ заедно със салатка и мааааааааааалко оризче.
Та така....хайде, пишете и вие какво ядете!

# 557
  • au bout du monde
И аз съм със зоната от месец някъде. Доста често и излизам от нея,но пак се връщам. Гледам на ден поне две хранения да са ми по зоната. Crazy За свалено не мога да се похваля с много,не съм мн стриктна(сладко си похапвам оределено незонално) ,но определено се чувствам по-добре от преди.  Flutter Спазването на зоната изобщо не е толкова трудно колкото ми се струваше преди,свикнах.
 Имам ел.везна и меря с нея,но понякога и на око Wink Закуската обикновенно ми е зонална-правя си 28гр овесени ядки и 80 гр сирене или 100гр извара + 6 маслини или бадеми. Добавям и малко мед към кашата може и да е грешно,но така я харесвам Embarassed

# 558
Здравейте, аз тепърва започвам, досега много си похапвах сладко /може пак да продължа, но по умерено Wink/

Имам един въпрос, как се отнасяте към туршиите? Нали не са преси зеленчуците, доста са солени, има и захар в някои... а сега сезона е такъв, че няма много сурови сезонни зеленчуци.

Извинете ме, ако скоро сте писали по въпроса, нямам много време и бегло прегледах само последните няколко страници.

Хубав ден!   bouquet

И още нещо - редовната ми закуска е 2/3 ч.ч. мялко, 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. сурови семки, тиквени и слънчогледови, 1 с.л. стафиди. Как ви изглежда, има ли нужда от корекция?

# 559

И още нещо - редовната ми закуска е 2/3 ч.ч. мялко, 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. сурови семки, тиквени и слънчогледови, 1 с.л. стафиди. Как ви изглежда, има ли нужда от корекция?
Трябва ти протеин за компенсация на овесените ядки и стафидите. И аз закусвам подобно но добавям извара и стафидите ако сложа са 4-5 бр.

# 560
Аз днес съм +400 гр, но пък вчера си хапнах доста, та и вино пийвах Simple Smile
Днес по-стриктно.. За трушиите не знам как се процедира..

# 561

Трябва ти протеин за компенсация на овесените ядки и стафидите. И аз закусвам подобно но добавям извара и стафидите ако сложа са 4-5 бр.

Да де, ама колко да е млякото се чудя, за трите с.л. овесени ядки, стафидите ще намаля Simple Smile

А за винцето - много ми хареса идеята на Бари Сиърс - последната закуска за деня може да е чаша винце със 30 гр. сирене/кашкавал  Mr. Green

# 562
Luisalote , млякото е добре. В него имаш П+В. Аз добавям напр. 1-2 с.л. извара в зависимост от това дали слагам стафиди или не.

# 563
Здравейте, зонички!
Аз продължавам да съм в Зоната, макар и по-малко да излизам от време на време.
Аз гледам блоковете от книгата на д-р М.Папазова, от там гледам и някои от рецептите да си готвя, но не е много често, повече кавам на суха храна.
Сега ще се върна да ви чета, но първо да си напиша менюто за днес:
  • закуска
    • 1филия домашен ръжен хляб /от хлебопекарна/-2ВБ
    • 56 гр извара-1ПБ, 28 гр свинско пушено месо-1ПБ
    • 6 лешника-2БМ/тук обаче не съм сигурна дали 6 бр. трябва да ям или повече/
  • Обяд
    • 78гр свинска пържола-3 ПБ
    • гъби-1 ч.ч.-1/2ВБ
    И сега днес ми е ден за залитане една торта, която правих вчера и реших, че въглехидратите от гъбите са малко и мога да изям едно парче торта, но не казвам, че това е режимно. Нека някой от по-старшите се изкаже, колко торта може да си позволим, ако може разбира се
  • Вечеря
    • 128 пиле-3 ПБ
    • домат-6бр.-3ВБ
    • фъстъци-18бр.-3МБ
    [/list]

# 564
    Възможно ли е така - да се изяжда на 3 пъти цялата храна за деня, а не разпределена на 5  newsm78

# 565
    Възможно ли е така - да се изяжда на 3 пъти цялата храна за деня, а не разпределена на 5  newsm78
    Тези три хранения са 9 блока, по принцип изяждам по 9, така, че може следобедна закуска 1 блок.
    За въпроса ти дали е възможно, не е препоръчително да е така, но аз правя така: ставам в 9, а ям чак в 10-11ч., по-рано не успявам, че трябва други да храня, после обядвам след 4 часа, в 2 часа, и вечерям към 6-7часа, после правя една малка закуска, ако огладнея.

# 566
    250г- трушия са 2БВ Wink

# 567
    Вижте какво открих. Разгледайте го, много е подробно описано всичко.
    http://www.bb-team.org/hrani

А за туршията вижте какво намерих: http://www.bb-team.org/hrani/id/953206_meshana-turshiya-karfiol-luk-sinap

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 20:23 от pepa_ilkova

# 568
    • Добрич
    Здравейте, момичета!
    И аз знам за туршиите, че 250 гр. са 2 ВБ.
    Днес пак съм в Зоната. Сутринта хапнах 1/2 кис. мляко без ядки, но то беше 2 % масленост - 1 Б.
    Закуската ми обикновено е яйце с ябълка, но днес нямах сварени яйца, а и снощи бях на гости и хапнахме мааааалко повече, та реших, че с млякото ще ми е по-лекичко.
    След малко ще ям още 1/2 кис. мляко с ленено семе и овесени трици - стандартната междинна закуска.
    После обяда ми днес ще е 3Б - 150 гр. извара+320 гр. червено зеле на салатка и 10 маслинки.
    За следобед съм си нагласила извара, ябълка и ядки и така не чувствам глад до вечерта.
    Днес обещавам на вечеря /по-скоро след нея/ да не се освинвам!  Rolling Eyes
    Лек ден ви пожелавам и по-малко сантиметри!

# 569
    • Варна
    Аз закусвам кофичка кисело мляко от 400 гр с добавена 1 лъжица натурално какао и малко течна стевия за да ми задоволи желанието за сладко. 

Общи условия

Активация на акаунт