За и против обрязването

• 15 331
  • 325
  •   1
Отговори
# 45
  • Плевен
Против съм, но уважавам избора на всеки. На някои религията така им повелява, на други - просто разбиранията са такива. Всеки да си взима решение за собствените органи. На никого не се налагам и бъркам в живота, не искам и никой да се бърка в моя  Peace

# 46
И аз съм ЗА всеки да решава за собствените си органи. Щом човек навърши пълнолетие и може да взима сам решения за собственото си здраве, да си изреже, каквото му пречи по тялото. Или да си го дупчи, татуира - негова воля.
Тук обаче става въпрос за деца, които никой не пита даже дали са съгласни...
В интерес на истината, християнството не е по-малко брутално. Добре, че вече не се практикува кастрацията на малки момченца, както е било обичайно в миналото... 
Ето, затова считам, че религиите носят повече вреда на човечеството, отколкото всички болести накуп. Започне ли да се оковава вярата на хората в религиозни догми и фанатизъм, нищо хубаво не чакай...

# 47
Против. На тези, които изтъкват мотива "хигиена", бих препоръчала да си изрежат срамните устни, там нуждата от хигиенизация е още по-голяма.

# 48
  • пак там
Против съм, но ако някой иска по религиозни причини, да го прави. Хигиенна причина в 21 век няма.

Има хора, които захранват и хранят децата си вегетариански - и те ли нарушават правата им?

Всъщност познавам две вегетариански семейства, които готвят на децата си и месо. Цитирам майките: това е личен избор, когато порасне - само ще реши дали иска да яде месо или не.

По темата: не го приемам, пенисът си е негов, изборът си е негов. Религиозните традиции са хубаво нещо като част от приобщаване към общността, но варварските такива според мен трябва да се изкореняват. Не виждам как с обрязан пенис ще стане по-правоверен мюсюлманин например, отколкото с необрязан. Или по някакъв начин оголването на пениса влияе върху набожността?  Confused

# 49
  • Варна
Против! По мед. показания "да"!
По отношение на религията... трудно ми е да си представя,
че липсата на няколко мм. кожа могат да те доведат до
единение с Бог или духовната връзка със Създателя ще
стане по- силна!?

# 50
Ако тук пишат повече мюсюлмани ще има повече отговори за, така са възпитани и това им е набито в съзнанието от много ранна възраст.
Аз лично не виждам смисъл в това, християнка съм и от малко съм приела, че това не е необходимо.
Има места по който религията казва и при жените да се отрязва нещо си, да няма стимулиране и жената да не може да усеща никакво удоволствие от секса. Но просто религията им така казва и те са се примирили с това и никой не се интересува от нашето мнение, то просто няма значение за тези които са приели като нещо нормално тези неща.Възпитанието е важно.

# 51
всеки да решава за собствените си органи Peace

# 52
...Всеки да си взима решение за собствените органи.... Peace
Именно, проблемът е че никой не пита детето и не му дава право на избор, да прецени като порасне какво да прави с тялото си! Дона, съгласна съм с теб, че премахването на отделни части от тялото по хигиенни причини не е обосновано!

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 13:32 от Meri 4

# 53
Допада ми , защото е хигеинично, но не знам дали бих се осмелила да взема такова решение за своето дете  Thinking

# 54
хихи не, всъщност щях да попитам как е секса, че на такъв още не съм попадала  Laughing

Няма разлика  Peace

Ще ми обясните ли какви могат да бъдат медицинските причини, които налагат обрязване?  Thinking

# 55
  • Boston, MA
... Ще ми обясните ли какви могат да бъдат медицинските причини, които налагат обрязване?  Thinking

Фимоза (не нормалната физиологична фимоза).

# 56
Ще ми обясните ли какви могат да бъдат медицинските причини, които налагат обрязване?  Thinking

Много тежки вродени фимози, фимози при диабет, аномалия на препуциума (къс френулум).

# 57
Благодаря! Единственото, което ми хрумваше е така нареченото "срастване" на препуциума, сега знам, че се казва фимоза  Peace

# 58
  • Плевен
Против. На тези, които изтъкват мотива "хигиена", бих препоръчала да си изрежат срамните устни, там нуждата от хигиенизация е още по-голяма.
smile3521 newsm10 smile3501

# 59
  • край голямата локва
smile3521 newsm10 smile3501

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт