Парфюмни размисли и страсти - 78

• 29 428
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Благодаря ви, но...аз имам парфюми в мнооого малко количества, които бих разменила. Все са дъното на шишенцата. Никой няма да се навие да размени Орхидеята цял с 15-20 мл от друг Sad . М/у другото имах няколко пълни парфюми, оригинални, които не ми харесаха и ги подарих на приятелки.Останах само тези, в които има само остатъци Tired

# 391

Можете ли да ми кажете няколко думички за Вивара? http://www.fragrantica.com/perfume/Emilio-Pucci/Vivara-2007--2193.html
Гагче,заповядай едно страхотно описание на Вивара направено от Мимс:
http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=8358&highlight=vivara

# 392
  • Belgium
Яна, парфюмите за размяна понякога се и продават, разбира се всичко се уговаря на лични. Аз бих се пробвала, цената ще е много по-изгодна  Peace

# 393
  • София
Току що на лични ми предложиха 30 мл от Орхидеята на изгодна цена, но..аз искам по-голяма разфасовка Sad

# 394
  • виртуално
Току що на лични ми предложиха 30 мл от Орхидеята на изгодна цена, но..аз искам по-голяма разфасовка Sad
аз бих го взела - като ти свърши ще си купиш друг  Peace
а и 30мл шише е голям сладур

# 395
  • Belgium
И аз така мисля - 30 милилитра е много добра разфасовка да видиш дали ти допада аромата  Laughing

# 396
А и от Орхидеята 30мл. би трябвало да ти стигне за мнооого време  Laughing

Тафи - мерси   bouquet, много ми е любопитен Вивара с тези зеленинки  Thinking

# 397
  • Германия
Като да съм прочела бест-селър на един дъх - така се чувствам след като изчетох темата.

Възхищавам ви се съвсем неподправено - толкова духовити и ерудирани сте! Позволявам си да влетя, само защото съм твърдо убедена, че тук може да получа компетентната помощ, която търся.

Аз съм патологичен случай на консерватизъм по отношение на ароматите. Повече от 20 години съм неизменно вярна на своя Clinique Aromatics Elexir. В средата на 80-те вървях по следите на едно ухание, което се стелеше след една тълпа хора, чак докато открия източника.  Дамата, която идентифицирах с носа си /в семейството ми се твърди, че в предния си живот съм била хрътка заради този нос/ изрече заветното име на парфюма. Любовта между мен и него пламна далеч преди първата капка,  беше си от първо вдишване. Оттогава досега съм му изневерявала единствено с два-три флакона Magie Noire и In Bloom (Avon). Преди да изчета темата не се бях замисляла, че сезоните налагат смяна на ароматите. Винаги съм смятала (очевидно погрешно), че ароматът трябва да пасва единствено на натюрела. На мен този парфюм  ми залепна като втора кожа. По него ме идентифицират всичките тези години. Той описва най-точно обратите на характера ми - резервиран и непохватен при нанасяне, дързък след опознаване, гальовен при развитие, с фаталистичен шлейф след изнизване. Затова и без да се замисля, щях да отговоря на въпроса от темата - бих грабнала Clinique Aromatics Elexir. И понеже имам право да се изнижа само с един флакон според заданието, ще счупя "случайно" първо цялото съдържание отгоре си и ще си поискам безсрамно втори, с който да си тръгна.

После взех, че изчетох всичко от вас написано. Вече не съм твърдо убедена ... Стояла съм с дни в парфюмерийни зони и като Гаврош пред скъпите витрини с тръпнещ поглед съм обгръщала изобилието. Нищо, съвсем нищичко не е успяло да ме изкуши за всички тези години. Неизменно съм си тръгвала с поредния Клиник.

Остана обаче да ми горчи една платонична, несподелена ученическа любов. Именно заради нея се обръщам към вас с молба за помощ. Преди мноооого години попитах наша квартирантка какъв е невероятният аромат, който я обгръща. Тя извади една черна кутия, върху която имаше нарисувано клонче ябълков цвят и надпис "Julia". Говоря за онези години в които дезодорантът "Impulsе" беше максимумът до който можеше да се докопаме и мълвата, че са го пуснали в някой магазин обикаляше града по-бързо отколкото новината за Трета световна война би го обиколила. Така и не открих въпросната "Julia" никъде. Дори в Кореком /ако изобщо някой помни какво беше това/. След няколко години се преместих във Варна и.... занемях. На спирка "Строител" върху калканът на един жилищен блок беше изрисувана реклама на .... "Julia". Същият черен фон от кутийката, същият ябълков цвят, а отдолу се мъдреше надпис "Фармахим"! Втрещена, с разпалена кръв от спомена за несподелената ми любов, се втурнах да търся.... нищо и никъде не открих!

Може би някой от вас е имал среща с този аромат? Може би .....

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 23:19 от Natalie Nikol

# 398
  • София
Охх, какво щях да правя без вас Laughing  Hug Сега ще пиша на момичето.. Laughing Цената е много добра, купен е и от чужбина.

# 399
Natali Nikol, само ако знаеш колко години търся  Julia или парфюм, който да е нейно копие!... До сега не съм намерила, за жалост Sad Беше вълшебен аромат!

# 400
  • Германия
Бижу, благодаря за отговора! Доколкото разбирам щом толкова компетентен ценител и познавач като теб не е открил Julia, а дори и копие, надеждата започва да изтлява...

За всички тези години носталгично въздишане по аромата, често съм се улавяла да хващам телефона с намерението да се свържа с Фармахим и да попитам. Не съм го сторила, за да не ми отговорят, че вече никога няма да го произвеждат; за да не угасне плахата надежда, че мога да го видя някой ден...

Още веднъж благодаря!

# 401
# 402
  • София
Яна, хич не се чуди, ами грабвай 30-тичката, имаш страхотен късмет  Peace Като свърши, нищо не пречи да си вземеш друг Simple Smile

Natali Nikol, моите адмирации, ти си намерила своя парфюмен подпис и си останала вярна на него толкова много години  Peace Признавам, че аз самата все още се уча да нося Ароматикс Еликсир, а не е като да не нося алдехиди, шипри и други "трудни" аромати. Ако си решила да разнообразиш (в никакъв случай да отхвърлиш Еликсира), тук можеш да потърсиш разни идейки Simple Smile Колкото до Джулия, много се съмнявам вече да може да се открие някъде. Не знам обаче дали си заслужава, по-добре запази спомена за него като за нещо прекрасно, което не си могла да имаш, защото е много вероятно вече да не го възприемаш по същия начин и да бъдеш разочарована. Аз също много години вече пазя спомена за един Клин Дьойл, който няма нищо общо с тези, които в момента се продават тук навсякъде. Имах го, от страх да не ми свърши, го ползвах суперикономично и рядко, но се затри някъде при многобройните ми пътувания и премествания, почти пълна стотица  ooooh! Помня го като нещо невероятно нежно и красиво, но подозирам, че сега ако ми се появи отнякъде, далеч няма да го възприема по същия начин, а ще е просто някаква непретенциозна водица. Това е като старата несподелена любов - дълги години харесваш човек, който не можеш да имаш, но вероятно ако ти се удаде възможност, изобщо няма да получиш това, за което си мечтала толкова време. Остави Джулия да ти бъде един красив сантимент  Hug

# 403
  • София
Току що писах на мацката, че го взимам Mr. Green Много ви благодаря момичета за съдействието и за всичко..На всички Hug   bouquet Много сте мили  Simple Smile Когато си търся нов аромат или искам описание на някой парфюм, ще се допитвам отново до вас. Много сте полезни  bouquet

# 404
  • Германия
Атти, подозирам, че си абсолютно права и ти благодаря! Твърде вероятно е, ако се срещна отново с Джулия, тя да е блудкава и безсолна за поотрасналото ми аз. Възможно е и да ми въздейства точно както и при първото вдишване. Беше действително аромат с характер, спомням си отличителните възкисели нотки на зелена, твърда ябълка, окъпана в селски кладенец и овъргаляна в прясно окосени детелини. Щом не мога да я открия, предпочитам да продължим да си живеем с нея в успоредни реалности, да нося спомена в ноздрите си и да го извиквам винаги, щом притворя очи насаме със себе си.

Чудесното в случая е, че открих вас и осъзнах, че особено чувствителното ми обоняние не е отклонение от нормите. За мен миризмите, уханията, ароматите са откровено казано дрога. Пристрастя ли се към някоя - оставам доживотно в плена й.

Общи условия

Активация на акаунт