има ли тук мами с термин април

• 21 476
  • 241
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: Asia
Цитат на: Peti
Здравейте момичета, пише ви още една бъдеща априлска мама - сега съм почти в 11 седмица и термина ми е 02 април. Много се радвам, че съм във вашия клуб  Simple Smile и се надявам да си пишем много. И още в началото един въпрос - след като си направих изследване за определяне на кръвната ми група, се оказа, че съм Rh -  Sad Четох доста неща, където пише, че при първо раждане не е опасно, но все пак малко се притеснявам. Вие знаете ли нещо повече?

Супер и моят термин е на 2 април!!!

Успех

Невероятно, направо страхотно!!!
Успех и на теб!

# 91
# 92
# 93
Цитат на: sunny_zt
Добре дошла!!!

С удоволствие приемаме нови членове на априлския клуб!!!

Относно темата, която те вълнува - на първо място - каква кръвна група е твоят съпруг? Ако и той е отрицателна, мисля, че няма проблем, ако ли пък не - намери си добър лекар, защото трябва да се правят повече изследвания и няма да има опасности, ако се наблюдават нещата адекватно.

Мисля, че някой ще намери добър линк относно темата, аз през това време и аз ще потърся!

Таткото е с положителен Rh. Аз говорих с моя гинеколог и с личната ми лекарка (тя била също като мен и има две деца) и според тях за сега няма място за тревога. Просто ще ми правят повече изследвания през идващите месеци за антитела.

# 94
# 95
  • София
eй защо всички отговори са по 2-3 пъти
нещо в нас ли е проблема
някакви инсрукции????  typeuu

# 96
Мисля, че когато пращаш отговор трябва да натиснеш само един път "Прати".
Понякога ни се струва, че отива много бавно и затова натискаме по няколко пъти.
Аз в началото така направих, но сега му хванах цаката - натискаш само един път, колкото и време да отнеме.
Изглежда все едно, че не е изпратено, а то вече е отишло.

Мисля, че това е причината!

# 97
Аз в началото така направих, но сега му хванах цаката - натискаш само един път, колкото и време да отнеме.

Явно това е причината. Благодаря. Ще внимавам - днес връзката ми е ужасно бавна, а вчера въобще не можах да вляза.

# 98
Здравейте априлски мами! Днес пак ми писаха термина за 1 април,  ще е много весело, ако наистина се роди на тази дата!!! Много е важен въпроса за изследванията, аз поне много си блъсках главата как е най-добре и какво ни се полага. От здравната каса се заплащат всички изследвания на кръвната картина и  урина. Определяне на кръвната група си я платих - 5 лв. (те мога да се направят във всяка поликлиника) с направление от личния лекар. Токсоплазмоза, васерман, Спин и др. имуноизследвания си ги правих в ХЕИ, пак безплатно, с направление, изследванията са наистина дълъг списък и е включено всичко за което чета по книгите. Безплатно е когато, лекар, които има договор със здравната каса ви даде направление за всички изследвания, т.е. той ви се води наблюдаващ лекар на бременността. Аз "използвам" моята лична лекарка и нейната акушерка точно за това. А иначе си ходя при частен специалист на консултации, мисля да раждам при него. Хубавото е, че си носиш личния картон с теб на всички прегледи и няма загуба на информация. Аз мисля, че това е добър вариант за по-малко грижи и разходи!

# 99
  • Sofia
разкажи, как така си носиш картона, кой ти го дава. Моят картон предполагам стои там където съм се записала на ЖК, но там дори не ми казаха на колко време трбява да минавам на преглед

# 100
  • Sofia
аз да попитам още нещо. Някой знае ли през какъв период от време е препоръчително да се ходи на преглед. За за съжаление се оказа че не мога да разчитам много на ЖК и досега съм посетила няколко частни консултации но никой не ми направи общо експозе в този смисъл Simple Smile

# 101
Цитат на: Peti

Явно това е причината. Благодаря. Ще внимавам - днес връзката ми е ужасно бавна, а вчера въобще не можах да вляза.

momi4eta!spoko-kato vidite,4e vi e po niakolko pati postinga-prosto iztriite nenuznite Wink
ina4e az sam ot martenskite maiki-22 ili 25 mart, taka 4e moze i kam vas da premina v denq na razdaneto -hihihi

# 102
Ами да! Правилно - просто изтриваме ненужните постинги!
Май тая бременност ми е взела акъла!

Относно ходенето на преглед мисля, че всеки гинеколог решава индивидуално дали има нужда да се следи по-често или не.
На мен ми се вижда много малко ходенето само 4 пъти през бременността /както пише в книгата/.
Моя приятелка беше на преглед всеки месец, а аз смятам да ходя на преглед всеки 3 седмици. Това си е мое решение, и не ми е препоръчано от лекар. Може би по-нататък ще ги разредя, но сега си броя дните до следващия преглед!!!
Нямам търпение да го видя! Отново!

# 103
Здравейте,
Скоро ходих на лекар и минах само на видеозон, не са ми правили още изследвания. Казаха ми че се правят около 12 седмица, защото тогава се прави и картона при личния лекар.
Аз все още съм в началото - 8-ма седмица.
Изписаха ми само витамини, но-шпа и фолиева киселина. Но ще ходя скоро пак че мн ме боли корема и доста съм се надула, даже и краката - един ден са големи на другия се оправят, а това положение ме притеснява, чувствам се като балон. Не срещнах подобен проблем при вас. Само се моля да е нормално.
А за прегледите ми казаха че има три задължителни от там нататък всеки лекар определя кога  трябва да се ходи Simple Smile))

# 104
  • Sofia
за първи път чувам че се прави картон при лечния лекар
другата седмица ще проверя Simple Smile

как се чуствате момичета, аз съм с променящо се състояние всеки ден. Почвам да си мисля че е на психическа основа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт