Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 710
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • Куциндрел
Ох, Чушката  hahaha симулантка космата е тя.
Нали нещо си беше ранила крачето и подскачаше на 3 лапи, но вече се оправи и от 2 дена ходи без проблем.
Но... когато е гладна и лигава, играе ранената котка.
Днес се прибираме и Чушка жизнерадостно бяга пред мен - проси храна, на 4 лапи. Обаче, аз нещо се бавя и тя се въртя, сука и вдигна лапата нагоре и оп-оп-оп, запоскача на 3 лапи.
И така докато не й дадох да яде. Сега пак ходи нормално, даже си и точи ноктите.
Снощи, като я оставих в коридора, пак изведнъж се рани и вдигна лапата. hahaha
Но аз съм зла и тържествено й обещах инжекция при доктора, ако продължава да е "ранена". Mr. Green

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 22:08 от Ceca

# 301
Ее, Нели, к'ви помощници имаш само!  Mr. Green Аз да съм на тебе, ще си оставя за спомен лапичките по дъските!
Това е популярна котешка игра: да претичаш през бетона /латекса/боята на място, на което хем материалът е още мокър, хем отстои максимално далече от майстора, така че да не може да поправи щетите. Имало и игра мокра купчинка с пясък, ама такова... не съвсем същата... Laughing Това е по Тери Пречет - "Автентичната котка". Отново призовавам към прочитане, който не я е чел!

Кокошинке, и ние днес имахме приключение с огрооомна пеперуда, ама успях да я спяся, клетата....

# 302
Той преди се плашеше от тия пеперуди, но последно време му дойде повече самочуствие и започна да си ги хапва. По-принцип не сме много смели. В началото беше и доста спънат милия, на килима можеше да се спъне.  hahaha
Сега от половин година някъде се осмелява да кача повече и откри тия дни че може да прави и триизмерни скокове минавайки през ъгъла на леглото /ама и аз едно обяснение дадах/ и се кефим на тях. Но още не мога да го засека като е във фаза и да го снимам.

# 303
  • София
Скоро не съм се вясвала, но имам нужда от съвет.

Моя Харитон повръща цяла нощ. Явно снощи е бил гладен и се е нагълтал със суха храна. И започна да повръща несмлени гранули. Прави ми тези номера от време на време. Напи се с вода. И продължава да украсява теракота в коридора, само че този път по-течно.
Прибрах му остатъците от храната и всичко орева. Колко може да издържи без храна, и на каква диета да го подложа?
Имаме ветеринарен кабинет долу в блока, утре ще го заведа. Само не знам как ще се оправя с него навън, + две тичащи хлапета Simple Smile

Ще му купя РК, но каква?

# 304
Ох, голям майстор е Бейкън, разкрасил ви е паркета  Joy Поне е станало на сладки лапички, а не на петна и локви разлято...

AnMary, дозираш ли му храната, или винаги има достъп до нея? Котките невинаги могат да се контролират сами, и стават такива работи. Питай ветеринаря по колко храна трябва да му даваш, и му давай само толкова. Препоръчвам метода с хранене по точно определено време - да кажем, само сутрин и вечер по едно и също време. Така той ще знае, че само тогава му се дава и тогава ще реве и досажда, а през останалото време ще те остави на мира  Wink При нас се получи много успешно тоя номер.

За колко може да издържи без храна - ами по принцип много може  Mr. Green но сигурно ще си реве по навик. По-добре ще е да го оставиш само на вода докато не го види лекаря, тъкмо да му се поуспокои стомаха след цялото това повръщане. Успех!

Ето я наш'та мацка как бара друга мацка  hahaha

# 305
AnMary Не е хубаво по принцип да се дават само гранули. Но щом иначе си е в кондиция и реве за храна, най-вероятно не е нещо сериозно. Ако имаш някаква тревичка да му дадеш. Нищо му няма ако погладува малко лакомника. Ще му се отрази освежаващо за един ден на диета. Но дали вие ще го изтърпите вече там не знам.  newsm78
Моя като му е некомфортно на стомаха ходи пасе цветята. До преди 2 седмици пасеше разсада на лютите чушки  hahaha а ние се чудехме защо оредява. Сега вече не ги закача а пък и още му държи влага лютата чушка, която сдъвка   Joy

Аз имам папагалче и по принцип слагам по малко от просото в една саксия да покара и той си го хапва.

# 306
  • София
AnMary Спокойно и при нас се е случвало. Преди седмица  и повече Тоби така ми повърна 4-5 пъти, на сутринта върна космена топка и това беше. Не съм му крила храната, нито съм му давала нещо, просто явно заради космената топка предполагам си беше върнал вечерята. Аз преди им садях трева и много я обичат, ама понякога и от нея връщат поръчката. Иначе и ние се храним с РК различни видове. Ние не им дозираме храната, винаги имат в чинийката и ядът само когато са гладни. До колкото помня за възрастна котка е 60гр на ден. Иначе имам чашка на РК такава мерителна и засичах преди малкият ми дебеланко колко яде когато беше 6кг, похапваше към 100гр на ден, а Тоби си влиза в 60гр на ден   Crazy Аз предпочитам да имат винаги ядене в чинията понеже като пътуваме не мога да ангажирам хора да ги хранят под час, оставам храна и сами се гледат.

# 307
  • Пловдив
Здравейте! Наш Лъчезар си има близнак в Бургас. Даже и предпочитанията за лежане в кашонче са същите.

Hug

# 308
Ех, тия кашончета!!!

# 309
Мис Нели  Mr. Green Бояджията чудесно ви е декорирал къщата, к`во с`я  Mr. Green
Сеса, преструваната много хитра, бе  Laughing Да няма капка лисича кръв?!
АнМари, на РК има едни паучове за проблемни стомахчета, наш Нестор ( Mr. Green) дълго време беше на такива, че беше с възпален гастрит  Rolling Eyes Доктора ще ти каже най-добре, можеш да отидеш да го питаш какво да правиш, преди да му занесеш Харитон утре- дали да стои гладен, или каква храна да му даваш  Thinking Бързо да му минава болното коремче  Hug
На Богданка ще и изям дупето опашато  Mr. Green Дидка, я кажи- къщата ли я декорирахте в тон с Богданка, или Богданка я избрахте в тон с къщата  Laughing
Кашончетата са класика в жанра. Радвайте се, че само спят в тях- Снежинка види ли кашон изпада в транс и моментално отива да го яде- гризе и плюе хартия наоколо  Close Всичките ми кутии за обувки изяде  Twisted Evil

# 310
Ех тия кашончета. и ние сме им големи фенове, но нямам снимка таква да ви покажа /за сега/. За космените топки дето повръщат си има лек. Има едни малцови пастички. Много се харесват. Поне моя умира за таква пастичка. Купувам малка разфасовка и давам от нея като изтисквам по около 1 см. Той си я облизва лакомо. Една малка тубичка стига за около седмица всекидневно дас е дава. След това повтаряме процедурата след 4-5-6 седмици и до сега не ми е повръщал космени топки. Само 1-2 пъти се случи и беше съвсем малко. Много добре действа на стомахчетата им.
Гледам че продават и на уискас малцови хапки, но не знам дали да толкова ефикасни колкото пастичката а пък и тя е много по-евтина

# 311
  • Куциндрел
Сутринта ставам, влизам в хола и гледам - каките (Котка и Мишка) обърнали всичко с главата надолу. Измъкнали от кутия "Мерси" бонбоните и ги разпилели, "Ламизил" крема се мотае по пода, харийки разхвърляни навсякъде, обувките разпилени + някой се е точил на маратонките ми. А писитата стоят и гледат сънено.

Кашон, боклук и китка - това са любимите неща на една котка. Даже си мисля, че ако имат герб, ще си ги извезат на него. hahaha

# 312
Кашон, боклук и китка - това са любимите неща на една котка. Даже си мисля, че ако имат герб, ще си ги извезат на него. hahaha

hahaha hahaha hahaha Има нещо вярно  Joy

# 313

hahaha hahaha hahaha Има нещо вярно  Joy

Направо си го представям как ще изглежда
 hahaha hahaha hahaha hahaha

# 314
За  ползите от котките:
Ранно ставане. Никой няма да те чака да се излежаваш, когато е гладен! Даже и кафето е забрането преди закуската.
Внимателно придвижване между мебелите и стаите. Не знаеш къде ти е устроена засада или къде се е разложило котето в горещината да поспи.
При котка и прахосмукачка в една и съща къща последната е излишна! Котката успешно обира всички паяжини по ъглите, дори се мушка във въображаеми дупки, безшумна е, не харчи ток.
Честа смяна на интериора. Ако, не дай си боже, на прозореца има муха, то покупката на ново перде е гарантирана!
Котката мисли и за своевременната подмяна на вашия гардероб. Обувайки нови чорапи, то трудно ще ги пъхнете в обувките, без да бъдат наръфани и одъвкани.
Късно лягане. Какво като ви се спи! На котката и се играе с вашите ръце, с някое шишенце /я, как хубаво са търкаля по ламината/.

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 12:01 от Ana.Ivanova

Общи условия

Активация на акаунт