Срастване при момИченцата-2

• 118 475
  • 543
  •   2
Отговори
# 90
Дъщеря ми също беше с АД, но го израстна. До 1г4м имаше и непоносимост към млечни храни. Кожата й е много бяла.

# 91
Моите момичета не са много бели, нямат и никакви алергии.

# 92
dunaika, след като преодоляхте АД имаше ли промяна със синехията?

# 93
dunaika, след като преодоляхте АД имаше ли промяна със синехията?

За съжаление, не. Слепването си е налице.

# 94
А, промивки с лайка пробвали ли сте? Аз само с това успявам без да дърпам или да я водя по доктори! ЛЛ ни го каза - ПОМАГА!! Само че след време пак се слепва!! Редовно я следя и като забележа слепване пак почвам промивките! За около седмица  промивки сутрин и вечер, и е без проблем нито е зачервено нито има следа от слепването!!!! Само че след време пак се завръща и отново и отново....

П. П. дъщеричката ми е на 1г. и 6м. забелязах слепването още като беше на 2м.

# 95
shantamany , как ги правиш тези промивки...с пакетчета лайка или купуваш от тази, която е в билковите аптеки. Мисля да пробвам и по твоя начин.
Малката  отново е с леко срастване. Мажа я с  крем всяка вечер, придърпваме...и то милото вече така е свикнало с тези процедури, че не и прави впечатление.

# 96
и аз исках да попитам за лайката, разкажи ни малко по-подробно как го правиш

# 97
Здравейте и от мен  Sad На 16 януари 2011 и аз видях моето момиченце(на годинка) напълно слепено.Бях в шок.Чувствах се виновна и т.н. ConfusedНа 17(понеделник) ходих при педи-то,взех направление и хайде после в Мед.център  Санита-Варна при д-р Х.Христова.Прие на веднага,поиска да я види и аз и казах да не я цепи веднага... а тя точно  обратното почна я почна Sick .След няколко минути рев я остави с  думите-то бая е сраснало,няма да стане от един път.Предписа ни Дефламол и сряда пак на извика.Отидох този път с приятелка,че да ми помогне и успокои.Пак на цепна и каза,че е готово вече.Попитах я за изследвания,тя каза че сега според нея няма нужда...да отида пак след 30дни.На следващата сутрин като я мажа с крема видях,че дупката е около 2/3-не е отворена напълно(а според мен не е възможно за една нощ да се слепи).Не отидох веднага.Няколко дена почти не е пикала,а нощем беше ужас реве и с нещо не се успокоява.Сега след като отмина този период и отшумя тоя грип мисля утре пак да я заведа,защото вече е на половина слепено.Не искам този кошмар да го преживея пак,на май нямам избор.Най гадно ми е това,че не ни сложи никаква упойка или спрей.Четох темата и не знам какво да правда пробвам ли с тия кремове?Или да отида при друг лекар?Още колко пъти ще се повтаря това срастване? Shocked
п.п: а това с чая дали ще ни помогне?И ние сме белички,слагаме памперс когато излизаме някаде,а вкъщи е без.

# 98
kezi90, моя съвет е да отивате в София при Сираков. Колко още ще се тормози така това дете? Знам какво е и аз първите два пъти като не знаех какво да правя водих дъщеря си да я дърпат. Повече такова нещо няма да допускам. Знай, че колкото по-агресивно се отваря срастването, толкова по-лесно се залепя после. А колко често ще се случва е божа работа. И след такива интервенции се киснете в смрадлика или лайка.

# 99
Роксана,благодаря ти за отговора Hug .Всички имат различни мнения за д-р Сираков.Днес се уговорих с д-р Христова и утре на обяд сме там.Ще я питам за други варианти-без скалпел,но малко се самнявам да ми каже нещо конкретно.Предния път като я питах дали пак може да срасне,тя каза че зависи от мен....а още на следващия ден беше слепено пак.Правех и промивки със смрадлика,не съм я държала във водата.Направих всичко каквото ми каза,но ето че не е от това.  Crossing Arms               

# 100
kezi90, Сираков не използва скалпел, а едно приспособление, наречено тъпа сонда. Това представлява пръчка с топче накрая. Всъщност не реже, а отлепва. Освен това прави манипулацията изключително умело и професионално. Трае не повече от 2-3 секунди. След това мястото е по-скоро като протрито. Действително мненията за Сираков са различни, но лично аз съм много доволна от него. Той разлепва малката ми дъщеричка през лятото и до ден днешен не се слепила отново. Мажа я понякога с Дефламол и правя седящи бани в смрадлика от време на време.

И не се притеснявай, всичко ще бъде наред! Hug

# 101
rumichka мерси Hug...извинявам се имам грешка и нашия инструмент беше едно дъго като  кука и имаше нещо по края,не е скалпел ама мислех,че е на същия принцип,не знаех,че е с тъп край Crazy

# 102
kezi90,  не съм съгласна с тази докторка, че зависи от теб, дали детето ще се слепи. Ако си имала възможност да прочетеш цялата тема ще видиш колко грижи сме полагали всички и децата пак са се слепвали. Не си го слагай на сърце да си мислиш, че ти си виновна, защото не си! Слепването е строго индивидуално за организма на детето. Майките тук сме пробвали какво ли не, но успехът настъпва, когато дойде момента на израстването на проблема. Дано се оправите бързо и колкото може по-безболезнено за детето, защото повярвай ми, когато детето е по-голямо подобни болезнени и често повтарящи се манипулация оказват психическа травма, която никак не е за пренебрегване.

А ние в края на месеца ще ходим пак до София. Срастването се стопира до едно ниво и аз се надявам с всяко следващо разлепяне да се сраства все по-малко, докато накрая спре.

# 103
Роксана,мерси за подкрепата...дано и вие се оправите по-бързо Praynig.Ей сега се прибрахме,пак я отлепиха,но този път беше съвсем малко слепването..надявам се вече да не се повтаря.Ще пробвам и аз с тази лайка и дано да има ефект.Ако стане пак обаче и ние ще хванем пътя за София...така всеки месец не мога да я измъчвам. Cry

# 104
kezi, освен лайката, добави и тетра, а също и мажи обилно с Дефламол. Според мен той предпазва от слепване, защото е много мазен и се получава като защитен филм върху кожата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт