ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 203
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Извинявайте за правописните грешки! От бързане е, ама вече ще ги прочитам отново преди да ги публикувам  Embarassed

# 331
  • София
Здравей, eti74!
Не се притеснявай за грешките. Имаш възможност да се върнеш в същия пост и да поправиш написаното.
Няма да се възползвам от предложението ти, понеже предпочитам нещо по-обемисто да си взема за закуска, което пълни шкембака. Но все пак благодаря.
Преди малко тъкмо за меда си говорихме с Огнян. Ставаше въпрос за комбинацията извара с мед. Той ми каза, че на 50 гр. извара се добавя чаена лъжичка мед и три лешника. Това е нещо като чиизкейк за режимстващи момичета като нас. Когато много ти се дояде нещо сладичко - ето я рецептата!
До скоро!

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 16:28 от merian64

# 332
Здравейте, да споделя менюто си от днес.
З: 50г обезм.извара,100г ябълка,6 фъстъка
О:КМ, 12 фъстъка
СЗ:30г пуешка шунка, 100г ябълка,6 фъстъка
В:30г пуешка шунка,3ог обезм.сирене,56г обезм.извара,350г домати,200г краставици,1к.л. зехтин и 6 маслини(това е лубимата ми салата)
КЗ:КМ и 6 фъстъка
Как ви се струва, добре ли е

# 333
  • София
Добро утро, jivety!
Гледах менюто ти-храниш се като пиле. Много ли си дребна, аз бих припаднала от глад ако ям по толкова. Струва ми се, че съотношението е ок, но количеството е малко.
Например аз взимам 2 блока на закуска, а ти един.
Аз си правя закуска в 10 ч.
На мен вечерята ми е 3 блока, на теб 2 блока.
Не чувстваш ли глад? Понеже ако организмът е подложен на гладуване има много голяма вероятност при първото нахранване да почне да трупа запаси и да се получи йо-йо ефект.
Ти от колко време си на този режим?

# 334
Добро утро,merian, никак дайе не съм дребна. Не оставам гладна. Закуската ми е 1 блок, защото за първи път при този режим започнах да закусвам и не ми се яде сутрин. Вечерята ми е от 3 блока обаче. Толкова много съм свикнала да гладувам, че в момента имам чувството, че изяждам направо света. Явно още не съм осъзнала факта, че за да се отслабва трябва да се яде, а не обратното. Но от близо 4 години все съм на някакви диети. Бях 62 кг при ръст 163 когато започнах, ограничавах се по малко и свалях 1 - 2 кг, зимата пак ги качвах, и така до Дюкан с негова помощ станах 56. После зимата, започнах да си ги връщам, и да се храня като обезумяла със всякакви боклуци ,сега съм 66 и ще полудея.Мразя се, ама наистина направо се отвращавам от себе си.

# 335
  • София
Аз съм била 66 кг мноого отдавна. Сега съм доста повече. Моята цел е 73 така че просто не можем да се сравняваме. То зависи и от костната система, и от височината, и от мускулната маса , и от годинките. Така че са комплексни нещата. Важното е да вървим напред, да не се отчайваме и предаваме. Успех!

# 336
Здравейте, merian6 и  jvety4j!
Според мен след като си изчислите дневните нужди от протеини и ги балансирате с въглехидрати и мазнини всичко ще е ок.  Peace
Ако сте последователни и се придържате към Зоната всичко ще си дойде на мястото. newsm10
Желая ви успех! Simple Smile

# 337
  • София
Благодаря, zika!
Нещата стават бавно, дано поне ефекта е завинаги.
Ти самата в момента на режим ли си? Как се справяш?

# 338
Здравейте, merian6 и  jvety4j!
Според мен след като си изчислите дневните нужди от протеини и ги балансирате с въглехидрати и мазнини всичко ще е ок.  Peace
Ако сте последователни и се придържате към Зоната всичко ще си дойде на мястото. newsm10
Желая ви успех! Simple Smile
Напълно подкрепям.
Не се вторачвайте много-много в грамажите. Огранизма има нужда от настройка. И преди съм споделяла за моите резултати, но при мъжа ми бяха много бързи и очевидни. Не гледайте толкова кг, а обърнете внимание на обиколките. Това което аз свалих за 2 месеца / около 6кг/ задържам вече 5-6 месеца без усилие. Е, не прекалявам с нищо, но си позволявам доста неща. В началото правех и лунна диета с айран и чай 1 път в седмицата. Сега мисля отново от време на време да лунувам. От айрана не огладняваш, в Зоната си и след 24ч си като нов.
Успех!!!

# 339
Здравейте, записвам се и аз в темата!  Grinning.

Преди няколко месеца видях в предаването на Гала информация за Зоната и даже купих книгата , сега е време по-сериозно да се занимая с разучаване на режима, преди два месеца родих и имам все още 5 допълнителни килограма, които трябва да преборя. Режима ми хареса с това, че наистина ядеш балансирано от всички видове храна /правила със диетата на Дюкан и беше голяма мъка за мен/, без да се лишаваш и всичко изглежда много логично и разумно  Peace. Тепърва ще чета подробно в темата /малко бавно, тъй като с бебенца у дома времето все не достига  Crazy/.
Имам един такъв въпрос преди да съм достатъчно запозната със изчисляването на блоковете за ядене, дано не е нахално да питам, мога ли да си хапвам спагети и как да направя съотношението с другите храни? Идеята ми е за спагети със сос "Песто" и кашкавал  Mr. Green.

# 340
  • София
Здравей, Luisalote!
Радвам се, че се присъединяваш към групата! Добре дошла!
Аз спагети досега не съм яла, но се замислям дали да не си взема пълнозърнести макарони. Видях ги на диетичния щанд в магазина.
Обаче нямам идея какъв е този сос. Вероятно съдържа мазнини над позволеното и няма да е част от нашия режим. Ако е нещо млечно може и да стане. Би ли пояснила по-подробно за соса, моля?

# 341
Преди време си правих някакви измислени спагети- доматения сос беше с пресни обелени домати и 1 с. л. олио, за да извлече аромата на подправките- 2-3 цели скилитки чесън, риган ,мащерка, босилек- каквото намерих, го цопнах като подправка, съвсем малко кашкавал и спагети и с повече шунка и доматен сос минава номера.

# 342
Благодаря, zika!
Нещата стават бавно, дано поне ефекта е завинаги.
Ти самата в момента на режим ли си? Как се справяш?
Да на режим съм. Мисля, че добре се справям: старая се при храненията да балансирам белтъци и въглехидрати, в мазнините не съм много стриктна(често хапвам доста ядки дори и между храненията). Няма храни които не ям просто се съобразявам със съотношенията, понякога излизам от Зоната - дори съм забелязала че, е около 2-3 пъти седмично но след това си регулирам нещата. Grinning Резултата е по-вече в мерките, отколкото в килограмите. Мен обаче не ме интересуват толкова килограмите, колкото останалите плюсове от режима.  Peace
Искам да споделя и нещо друго с вас: от известно време правя и петимата тибетци(http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400044.0). Комбинацията от двете неща е много добра. newsm10

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 13:12 от zika

# 343
  • София
nadindf, спагетите ти обикновени ли бяха или пълнозърнести? Тези които видях на диетичния щанд имаха един мноого кафяв цвят. Ще ме амбицирате да си взема от тях и да си направя експеримент дали може да се получат спагети, че и да са вкусни. Щото иначе се губи смисъла-прегрешаваш с нещо, дето не те кефи. Пък ако наглася и пропорциите може да не прегреша. Ще ви разкажа като го направя, но сега нямам материал за експеримент.
zika, писали сме едновременно с теб.
За мен и килцата са от значение, но и другите плюсове за здравето не са никак за пренебрегване. Аз например не взимам вече едно от двете лекарства за кръвно, които взимах преди. И стойностите на кръвното ми в момента са чудесни, по-добри от преди, когато не пазех диета и вземах два вида хапчета. Не е за пренебрегване и факта, че си спестявам всеки месец 20-25 лв от не купуването на лекарството. А освен това всяко лекарство има странични неблагоприятни въздействия. Така че, права си, останалите плюсове на режима са много важни.

# 344
Щото иначе се губи смисъла-прегрешаваш с нещо, дето не те кефи.
Аз съм на същото мнение за прегрешенията. За това и "грешките" са с все от любимите ми неща. Laughing  Laughing  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт