Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 720
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Добре е сега добичето, даже не е ревало за храна.
По принцип няма много храна в купичката, но като види, е са му останали десетина гранули и настойчиво напомня. Аз минавам слагам буквално 2-3 гранули, той поглежда и се успокоява Simple Smile
Не яде само суха храна, но предпочита гранули. За сега трая без храна, ама да видим до кога Simple Smile
По зелено си пада рядко, но пък опасва цветята у дома. Дъщеря ми му беше набрала трева от парка, но не я отрази изобщо Simple Smile

Решихме да си вземем и игуана. Но още не съм се донавила Simple Smile

Скоро не съм го показвала

Някакво инфо за Бени и Нико?

# 316
Ауу какъв красавец само и колко е голям  Hug
Ето две снимки от нашето детство  Joy

# 317
  • София
Хванах д-ра преди почивката му. Ръгна му термометъра в дупето, има темп. Усетих у нас, че има темп. Беше легнал до мен и ме топлеше повече от обичайното.
Опипа му обстойно корема, опипа тук там. Сложи му комбинирана инжекция. Днес ще е на диета. Ама и той и без друго не иска да яде.
Утре пак ще го боцнат.

Омърлушен е малко. Щом и в ръцете на Александър се даде... Безумно страхлив е, обаче се беше гушнал в мен докато стигнем до ветеринаря, и си траеше. На връщане, след като слезнахме от асансьора си позна вратата и скочи да чака да му се отключи Simple Smile

Сега вече и гласчето му се чува Simple Smile

# 318
Дано се оправи бързо миличкия.  Peace

# 319
  • Варна
Дано бързо да се оправя, сигурно е пипнал някое вирусче и той, душицата.
Кетишон пък си разрани пак едната раничка - отстрани на вратлето, другата зарасна и следа не остана, а тази пак е възпалена, мажа по два пъти на ден с два мехлема, милата вече се страхува от мен, като я намацам с първия крем се шмугва под дивана и наднича оттам, след половин час се престрашава да излезе, а аз я награбвам за втората порция и криенето се повтаря Tired ще ме намрази милото, мъж ми вика, че нямало да я държи, докато я мажа, че да намрази само мен Crazy

# 320
  • Куциндрел
Дано всички котки да се оправят бързо.  Hug

# 321
АнМари, бързо да се оправя бандита  Hug Вирусче е, сигурно, ще му мине като на...куче  Mr. Green
Месечинка, няма да те намрази, спокойно! Бързо да и минава и на Кетишонка раната!

# 322
  • София
Тя и Мери щом я гушна започва да ме гледа подозрително и ме бута с лапи, ами то само аз давам хапчета, къпя в банята, да не говорим като я кастрираха, като бебе съм я гледала, увита в одеалце, със спринцовка вода и мляко, няма да забравя, стиснала съм я на третия ден и слагам с лъжичка в устата и нарязано на ситно пилешко, тя преглъща, гледа ме лошо и в един момент се отскубна от мен и започна сама да яде от чинийката, само и само да не и го тъпча в устата  Joy
АнМари, дано се оправи по бързо, Мери е била и на системи, пак тогава след кастрирането, той доктора ще прецени  Rolling Eyes
Кетя режеш ли и ноктите  Thinking, да не се разранява, тези гъбични инфекции са много упорити, Мери и слагах едно лигавниче от картон докато и мине, и тя точно около врата имаше  Crossing Arms

# 323
Месечинка ако раничките са от гъбички, са мнооого упорити. Ако е това има нещо като ваксина, която се слага веднъж годишно за профилактика.
Моето говедо като го взех имаше на брадичката едни гъбички упорити. С няколко инжекции и много упорито мазане /не успя да ме намрази, въпреки че аз се стараех доста  Joy/ минават. Дактакорт - също помага. Аз съм много доволна от нашия ветеринар. Лекува ни с простички и евтинички и най-важното ефикасни методи. 

Това ме навежда на мисълта - дали да не си направим някакъв черен и бял списък на ветеринарите с които имаме и сме имали пресечни точки.  newsm78

# 324
  • Куциндрел
Хубаво е да има такъв списък.

# 325
  • София
Моя Харитон почти не се налага да посещава ветеринар. Може би веднъж годишно "преяжда" Simple Smile
Гладен е, но не дава много зор Simple Smile Преди малко рязах сирене и кашкавал на дъщеря ми, и той дойде при нас в кухнята да види какво правим. Погледна дали съм му сложила купичката. Сигурно се е задоволил само с вода Simple Smile

С кучето ми преди години бяхме обиколили почти всички ветеринари в Надежда. Той имаше тежки кожни проблеми, които тръгнаха от ушите. Давах си заплатата на ветеринарите Simple Smile

Харитон го водя в лечебницата, която е в блока ни, Надежда 2 (272).
Торо го бяхме водили в някаква денонощна лечебница, която се намира на Опълченска, някъде зад ХЕИ. Доволна останах.

# 326
Ей, да се оправят бързо котаците, в което и не се съмнявам  Hug

Абе аз се притеснявам за Зак - тича като кон около 2 часа, диша тежко и с изплезен език, оцъклен поглед...аха да предаде Бого дух  Crazy Като се спре, заспива като талпа. В такова състояние съм виждала Мако, когато беше получил абцес и аз от ужас го пъхнах в колата, без клетка да търся доктор... трябва ли да ви казвам за какво идеше реч - касапница, накрая застана отзад и дишаше точно така - тежко, с изплезен език и оцъклени очи  Confused

Сприятелих котка и куче, обаче онова е доста едричко и наляга стабилно Зак...не става да си играят заедно, за съжаление. То хапе на игра, ама на Заки колко му трябва, макар че той сам си ходи при него да се боричкат, мен ме е страх.

пп - за клиниките, не бих отишла в Есковет в Надежда. Там ни лекуваха кученцето от колит, гастрит и не знам си какво, инжекции, сутрин и вечер на системи, страшни пари отидоха, но то почина. И защо - защото е глътнало пирон, а те не се сетиха един рентген да направят, да го оперират...ами го слагаха на системи. Твърде непрофесионално според мен!

# 327
  • София
Мери пък за първи път, а е на 10 години яде консерва копърка, но от няколко месеца прояде риба,  преди не я поглеждаше  Thinking Аз също съм много доволна от ветеринарния ни лекар, кастрирането го понесе по тежко защото беше на 7 години  Sad

# 328
  • Варна
Уж не са гъби нашето, или поне не бяха, но и аз се притеснявам, че може да се завъдят, защото кожата и е раздразнена, а и от мехлемите сигурно и пада имунитета Tired По принцип се получи от одраскване, после Кетя започва да го ближе, то се мокри, разранява, и се завърта порочен кръг. Беше минало, а тя пак се одра и се възпали.
По въпроса за ветовете - аз съм много доволна от нашите - клиника Ултра вет. По принцип шефът е Венци Тодоров, той е страхотен, но и младият лекар, който работи с него е много добър, последните пъти той ни преглежда. Тя и Кетя не боледува много, всичките ни посещения са свързани с кожни проблеми - все се порязва, одира, разранява и тн Whistling

# 329
  • Куциндрел
Ние сме доволни от 2 ветеринарки , едната на пазар Ситняково в магазина за животни, възрастна дама, лекува на Чушката пневмонията. Другата ни е дружка, работи на центъра (координати не мога да напиша сега), тя ни прати на белодробни снимки на Чушка и периодично дава хапчета на добитъка. За сега нашите косматки не са боледували от кой знае какво.

Общи условия

Активация на акаунт