Идеи за бизнес - 8

• 125 886
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Заинтригувахте ме с тези късметчета сега Laughing от къде се купуват, къде стоят в машината?

Оххх и коя ли марка прави най -добро кафе? ( марка машина и марка кафе)

Много е популярна тази Лаваца!  И скъпа! Като ти кажат "Ама кафето е Лаваца", значи трябва да кихнеш поне левче за еспресо. Аз не го харесвам, обаче. Е, продавам Лаваца, ама продавам и още 3 вида кафе.

Късметчетата в повечето случай ти ги дава дистрибутора на кафето.

Сетих се, че преди няколко страници Каспър /май тя беше/ спомена, че е публикувала тук някакви "еврейски бизнес съвети". Каспър, дали ще е удобно пак да ги пуснеш? Това за стъпалата и връзката им с оборота го видях на живо тия дни и се сетих за теб! Laughing

# 661
Лаваца, да, но аз искам хубаво кафе, което да продавам на 30 ст.

# 662
Няма такова! Laughing
То може и да има, ама едва ли е това готово пакетираното, което ти доставят фирмите. По-скоро, ако наистина разбираш от кафе, да си направиш сама микс от насипно. Моето кафе /т.е.едно от кафетата, които продавам/ се казва Баристо. Доставя ми го фирма, струва 20 лв./кг. Харесват го повече от Лавацата. Продавам го за 50 ст. Малка е надценката, ама такива са ми клиентите в момента.

# 663
Аз разбрах, че ако работиш с такова насипно не ти поемат гаранцията после Rolling Eyes

# 664
А, забравих да споделя, че до машината смятам и да сложа автомат за презервативи Mr. Green

# 665
Гаранция за какво?

# 666
Ами на тези рециклираните им е 6 м. гаранцията и ако не зареждаш от фирмата кафе, в случай че стане нещо с машината ти итпада гаранцията.

# 667
Цитат на: vaskostoyanov
Като цяло сме преминали през доста идеи и все още се обмисля нещо.Друго, което мога да пазаря от чужбина(Англия) на мн добри цени е козметика, обмислял съм и идеята за английски шоп от тия където продават преоценени стоки и подобни..
Не ми се вижда реално да купуваш от Англия и да го продаваш у наше село.  Simple Smile Т.е. където и да е в България.За лична употреба да, но за нас закъсалите българи...Ако можеш да измислиш нещо за износ в Англия ще е по-добре.  Peace

# 668

Сетих се, че преди няколко страници Каспър /май тя беше/ спомена, че е публикувала тук някакви "еврейски бизнес съвети". Каспър, дали ще е удобно пак да ги пуснеш? Това за стъпалата и връзката им с оборота го видях на живо тия дни и се сетих за теб! Laughing

ами няма такива, и тогава казах
през годините съм чувала разни като, те са предимно за търговия
1. за успех са важни три фактора - локация, локация и пак локация
2. бизнес се прави на кьоше
3. всяко стъпало ти отнема 10% от оборота
и разни други... Чувала съм вмъкнати в разни разговори, от хората, от които съм се учила.
Сега когато трябва да взимам някое решение, се питам тези, които ме учиха какво биха направили и като си отговоря, действам. Simple Smile

# 669
Чета темата от известно време и много се впечатлих и се осмелявам да попитам и аз един въпрос. Виждам, че много от вас се включват и активно и компетентно отговарят на хора, които искат сега да започнат някаква дейност. Много ама много се надявам, че и на моя въпрос ще има с кои да обсъдим нещата.
 Значи мои близки имат производство на зеленчуци, трудни са времената и не се правят пари от това нещо. Аз обаче започнах да си мисля как стои въпроса с пакетирането - т.е. обработени, изчистени и пакетирани плодове или зеленчуци. Нужно ли е специално помещение където да се пакетират и какви са изискванията на РИОКОЗ за това? Как става разпроняването, ако искаме да е в по-голям мащаб? Дали въобще българите ще обърнат внимание на пакетиран и изчистен зеленчук, готов за консумация, които се продава на пазара или в магазина?
Също имам едно нефункциониращо магазинче и си мислех дали да го зареда с плодове и зеленчуци и в този смисъл дали може да се започне дейността без всички изисквания като за обикновено магазинче (някои в темата беше писал, че само слагаш стоката и започваш да си продаваш, ако си производител - така ли е наистина?)

# 670
Какво помага, ако са опаковани?
Аз лично мразя опаковани плодове и зеленчуци защото излишните опаковки замърсяват и са излишни. 4 ябълки в тарелка и фолио. Ужасно е. Заради моите ябълки някаква пластмаса ще гние 1000 години. + това ми харесва  да си избера освен това. НО!!! Когато съм на зор с времето купувам салати в плик, нарязани ( по-точно накъсани). http://www.spesaonline.com/SOL/images/products/big/184410.jpg ili http://www.bonduelle.it/upload/immagini/imglarge34.jpeg
АКО са екологични опаковките, т.е от рециклирани материали идеята ти я харесвам, аз бих имала интерес, да.

Ха-ха Каспър, аз вчера докато си пиех кафето се сетих за това че бизнес се прави на кьоше.
От майка си го знам. И като се огледах, не съм баш на кьошето, т.е на самото кьоше е кафене, аз съм до него, но пак съм част от ъгъла:)) Дали важи правилото  Mr. Green

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 18:37 от 10 c's

# 671
енито, ти сериозно ли питаш?
В най-опростена форма се пресмятат приходите от продажби на стоки, услуги или продукция, ако ти трябва нещо допълнително-виж примерен отчет на приходи и разходи тук

сериозно, разбира се!
от четенето на темата разбрах, че повечето момичета се занимават с търговия. В посочения от теб отчет има нетни приходи. Питах знаят ли как се изчисляват брутни,нетни, печалба. Такива неща  Simple Smile

# 672
и аз се интересувам от  късметчетата за кафе от къде се купуват?

# 673
Здравейте, чета ви от време на време, и аз съм от лутащите се. Дойде ми идея да правя катми до училището тук при нас, защото такова нещо в нашия район липсва, незнам дали е коментирано това тук, съжалявам ако повтарям. Та, въпроса ми е, колко парички ще излязат документите за едно такова нещо, от хеито най - вероятно ще ме обрулят... ooooh!
Лека вечер!

# 674
  • На дивана, под юргана
Лаваца, да, но аз искам хубаво кафе, което да продавам на 30 ст.

Аз пък искам да ми плащат по левче за всяко изпито кафе, но досега не съм намерил кой...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт