има ли тук мами с термин април

• 21 474
  • 241
  •   1
Отговори
# 120
А вие къде се изгубихте?
 Аз мога да се похваля, че вече сме цели 8 см. Времето си минава, но още колко много остава...

# 121
  • София
Аз ще ходя в понеделник на чичо доктор и тогава ще знам подробности. А и тогава ще ми пусне изследвания. Струва ми се малко късно, все пак вече е късно за аборт, ако има нещо. Да се надяваме всичко да е наред. Иначе е вярно, че се изгубиха всички, никой не пише как е.

# 122
Защо, да не би да имаш някакъв проблем? За какво става впрос, защото звучиш разтревожена?

# 123
  • София
Неее, няма нищо, което да ме притеснява. Просто няма логика в толкова късни изследвания. А и когато се женихме личната лекарка ни спести тичането по лекари и не направихме Васерман - нещо, за което много съжалявам. Дори кръвната група не си знам. Та това малко ме притеснява, но оплаквания никакви нямам.

# 124
Цитат на: Ani111
Неее, няма нищо, което да ме притеснява. Просто няма логика в толкова късни изследвания. А и когато се женихме личната лекарка ни спести тичането по лекари и не направихме Васерман - нещо, за което много съжалявам. Дори кръвната група не си знам. Та това малко ме притеснява, но оплаквания никакви нямам.

Мисля, че не е късно - аз си направих изследванията преди две седмици, но резултатите бяха готови миналия вторник и тогава ги занесох на моя гинеколог. Така, че не се притеснявай - важното е, че се чувстваш добре  Simple Smile

# 125
  • Sofia
хей, здравейте Simple Smile къде се загубихте .............  аз очаквам с нетърпение предстоящия ми преглед на 30.09 при д-р Димитрова, когато се надявам да може да ми направи скрининг за състоянието на бебето и евентуално нухална транслуценция. Всъщност очаквам с нетърпение да дойде времето за биохимичния скрийнинг.
Как е ситуацията при Вас Simple Smile имате ли апетит, аз все още не.... как сте с килограмите, аз въобще не наддавам......

# 126
  • София
Моят корем доста нарастна, но на килограми хич ме няма. Иначе апетит си имам страхотен, ама къде отива всичко... Днес в един магазин за дрехи попитах дали имат гащеризони, отговориха ми отрицателно. Но след 5 минути продавачката дойде при мен и ми каза, че имат един панталон за бременни - бях шашната. Доста голям беше панталона на корема, но след няколко месеца ще стане и го взех. Останах учудена обаче, че познаха за състоянието ми.  
Аlegra, разкажи нещо повече за тези изследвания, какво
 представляват?

# 127
# 128
  • Sofia
аз очаквам с голямо нетърпение прегледа си на 30.09 защото очаквам, че тогава ще могат да ми запишат бебето на видео касета. Прегледът е с ехограф, но с по-голяма чуствителност. Това което ме посъветваха е да отида в 12-тата и после мисля в 18-тата седмица при лекар "който може да види" за евентуални аномалии или малоформации на плода. По това време вече може да се видят много неща, дори има апарати които правят специално изследване на сърцето на бебето, за евентуална малоформация на сърцето. От форума тук получих координатите на доктор Димитрова, която  е една от 3-мата в България, които имат сертификат да извършват нухална транслуценция/ гледат те на ехограф и мерят една гънка на врата на детето, като по този начин изчисляват риска от синдром на Даун/.

Аз самата държа на всички изследвания, без тези които са особено инванзивни и болезнини Wink  така че  мисля да посетя между 12-тата и 18-тата седмица поне двама специалисти патолози за преглед с ехограф, той със сигурност е безопасен и безболезнен, пък и информацията според мен никога не е за пренебрегване, пък и е въпрос на отговорност по отношение на бебето, според мен. За съжаление опасност от малоформации има при всяка възраст, за съжаление има такива които не могат да се установят с никакъв преглед.

# 129
  • София
Здравейте! Днес бяхме на гинеколог. От главата до дупето сме 4 см, мърдаме, имаме си крака, ръце и сме една бройка за съжаление (много се надявах на близнаци). Когато попитах лекаря нормално ли е да ме боли таза, той се засмя и ми каза, че ми е рано да се оплаквам - тепърва съм щяла да охкам и пъшкам. И за ЛКК доста ми помрънка - било незаконно, трябвало почерпки, че от другия месец. Та така.

# 130
  • Sofia
аз да питам веднага да попитам какво значи ЛКК?

# 131
  • София
Лекарска консултативна (ако не се лъжа) комисия. Тъй като личния лекар няма право да ти дава безкрай болнични, ако искаш още - минаваш през трима лекари, определени от съответното здравно заведение.

# 132
  • Sofia
аз до сега не съм ползвала болничен. нали правилно се ориенгирам, че болничния се издава от личния лекар, не от ЖКК, където съм се записала с талон

# 133
  • София
Аз пък не съм била на ЖК и не знам дори какво етова Simple Smile

# 134
Eхо, ето ме и мен! Надявам се, че всички сте добре и в отлично здраве !

Емили

Общи условия

Активация на акаунт