ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 218
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
И аз да се оплача - на теста ми излязоха храни, от които не свалям и не са подходящи за кръвната ми група Sad: мляко, сирене, извара, домати, чушки, черни маслини, оцет... и.т.н. Сега мисля как да оптимизирам Зоната ooooh!

lenny_pld на моя позната детето беше развило някаква мултиалергия към много храни и почети нищо не можеше да яде- ходиха при някаква диетоложка и по схема постепенно въвеждаха храните, защото иначе не оставаше с какво да се храни- дали това не е свръхчувствителност към храните- вече какво ядем не знаем.

# 286
Здравейте на всички!Днес да ви напомня,че от 20.22h започва 24-часовото лунуване,само на айрян,вода,кафе и чай (за да останем в Зоната)  Wink Който иска може да се включи,успех!  newsm10

# 287
Мен също ме интересуваше темата за протеина на прах,защото понякого ми се яде просто една праскова,а трябва винаги да ям и протеин...Прочетох линка от lenny_pld, но незнам дали видяхте на края,че "Имай предвид, че колкото и да е безвреден, товари организма.", а това най-много ме притесняваше,че все пак си е химия...Май ще продължа да си ям изварата и другите източници на протеини. Sad

# 288
Някои от протеините са от извара, но като цяло протеините на прах са по концентрирани като белтъци, а дали не ги и обработват енимно до аминокиселинии по-малки пептиди- така се товарят бъбреците- от вкарването на голямо количество нискомолекулни пептиди- но то и киселото мляко не е по-различно  newsm78. Щейк може да се прави с извара и прясно мляко, а има и т. нар кисел- чисто нишесте с пр мляко и пасиран пресен плод (не знам защо му викат кисел)

# 289
Ето ме и мен при вас! Много ме заинтригува този режим. Досега само ви четох, но вече набрах смелост да се включа и аз  Embarassed Да видим как ще се справя, като начинаеща...

# 290
  • София
Здравей, Ели! Добре дошла при нас!
И двете с теб сме начинаещи, така че ще можем да да си обменяме идейки.

# 291
merian64 и eti74  welcome

# 292
  • Universe
Здравей, Ели! Добре дошла при нас!
И двете с теб сме начинаещи, така че ще можем да да си обменяме идейки.

Аааааааааа, не така скришно - и ние ще участваме  Hug

lenny_pld на моя позната детето беше развило някаква мултиалергия към много храни и почети нищо не можеше да яде- ходиха при някаква диетоложка и по схема постепенно въвеждаха храните, защото иначе не оставаше с какво да се храни- дали това не е свръхчувствителност към храните- вече какво ядем не знаем.

nadindf , аз, Слава Богу, нямам алергии, ами нали ходих на холистичен доктор, който се занимава с метаболизма и при теста ми излезе горното. Иначе, според него, нямам никакви основания да не отслабвам, даже ме похвали за перфектния режим - всичко било на ментално ниво и следствие на многото диети/просто организма се презапасява/

Ето как може да се обясни ефектът на йо-йо-то: когато човек е на диета, организмът му възприема ситуацията като недостиг на храна. След края на диетата организмът си казва: „Не се бях запасил с достатъчно мазнини, за да се справя с това гладуване, но за следващия път ще се подготвя по-добре.” Човекът отново започва диета и сваля излишните килограми. След края й организмът пак си казва: „Смятах, че съм направил добри запаси, но очевидно съм се заблуждавал, затова трябва да се постарая повече този път, за да се запася както трябва.” И така всеки път, когато теглото на човек спадне толкова, че излезе от рамките на обичайната норма, организмът му започва да прилага все повече усилия, за да се подготви за следващото гладуване и човек в крайна сметка напълнява. Явно съществуват определени механизми, които сигнализират на организма, че трябва да наддаде на килограми.

Има и още едно обяснение на ефекта на йо-йо-то. Когато човек започне да яде по-малко, това води до намаляване скоростта на метаболитните процеси. Такава реакция позволява на човек да оцелее при глад. А ефектът на йо-йо-то може би е просто следствие от различното протичане на метаболизма. С други думи, човек след края на диетата може да яде толкова, колкото и преди диетата, но поради това, че метаболизмът му е бил забавен, същото количество храна ще доведе до покачване на теглото. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eQe0xuceO8E … ct=clnk&gl=bg

Та.. каза ми също, че неправилно пия триомегата /рибеното масло/ - винаги се пие след ядене, иначе няма ефект Peace

bouquet Успехи та всички!

