Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 724
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
Заки наби куджо  Crazy А то онова си е бая добиче...а аз се притеснявах за котката си... И сега Зак преследва кучето из двора, обърнаха си ролите, а онова милото го е страх. А как се разквича и като почна да куца...малко симулация удари де, все пак го е драснала котка кило и половина, ама сега я заобикаля от далеч. Уф, злобаааа  Blush

# 331
Ха ха браво на Заки. Т не е до злоба или размер. Всичко  е до доминиране .Нормално е котката да е доминираща щом съжителства с куче. С времето ще се разберат. Не ми се вярва да се наранят сериозно, поне не нарочно. Като си изяснят кой какво социално положение има ще има мир и спокойствие. Сладури. Аз имах папагал, който доминираше над 7 килограмовия котарак. Говоря за вълнисто папагалче.   Peace

За гр. Варна аз съм много доволна от нашия ветеринар. Др. Кънев. Имат с жена му клиника до окръжна болница в момента.
На времето /преди десетина години вече/ имах куче. Малка болонка. Беше старичка когато ни препоръчаха този доктор но той я вдигна на крака и я поддържаше докато си отиде от старост душичката на 16г.
След това имах един котарак /той живя само 2 - 3 години/. Беше ужасна злополука в къщи още ми е кофти за него, ,защото беше млад и здрав и по моя вина ...  Confused Той освен кастрирането и малко гъбички по мустаците друго не сме лекували. Той беше от улицата и с много добър имунитет.
Сега това рижавото и то не е създавало проблеми. Освен в началото отново гъбичките /вече сме чистички, най-накрая/ и пъпната херния която за сега няма нужда от операция /но настръхвам като скача от високо/.
Та както  и да е. Доволна съм от Къневи. Други на които бих се доверила във Варна са една клиника която се намира зад очна болница.

В никакъв случай не бих завела животинката в обединена ветеринарна клиника. Вярно много модерна, оборудвана ... Но до там. Първо че е ужасно скъпо. Имам усещането че там обръщат внимание на породистите животни само. Дано поне на тях отделят нужното внимание. Нямат никакъв подход към животните. Това естествено са лични наблюдения и горчив личен опит.
Не налагам мнението си на никого.

# 332
Кашон, боклук и китка - това са любимите неща на една котка. Даже си мисля, че ако имат герб, ще си ги извезат на него. hahaha

Бих добавила и нещо по-височко, за да не изпуснат клюките. Ето така:

# 333
Снощи се прибрах вкъщи и ми сервираха, че онзи ден Чара, както си е седяла на перваза на прозореца, се навела да клюкарства кой какво върши в двора, загубила равновесие и паднала от прозореца. Cry Cry Cry Предвид, че сме на втори етаж, по чудо се е разминала само с разбита уста. Cry Cry Cry Много кръв е текла, муцуната й е била надута, 2 дни не е яла нищо, а очите от болка със сълзи са й били пълни. Cry Cry Cry Направо ми се къса сърцето... Cry Cry Cry

Сега вече е по-добре, аз я заварвам само с малко липсваща козинка около устата. Вече яде и не я боли...

Купих й каишка с топченце на вратлето и в момента това ни е заниманието.
Ето снимки с новата придобивка.
Може да видите и малко разбитата ни муцунка. Cry

# 334
Снощи се прибрах вкъщи и ми сервираха, че онзи ден Чара, както си е седяла на перваза на прозореца, се навела да клюкарства кой какво върши в двора, загубила равновесие и паднала от прозореца. Cry Cry Cry Предвид, че сме на втори етаж, по чудо се е разминала само с разбита уста. Cry Cry Cry Много кръв е текла, муцуната й е била надута, 2 дни не е яла нищо, а очите от болка със сълзи са й били пълни. Cry Cry Cry Направо ми се къса сърцето... Cry Cry Cry

Сега вече е по-добре, аз я заварвам само с малко липсваща козинка около устата. Вече яде и не я боли...

Купих й каишка с топченце на вратлето и в момента това ни е заниманието.
Ето снимки с новата придобивка.
Може да видите и малко разбитата ни муцунка. Cry

Ауу милата  Confused на мен това ми е най-големия кошмар. Клюкарката обича да си натиска дупето на комарника и гледам да не го оставям отворен прозореца нацяло. На терасата само ако е под пълен контрол защото предния котарак се обеси (буквално) на вратата на терасата.  cry

# 335
# 336
Душички! Аз не оставям котк на перваз. Зак стои, но има комарници и тераси отдолу, така че и да скъса комарника, няма да падне. Много ме е шубе мен. Иначе ще се оправи, за котка е нищо работа. Миналата година Мако се беше върнал с разбита уста (някой съсед го е бил, не знам кой, но не беше за първи път), доста разбита...даже белег му остана, мяукаше жално, а знаете че котките са с висок праг на болка, та си представете. За 2-3 дена му мина  Hug Ще се оправи тази красвица Чара  Heart Eyes

# 337
  • София
Жбрициела  Hug Ще се оправи малката пухла спокойно. Голямия ми котак беше паднал 5 етажа на долу и на перваза си беше одрал цялата долна устна, отпред само месо , като се едно беше се начервил. Кръв бая е било изтекло понеже паднал на терасата на комшиите и след няколко часа чак го намерихме. Вашата раничка е доста малка сравнение с нашата, мазахме го с едно мехлемче Йодасепт и бързо зарастна. Сега и ние сме с комарник  Confused

# 338
Здравейте! Искам да питам за едно мое притеснение. Моя малък Оро (на около два месеца) се налага да прекара една седмица при приятели, защото ние няма да сме вкъщи. Те, обаче, също имат котарак - с пет-шест месеца по-голям, също мъжки, кастриран... Възможно ли е да прояви някаква агресия към Оро и да не се спогодят? До сега съм гледала само кучета и знам, че малко и голямо не се понасят много. Как е при котетата? Да мисля ли резервен вариант?

# 339
Ау, Деси, 5 етажа и само разбита муцуна?! Това котките верно са с по 9 живота!

А Чара, милата, колко е сладка!!!

# 340
  • София
Жбрициела, пази я.
Аз така загубих предишния си котарак. Sad Но живеем на 8мия етаж.
Изтръпвам сега като видя Хари да стои на перваза.

Той м/удругото е добре. Прави си устата за ядене и след малко ще го огрее Simple Smile

dramatea, зависи от характерите и на двата котарака.
Когато спасихме Торо и го прибрахме у нас, нямаше проблем с Харо. Торо в началото беше войствено настроен, нищо че беше гостенин Simple Smile Хари не му обръщаше внимание. След това станаха приятелчета.

# 341
Ще подготвя бял и черен списък на ветеринарите за следващата тема. Ще включа мненията, които сте изказали дотук, които иска да добавя нещо, да ми пише лични. Ще е много полезно ако може да добавяте и координати! Също така, който не е включен в списъка на първа страница, може да ми праща снимки и инфо на ЛС, ще ви включа в следващата тема. Въпреки че още не сме и на средата на тази тема, ние ги изписваме бързичко, пък и да има време да се натрупа повечко инфо.

dramatea напълно е възможно да прояви агресия отначало, когато се съберат две котки обикновено отнема време докато свикнат една с друга.Не бих се притеснявала много обаче, може и да се разберат, а ако не, за една седмица едва ли ще  е такъв проблем да ги държат разделени.

Жбрициела, добре че сте само на втория етаж, малката героиня бързо ще се оправи...Аз разправям за комарниците, разправям...За мен са задължителни Naughty

Месечинке, не искам да те плаша, но вкъщи баща ми винаги е бил 'лошия' като става въпрос за хапчета, лекуване, а и каране. Еми, през годините винаги се е случвало да има напишан чифт обувки Whistling Бързо да се оправя кепанченцето!

AnMary ще се оправи, аз имам вкъщи един лакомник които така ме беше стреснал, оказа че е просто защото много бързо яде.

За пастичките за косми, в миналата тема коментирахме, но за новите да кажа - чудесно ги заменя по малко масло, на върха на лъжичката, примерно 1-2 пъти седмично.

# 342
  • София
Ау, Деси, 5 етажа и само разбита муцуна?! Това котките верно са с по 9 живота!

А Чара, милата, колко е сладка!!!
Дам само с това се отървахме за щастие, ветеринарите са ми казвали че такова падане било най-опасно  Confused Имахме късмет, че е паднал на терасата на комшиите, защото ние жиеехме тогава на 8-я етаж, а ако терасите на 3-я не бяха толкова голями щеше да падне на -1-я при гаража. Бяхме близо до главен булевард с улични кучета , абе какви ли не ужаси ми минаха през главата. Като го намерихме от страх се беше изпуснал. После и вет-а ме уплаши по телефона, че ако не му се бие антибиотик и ако получи кръвоизглив може да умре до няколко часа и тем подобни , да видите как се взима Люлин Младост разстоянието....
После изпадна в голям стрес ... не ядеше вода не пие, тоалетна не ползва стои и гледа в една точка ... даже си имаше гледачка дето му мереше пулса и тем подобни  Rolling Eyes

MissNellie Слагам АНИМО в черният списък  Peace

dramatea По-голямото коте може да си защитава територията и да му ръмжи, съска , напада зависи от котарака. Поне моя голямият действа така, след няколко дена свикват, но преди това е голяма война.

•ºtreisyº• Пусни снимчици на кученцата  Praynig

# 343
За списъка с ветеринарите мисля, че наистина ще е полезно по градове да се знае.
За маслото може и да помага за космените топки,  но моя хубусник не яде такива неща. Направо в чудо се виждам с него понякога. Не яде риба, месото не го привлича, сирене, масло, яйца, мляко ... не помирисва просто. Даже консервите с риба не яде.
Купувам му на "дарлинг" консервите. От време на време на уискас от пачовете. Гранули също не обича ,тези насипните не ги помирисва даже. Хапва по малко на уискас гранулите. Давам му по малко на ден-два. Пачовете на "фрискис" също си хапва с удоволствие и така му разнообразявам менюто иначе други неща не яде от малък още.
Сега лятото яде пъпеш, царевица, пипер - тези неща ги обожава просто. Малко вегетарианец си пада  hahaha

# 344
kokoshinkata моя пис е същото злоядо зверче, ама се надявах да прояде повече неща. Сега хапва само няколко  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт