За и против обрязването

• 15 358
  • 325
  •   1
Отговори
# 285
Ваксините поне се поставят с цел предотвратяване на животозастрашаващи болести, друг е въпросът че понякога и те имат странични ефекти. Един от участниците във филма разказва нещо от рода на това, че обрязването е древен арабски ритуал, породен от големите пустинни жеги и липсата на вода, вероятно тогава хората са имали някакво оправдание, не знам...но в случая говорим за  християнска Европа и за 21 век. Не оправдавам подобни ритуали и по религиозни причини. Не мисля, че миналите по този път и причиняващи това на децата си имат право да го правят. Представете си какво преживяват и 12-13 годишни момиченца от някои африкански страни, които биват обрязвани чрез изрязване и зашиване на клиторите им или и там имат оправдание...?! Нима е оправдание това, че жената няма право да изпита удоволствие при полов акт, а е създадена само да ражда деца?! Мисля, че човечеството трябва да каже Не на подобни издевателства или поне да се даде право на детето да реши когато порасне как иска да изглежда половият му орган, но да се отстранява жива плът ей така, защото "стадото" го прави, е не го разбирам. Що се отнася до хигиената, всеки мъж с добри хигиенни навици не би имал проблеми и без да е обрязан.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 17:45 от Meri 4

# 286
Понеже стана дума, аа ви кажа честно, в сравнение с това което едва не причини ваксината Пентаксим на дъщеря ми, предполагам, обрязването е като да ти резнат ноктите..

Дадох сравнението, единствено защото реакциите на децата по време и на двете манипулации са едни и същи. Не говоря за последици и т.н.
Поведението на родителите също е еднакво - държат детето да не мърда, докато то реве. Понеже се изтъкна, че горките се късали от жалостив плач.

# 287
Е да де, то децата плачат и при  слагане инжекции и приемане на лекарства, когато са болни, но това е в името на здравето и живота им, а при обрязването нещата стоят по друг начин и няма място за сравнение с ваксини, нокти, коса и др.п.

# 288
Тези деца донякъде знаят какво ще им се случи, чуват писъците отвътре, виждат как изнасят вече готовите деца.
А дъщеря ми по същия начин се е теглила и за играчка, но не бих го сравнила.

# 289
  • Canada
И аз съм се замисляла над въпроса с обрязването, но както повечето мненияв темата - реших че най-добпре той сам да си реши като порастне...  Peace

# 290
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз пък се чудя защо по нашите земи обрязването се извършва в толкова късна възраст.
При евреите и в арабските държави се прави, когато бебето е на няколко дни. Така е според религията.
Ще съм благодарна на автора на темата, ако обясни. Не се заяждам, питам просто. Peace

# 291
Ще съм благодарна на автора на темата, ако обясни. Не се заяждам, питам просто. Peace

И аз исках да помоля Радослав да обясни защо се извършва на такава възраст  Peace

# 292
  • Sofia
В Щатите също се прави още в родилния дом. На няколко дни.

# 293
В Щатите също се прави още в родилния дом. На няколко дни.

По желание!!!!!

Интелигентните и образовани родители отказват!

# 294
  • софия
Писала съм по напред че сина ми има повече кожичка и доктор ни предложи да го обреже,  аз  казвам на мъжа ми, че като порасне детето да си реже каквото иска, но той ми обяснява че докато порасне ще мине през пубертета и това щяло да му докара комплекси има резон в думите му и, ако аз съм нещо виновна че не сме го направили докато е бебе, а вече  е голям и не бих си простила #2gunfire

# 295
Писала съм по напред че сина ми има повече кожичка и доктор ни предложи да го обреже,  аз  казвам на мъжа ми, че като порасне детето да си реже каквото иска, но той ми обяснява че докато порасне ще мине през пубертета и това щяло да му докара комплекси има резон в думите му и, ако аз съм нещо виновна че не сме го направили докато е бебе, а вече  е голям и не бих си простила #2gunfire

Няма резон в думите му.
Ако е обрязан със сигурност ще се различава от другите и това може да му докара комплекси.
А наличието на малко повече кожа си е просто природа и едва ли е толкова забележимо, че да го притесни особено.

# 296
tzvetihc, потърси още поне 2-3 лекарски мнения, защото това не ми звучи правдоподобно.

# 297
Колко е тая повечко кожа, колко мм(см) висят?
Вие бяхте ли забелязали(смятахте ли че има проблем) преди думите на тоя доктор?
Убедена съм че с порастването ще настъпят промени и може след време да не е така, освен това сигурно ще има и други момченца като него в у-ще (детска градина), а ако е обрязан ще е единствен... пък и те сигурно само там гледат и се сравняват  Crazy....Да ви имам и притесненията...

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 18:15 от Arizona

# 298
  • Пловдив
Против. Повечето мъже в България не са обрязани и като гледам, нито имат притеснения от това, нито имат намерение да се обрязват. Относно подигравките - склонна съм да приема, че обрязаното дете би било подложено на присмех от съучениците си, което може да доведе до комплекси. И не разбирам наистина защо, ако природата е създала мъжа по този начин, ние трябва да се намесваме? (разбира се, изключвам случаи, в които това е наложително поради дадени причини).

# 299
Още 35 хасковлийчета обрязаха днес по принуда от родителите им: http://www.hsnovini.com/?p=6657
Sick Sick Sick

А защо ли са в униформи с пагони...?

Общи условия

Активация на акаунт