Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 913 865
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да, това са мои думи, аз съм го писала.
Това написах и в предишния си пост - преди години в смъртния акт пишеше сърдечна недостатъчност. Сега пише истинската диагноза. Това обаче е тема за друг размисъл, защо е било така ?
И като си почнал да ме четеш, чети ме, стига да имаш достатъчно време. Може пък от това, което ще прочетеш да имаш полза.

# 166
Здравейте отново!

Искам да ви попитам дали някой от вас (или вашите близки, респективно) е пил натанал? Какво мислите за него и на какви цени се продава? Не успявам да намеря подробно инфо в нета, а ми се струва, че може да подпомогне малко поне лечението... или поне да намали усещането от страничните ефекти при химиото  Thinking. Мама днес трябваше да почне, но не знам си какво е станало и началото на химиотерапията остава за утре.

# 167
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте отново!

Искам да ви попитам дали някой от вас (или вашите близки, респективно) е пил натанал? Какво мислите за него и на какви цени се продава? Не успявам да намеря подробно инфо в нета, а ми се струва, че може да подпомогне малко поне лечението... или поне да намали усещането от страничните ефекти при химиото  Thinking. Мама днес трябваше да почне, но не знам си какво е станало и началото на химиотерапията остава за утре.

http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=rak
Виж тук в този форум мисля,че имаше подобна тема.Дано съм ти помогнал.

# 168
  • България
Здравейте отново!

Искам да ви попитам дали някой от вас (или вашите близки, респективно) е пил натанал? Какво мислите за него и на какви цени се продава? Не успявам да намеря подробно инфо в нета, а ми се струва, че може да подпомогне малко поне лечението... или поне да намали усещането от страничните ефекти при химиото  Thinking. Мама днес трябваше да почне, но не знам си какво е станало и началото на химиотерапията остава за утре.

Да,купихме за татко.
Пиеше го преди хранене.
Струва около  25-30лв.

# 169
Здравейте отново!

Искам да ви попитам дали някой от вас (или вашите близки, респективно) е пил натанал? Какво мислите за него и на какви цени се продава?

Пак повтарям и потретвам.
НЕ си самоназначавайте хранителни добавки. Само защото някой, някога е взимал.
Особено по време на химията.

За Натала., питайте химиотерапевта, който следи/води лечението.
Според повечето онколози, хранителните добавки по време на химията НЕ СА препоръчителни....

здравословно хранене, малки и леки разходки, много течности, избягване на контакт с много хора (особено с хреми, грипове и кашлици), почивка, позитивно мислене....и химията ще мине и замине...

Здравейте отново!

..а ми се струва, че може да подпомогне малко поне лечението... или поне да намали усещането от страничните ефекти при химиото 

Господи... струва ти се?!?!? Ей, така ти се струва.... без да се консултираш с лекуващия онколог...?!?!?!
Който пред себе си има хистологията, резултатите какъв точно е туморът, агресивност, степен, изменения на тъканта, на клетките, как и на какво реагират и т.н. На базата на това и кръвните показатели ще определи лечението...

И ... идвате вие, понеже ви се струва нещо си., ....ще възпрепятствате може би и лечението...
Хора, защо си играете игрички, особено по време химията...

# 170
Ама защо решавате, че няма да питаме лекуващия лекар??  Shocked Нали преди да си помислим да го взима, трябва поне малко инфо да съберем. ОФ, няма да се обяснявам, писна ми...  Stop Само не мога да разбера защо постоянно нападате хората. Тук не сме, за да бъдем обвинявани в нещо. И самите хора, дето продават натанал ми казаха, че не може по време на химио. Айде малко по-спокойно  Stop

Докси и Велислава, благодаря за инфото! Докси, има ли някакъв напредък с ПЕТ-скана?

# 171
Само не мога да разбера защо постоянно нападате хората. Тук не сме, за да бъдем обвинявани в нещо. И самите хора, дето продават натанал ми казаха, че не може по време на химио.

Не, нападаме хората.
Реагирах малко по-остро, защото този въпрос вечно се дъвче от близките на болните.
И не винаги, това, което близките искат и си мислят, че е добре за болния, е точно така.

Когато започне химията, лека храна. Много плодове и зеленчуци.
Много течности.
Спокойствие. Положителни емоции.
За това трябва да събирате информация.

И най-вече как да бъдете в помощ на болния най-вече психически.

# 172
Ами аз спокойствието и положителните емоции си ги имам, докато не прочета нещо такова, като написаното от теб преди малко. Спирам вече, че оспамих.

# 173
  • Карлово/ Пловдив
Докси, има ли някакъв напредък с ПЕТ-скана?[/b][/color]
[/quote]
Велислава няма резултат до момента и няма напредък относно нещата с пет-скена.В момента няма финансиране и болните се отлагат за по-късни часове и в момента не се знае дали до края на годината няма да остане без финансиране.Ако има нещо нов ще пиша,когато получа отговор на поставените пред институциите въпроси също ще ги споделя.

# 174
  • България
Ами аз спокойствието и положителните емоции си ги имам, докато не прочета нещо такова, като написаното от теб преди малко. Спирам вече, че оспамих.
Знам,че всички сме изнервени,няма как Hug
Сигурна съм,че не е искала да те нападне (не адвокатствам),но и теб те разбирам-има ли болен,боледува цялото му семейство...
Стараем се да помогнем,а всъщност няма какво повече да направим,освен,разбира се,да ги подкрепяме и обичаме повече от всякога.
Прегръщам те Hug
Не, нападаме хората.
Реагирах малко по-остро, защото този въпрос вечно се дъвче от близките на болните.
И не винаги, това, което близките искат и си мислят, че е добре за болния, е точно така.
Когато започне химията, лека храна. Много плодове и зеленчуци.
Много течности.
Спокойствие. Положителни емоции.
За това трябва да събирате информация.
И най-вече как да бъдете в помощ на болния най-вече психически.
Дъвчем,да,права си и наистина понякога прекаляваме...
Май и идея си нямаме на какво е подложен човек с такава диагноза...
Седнахме един ден с татко и аз в стремежа си да го развеселя,успях само да го разстроя.
Спомням си какво ми каза "Имам чувството,че ще откача,разбираш ли?"
Полудях от мъка,че беше толкова сринат,полудях...
Прегръщам и теб и се надявам всичко да е наред Hug

# 175
  • Карлово/ Пловдив
Ето отговор на миннистъра на здравеопазването Д-р Стефан Константинов на въпрос зададен от народния представител Д-р Евгени Желев относно спирането на финансирането на позитронно-емисионния томограф във Варна

Какво наложи спиране на финансирането на дейността на първия в България позитронно-емисионен томограф, разположен във варненската болница „Св. Марина”, запита във времето за парламентарен контрол днес бившият здравен министър д-р Евгений Желев. Апаратът заработи преди година и няколко месеца, и оттогава с него са прегледани около 3000 пациенти. Той дава възможност за изключително точна диагностика на всякакви локализации на туморни образувания и определяне точния стадий на заболяването, посочи д-р Желев.

С оглед гарантиране дейностите на лечебното заведение от здравния министър е изготвено предложение до финансовия министър за вътрешно-компенсаторни промени за осигуряване допълнителни средства на болницата в рамките на бюджета на МЗ за 2010, стана ясно от отговора на д-р Стефан Константинов. След утвърждаване на промените и съгласно определените месечни лимити за разход, МЗ незабавно ще преведе дължимите суми на болницата за извършени дейности, в това число и за диагностични изследвания с въпросната апаратура, допълни той.

„Каквото и да си говорим, в крайна сметка стигаме до въпроса за пари”, каза д-р Константинов и припомни, че бюджетът на здравното ведомство беше намаляван двукратно тази година. „Медицината е скъпо удоволствие, качествената диагностика изисква пари”, отбеляза министърът. „Допълнително през месец декември ще преведем на болницата от МЗ средства, с които освен осигуряването работата на подобни апаратури ще гарантираме и че колегите ще имат някакви по-прилични приходи в края на годината”, каза още д-р Стефан Константинов.

Има още един такъв апарат у нас - в Александровска болница, който не е заработил, защото не е осигурена доставката на изотопа, обясни ексминистърът д-р Желев.

# 176
Темата е започната много добре, моля не я разваляйте с дребни сплетни! Темата е не само трудна, но и страшна. Всъщност страшен е пътя, който очаква онкоболните в България! Българските лекари са възможно най-некадърните, не им вярвайте и всеки имащ финансова възможност чувайки диагнозата да заминава на лечение в чужбина! Но те и за това ни спират, няма информация за водещите клиники навън! Всеки сам трябва да си я търси, ок, да определят ценоразпис и срещу определена сума да дават информация за наистина добри клиники и лекари навън!
Моят съпруг си отиде преди 1 г. и 1 месец! Беше само в първи стадий без разсейки при първата операция! Не живя и година след нея! Познайте защо, заради "отличното българско здравеопазване" и "невероятната компетентност" на българските лекари, включително и с титлата професор. Писала съм в много теми и форуми техните имена, много жестока беше болката в началото и бях длъжна да им кажа имената за да ги знаят всички, "големите светила" на Варна и София в областта на онкологията #2gunfire.
Ако някой иска да ми зададе конкретни въпроси за хранителни добавки, клиники навън или каквито и да са въпроси, свързани с лечението на тумор на тестиса и евентуални разсейки и борбата с тях, ще споделя нашия опит и грешките допуснати у нас, защото в последния стадий вече отидохме във Виена, но беше прекалено късно!
Съболезнования на всички, преживели загуба и успех на тези, които се борят в момента!

# 177
Vessit,сподели опита си тук-явно имаш доста натрупан опит в тази посока-за съжаление.Може да помогне на някого...

# 178
С огромна болка в сърцето се записвам и в тази тема.
Тази ужасна болест отне много от най-близките ми и обичани хора.

Днес е навършват 12 години, откакто ракът уби майка ми. Бори се 4 години, но ... загуби битката........
Днес става и един месец, откакто отново ракът отне племеника ми - младо, здраво и красиво момче. Но вече го няма...
В деня на абитуриентския ми бал почина дядо ми. От рак....
И пак ракът причини смъртта на двамата ми чичовци и на сестрата на дядо ми........

Страшно е, че толкова много хора умират от рак, от една болест, за която дори и през 21 век няма ефикасно лечение. Въвъ всеки дом има близък, отнесен от нея. Страшно е, че умират млади хора.
И още по-страшно е, че ние сме безсилни да им помогнем, че понякога се налага с години да гледаме как гаснат пред очите ни, да знаем какъв е ужасният изход и да знаем, че и те го знаят...
Те си отиват, някъде далче от нас, някъде, където не можем да ги прегърнем и да им кажем колко много ги обичаме и колко невъзможно ни е да живеем без тях.
А ние оставаме тук и трябва да продължим напред, въпреки че животът ни никога няма да бъде същият. Тези рани никога не зарастват, но ние трябва да живеем с тях.
И сега моята двегодишна дъщеря невинно ме пита: Мамо, а къде е твоята майка?
Къде си, мамо? Flowers Rose Flowers Rose

Искрено се моля все повече хора от тези, които в момента водят тежката, страшна и непосилна борба с рака, да успеят. Напук на всичко!   
  Praynig

# 179
Списък с клиники в Европа има тук     http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=194771 … amp;view=&sb=

А на Хули и Пролетната фея искам да им кажа, че това са страшно много хора в един род .  Надскача се стотистическата вероятност с хиляди пъти. Търсете някаква обща причина защото е срамота

Общи условия

Активация на акаунт