Срастване при момИченцата-2

• 118 584
  • 543
  •   1
Отговори
# 75
dunaika, правихме стерилна урина - в нея се изолира само протеус и влагалищен секрет, макар че то не е точно влагалищен - със стерилно тампонче от страните на малките устнички и входа на влагалището. Там се изолира протеус и ентерококи.

# 76
Здравейте и от мен. Hug
И аз вече съм се побъркала с този проблем. Три пъти съм я водила при АГ за процедурата, но детето вече е толкова травмирано и не смея да я заведа отново, защото срастването продължава да е налице. Последния път дори тъпата гинеколожка не беше свършила никава работа #2gunfire
Затова съм решила да приложа този път хормонално кремче.
Говорила съм с още двама лекари. Единия ми каза да я мажа с овестин, другия го отрече и ми изписа Линоладиол.
И двете неща съм ги купила и незнам към кое да се ориентирам Rolling Eyes
Пуснах и тема, но там никой не ми отговори.
Моля, някой да ми сподели, колко време се маже и колко пъти на ден помогна ли кремчето и някакви странични ефекти наблюдавани ли са?
Благодаря! Hug

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 23:45 от Щастлива Бубичка :)

# 77
Бубичка мила, върни се малко назад, темата е пълна с разкази.

# 78
Момичета, някой пробвал ли е да се справи с този проблем чрез хомеопатия?
Аз вече не знам как ще я доживеем до пубертета.  Cry На 24 ноември ходихме при Д-р Сираков, а на 10 декември забелязах, че малката отново има срастване около 1мм. Ужасена съм! Какво е това нещо!? И през цялото това време сме се киснали в смрадлика и съм мазала с Дефламол.
 Cry

# 79
Момичета, някой пробвал ли е да се справи с този проблем чрез хомеопатия?
Аз вече не знам как ще я доживеем до пубертета.  Cry На 24 ноември ходихме при Д-р Сираков, а на 10 декември забелязах, че малката отново има срастване около 1мм. Ужасена съм! Какво е това нещо!? И през цялото това време сме се киснали в смрадлика и съм мазала с Дефламол.
 Cry

Няма нищо, че има пак срастване. Разлепеното място реагира като рана и зараства, важното е, да не се затвори на пълно. Не я тормозете пак с лекари, а продължавайте да мажете с мазен крем и да разтваряте леко там, където не е залепено. Ще видите, че само ще се разлепи с времето Peace

# 80
Dory, благодаря!
Аз никак не искам да я водя при лекари, затова рискувах и с Овестин. Виждам, че детето се травмира от прегледи и процедури и това ме плаши повече от всичко. Ще мажа, то е ясно. Опитвам се да подръпвам или да понатискам с пръст, до колкото е възможно. Старая се да не прекалявам и да не наплаша детето, че ще я боли и когато аз пипам.
Добрата новина при нас е, че уморихме Протеуса. Ентерококите още не съм ги проверила, че днес без да искам замърсих пробата.

# 81
А Овестин откъде взе, Роксана?

# 82
  • София
не ми се искаше да се налага да се записвам точно в тази тема, но всъщност съм благодарна че я има, защото точно от нея разбрах че и ние имаме такъв проблем....

след консултация с моя АГ се потвърди.... има малко срастване, засега е малко, но го има. Та тя /АГ/ ми каза да мажа с дефламол и да придърпвам леко.... но не става, тя не дава, плаче, и рита с крака.... Ако не се отлепи ме съветва да отида в Майчин дом при д-р Сираков или д-р Лазарова в Токуда ....

Все още се чудя се дали да не опитаме с кремчета? .... Но това че са на хормонална основа малко ме притеснява ..

BTW Междувременно споделих с една приятелка и тя като погледнала и при тях го имало.... защо тия педиатри не ни обръщат внимание къде може да се очаква проблем и да следим ?!?!

сори за дългия пост... Rolling Eyes

# 83
Овестин ми изпрати една приятелка от Швеция. Там не са и искали рецепта, понеже напред в темата бе споменато, че в някои страни искат рецепта в аптеките. Можело и с такава издадена от български лекар. В България последно разбрах, че и глобулите са спрени от внос.

elvirka, не бързай да водиш детето на лекар щом е още малко срастването. Опитвай с мазни кремове или Дефламол, както са ти казали. Понеже това е първото срастване има по-голяма вероятност да се раздели по този начин или да остане малко.

# 84
  • София

elvirka, не бързай да водиш детето на лекар щом е още малко срастването. Опитвай с мазни кремове или Дефламол, както са ти казали. Понеже това е първото срастване има по-голяма вероятност да се раздели по този начин или да остане малко.

Роксана, благодаря за изразеното мнение Hug
Права си няма да бързам!

# 85
Ако някой не може да намери овестин, имам 5 глобули , мога да ги дам.

# 86
Здравейте момичета,
Момиченцето ми е на 1г. и 4мес. Преди месец ни разлепваха, но после си пропуснахме контролния преглед. Сега отворчето на влагалището е отворено, но не виждам отворче на уретрата и това ме тревожи много. Моля, мамите на момиченца на тази възраст да погледнат и да ми кажат вижда ли се ясно отворчето на уретрата или не сме си решили проблема!

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 10:05 от malta

# 87
  • София

момичета искам да попитам мазането с мазен крем и/или дефламол на всяка смяна на памперс ли да го правя? този крем върху лигавицата там, дали е безобиден... все пак са си някакви химии... ох ще се побъркам направо

Бубичка, овестин на глобули какво ще рече? иначе аз бих искала да пробвам с кремчета първо преди да ходим на лекари...

Малта, при нас също не се вижда уретрата защото при нас малките устни са слепени в горната си част до над влагалището. всъщност сега се сещам че като придърпвам така както ми е казала лекарката в горната част където е уретрата се отлепило едно процепче, и предполагам оттам урината си намира път... тоест при нас наистина е малък участъка на слепването но тя хич не дава да я придърпвам, рита като магаре  #2gunfire

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 17:23 от elvirka

# 88
Д-р Сираков каза, че Дефламол може да се ползва много дълго време точно там, на лигавицата. Аз използвам и един мехлем с пчелен клей - Прополдерм, който изрично е посочено, че става за лигавицата на интимните части. Иначе не смея да мажа с други кремове. На опаковката на Дефламол-а пише да се ползва два пъти дневно. Сираков на мен ми каза-веднъж, след миенето вечер. Мисля, че на всяка смяна на памперса ще е много.
Малта, аз там не съм се заглеждала много, защото малката не стои мирна дълго време и честно казано, не знам какво трябва да видя. По-добре я заведи на преглед, ако нещо те безпокои. Би трябвало и личната лекарка да ти помогне.

В един руски сайт мярнах, че лекар препоръчва мазането с рибено масло. А сега де?

# 89
Тази темичка нещо поизостана, та да я побутна напред.
Майчета, стана ясно, че децата имащи този проблем са по-често с много бяла кожа. Интересно ми е обаче колко от тях имат и друг проблем с кожата, някаква алергия. Ние например сме с атопичен дерматит, неустановен от какво се провокира. Изключително суха и обрината кожа по краката, лицето и ръцете. Как е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт