Отговори
# 180
  • София
здравейте,
попаднах на темата и се записвам да я следя Peace
синът ми се роди 12 дена преди термин със секцио по спешност заради ужасна аритмия Confused оплаквания от операцията нямам никакви и съм благодарна на съдбата, Господ и д-р Ковачева, че спасиха слънцето ни. в разказа има една уловка, а именно ч две седмици по - рано или иначе казано 35 седмица постъпих в патология с 3 + разкритие, 80% изгладена шийка и ангажирана глава на бебето - започнал родов процес. нямах контракции и поради ранната седмица Панова ме натъпка с магнерич и след седмица ме изписа със 5 см разкритие, паднала тапа и никакви контракции.  Confused седмица по - късно запис на тоновете и секцио по спешност Tired - има ли връзка не знам. разминах се с нормалното раждане  което исках / и мечтаех за водно - дано ми се случи Praynig/ и се надявам втория път да се преборя. казаха ни да се пазим година и осем месеца и ние ''уж'' се пазим - каквото ни е писано и когато  Rolling Eyes ще следя темата с интерес  Peace

# 181
И аз ви чета с интерес и надежда. Буквално имам кошмари от предстоящото второ секцио. Даже ми е смешно, че когато споделя с някого страховете си, реакцията е: "Е, какво те е страх? Нали вече си го изпитала". Все едно някого да го гръмнат и после да не се страхува от пистолети и евентуално повторно гърмене. За първото раждане, преди почти две години, се бях настроила много позитивно, че ще е нормално и изобщо не бях подготвена за това, което последва. Сега като знам, какво следва и направо не ми се ще да идва този ден. Много ми се ще да не минавам пак под ножа, но си признавам, че и не знам дали ще се престраша да опитам пак да родя естествено. Около мен всички са категорични, че трябва да е секцио, а без подкрепа още по-трудно се престрашава човек. Имам още време до ноември, за да преценя, да говоря с лекар и да реша. Записвам се и тук, че е хубаво някой да ти говори с добро за варианта, който ти е на сърце.   bouquet

# 182
transi1, не твърдя, че в твоя случй е така, но разкритието може да регресира, т.е. от 5 см (примерно) да се върне на 3 см. Но малко се съмнявам, че при теб е така. Просто тази лекарка ми е много съмнителна нещо. Може просто да има други планове около термина ти.  Sick
Радвам се, че всичко е наред и че едно по едно притесненията, насадени от лекарите отпадат.  Hug

Атадар, добре дошла!  Hug Магнерича е магнезий, който се изписва при контракции, не би трябвало да даде отражение - стандартно лечение при преждевременно започнало раждане. А детето добре ли беше след секциото? Колко записа на тоновете направихте? Какъв му беше Апгара?
Аз също винаги съм искала водно раждане и не съм се отказала. Wink

Cappucino, нещата зависят от теб повече, отколкото предполагаш! А тук можеш да намериш подкрепата, от която се нуждеш, както и много, много инфромация. На първа страница има много ресурси, които можеш да погледнеш и които могат да ти помогнат при вземането на решение, така също и някои лекари от Варна, които вече са водили VBAC. Съвсем скоро ще направим среща във Варна по темата и разни скептични съпрузи са много добре дошли.  Wink  Междувременно можеш да споделиш термина си, за да те сложа на първа страница. Simple Smile

# 183
Криси, а кога ще е тази среща във Варна? Ние утре заминаваме в Бургас и ще стоим една седмица.. Дали ще е по това време? Бих могла да уговарям мъж ми да отскочим до Варна  Simple Smile

Атадар, добре дошла и от мен  Hug И аз искам водно.. Даже като гледах Първият плач... имаше една майка, която щеше да ражда с делфини... толкова ми се искаше да съм на нейно място, толкова спокойно и прекрасно беше всичко... Е, не успя да роди с делфините, че действието се разви прекалено бързо  Laughing, но..