# 293
  • София
Благодаря за това, че сподели за рибеното масло. Аз правя същата грешка. Но независимо от това след започване на прием на рибено масло ми се подобри показателя за триглицериди, който ми беше завишен, така че дори и преди ядене има ефект, поне при мен.

# 294
А да попитам каво рибено масло приемате. Аз съм се спряла на Ескимо - 4 таблетки дневно. След като се приема след хранене, това за сметка на съответните блокове мазнини ли трябва да е или допълнително. Доколкото знам, мазнините не оказват влияние на повишаването на инсулина. Но пък допълнителния прием на мазнини, макар и от полезните няма ли да забави свалянето на килограмите  Thinking
За любителите на сладкото ми дойде наум една идея. Разбърквате половин буркан мед с приблизително едно пакетче какао на прах Ламатина/обезмаслено/. Става страхотен течен натурален шоколад. Може да се хапва на закуска: 84 гр. шунка+1 суп. лъжица от шоколада=2ББ+2ВБ. Мисля, че не е необходимо да се добавят мазнини, защото какаото/макар и обезмаслено/ ги съдържа. Тука може и да бъркам  ooooh!

# 295
  • София
Да кажа за рибеното масло.
Аз го взимам от доста време-преди да се запозная със Зоната.
Понеже в събота имам консултация с диетолог, ще попитам, но разбрах от предишни постове в тази тема и темата за Симеоновките, че се заместват ядките с една капсула рибено масло от големите (колкото костилка на маслина е в моят случай). За обикновеното рибено масло малките червени драженца мисля че отговарят на 6 драженца. В събота ще зная повече и ще ви споделя. Има отделна тема тук за рибеното масло, в която с подробности се обсъждат предимствата на рибеното масло. Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - 1, 2 и 3 теми. Това, което аз зная е, че в човешкия организъм полезните и вредните мазнини са като скачени съдове. Добавяйки от полезните мазнини от риба/рибено масло намаляваме вредните мазнини и лошите показатели в кръвната картина като лош холесерол и триглицериди намаляват.
При мен само триглицеридите бяха леко над нормата, но няколко месеца след като започнах да взимам рибено масло си влязоха в нормата. И това, при положение, че взимах в пъти по-ниски дози от препоръчаните.

# 296
lenny_pld може би от прекомерния прием на млечни продукти организма ти реагира така- идват му в повече може би-  за много подобни проблеми съм чела, че номера е постепенното въвеждане- скоро го видях и в книжка за гастро-проблемите относно дразнещите стомаха подправки и пърженото- явно е въпрос на това организма да свикне да ги приема като нещо нормално

За омегата си взимам на форекс- омега 3- с масло от сьомга е- 90 табл. (10лв са) бяха най-изгодни по времето, когато търсих. Наскоро се пробвах на ленено масло, но понеже го взех течно (да не давам 50 лв за барлийнс) се отказах да го пия- мирише много на рибно масло или нещо подобно и ми е невъзможно да си го сложа в устата. А иначе една таблетка рибно 1000 съдържа един грам- 1МБ е 1,5 грама, значи по-добре 3*500, но пък там май вит Е е същото количество и може да дойде в повече. Също така знам, че маслото от треска има много вит Д и А и е противопоказно за бременни.

# 297
Рибенето масло е наистина много полезно.За дневната доза  може да се види на етикета че има две основни съставки EPA и  DHA ,та двевната доза максимум е 1000мг/ден EPA.Аз съм с високо крвъно и когато си пия редовно рибено масло ми се нормализира.ПО повод че имало капсули които миришели на риба ,определено това е много некачествен продукт при които важните съставки не са извлечени правилно.
За любителите на смятане на калории ,могат да потърсят програмата COOKING BOOK  ,изцяло на български със информация кои продукт колко въгл.,мазнини,протеини,калории съдържа.Може да търсиш в базата данни да задаваш различни количества и всичко това на бг.Ако не я намерите пишети ми лични ще ви я изпратя някакси .
За тези които са на ти с английския /или могат да използват translate.google.com/ пък следните два саита дават същата информация но доста по точна и с по богата база.Като например имаме риба ,в зависимост дали е пържена или печена ,калории а и количество в,м,п се мени в зависимост от обработката
Саитовете са
www.fitday.com и http://nutritiondata.self.com/

# 298
не съм пила капсули, миришещи на риба, а и да има такива, незнам какво означава лошо извличане- че на какво да мирише рибното масло  newsm78 - желатина е лесно водоразтворим и ако се държат на влажно може и да замиришат, но това означава, че желатина е поомекнал от влагата.

# 299
  • София
Аз си държа рибеното масло в хладилника. Съветвам ви и вие така да го съхранявате. Също и в аптеката като купувам ми го вадят от хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт