Срастване при момИченцата-2

• 118 558
  • 543
  •   1
Отговори
# 165
Влизам, за да изразя възмущението си от д-р Сираков, който прегледа дъщеря ми без ръкавици  Sick Изчетох 20 страници от предната тема колко бил готин. Направо ме е страх да си помисля какво правят неготините ooooh! 40лв как пък не са достатъчни за едни кирливи ръкавици.

# 166
  • София
момичета много сме притеснени - моля ви помагайте  Praynig
на племенницата ми забелязахме , че няма дупчицата ( влагалище ) тя е на 2г.5м.  сестра ми много се притесни и не знаем какво да правим
 това срастване ли е ?
при кого да отидем да направи манипулацията ?
 болезнено ли е ?

моля ви пишете ( може и на лични )  Peace

утре отиваме при доцент детска гинекология в майчин дом ( не знам как се казва ) моля ви за отзиви!

сега се връщам да чета - но пищете ми час по скоро , че вече ще изтрещя от проблеми  Cry

п.п. пак аз има ли кремчета с които най напред може да се пробва отлепването преди евентуална интервенция ?

интервенцията с упойка ли е ? пускат ли родители при детето докато трае манипулацията - зададох ви сто въпроса , но отговорете ми моля ви , че вече цялото семейство сме в стрес - особено сестра ми е неутешима...
чакам с нетърпение да пишете  .

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 12:47 от reniris

# 167
reniris, да, това е срастване. Доктора най - вероятно е Сираков. Аз съм водила дъщеря ми при него и няма да го повторя! Виж поста на Soleil*, освен немарливостта, аз мога да добавя и че е ужасно груб и децата минават на конвейер. Няколко пъти съм го писала и ще го направя за Н- ти път- докара на детето ми ужасен стрес (и до днес е недоверчива към лекари) и с усмивка ми съобщи, че ще идем още много пъти... да, ама не! Моята препоръка е да пробвате първо с много мазни кремове - напр. вазелин от невен. Банята, ако може да е във вана или корито, да продължава малко по - дълго, за да "набъбва" кожата (ама и аз го обясних  ooooh!), след това да се маже с крема, като леко се придърпва. Пробвайте така десетина дни... би трябвало да има ефект. При нас има. Има майки, които мажеха с хормонално кремче (предписано от лекар) и също имаше ефект - без стрес и драми. Дано се включат, за да дадат името, че аз не го помня. Но, по какъвто и начин да се разлепи - това с мазането и придърпването си остава, за да не се случи пак. Успех! Peace

# 168
  • София
разбрах те мила - много добре си обяснила , но сега сме в стрес цялата фамилия и сестра ми иска всеее  пак да я погледне лекар - къде на друго място има лекар - може и частен само да помогне с добър съвет  Praynig

# 169
reniris, първо се успокойте. В болшинството от случаите това е нещо нормално за тази възраст.  Нека я погледне лекар и да си каже мнението, пък после вие ще решавате. Аз понеже изчетох преди това темата назад и видях, че някои майки са се оплакали, че при прегледа лекарят без да ги предупреди разлепва детето и понякога това води до стрес, направо си му казах, че не искам да се предприема нищо преди да ми се каже как са нещата и т.н.
Дори ти е дала много хубави съвети.
На една позната от Германия момиченцето го мазаха с хормонален крем  и се оправи. Там по-рядко се решават на рязане.

# 170
  • София
да споделя  bowuu
ходихме на детски гинеколог в майчин дом при - Д- р Сираков
( това не го решавах аз , а сестра ми - все пак детето е нейно )
аз влязох с тях на прегледа за да помогна ако нещо се наложи - голяма паника нямаше от страна на детето ,но... сестра ми се разплака от умиление
държах крачетата ( на мен се падна - сестра ми нямаше тази сила ) , но за наше учъдване всичко беше за секунди и докато малката се усети че трябва да плаче , вече я обличах
да стреса е голям - манипулацията е бърза
дано сега всичко е ок и не се получи отново срастване ( за което се самнявам понеже сестра ми я е страх да пипа там и не знам как ще се справи )
това за сега
ДОВОЛНИ СМЕ ОТ ДОКТОРА - всичко което питахме обясни и поясни !

# 171
reniris , радвам се че всичко при вас се е оправило засега, но следващите 2-3 дена ще са болезнени за детенцето като пиша-отдолу си е като жива рана и трябва да се промива и да се маже, но то това са ви го обяснили.
От тук нататък сестра ти ще трябва ежедневно да  следи за проблема, че вероятността малката да се слепи отново е голяма.
Малката ми щерка е на 4г. почти, а я разлепиха преди да навърши 2г. Проблема си го имаме и периодично си се слепва...и в момента е така - съвсем малко, но...Мажем се с крем Павлодерм, крем Здраве-бебе и се гледаме почти всяка вечер, като понякога попридърпвам за да не се сраства нанагоре.

Търпение, смелост и постояство  Hug за всички майчета в темичката Simple Smile

# 172
reniris, много е неприятен този проблем, но с времето сестра ти ще се успокои и ще свикне. Трябва, защото няма кой друг да полага тези ежедневни грижи. Аз ще добавя, че срастванията предразполагат и към по-чести инфекции, така че хигиената не трябва да се отпуска. За предпочитане е по-радко ползване на мокри кърпички и по-често на вода. Имайте едно на ум!
Колко често ще поглеждате детето вечер ще разберете сами. Всяко дете е индивидуално. Някои мажем всеки ден, кой поради страх, кой поради нужда Simple Smile. След като свършите с дефламола, започвате мазни кремове - Здраве -бебе, Бочко, Павлодерм, вазелин- чист, вазелин с невен или ако има с лайка, може домашно приготвен мехлем от мас с невен. Аз ползвам Прополдерм- вазелин с прополис...изобщо нещо мазно и антисептично евентуално.

За хормоналните кремове. Овестин- но в България го няма и трябва някой от чужбина да ви го изпрати. Имаше по аптеките овестин-глобули, но за известно време бяха изчезнали и не знам дали са зареждали пак. Те се топят на водна баня. Мажи се съвсем по малко, но да не изпадам в подробности.

Ние в момента сме до под кривата круша. Последно мазах с Овестин, че беше почнало да се затваря изцяло. 30 дни и абсолютно никаква промяна  Shocked, поне се задържа да не се затвори напълно. Сега чакам, както винаги, мажемс мазно, мием чат-пат със сребърна вода или вода с Цитросепт, че често за зачервява и почва да я сърби - "хващаме" по някоя бактерия за разнообразие и да не ни е скучно и така Simple Smile Стана вече на 4-ри години. Да видим как ще е около 5-тата, а до началото на пубертета не ми се мисли колко има още... Confused

# 173
Здравейте. Следя темата от време на време, поради лека параноя от моя страна и поради това, че дъщеря ми е с много чувствителна кожа. Вечно подсечена и нищо не помага. На 1г. и 10м. е.
Притеснена съм относно евентуално слепване при нас.
Никъде в нета не мога да намеря графично изображение на това как трябва да изглеждат бебешки/детски гениталии на момиче. Търся в нета, не защото не знам как изглеждат моите, а защото става дума за малко дете все пак. Както някъде из темите тук една майка беше писала: "Изобщо не ми е идвало на ум да ги сравнявам"
Ще пусна 2ва линка със снимки защото бих искала да задам въпрос, но без тях ще ми е трудно да го илюстрирам.
http://static.framar.bg/snimki/anatomiya/female_genitalia1.jpg
http://i2.imgbb.ru/img7/6/b/5/6b5eca5a14587987a50931176450a72e_h.jpg
Първата графика е на женски външни полови органи, а на втория линк има поредица от снимки на детски такива, извадени от подобна тема в руски сайт. На най-горната пише "норма".
При нас ситуацията е такава.
Изгледът е като горната снимка от втория линк, където пише "норма". Но аз се притеснявам, че все пак не е нормално. Ако погледнем първия линк, при нас (ми се струва), че има слепване на малките страмни устни, започващо точно под клитора и свършващо под уретера (или уретрата, не знам как е по-правилно), вагинален отвор си има.
Трябва ли да се вижда уретера?
Как да разбера има ли слепване?
Извинете ме за дългия пост.
Сигурно ще посетим лекар...

# 174
Според мен сте си добре Rolling Eyes не, че съм специалист, ама и моето момиче е така... Тя е малка все пак и няма как да й се вижда всичко... Така си мисля. Peace

# 175
5iaM , май наистина те гони параноя  Simple Smile. При моята дъщеря слепването е като на третата снимка от втория линк, няма как да не се забележи според мен.

При нас нещата пак отиват към лекар, няма и година от процедурата и пак се е затворило почти догоре. Мажа всяка вечер с вазелин с невен и придърпвам , за да отложа посещението .

# 176
Тя е малка все пак и няма как да й се вижда всичко... Така си мисля. Peace
И аз така смятам! 
Благодаря, че отговорихте!

# 177
При нас голям кошмар!До този момент не бях чувала за такова срастване.И за няма 3 месеца пихме суметролим,панцеф и сега ксимебак.Все до цистит стигахме.Нашата лична все вика,че се правела,че я боли.100 вида глисти изследвахме ,докато не реших да я запиша за нефролог.Оказа се,че няма откъде да пиша.Нямаше за кога да чакаме за гинеколог и действа веднага.Изписа ни Ксимебак,душ-гел СЕбамед(не знам дали е подходящ,казва,че гинеколозите го изписвали),киснене в смрадлика(а мен кога ми оперираха шийката с това киснене си докарах инфекция и гъбички,но пък не бях пила аб) и мазане с дефламол.
Какво трябва да правя оттук насетне?Ще ходим на преглед след 2-3 седмици,но дотогава ми е много притеснено.

# 178
janka2002_ ние след разлепването се миехме с калиев перманганат за дезинфекция, после мазахме първо с лидокаин, после сменихме с дефламол, че и щипеше доста от лидокаина.
Попрочети из темата...има много полезни неща(поне на мен ми бяха).
Колкото до ЛЛ...познато ми е чувството когато не те вземат на сериозно, а виждаш, че има  някакъв проблем при детето.

# 179
Момичета и ние се сбльскахме с този проблем,но тя падна в банята,подхльзна се и се отвори  малка дупчица,частична,отидохме на детски гинеколог,който я цепна и я  доотвори,направо се бях толкова притеснила,тя имаше само един мальк отвор през който пишкаше,и който аз мислех,че е нормален  за малко дете, на 2 годинки и кьде са тези педиатри,  #2gunfire които трябва да обясняват,да ни карат да набл'даваме момиченцата си,да гипреглеждат иприсьмнение,да ни пращат наконсу;таций,или поне да ни казват какво да правим,за да не се получи пак.Сега я мажа с дефламол и бани сьс смрадлика правим,ужасьт беше голям,ако не беше станало  така,да посетимгинеколога,знаетели какви са последствията,инфекций в бьбреците се получават,не ми се мисли,слава богу всичко мина добре .

Общи условия

Активация на акаунт