Транси, имаш и моята подкрепа и стиснати палци  Hug

# 184
А, Сиси, роди, роди, онази, дето не сколаса щеше да ражда в морето, но делфини при нея не се предвиждаха.  Laughing
Срещата ще е или на 10-ти, или на 14-ти. Ще се радвам да успеете!  Hug

# 185
Хъм, явно не помня както трябва... А, абе не бе - имаше една в басейн с делфини.. една русичка и слабичка.. та тя не успя там, роди в една къща на леглото..  newsm78 както и да е, ще трябва да го изгледам пак  Heart Eyes
А за срещата - ще видим - 10-ти има по-голям шанс да се класира като че ли  Thinking, но ще ти звънна да ти кажа дали ще идваме - първо трябва да убедя мъжо да се разходим  Laughing

# 186
zozima, с удоволствие бих дошла на една такава лекция, тъй че чакам да се разбере със сигурност датата и мястото на срещата. Всъщност къде се провеждат обикновено такива срещи?
Прочетох повечето неща от първа страница и се самонадъхвам. Тепърва ще разговарям с доктора, който ми води първото раждане и ще видим какво ще стане. Терминът ми е за 5 ноември.
Много се радвам на всички, които са успели да се преборят с обкръжението и са родили естествено след секцио.
 А водното раждане направо ми се струва като мечта.

# 187
И аз ви чета с интерес и надежда. Буквално имам кошмари от предстоящото второ секцио. Даже ми е смешно, че когато споделя с някого страховете си, реакцията е: "Е, какво те е страх? Нали вече си го изпитала". Все едно някого да го гръмнат и после да не се страхува от пистолети и евентуално повторно гърмене. За първото раждане, преди почти две години, се бях настроила много позитивно, че ще е нормално и изобщо не бях подготвена за това, което последва. Сега като знам, какво следва и направо не ми се ще да идва този ден. Много ми се ще да не минавам пак под ножа, но си признавам, че и не знам дали ще се престраша да опитам пак да родя естествено. Около мен всички са категорични, че трябва да е секцио, а без подкрепа още по-трудно се престрашава човек. Имам още време до ноември, за да преценя, да говоря с лекар и да реша. Записвам се и тук, че е хубаво някой да ти говори с добро за варианта, който ти е на сърце.   bouquet

Аз бях в подобна на твоята ситуация. Никой от близките ми не ме подкрепи. Майка ми изпадна в тих ужас, като разбра намеренията ми.  Laughing Подкрепата я срещнах тук, в тази тема, в сайта на Естествено и Родилница. Не пишех, просто четях, събирах информация, вълнувах се с другите момичета тайничко... и ставах все по-уверена в желанието си. Отделях време да си мисля за раждането ми, да си го визуализирам... И в крайна сметка всичко се случи точно така, както го исках. Така че тук ще намериш подкрепа, ще черпиш сила да следваш желанието си.

Аз лично съм страшно благодарна за духа в тази тема. Заразителен е и вдъхва надежда, че ще успееш.  Hug

# 188
  • ул. "Мечтание"
Охо, виждам сякаш нови лица!  Wink

Добре дошли, желая ви успех в начинанието! Надявам се взаимно да сме си от полза!  Hug

# 189
  • София
благодаря за топлия прием  Hug
zozima първо минах на преглед и там с един преносим апарат ме слушаха  Rolling Eyes - нещо се усъмниха, пратиха ме на запис. доктора която отговаряше за това се опита да не ме плаши, но от това как звънеше из цялата болница да търси д-р Ковачева ми стана ясно, че ... не съм разбирач, но нормалните тонове варират между 120 - 180, а нашите правеха скокове от 80 / 30 секунди до минута/ на 220.  направиха ми 4 - 5 минути запис - за документ и ме пратиха за талонче за приемния кабинет. талона е с час 11.30, а в 12,44 бебето беше родено, при все, че имаше планово секцио преди мен. през цялото време бях на апарата и около мен кръжиха поне по двама доктори и акушери. слава Богу детето след секциото е добре - жив и здрав, обясниха ми, че най - вероятно е било оплитане и притискане на пъпната връв. но моят доктор каза, че докато не и е проплакал в ръцете косата и е била настръхнала. притеснено ми беше и защото по време на ФМ при Марков в 21 седмица той видя нещо обезпокоително в сърцето, което после доц. Томова отрече, но съмнението си те гризе. важното е че въпреки всичко имаме добър край и гушкам прекрасно малко дзверче. / олях се Embarassed/ признавам си, че нямам идея какво е ''Апгара'' Rolling Eyes Embarassed ooooh!
Усмихнатото този филм и аз съм го гледала - ех мечти ....  Rolling Eyes
Cappucino стискам палци и вярвам, че ще направиш най - верния избор за теб и малкото слънце.  Hug Hug Hug не се притеснявай имаш време  Peace

# 190
Здравейте, момичета!
Тази сутрин се събудих с твърдото решение да помоля доктора, да ми предизвика раждане във вторник. Тогава вече ще съм 39 - та завършена седмица. Вече не издържам на напрежението, дали всичко ще е наред с бебето. Предвид случилото се миналата година, много черни мисли ми минават през главата и съм склонна да рискувам. Ще видим, обаче дотогава какъв акъл ще ми дойде и дали няма да съм склонна да поизчакам още малко.

# 191
Атадар, Петя добре дошли и от мене! и на другите нови мами които изпуснах.

Транзи  Hug

Момичета малко съм увесила нос защото първо бебето е седалищно за сега и не е особено подвижно, та сега почвам да чета за обръщане, дано не е късно, като се има предвид какъв ми е огромен коремът... по-огромен е от тези на бременни с 1 месец термин преди моя!

Друго за което съм увесила нос не знам ще имам ли време да ви разкажа и да не ви досадя...

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 09:53 от Мунка

# 192
Транзи, мога само да предполагам колко ти е тежко след случилото се. И все пак имай предвид, че предизвикването на раждането е свързано с доста рискове като: фетален дистрес от лекарствата - контракциите обикновено са по-силни, отколкото естествените, това може да е проблем както за бебето, така и за теб (увеличава се риска от руптура, която е опасна и за двамата); съществува вероятността детето да се наложи да престои в интезивното отделение; увеличва се риска от инструментално раждане (с вакуум или форцепс) или цезарово сечение, както от и жълтеница при бебето. http://pregnancy.about.com/od/induction/a/risksinduction.htm
Не целя да те плаша, а да те информирам, за да можеш да вземеш най-доброто решение. Ако обмисляш индукция, попитай лекаря си за тези и други възможни рискове. Индукцията не е панацея.
Прегръщам те силно и ти желая много спокойствие и увереност в теб и бебето.

Мунка, не се отчайвай, имаш достатъчно време да накараш бебето да се обърне - с упражненията се започва в 34-та седмица. Можеш да пробваш със салта във водата. Сигурно ще си страшна гледка  hahaha , но пък казват, че помага. Опитай и другите неща от първа страница. Но най-важното, не се навивай на планово секцио. Бебетата се обръщат дори в последния момент. Прегръщам те!  Hug

dunaika, много се радвам, че темата ти е помогнала поне малко!  Hug Направо ми стопли душата!

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 10:27 от zozima

# 193
  • София
на мен още в 6 месец ми заговориха за планово секцио ако бебето не се обърне - беше седалищно. но реших че няма да му позволя да си пробива пътя в живота с гъза напред Joy!!! порових се в нета и попаднах на едни упражнения за целта. не знам от тях ли или , но на следващия преглед вече беше както си трябва, че и с ангажирана глава Crazy

# 194
zozima, благодаря ти. За пореден път ми даваш много ценна информация Hug
Мунка, аз смятам, че има предостатъчно време бебето само да се обърне. Когато ходих на преглед в 30-31 г.с, бебето беше главично, точно на следващия ден, когато си направих фетална морфология, то вече беше седалищно. Малко се притесних, но вече при следващият преглед отново се беше върнало с главата надолу. Казват, че чак в 34 г.с. се намества окончателно (което отново не е толкова сигурно). И, мила, по-добре сподели с нас какво те тревожи, може да ти олекне и да намериш решение на проблемите си. Hug

Общи условия

Активация на акаунт