Срастване при момИченцата-2

• 118 489
  • 543
  •   1
Отговори
# 105
Дефламолът спомага и за изграждането на нови повърхностни клетки на кожата, т.е. за по-бързото и заздравяване и следователно за по-малката вероятност да се слепи. Но, Божа работа.

# 106
Да и ние през деня сме с дефламола и наистина помага...до една степен.А за през нощта ни изписа някакъв друг крем-МАКМИРОР КОМПЛЕКС.Два дена минаха от отлепването и пак имаме съвсем малко срастване...от време на време се опитвам да придръпна мястото,но немога  Sad Ще видим какво ще стане...

# 107
Включвам се отново...
Оставих малката за около месец без да и правя нищо и за това време пак беше почнало слепване от към ануса с размер половин сантиметър.След баня я дръпнах рязко,малко я заболя,намазах мястото и сега има леко срастване от порядъка на 1,2 мм.Не дърпам всеки ден,но пък поне дава да я гледам.На бенките им казва "бубу" и веднъж имаше някакво черно боклуче(папулка  Mr. Green) около дудата и си помисли,че е бенка.Аз я махнах,но с уговорката да я видя и да я намажа,за да мине бубу-то и сега всяка вечер играем целия театър с бубу-то.Направо не знам като порасне още какво ще се правим.Сега е на 2 г.2 месеца,памперс носи само вечерта като спи,така е от 6 месеца...

# 108
И при нас срастването се повтори  по същия начин, от към ануса около 1-2 милиметра. Пробвам с лайката, за която споделихте, но не виждам ефект, аз ли не го правя както трябва, не ни ли действа, не разбирам

# 109
Зоуина, всичко правиш както трябва, но на всяко дете му действат различни неща. И при нас баните не могат да помогнат по никакъв начин за отлепване, нито смрадлика, нито лайка...килограми съм варила вече. Само лекар ни помага и това е. При моето дете съм установила, че Прополдерм-а е много по-ефикасен, отколкото Дефламол-а. За дълъг период от време имам предвид. Защото в първите дни след манипулация и аз мажа с Дефламол, заради свойствата му, които бях смоменала по-напред. И мажа всяка вечер, защото лятото, когато за месец и аз я бах оставила без наблюдение се беше сраснала изцяло. Няма край тази мъка! ooooh!

# 110
Роксана, аз разлипих с Овестин и си спестих травмирането на детето, но вече ме е страх да мажа. Наистина проблема е след това, как да поддържаме да не слепва. И аз мажа с мазен крем, който ми го приготвят в аптеката, но по малко си сраства в края

# 111
Лайката и смардликата по-скоро дейтстват антисептично, отколкото да спомогнат разлепването.В лайка я киснех при първото разлепване (от смрадликата ме беше страх да не пие от нея,тъй като я оставях по 15-тина мин.в легена с лайката да се кисне до кръста и от време на време си пийваше от нея  Embarassed Laughing),скоро не съм.Наистина не трябва да се оставя да слепне и да се подръпва поне по 2 пъти в седмицата и всяка вечер да се маже с мазен крем,аз използвам най-обикновен вазелин.

# 112
А при нас Овестина не помогна докрая и пак ходихме на разлепване  Cry. Сега в четвъртък пак сме при Сираков. Почти на половината се е затворило. Може и да не е спешно, но понеже ни предстои едно ходене по чужди страни и там като не знам ни доктори, ни нищо... Иначе, ако се наложи пак ще ползвам Овестин след 6 месеца. Дано тогава да не е толкова сраснало. Дано, дано... Дано всички момиченца се отърват от този проблем Sad. Милите, малки душички!

# 113
Ние ползвахме Овестина доста дълго - 40 дена, по препоръка на моя доктор, който каза, че може до 2 месеца и разлепването започна чак след трийстия ден. А с лайката аз само я намазвам с памук, дали да не пробвам да я слагам в легена, вие така ли правите ?

# 114
  • София
Почти на 4 и половина сме, дали не съм ужасно закъсняла..... Sad

Вчера ми сподели, че я боли и я измих и започнах да мажа с крем здраве.....изобщо не виждам дупчица....разтворих внимателно, но само тъкан виждам. Как досега нищо не ми е направило впечатление. Направо се припотих.
Ще я водя тези дни до лекарката.

На тази възраст вече при хирург вероятно трябва да се ходи...?

Благодаря ви за мненията и помощта!

# 115
mila71  Не си закъсняла, Кали на година и половина беше така Sad, без абсолютно никакъв отвор. Не сме ходили на хирург, а при Сираков. От тогава на сам, я мажа всяка вечер и въпреки това, в един момент пак започва срастването. Чаках я около половин година (без да спирам да я мажа)да видя до къде ще стигне. Затвори се до половината, но явно от ежедневното мазане с крем не стана така плътно и в един момент просто рязко я дръпнах докато я мазах. И няма проблем. Сега го правя при съвсем малко срастване и не я боли.

# 116
  • София
Благодаря ти, Dory! Другата седмица ще посетим личната и вероятно ще ни прати в София. Тук надали ще има кой да направи нещо. Има АГ спциалисти, има и хирурзи...Simple Smile но дали ще се навият кой знае.

Четох, че в доста случаи нещата пак се връщат в старото положение....ето това е неприятното, че май не е интервенция, която се прави еднократно...... Sad

# 117
mila71, аз ти препоръчвам преди да отидеш да я разлепят да прочетеш внимателно тук и за другите варианти за справяне с "проблема". Детенцето ти е голямо, няма да забрави манипулацията и неудобството след нея, а освен това е на възраст, на която неминуемо цялата тази история ще фокусира вниманието й върху половите й органи по един изкривен начин(за което е раничко според мен).
Дано бързо се оправите в ситуацията, каквото и да избереш.

# 118
  • София
О, да, разбира се. няма да бързам. Ще чуя мнението на личната и ще чета за други вариянти. Права си, че вече е голяма. Ако се наложи манипулация ще й обясня с простички думи, че както се наранява ръчичката или гърлото става червено, така и там мястото се е  разболяло. Но ще помисля добре преди да реша.

С упойка ли правят манипулацията?

# 119
Ами може да си купиш някакво спрейче за да напръскат непосредствено преди манипулацията. Не навсякъде го предлагат, не знам при д-р Сираков как е. Тя самата манипулация не е болезнена и е за 2 секунди. Зорът е след това, докато пишкат.

Общи условия

Активация на акаунт