има ли тук мами с термин април

• 21 475
  • 241
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
аз държа да си призная още нещо Simple Smile от няколко дни съм се зачела в тези тези за епидуралната и спиналната анестезия и си принавам, че както досега бях много спокойна по тази тема, в смисъл че винаги съм смятала упойките, пък и прогреса в медицината за нещо от което с положителност желая да се възползвам....... сега нещо се наплаших.
Въпреки че ми много, много рано за тези теми, мисля да посетя едно училище за бременни на теза "Обезболяването на раждането" с лектор д-р Валентина Григорова. Лекциите се провеждали в клупа на фотографа, като че ли в подлеза на министерски съвет на 23 септеври, отново е организирано от списание 9 месеца. Някой ходил ли или знае ли къде се намира това ?!

# 106
  • София
Погледнах един постинг твой, в който беше дала и линк за тези лекции. Но там пише, че са всеки вторник, на по дати излиза, че са в четвъртъците. Така че мисля, че гледаш един доста стар сайт. Ако не съм права обаче и научиш още нещо - свиркай, та да дойдем и ние. Аз също много се притесних от темата за епидуралната, да не говорим за нападките - направо стана грозна история. Вярно е, че имаме още доста време, но и нямаме - като се замисля, чакат ни ремонти заради бебчо и какво ли още не. Та лекар ли да търсиш, болница ли.
Сега отварям сп. "9 месеца", ето новата програма (виждате ли каква лекция сме изпуснали - много ме е яд):
07.09 - Обезболяване на раждането
14.09 - Поведение на раждащата през периода на разкритието
21.09 - Поведение на раждащата през периода на възстановяване след раждане у дома
28.09 - Грижи за бюста през бременността и след раждането
Аз лично утре мисля да ходя, нищо че още нямам корем.

# 107
здарвейте моми4ета,
на мен днес ми казаха 4е термина ми е на 4 май - след вси4ки вас съм ама дано се появят и майски мами Grinning
Аз се 4увствам тлкова скапана, много ме мурзи и адски бързо се уморявам. Бъдещия ми спруг пък е маниак на тема 4ист въздух и ме замъкна на черни връх неделя да съм дишала 4ист въздух. Imp Много съм раздразнителна и не ме понасят многогмного
Не повръшам , малко ми се гади , и май не ям 4ак толкова мнгого.
пия само фолиева киселина и не ми направиха никакви изследания . Викат ме 4ак 12 седмица - това нормално ли е???
Леко ви  бременеене на вси4ки.

# 108
  • Sofia
и мен много ме яд, че изпуснах тази теза за обезбовянато Simple Smile
утре ще се обадя на телефона даден в онзи сайт или направо на списанието да проверя информацията.
На мен ми се искаше освен това да видя д-р Валентина Григорова, защото много хора се изказват ласкаво за нея. Аз за сега съм се ориентирала към Майчин дом, но ако намеря лекар който много да ми импонира съм склонна да го последвам..... него и анестезиолога..... почти към която и да е болница Simple Smile

# 109
  • София
Аз към Шейново нещо залитам, макар че има още време и се чудя още. Обещаха да ме свържат с лекар там, ама ще поразпитам още. Питам се какво ли е в правителствена...

# 110
  • Sofia
сигурно е много добра обстановката. Въпросът обаче е в лекаря. Мен за сега ме съветват за майчин дом, защото е болницата с най-големи възможности при евентуални проблеми на бебето. Всички бебета преждевременно родени или с някакви проблеми се изпращали там. Не зная дали във правителствена има кувиози.
Вероятно всичко зависи да попаднеш на добър лекар и да му се довериш, след това приемаш неговия избор за болницата  Wink
Аз обаче и лекар още не съм намерила

# 111
моми4ета , в Шейново можеш ли да си избереш лекар??? Аз доколкотот разбрах вси4ки те наблюдават и който се падне дежурен - при него раждаш. Това не ми се струва перфектния вариант оба4е и се 4удя какво да правя???

# 112
  • София
То май навсякъде си го избираш и като дойде момента - го будиш и той идва. Поне на мен така са ми казвали, може някой да ме поправи, ако греша. За тази услуга просто му плащаш под масата, а той си поема риска да се пише дежурен точно тогава. Би трябвало в тези пари да се включва и упойката, поне при този, за когото ми разказаха, е така.

# 113
  • София/Велико Търново
Цитат на: Ani111
То май навсякъде си го избираш и като дойде момента - го будиш и той идва. Поне на мен така са ми казвали, може някой да ме поправи, ако греша. За тази услуга просто му плащаш под масата, а той си поема риска да се пише дежурен точно тогава. Би трябвало в тези пари да се включва и упойката, поне при този, за когото ми разказаха, е така.

Не е задължително да плащаш под масата. По принцип тази услуга се заплаща на Здравната каса.

# 114
# 115
Цитат на: sunny_zt
Как сте априлски майчета?
Аз мога да се похваля, че вече не ми е лошо, апетитът ми се върна и се чувствам отново като нормален човек!

Най-изненадващо за мен коремът ми е пораснал, не знам дали не е от подуване на червата, но даже и фризьорката ми забеляза, защото бях с анцунг. Аз не съм предполагала, че може толкова рано да си проличи. Знам, че някъде към 4-5 месец, на някои дори и по-късно им проличава. На мен все пак ми е малко коремчето, изглеждам все едно съм преяла, ама аз си знам от какво е! Може би защото съм мнго слаба.

И на мен вече почти не ми е лошо - само от време на време леко ми се гади, но това е нищо в сравнение с началото  Simple Smile
И аз като теб съм много слаба, но вече съм заформила малко коремче и започнах да разкопчавам копчето на дънките. Може би на такива като нас най-бързо ще ни проличи  Simple Smile

# 116
  • София
Аз съм така от две-три седмици:)
другия вторник ще ходите ли на лекция? Аз ще гледам този път да отида

# 117
И аз вече съм по-добре  Grinning  , но си имам коремче. Също така май това си е нормално не се отнася само за слабите, аз съм по едра е не мн но не може да се каже че съм клющава.
Незнам при вас как е, но  гърдите ми ще експлоадират направо не се издържа, даже не мога да се наспа заради тях. Вие как се справяте с този проблем? Моите станаха два пъти по-големи и кожата ме боли да не говорим колко тежат.
А лекцията ще я пропусна, просто няма да съм тук (предполагам че тя е в София).

# 118
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която въобще да не е повръщала досега? Аз бях така до днес, дори не ми се гадеше. Тази сутрин обаче съм като парцал - 3 пъти повърнах, само стомашни сокове, нали беше сутринта. За главоболието не искам да си спомням, и дори сега, в 19 часа още ми се вие свят. Снощи попреядох с пица, но не вярвам да е нещо от нея. Сутринта мислех, че един лимон ще ми помогне за гаденето - направих си сокче от него, обаче това предизвика първото повръщане. Сега съм по-добре, ама се поуплаших да не се обезводня. Вие как сте?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт